Pa kje si to prebral, da bo ob 22 uri vse ugasnjeno? Drugač pa svetilka ponoči je izredno pametna ideja. Če hodiš po cesti ali jo prečkaš je bolj primerna kot kresnička. Če pa vzameš taveliko meglajtko pa lahko še tistega manijaka iz grmovja po buč usekaš.
Bojlerji, davek na cucke, policijska ura po 22.uri...kaj bo naslednja inovacija taubilanda? 🤔
A da te ne bo strah kot pravi @FuManchu ? Sem pa slišal, da te bodo taubijevi policaji prijeli in te še 1x cepili, ker prvič ni prijelo.
Jaz sem bil tud tak jaki kriminalec, ko se šel med policijsko uro po mamo, ki je bila v UKC-ju. Sem takrat tud razmišljal kako pameten je ta virus, da pozna na uro gledat in kolk je moral bit pametnejši gologlavi, da ga je spregledal v svoji nakani.
Ja, sedaj pa bomo kriminalci, če bomo na balkonu prižgali slučajno luč.
A se hecaš... a pol moraš cel kolo nosit v bajto, da ga nafilaš? To je pa res noro.
Jaz mam baterijo dol v 10 sekundah, pa še to večino časa porabim, ko iščem ključ za odklepanje zaščitne ključavnice, zic je v sekundi ven. Zato sem to opisoval kot minimalni napor, se mi pa ni sanjalo, da je tu sploh lahko problem.
Veliko koles nima možnosti sneti baterijo dol. No, je varianta ampak moraš odvijačiti z imbus ključem, pa še nekaj zraven. V glavnem, ni tako enostavno, da bi to delal, če ni nujno.
pred 2 urama je Tilen5 napisal:
Lahko bi se zapeljala čez mostiček ne hodila 😛, no jaz sem se že enkrat peljal čez nekaj takega, pa sem pristal v jarku 🤣
Aha, da ga vidim junaka. 😊 Vmes na tej brvi so luknje, da vidiš vse skozi, vse se maje, na levi strani pa mali prepad.
Mah sem na srečo navajen že vsega. Še iz coronskih časov 5 let nazaj, ko ni bilo svobodnega golobnjaka. Se nisem smel z avtom zapeljat preko meje naše majhne občine ... enkrat sem za las ušel kazni, ko sem "smuknil" v Ljubljano zvečer po mrežni router (rabili smo boljšega za boljše delo od doma ) in kršil pravila, pa sem zadnji trenutek zagledal policijsko patruljo, ki je kontrolirala kršitelje in zavil v drugo smer ...
Bog ne daj, da si v tistih časih na prostem jedel burek ali se sprehajal po gozdu brez maske ...
Se pravi, da bomo sedaj na skrivaj prižigali luči pred blokom po. 22.uri.
In ko bo prišla mimo patrulja policajev, hitro ugasnit... In tako naprej. Ilegala se torej nadaljuje...
Danes me je etcho res teral po brezpotju, skalah, čez brvi, čez potoke, v klance, kjer ti niti turbo ne pomaga, skozi gozdove, po spustih, kjer ne bi šel niti peš. 😊😊
Štartal sva iz vasi Sv. Peter in tam tudi končala.
In zopet se je pokazalo, koliko mi še manjka, da bi pariral etcho-tu. 😊 Dvakrat sem zapeljal v gozdu pri spustu na kamen, ki ni bil pritrjen, sprednje kolo mi je "vzelo" in sem se strosil po listju. 😊 Naslednjeu so ščitniki za kolena, saj vedno nastradajo prav kolena. 😎
Kdor misli, da je po slovenski Istri lahko vozit po brezpotju in gozdovih, naj preizkusi. Povsod je po tleh listje, kamni, šoder, pa zopet listje, pa strm klanec z listjem, kamni in vejami.
Prišla sva do polomljenih dreves, izruvana so tudi bila, tako da sva morala nositi kolesa preko. (kot bi nosil Tomos avtomatik). Na nekaterih mestih so narejeni zasilni mostički.
Nato sva na koncu spusta prišla do potočka, kjer je bil še pred kratkim mostiček oziroma brv.
Izgleda, da ga je deroča voda odnesla, tako da sva morala skoraj gaziti na drugem mestu preko. 😊
Pa kdo je rekel, da bo veljalo ob 17 uri. Sej tud omejevanje hrupa je šele po 22 uri. To bo isto oziroma verjetno samo ponoči od polnoči do petih zjutraj. Ne gre za šparanje ampak za izboljšanje bivalnega okolja. Upam, da res ni kdo tok fuknjen da takrat psa okol šeta, al pa še slabš, tolk neodgovoren, da se je na psa spomnil šele ob enih ponoči.
Kaj pa tisti, ki delajo do 22.ure? A bodo hodili z baterijami okoli, ko bodo svoje cucke peljali ven? Na njih bodo pa prežali v grmovjih manijaki?
To je golobnjakova represija in nič drugega. Kje so janulčkovi polit kolesarji? Aja, oni dobijo sedaj vsak mesec svojo porcijo denarja in so lepo tiho. Samo čakajo, ali (ko) se bo golobnjak spokal z prizorišča, da zopet pokradejo kolesa inse bodo zopet aktivirali.
Moj predlog nabavi kljuko , nebo ti žal. Če imaš možnost vzemi kljuko za 3 kolesa ker imaš polnovzmetenega in če boš prevažal 2 jih boš zelo težko spravil na nosilec za 2. Jaz imam polnovzmetenega , žena pa trdaka in jih prevažam na nosilcu za 3 tako da je med njima en prazen prostor.
Za odgovor glede table že v naprej hvala.
To imam res v planu nabavit, saj mislim tudi kje po Sloveniji vozit kako zanimivo progo.
Evo, sedaj sem govoril z prijateljem iz Venezie. Tudi on je Emtb fanatik in pav tako lastnik mazde 6 karavan.
Poslal mi je spodnji dopis. Pravi, da je trenutno okoli teh zadnjih nosilcev za prevoz koles in prevoza smučarske opreme pravi kaos in je vse skupaj na sodišču. Proizvajalci teh nosilcev, kolesarska združenja in celo nekateri proizvajalci avtomobilov, ki serijsko vgrajujejo te kljuke , so skupno vložili pritožbo na ustavno sodišče.
Za kaj se gre. Država je določila namreč, da skupna dolžina tovora (koles, smuči) ne sme presegati širino avtomobila (brez stranskih dodatnih ogledal). In ker je dejstvo, da je veliko Emtb koles dolgih približno 200 cm je problem, ker bo večina "gledala" preko roba avtomobilov. Kazen je vse do 4000€.
Kolega mi je povedal, da so njega lani ustavili policisti v Arrabi (Dolomiti) in, da so mu težili, da bi moral imeti kolo na strehi, kjer je prevažanje dovoljeno.
Rekel jim je, da naj probajo oni dvigniti 25 kg na streho. Strinjali so se, da je skoraj nemogoče in mu niso dali nobene kazni. Ustavljali si večinoma avtomobile, ki do prevažali kolesa zadaj.
Evi, našel sem še zapis iz uradnega akta.
"Nova pravila so zelo stroga:
- obvezen obisk in testiranje kljuke in prtljažnika pri uradu za civilno motorizacijo ter posodobitev enotnega dokumenta o prometu in lastništvu vozilaza tiste, ki kupijo te naprave.
Če se namreč vgradnja izvede po tem, ko je vozilo že registrirano in je opravilo homologacijo je potrebno ponovno preveriti skladnost s cestnoprometnim predpisom (ne sme ovirati svetlobnih in svetlobnih naprav ali registrske tablice, niti delno). Če povzamemo pravila, ki jih je treba upoštevati pri konzolnih nosilcih za kolesa:
Dolžina nosilcev za kolesa in smuči ne sme presegati 1,20 m (vključno s prevažanimi kolesi ali smučmi)
Širina ne sme presegati širine vozila (vključno s kolesi ali smučmi, ki se prevažajo)
Višina ne sme presegati 2,50 m (vključno s prevažanimi kolesi ali smučmi)
Pri nosilcih za kolesa, nameščenih na strehi, ni nič novega.
