Kr??anska vera ima ve? vej, ena izmed njih je katoli?ka. Z drugimi besedami, Kr??anstvo je vera, katoli?tvo pa je politi?na usmeritev, ki kr??ansko vero zlorablja v politi?ne namene, ki so enaki kot pri vseh podobnih: pridobiti si ?imve? vpliva in oblasti
Ja, mogo?e bomo ?e pri?li do tega, da jim bomo mogli omejit svobo??ine, da ohranimo svoje. Naglas razmi?ljam. Sicer se pa strinjam, daj e zahod marsikaj zakuhal. Del?ek teh ljudi be?i, precej jih je pa samo izkoristilo moment, kar so pred mano ?e omenili..To dvoje ni isto. O?itno med drugim gledamo tudi selitve narodov. Kam bo to peljalo pa sam bog ve.
So v Evropi mogo?i novi pogromi? So, ?e bo nadalje prihajalo do mno?i?nih migracij. Tri monoteisti?ne religije (judovstvo, kr??anstvo, islam) so nepluralne, nedemokrati?ne, totalitarne, nasilne do vsega drugega in druga?nega. Ne morejo, no?ejo sobivati, kar ka?e vsa zgodovina. Pa dogajanje v Izraelu in islamskih dr?avah, kjer so jude ?e izgnali. Izganjajo pa ?e zadnje kristjane. V Iraku je ?tevilo kristjanov s 6 odstotkov leta 1991 padlo danes na manj kot odstotek. Po tem zgledu je samo ?e vpra?anje ?asa, katera od naslednjih gospodarskih kriz bo prinesla pogrome in nasilje ve?jih razse?nosti! Migracije vodijo samo bli?e in bli?e k temu spopadu! Evropa ne more re?evati svoje natalitete z dova?anjem neizobra?enih ljudi iz povsem drugega ?asa in totalitarne vere. In naj kon?no kdo ?e lo?i med pozivanjem k ne?emu in napovedovanjem ne?esa. Napovedovanje ne?esa, kar je jasno iz vse zgodovine, kar je jasno po vseh sociolo?kih ?tudijah ter po zdaj?njih dogodkih in kazalnikih. