Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Alex napisal:

Čevapi? 😉

Ne tokrat apfelstrudl pa apfelschorle. Nimam prikolce pa rostilja :)

20250825_142642.jpg

20250825_150912.jpg

Popravljeno od jures

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 12 urami je Mraušk Mčk napisal:

Že gledam kateri model snežne freze je za nabavit.

Drugače pa, trenutno na južnem Jadranu mene prav nič ne zebe.

Glej da bo robotska.....

Dolomiti, glih prav toplo 20, brez oblacka

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 urami je Boss napisal:

Saj se avte pravilno tud takole vozi.... 

Sam avto ne rabi nagiba pa malo vec sirine ma. Motor moras 'prevrnt' in za to rabis neko mero hitrosti, ker gres povrh vsega se v klancino

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pravkar je Alex napisal:

No, za Španijo in na jug Italije so zadeli. 😊

Kaj je pa tam drugace v vseh zadnjih letih poleti?

Saj sem jaz konec septembra vsako leto v pirenejih pa je standardnih 30C

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 22. 8. 2025 ob 9:15 je samSimon napisal:

Meni zgleda, kot bi vsi mal panično na prednjo bremzo stisnil in zgubijo momentum, potem jih pa samo prevaga. Sej, če bi dal gas bi zvozil, ker bi jih potegnil ven, ne?

Late apex

Cim kasnejsi zavoj v ovinek, pogled naprej (ne predse) potisk naprej levega dela krmila ce gres v desno in obratno potisk desnega dela krmila naprej ce gres levo (counter steering), motor se povsem sam nagne v smer ovinka in je na izhodu ovinka na notranji strani tvojega smernega pasu, tam pa obvezen gas da se zravna v smer voznje in premaga vse sile nanj.

Prej ko zacnes ovinek, slabse je...

Jaz na safety briefingu vedno po domace recem:

- apex je tocka, kjer si najblizje notranjem robu svojega ovinka

- kasneje kot je bolje je

- enter wide / exit tight

In deluje, poleg tega da se za mano vozijo in izkusijo.

Naj bo se ne vem kako hid ovinek, bremza je kontra produktivna. Zavira se veliko prej (z masino)

cornering-03-19-04-2017-100-9654-medium.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Ja, dejasnko napovedujejo eno bolj sneženih zim v zadnjih 20 letih, hkrati tud bolj mrzlo. Zdej, kolk bo to res bomo pa videli.

A to isti ki so letos alarmantno vroce poletje napovedal? Abakus so mel po moje na glavo obrnjen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 11 minutami je Boss napisal:

na Petrol?

A grem lahko?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 34 minutami je g.Wankel napisal:

Ja, sam je Petrol, na Petrolu ne tankamo več!

Ok bom sel na Hrvasko :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Bravo Petrol! Vidi se nov LPG pult v Medvodah na kmalu odprti prenovljeni pumpi.

Kar širijo se vidi da gre v promet. V Italiji na primer na AC je na 3h pumpah zmanjkalo lpgja, je fant rekel ogromen porast (Italija ima drugace svoja crpalisca, zato je tud cena 0.6€).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Alex napisal:

Na Hautenjochu (prelaz) lavfa v zivo ze 3 leta. 92db je omejeno.

Pardon 95db od leta 2020....cajt gre hitro

WWW.OEAMTC.AT

Straßen in den Bezirken Reutte und Imst betroffen.

Novinarji pac morajo dramaticno napisat.

In ni edina cesta v Avstriji s to opremo

Vendar kaznujejo samo z ustavljanjem in merjenjem na mestu + primerjavo v homologaciji.

Ker to kar je res v clanku je da posneto z 'radarjem' ne morejo dokazati doticnemu vozilu. To se testira.

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Men se vedno ta zmaga

pred 1 uro je Slivka napisal:

Presnete babnice! Kljub temu, da krvavijo, ne da bi se ranile, da so tečne, ko za to ni razloga, da se šminkajo, ko jim ne bi bilo treba, da zapravljajo za cote, ko ne bi smele in kljub temu, da imajo vulvo, s katero se preprosto ne da nič početi, so mi vseeno kul. Ženske namreč. Nekatere med njimi tudi obožujem. In če sem res iskren, moram priznati, da jim marsikaj tudi zavidam.

1. Ko pride neka pička pomanjkljivo oblečena v Rahelo, recimo s kakšno prozorno majčko, skozi katero se vidi res vse, je v prostoru vsaj 50 takih, ki bi se takoj pofukali z njo in v celem večeru jih vsaj 10 od njih njej to konkretno pokaže. Če bi v prozorni majčki prišel v Rahelo jaz, bi me s homofobnimi opazkami redarji zabrisali skozi vrata. Jebemu mast!

2. Na prvem faking zmenku nobena baba na svetu ne bo plačala pijače. Res ne vem, zakaj pri bogu je to samoumevno. Katera feministka si je izmislila kaj tako brutalnega? In če se bosta v sklopu prvega zmenka fant & dekle zmenila še za kino in mogoče celo večerjo, bo vse moral plačat j***** pubec. Ker bo drugače verjetno izpadel totalni bebec. Vsaka ženska, ki sem jih to kadar koli vrgel pod nos, je rekla, da smo sami krivi, ker pri tem vztrajamo. Seveda vztrajamo, če to velja za neko nenapisano pravilo in izpadeš tele, če tega ne storiš. Sploh si ne morem predstavljat situacije, da dva študenta na zmenku pojesta večerjo in natakar prinese račun, tip pa si veselo trebi zobe in se naredi norega. Ženska bi sicer od sramote res plačala, ampak bi se hitro spokala domov...

3. A sploh kdaj kaka bejba plača kazen policiji? Ne morem verjet, kako se lisice zmeraj znajdejo. Policisti palijo na ženski šarm tudi takrat, ko je kak tip zraven. Dobro se spomnim, da sva enkrat s Polono peljala kakih 30 kilometrov prehitro v naselju, pa naju na koncu jebenega sela ustavi nek mlad policaj. Če bi za volanom sedel jaz, bi mi napisal kazen v roku 3,25 sekunde in se do mene ves čas obnašal vzvišeno in uradno, ko pa je za volanom sedela bejba, pa sem - prisežem - slišal pravo milino v njegovem glasu:

- "Gospodična, nekam hitri ste danes, kajne? A se vam kam mudi?"

Če bi vozil jaz, bi se njegovo vprašanje glasilo:

- "Gospod, prekoračili ste omejitev. Boste plačali s položnico ali kar sedaj z gotovino?"

Polona ga je samo očarljivo pogledala, se nenadoma začela z njim meniti o tem, kako si je zmeraj želela postati policistka in kako privlačne se ji zdijo uniforme. Bruhal sem skoraj, ko sta se takoj zatem zapletla v debato o poklicih in njegovem delu, pa zakaj nima nobenega partnerja, pa kako izmene dela. Kozlam! Da ni dobila kazni, seveda ni treba posebej poudarjati. V bistvu jo je na koncu s trdim tičem še skoraj pobožal po glavi. Zdelo se mi je, da je malo manjkalo, da bi jo pohvalil, ker je prehitro vozila...

4. Če bi nek tip sredi ulice razsipal stvari iz vrečke, se živa kurba nikoli ne bi ustavila in mu jih pomagala pobrati. Če pa bi ženska razsipala magari svoje šminke iz torbice, bi k njej priletel trop tipov in po celem Bevkovem trgu pobiral j***** lipglose in rdečila...

5. Iz meni neznanega razloga imajo dame prednost...

6. Na avtobusu, vlaku ali letalu lahko baba vedno spi v naročju tipa, čeprav je tip na smrt utrujen in mu to niti približno ne paše. Če bi se ulegel v njeno naročje, bi ga verjetno s kremplji tresnila po glavi...

7. Babe imajo tri luknje. Nikoli ne bom mogel poskusiti, kako je imeti tri tiče v sebi. To mora biti verjetno izjemen občutek. In če upoštevamo, da v žensko vulvo komot gresta tudi dva tiča, jih načeloma ima v sebi lahko celo štiri. To pa je že višek. No, čeprav je res, da je to možno le v primeru treh zelo gimnastično treniranih jebačev. Ampak vseeno...

8. Ženske uspešno manipulirajo s čustvi in z dejstvom, da so kao ranljiva čustvena bitja. Ko tip prevara žensko, se - če odštejemo redke cmerave pomehkužene izjeme - nikoli ne bo jokal in klečeplazil in prosil za odpuščanje. Ženske pa bodo v primeru kurbanja žalostno rekle, da so se počutile osamljene, cmerile se bodo, da so skušale s tem pritegniti pozornost, ki je že dolgo niso dobile in prosile za milost. In jo bodo potem v večini primerov tudi dobile...

9. Ženske imajo skoraj v vseh trgovinah z oblačili in obutvijo najmanj enkrat večjo ponudbo. Zakaj prihaja do te grozljive diskriminacije, mi ne bo nikoli jasno. Feministična Manufaktura ženskam namenja približno trikrat večji teritorij z oblačili in obutvijo. A moški slučajno nagi hodimo naokrog?! Sveta Genovefa!

10. Do mene na bencinski črpalki nikoli ne bo stopil postaven črpalkar in me vprašal, če potrebujem pomoč pri tankanju. Presneta nesreča! Pri babah je to jasno nekaj normalnega...

11. Ženska lahko s pudrom in tisoči ličil prekrije vse svoje defektne pomanjkljivosti na obrazu. Če bi podobno storil moški, bi ga v okolici Mlinotesta razbili, v okolici Ledin scbali, v Supernovi pa bi se za njim pubertetniški mulci drli "homo" in "pederčina"...

12. Ženska lahko tipa v klubu prime za rit in se bo le-ta zadovoljno nasmehnil. Če kakega tipa v Raheli primem za rit jaz, mi takoj razbije obraz...

13. Ženske se načeloma dosti manj potijo kot moški. Vsekakor redkeje vidim rjavo podpluto pri pazduhi pri babnicah kot pri dedih...

14. Baba lahko cela zrajcana na plaži zraven sebe opazuje tipa in pri tem razmišlja, kako bi se fukala z njim, pri tem pa se to nikjer kaj posebej fizično ne opazi - no, mogoče je malo vlažna med nogami, ampak vlažne kopalke to prekrijejo. Tipi pa se moramo ukvarjat s trdim tičem in dejstvom, da je to zelo opazno. Zato moram jaz zmeraj na plaži opazovati bejbe, ko ležim na trebuhu. In pri tem ubogega napetega k**** tiščat v šoder. Popizdiš!

15. Babe ne rabijo robčka, ko jim pride. Razen če jim zraven po nesreči ne priteče še malo belega toka. Ali se jim po naključju ravno takrat ne začne menstruacija...

16. Baba je lahko brezveze tečna ves vikend, pa ji tip mora oprostiti. Če je tip tečen eno uro v nedeljo popoldne, ker ni zmagala njegova najljubša nogometna ekipa, se bo baba mulila nanj tri tedne in bo v postelji vladala suša...

17. Če baba pride pijana domov, jo njen tipček sleče, spravi v posteljo in ji zraven nastavi lavor za primer kozlanja. Če pride tipček pijan domov, mu baba sploh ne odpre vrat, zraven tega pa mu sprejebe vse sorodnike po vrsti, predvsem njegovo matero, ker ga je vzgojila v idiotskega kretena, obstaja pa tudi velika verjetnost, da mu bo nekaj minut za tem skozi okno na glavo zabrisala kufer z vsemi cotami. In še v isti noči poklicala ključavničarja ter menjala ključavnico...

Presnete babnice!!!

A si ti dezuren?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pucam alike, pa sem nasel eno svetovno se iz Indije. Bistvo se skriva spodaj, uporabi zoom

IMG_1675.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 32 minutami je Boss napisal:

WTF... ato gre vse na cesto? Teli so res ubogi.

Na cesti se cisto drugace peljejo.... Tako imenovani switchback ovinki sele pokazejo a mas tehniko ali ne.

Od izbire motorja do vsega ostalega. Prva napaka: se ustrasijo in zabremzajo.

Druga napaka: noga.

Vedno se da nogo blizje hribu dol. Tud ce gres desno kot v posnetku, das levo ..serpetine so vedno nagnjene z linijo hriba. Edino ce si Mario Kraljevic bo noga stran od hriba dost dolga

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Malo na to temo. Ta tip ki drugace fotografira v ovinku, lepo povzame neizkusenost. Marsikdo misli da naredi izpit in je to to...da bo obvladal vse

WWW.FACEBOOK.COM

Watch Daily Crazy Kanyarfotó 📷🎥 #keepyourlegsonthepegs #live #passodellostelvio...

Vendar brez pogleda in HITROSTI je motor samo se kamen.

Zanimivi so res Americani, ture so nivo expert, oninso expert za ameriske razmere, imajo desetlja izkusenj, a v alpah na zaprtih ovinkih odpovejo, ker so prakticno novinci.

Veliko jih konca prvi dan v bolnisnico. Pa ne zaradi divjanja ampak zaradi padcev na mestu, zvini, zlomi, ker v paniki stegujejo ude pa skacejo dol, kljub jasnim navodilom, da ga bo motor s kufri zascitel oz da morajo telesno tezo prenesti na kontra smer.

Jaz bi v nas program za izpit dal OBVEZEN del s Trial motorji ...obvezno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vceraj je padel se kanjon Cayolle in Col Cayolle 2326m (start iz kampa 1100m) 58km v obe smeriScreenshot_20250819_181945_Huawei Health.jpg

Danes je pa padlo 850km do doma, vremena je za ta teden konec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 17. 8. 2025 ob 20:29 je Slivka napisal:

V torek moram v UKC Ljubljana.

Najhuje je to, da moram biti tam ob 8:30. Vsa možna gužva in zastoji mi ne uidejo. Najbrž se bom od doma odpravil že ob 5:30, čeprav imam običajno od doma do "Dolgega mosta" uro in pol vožnje - v normalnih pogojih. Ampak preden pridem DO Ljubljane, pa SKOZI Ljubljano v sam center, pa da parkiram in pripešačim do ambulante...

A si še na poti? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Umikat se ni treba nobenmu. Nekaj je tolerantnost in tudi izkoriscanje prednosti motorja, drugo je pa neizkusenost in objestnost...

Tega noben ne podpira, niti pravi motorist. 

Mene tud pogreje ko kdo rece ja pa na motorju je vroce mamo prednost pred avti s klimo...

Motorizem je sport na prostem, ce tega nisi prej pomislil je to tvoj problem. Marsikdo jamra vozi se pa v leder kombinezonu, vode nobene pije pa samo kofe ko se ustavlja. Vse cestitke.

Te dni sem na drugi strani kot kolesar, 98% je izjemno tolerantnih, pride vmes kak nabrit, ampak v bseh dneh pa ravno danes sel mimo na zozanju ne vec kot pol metra od mene brez popuscanja gasa.

Itak....ČK, RI, ČK....hrvatje.

Takemu ce bi ga pol srecal bi pa povedal svoje.

Vcasih je treba bit na drugi strani da se zavedas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Bini napisal:

Jaz v tem primeru vsakega rade volje spustim saj me ne ovira, bilo bi pa vseeno lepo, da bi mi vsaj nakazal "hvala in srečno" ne pa da buli naprej kot, da ima on celo prednost.... 🥴Ja, imaš take in drugačne..... :nevem:

Vecino nas to naredi, tud iztegnjena noga je hvala.

Ce se bi sli CPP po liniji popolnih pravil pademo popolnoma vsi, ne glede na to kaj vozimo. To si upam trditi.

Pravkar je g.Wankel napisal:

Ampak motor je že zaprl prostor njemu. Kdo je prvi začel potem?

A ko koga prehitis pa se vrnes nazaj mu zapres prostor? 

Prej bi rekel vzames prostor, ki je :)

Saj ves da lahko v vsakem primeru gres po pravilih - in mas prav. Kaj pa ce gremo s toleranco? Kako bomo bolje prisli skozi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je godlike napisal:

Kje se ustaviš?

Večina se vslini pred avto in je vsaj 1 kolo preko črte. Kar je prekršek 😉

Po drugi strani se pa v štric ustavi. 

Torej imam pravico speljat na polni gas. Ne pa da motorist spelje in v mene. Potem pa se pizdi, zakaj sem speljal z gasom, za kar imam pravico.

Se pravi se pogovarjamo o 15cm in kdo bo koga.....ja saj zato pa smo kjer smo. 

Najbolje da zapeljes naprej in mu zapres prostor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Shrek napisal:

Ja. Zakaj me lahko motor prehiti tam, kjer se že jaz peljem cez omejitev? 

Se pravi ti se lahko, drugi pa ne...:) oba sta v prekrsku samo kalkulacija je drugacna :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je godlike napisal:

Je ja.

Samo ne sme pa pri rdeči preko stop črte 😉

Ce gre kdo cez rdeco gre cez rdeco, to je nekaj povsem drugega kot prehitevanje. Ne vem ce je se kdo na tem planetu kot kolesarji ki res prepeljejo rdece ne glede....celo v kombinaciji z zeleno za pesce

Ce pa govoris o lane splittingu je pa to spet nekaj drugega.

Ce jaz vidim rdeco pa stojece avte grem mimo, do semaforjq pocakam zeleno in grem. Zakaj? Motor nikoli ne bo povzrocal zastoja avten za seboj, motor ima prostor, da to naredi, po drugi strani pa sprosti kolono in jih vec prepelje zeleno 

Pa se en razlog je predvsem na deloviscih. Jaz odpeljem medtem ko vidim da je zadaj nekdo s super SUVjem sele 5m na poti ker je treba iti mogoce po makadamu, cez kak robek...velikokrat prehitevam z motorjem na samem makadam deloviscu, ker s 5 na uro jaz ne morem drzat motorja na pesku pokonc medtem ko se ljudje bojijo za svoj avtek. 

Pa da koncam kot sem zacel, tud ce z motorjem grem mimo do semaforja cakam zeleno. Kolesar na zožanjih, delovišcih gre mimo, pol pa cela kolona za njimi ko avti dobijo zeleno. 

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prehitevanje kolone z motorjem je dovoljeno po CPP. Enako na mejnem, tud preverjeno s policisti

Zal je to prednost motorja, poglej s pozitivne strani motor veca pretocnost prometa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.