Po mojem hočejo razbremeniti Vršič, ker gor postaja kar kaos.
Po moje pa hočejo obrati turiste in Slovenceljne.
pred 45 minutami je Boss napisal:
A se midva razumeva? Svetlobno onesnaževanje ni povezano na s plačevanjem elektrike oziroma stroškov z njo in se ne vtika v to a boš mel doma v stanovanju prižgano luč ali ne.
Gre za to, da če nekdo osvetljuje stavbo, da ma gor neko kričečo ogromno LCD reklamo, da s svojo "dejavnostjo" vpliva na druge prebivalce. Da so predvsem mesta osvetljena z nepotrebno osvetlitvijo čisto preveč agresivno se pogovarjamo že desetletja.
Pretirana svetloba ponoči je silno moteča in tako kot ne sme @Alex (oziroma njegov 55 letni kolega) ponoči s hrupom el. kitare navite do konca motit sosede, isto velja za @Bini in @Boss, da ne smeta s svojima 3000 lumnima baterijama svetit v okna svojih sosedov. Oboje je "nasilje" nad pravico nekoga drugega tako po nehrupnem okolju kot po ustreznem okolju za nočni počitek.
Določile se bodo ure, ko bodo tele zadeve morale biti ugasnjene. In to bo veljalo upam, da za VSE - tudi cerkve in partizanski spomeniki in pročelja javnih hiš . Mesta bodo ratala temnejša, kot so nekoč že bila in mogoče se bo dalo spet vidit zvezdnato nebo brez, da bi moral iti na neko oddaljeno lokacijo.
Ja, ker so to tvoji določili, je v redu.l in jih zagovarjaš. Če bi pa nasprotna stran prišla s kako tako neumnostjo na plan, bi ti a napisal celo študijo na to temo, kako nas tlačijo in tepresirajo. Tako pač je...
V Italiji so pred kratkim spremenili pravila glede prevoza koles na avtomobilih.
Mogoče ve kdo kaj o tem? Je to res v uporabi ali za turiste ne velja kot pišejo na nekaterih forumih? Namreč poleti imamo plan kolesarit v Dolomite pa bi bilo fajn to vedet. @Alexmorda ti kaj več veš o tej temi ko si pogosto v IT.
Ravno letos se odpravljam tudi sam v Dolomite in razmišljam, kako bi peljal kolo. Ali, da kupim kljuko za cx30 ali pa, da ga spravim v 6-ko. Bom preveril pri kolegu.
Še ena izmed pogruntavščin naših butalcev. Po tej naši butalski logiki bi morali smučarji iz cele Evrope, na poti do smučišč v Dolomitih, porabiti celo bogastvo, saj prečkaš kar nekaj prelazov preko 2000 metrov.
Doplačil še gor. In prilagodljivo vzmetenje ni to to, žal. Trše ne boš dobil stock, če bi rad imel trše. Že tu na šport poka pošteno, ni za daljše vožnje primerno. Pač ni ok dizajnirano. Res pa da to vidimo tisti, ki vozimo vozniško naravnana podvozja.
Polo je bil 1.2 TSI Higline 2010 in je bil 18x na garanciji. Prosim lepo ne meni o koliko denarja, toliko muzike, ker je oboje zgornji rang po ceniku.
Pa so šle vbrizgalne, pa je šla veriga, pa je ropotalo po mašini, ker ni bila ok priterjena bencin lajtunga,...
Ok Passat ne bluzi tolko. Tam me pač moti podvozje, kje imajo druge firme boljšo lego. Menjali so rikvdrc kamero in radio (ta čuri muri za mahat). Ampak to ni dosti za garancijo.
Golfa službenega 2019 sem vozil ta teden. Tam je pač problem bila pol toga prema. Ker se ne obnaša ok. Oziroma zadaj nabija in vibrira. Tu se strinjam, da boljši motor to reši, ker bi imel multilink. Je pa zadaj kar hrupen, se težje meniš s sprednjo vrsto.
Mi imamo tudi passata službenega, benzinarja, 2.0. Vožnja je pravi plavajoči čoln. Ok, po ravnem na avtocesti lepo plava, v ovinkih je pa polom. Audi 4 veliko bolje opravi s cesto kot tej "podizvajalci" (fuksvagen +škoda).
Takrat sem sledil, ker je kolega kupoval. Za Passata in podvoje lahko povem, ker ga resnično vozim par krat na leto.
Analize ne bom delal, ker dosti časa gre za take igračarije. Jaz pa sem svoje s koncernom zaključil, ko sem njihov avto peljal 18x na garancijo v 1. letu.
Če jih že morem požret, ker nič ne bo na trgu, se bi verjetno stegnil za Audija. Upam pa, da bo moj vozni park zdržal še 2x svoja leta in da ne rabim tega mlet.
Jaz bi pa, če bi sedaj kupoval nov avto, gledal k bavarcem. Novi njihovi modeli in turbo benzinarji so mi top.
Men je pa to odlična ideja. Recimo že moj sosed ima v sosednji stavbi neke najemnike, ki jih očitno boli kurac ter imajo na hodnilu prižgano luč svetilnosti vsaj 100W starih žarnic. In to gori celo noč na oknu brez zaves, da imam v spalnici avetlo kot podnevi. Pozimi gre, dam rolete dol, poleti pa je fejst moteče. Prošnje pač ne zaležejo ne najemnikom ne najemodajalcu naj ugačajo čez noč mogoče bodo pa zagrožene kazni naredile red.
Pa to je samo moj osebni primer, takih neumnih osvetlitev je ogromno v LJ pa res ni treba da nabijajo celo noč. Pa ne gre tolk za šparanje ampak res je moteče, da vse povsod so v LJ fasade osvetljene z fucking reklamami in drugo kičasto šaro. Te stvari ponoč res ne rabijo goret. Edino obcestne svetilke se mi zdijo, da bi morale ostat ampak bit ustrezno prilagojene, da svetijo samo navzdol.
Ostalo pa... upam, da čimprej.
Tebi je itak vse dobro, kar ptiči predlagajo. Večini folka pa ni. Upam, da čim prej spokajo na smetišče zgodovine s takimi in podobnimi neumnostmi.
Seveda je, to ni klasičen HB, ker ima popolnoma nakazan prtljažnik in ne odsekanega zadka. Da pa se namesto, samo pokrova prtljažnika odpre še steklo do streha pa pač ne vpliva na samo obliko oziroma pojmenovanje le te.
Medosna razdalja od golfa in potem razpotegnjena zadaj od blatnika nazaj za 1 meter. Zato tudi velik prtljažnik.
Ha, če hočeš bit v sivem povprečju Slovencev potem je definitivno pravi avto oktavia ali superb.
Danes je prispelo iz dojčland par bonbončkov za moj moped. 😊
Tako deli za kolo kot tudi orodje. Wera imbus in zvezda ključi so vrhunski, saj imajo imbusi na koncu majhno kroglico, ki res dobro prime v glavi imbus vijaka.
Prav tako moment ključ Feedback Sports RANGE CLICK Torque Wrench z priključki, ki jih rabiš za kolo.
Je ravno prav majhen za v nahrbtnik. 😊
Sem ga izprobal in za momente kot so 3Nm za privijačiti ročke in 9Nm za stem je odličen.
Nekaj sem zbiral in izbiral in na koncu naročil Hope Gravity Stem.-Ø31,8mm/35mm, podložke Hope Space Doctor Spacer Set, pokrovček
SQlab Ahead Cap 1 1/8",
Balanco sem imel že doma in sicer Spike 800 Vibro Core Riser 30 mm, katero sem odrezal na dolžino 780 mm.
Naredil sem en krog in mi je res sedaj vse v nulo (razdalja, višina balance, občutek v rokah z tanjšo balanco 31.8 vs 35mm). 😊
Naročil sem že tudi nove vilice od RockShox Lyrik 160 mm. Zadnjega amortizerja nimajo na zalogi in pride šele 27. 01
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Itak. Jaz ga v kleti priklopim na elektriko in polnim... Vsake toliko grem pogledati, če se kaj kadi.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani