Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano

Evo, nisem zastonj govoril, da moramo bit na obali pripravljeni na sneg. Danes zjutraj, ko sem šel v službo je snežilo. 

Dobro, da sem imel zimske gume. 😊😊

WWW.REGIONALOBALA.SI

Vremenoslovci so včeraj zaradi okrepljenega severnega vetra, ki je ohladil ozračje, napovedovali,...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

A to je resno vprašanje? Sej veš kam spadamo in v kateri skupnosti smo in verjetno tudi veš kdo je naš čezatlantski gospodar, kateremu se pokoravamo od druge svetovne vojne naprej. Čudi me, da moram tole razlagat.

Ti se lahko ppkoravaš komur hočeš, jaz se ne bom nobenemu. Če pa že, je dobro da so to ameri. Imam njihove ojačevalce za kitaro, električne kitare, električno kolo, tiskalnik... Kaj imam od vodkarjev? Aja, lampe za ojačevalec. In vodko. To je pa  tudi vse, kar znajo naredit dobrega. Ja. Tudi sranje znajo narediti dobro. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Zanimivo, kakšno razmišljanje. Ko "naši" vstopijo z vojsko v druge države in pobijajo civilno prebivalstvo celo s tako imenovanim "carpet bombing" pa nikoli ne pišemo takih stavkov. Zakaj ne? Ja zato ker to so pa "naši". Dejmo bit striktni pri vseh zadevah potemtakem... dejmo vse z istimi vatli obravnavat. Sej bo šlo samo pristranskost se da stran pa gre. Ko se bomo kot zahod nehali vmešavati v vse mogoče notranjepolitične zadeve drugih držav, ko se bomo nehali domišljat, da smo poklicani za spreminjanje sveta, navad in želja ljudi v teh državah.... mislim, da bo zanimivo in je s 100% gotovostjo se tudi ta Ukrajinsko/Ruska vojna nikoli ne bi zgodila.

To kar pišem niso ne blodnje ne teorije zarot, ampak zgolj opazovanje dogodkov v svetu.

Že celo zgodovino človeštva se to dogaja in se bo vedno. Vedno so se sklepala zavezništva, bili so zavojevalci, osvajalci in napadeni. In vedno obstaja napadeni in napadalec

Tukaj je jasno določena meja. Vse ostalo je kr nek in ni omembe vredno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

A boli, če nekdo nalije čistega vina? Sej ti nihče ne pravi, da rabiš verjet, ampak a je to resnica kar si misliš da je? :nevem: Vedno je čas tisti, ki bo povedal kaj je bilo na stvari

A je tvoja resnica kaj bolj verjetna? Nikjer ne piše, da ne moreš imet svojega mnenja. Lahko si teoretik zarot ali pa realist. Jaz tvojega mnenja ne bom spremenil, ti pa tudi ne mnenja večine. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Teli tički postajajo močnejši od celotnega zahoda. Samo države BRICKS-a so že dovolj in vse tiste države, kjer je zahod in predvsem ameri poskušali nasilno uvajati "demokracijo" po njihovem vzoru. Hja tud teh je veliko. Sej pravim mal je treba odpret oči in ne samo domače zahodne MSM-je poslušat.

Aja pa verjemi, da nam kmalu ne bo nič smešo, še manj pa zabavno. Če se bomo v EU obnašali kot vazali USA nam bo trda predla... iskat je treba partnerje in zaveznike ne pa sovražnikov in nasprotnikov. Zdaj delamo tole drugo.

Kot bi poslušal kake srbske časopise. 

Ali pa fejzbukovce od dol. Ali pa še boljše, vodkarske bote. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 3 minutami je Boss napisal:

Lej , kaj ti osebno občutiš je irelevantno... dejstva so pa vseeno dejstva in kdo je kdaj kje agresor tudi. Sej pravim preveri tudi kaj se je dogajalo pred 2022. Če nisi preveč aroganten in prepričan v svoj prav in prav zahoda bi se ti moralo vsaj čudno zazdeti, da nekaj ni v redu. Zanimivo, da se 3/4 sveta ne strinja z nami v odnosu do Rusije. Le zakaj, če pa smo prepričani, da imamo prav? Tudi naciji so mislili, da imajo prav in šele leta 1945 je marsikomu svanulo, da so na napačni strani zgodovine. Še enkrat ni vse črno/belo kot se zdi na prvi pogled in rzlaga ni tako enostavna... edino kar je zelo priročno in enostavo je, da so Rusi ultimativno zlo in da so naredili nekaj za brezveze. Če vprašaš polovico sveta je nekdo drug ultimativno zlo. Kdo torej ima prav?

3/4 sveta?? 😊Kateri? Neuvrščeni, ki imajo voditelje, ki so vsi po vrsti diktatorji?Kitajci, severna Koreja... Ha, ha, si me nasmejal. 😄

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 urami je Tilen5 napisal:

Poojdi v A2U v Koper(zravn supernove) vprašat. Sicer nimam ravno veliko izkušenj s prodajalcem ma meni je za opremo odlično svetoval.

Bil sem pravkar v tej trgovini. Kot praviš, odličen prodajalec, prijazen, takoj je bil za akcijo. Rekel je: "pripelji kolo noter, bomo zdaj takoj rešili". Seveda sem bil z avtom tam. Ga pripeljem jutri. Mi je pa ta trgovina kul, ker mi je relativno blizu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Seveda ne, oni bi raje lastne sodržavljane potamanili, ker pač rusi niso ljudska bitja? Mal so trenirali to po Kijevu, Odesi in Mariupolu leta 2014. Sej vem, da jim je blo to zabavno, ampak ko so pa hoteli it na Krim jim je pa nekdo to preprečil. Za konec marca 2022 ali začetek aprila pa so želeli narediti končno ofenzivo na rusko manjšino v Dombasu pa jih je nekdo prehitel v njihovih namerah.

Zgodovina ni samo 2. svetovna vojna potem pa nič pa da se spet začne leta 2022. Sem vam že dal nekaj člankov, ki so leta 2014 govorili že leta 2014, danes se jih pa skuša zbrisat ali vsaj pozabit. Zadeva pač ni taka, da imamo tukaj samo ultimativno slabe fante (Ruse) in ultimativno dobre (Ukrajinci).

Zadeva je mnogo mnogo bolj kompleksna od razlage "Rusi so 24.2.2022 brez razloga zasedli del Ukrajine". Jebat ga, resnica je pač resnica pa četudi je neprijetna.

Imamo agresorja in napadenega. Ve se točno kdo je kdo v tej vojni. Vse ostalo so nabijanja in vodkarska propaganda. 

Nekateri ji pač nasedejo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 9 minutami je Slivka napisal:

Sodobne rakete falijo kvečjemu 200 mm, ne 200 km. 

In upam, da dobro zaciljajo v vladno palačo. Ma, če dobro premislim... Tudi, če bi raketa bila namenjena kam drugam pa bi tja padla, ne bi bilo neke hude zamere...

Odvisno katere. Od Nata verjamem, da so točne na deset cm. Tiste od vodkarjev pa sesuvajo stanovanjske bloke, namesto vojaške infrastrukutecdaleč  proč. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 8 minutami je Tilen5 napisal:

Kaj se sploh sekirate,.. mi smo na zemljevidu eno mesto,.. ena raketica v center pa nas ni več. Žal..

Pa kje bi nas zadeli. Falijo za 200 km z lahkoto. To je točno toliko, da zadenejo sosednjo državo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je TBA napisal:

za35mm stem ne vem če obstajajo karbonske s 50mm risom. vidu sem jih s 40mm od raceface.

ja kar se mleka so se stvari mal izboljšale. 

2x letno preveriš mleko in po potrebi doliješ oz zamenjaš, je pa res odvisno kolikokrat jo preluknaš. ko hočiš napumpat gumo pač tapneš ventil (pritisneš not) da se ''odlima'' pa kamot nafilaš :)

vseeno je pametno imeti sabo kako zračnico ker včasih tud mleko in pa bacon ne pomaga ;) 

Ravno to sem mislil napisat, da je dobro imet v nahrbtniku vedno kako rezervno zračnico in orodje za menjavo. In pumpo, majhno, seveda. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Ta vlak so že davno zamudili. Žal, ko je bil še čas je bilo pač preveč arogance v igri. Zdaj sta samo še dve varianti ostali, ali totalna vojna al pa predaja UA. 🙁 

Po moje bo nekaj vmesnega. Imam pa občutek, da se bi vedno več držav direktno mešalo v to vojno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 6 minutami je Z M A J napisal:

Danes bil priča totalni aroganci voznice novejšega MB-ja, a razreda, ki je na Mercator parkirišču nabila vzvratno eno vozilo, katerega je uspela potisniti še v tistega parkiranega zadaj.

Je po tem podvigu izstopila iz avta, najprej pogledala svojega, na hitro še okolico, kdo jo je videl, potem pa hitri ODHOD. Jaz sem ji z odkimavanjem v neposredni bližini dal jasno vedeti, da spremljam situacijo, si zabeležil njeno registrsko, ter obvestil vodstvo lokalnega Mercatorja, kjer je pa itak tudi pokrito z videonadzorom. Mah kakšen gnoj od ljudi, res ne moreš verjeti. :(

Tudi sam sem zadnjič pred enim nakupovalnim centrom v KP bil priča podobnemu dogodku. Le da jo je skupil nov mercedes. Ena starejša, priletna ženička, je elegantno pri  rikverc vožnji s starim gofom razbila zadnji del mercedesa. In to kar konkretno. A ni niti izstopila iz avta. Najbrž ni niti čutila udarca. Zapisal sem si njeno tablico in možakarju zataknil listek  za brisalec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Zanimivo, A Kursk regija je zdaj po novem Ukrajinska?

Verjamem, da je marsikdo borbeno razpoložen, ko umirajo neki neznani ljudje. Jaz osebno bi si želel, da se tole konča ampak to bi pomenilo, da sem Rusofil, a ne? Torej naj še naprej umirajo za prazen nič. Upam pa de ne bo zaradi takih, ki mahajo radi s tujimi kurci po koprivah, tudi vsem nam ne bo nekoč žal.

Vsi bi radi, da se vojna takoj konča. Enostaven recept za to -agresorski vodkarji naj spokajo ven iz napadene države in bo takoj mir. Enostavno kot pasulj, bi rekli. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 35 minutami je TBA napisal:

zanimivo, poglej če imaš na plaščih TR napisano :) 

ah pozab, maš specialized, tako da pomoje imaš njihove gume gor :). maxxis imajo TR oznako če so tubless ready.

Ja, res je. Ne, tej plašči, ki pridejo original na kolesu niso TR. Platišča pa imajo že trak noter. Itak sem mislil v vsakem primeru zamenjati plašče z Maxxisovimi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je TBA napisal:

Ni težko ne. Rabiš prave ventilčke, felga in guma morata bit tubless ready, trak za povit felgo če je potrebno in pa priporočljiv je kompresor da se guma pravilno usede na felgo. V nasprotnem primeru fašeš mlek v glavo in po garaži.

Poglej si kak filmček na YouTube

Ne tista balanca je alu.

Je kr nekaj znamk ki delajo karbonske z 9 backsweepa ali pa več.

Onoff ( delajo tudi za mondraker), sqlabs te majo tudi 12 in 16. So pa cene kr visoke

Prejle sem bil s kolesom v bike centru v KP. Ugotovila sva, da obroči so tubeless ready, plašči pa ne. 

Tako, da  bomo spredaj montirali  maxxis minion DHF Maxx grip, , zadaj pa maxxis minion DHR 2.Pa bo mir. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 51 minutami je Tilen5 napisal:

Jaz še vedno nisem dal mleka,..ja pa zanimivo, da bo vseh teh prezpotij k grem, pa po toliko kilometrih mi je samo enkrat spušala in to res zaradi trna :D menjal in vozil dalje.

Meni je v dvajsetih letih na kolesu  tudi samo enkrat spustila zadnja guma. Na srečo par sto metrov od Ritoše v Izoli, tako da mi je rešil. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 minutami je TBA napisal:

Na prejšnjem sem imel. Ta pa še čaka. Ful dobra zadeva edino vsaj 1x tedensko je potrebno preverjat gume kok so nafilane in pa 1x do 2x letno preverit mleko v gumah.

Mi je razložil Etcho vse, kako poteka. 👍

Je res dobra zadeva, zlasti, če voziš po brezpotjih, kjer je veliko trnov. Tako ti guma ne spusti. Je pa dobro imeti vedno s seboj na kolesarjenju pumpo, da dofilaš, če je potrebno.

Sicer ta modifikacija ni tako problematična, da je ne bi znal tudi sam narediti, a bom za prvič raje prepustil strokovnjakom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Če je kdo slučajno pomislil, da se zajebavam...

WWW.24UR.COM

Ameriški predsednik Joe Biden naj bi Ukrajini odobril uporabo ameriških raket dolgega dosega za napad na tarče znotraj Rusije. Bela hiša in...

Je bilo za pričakovat prej ali slej. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je TBA napisal:

malo testiram, samo po občutki je malo visok pa original mi za1x bolj odgovarja ker ima 9° backsweepa

A ti imaš narejen tubeless? Etcho mi je svetoval, da to naredim, če hočem z njim vozit po robidi in kamnih po Istri. 😊

Tako, da ta teden dam to naredit. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.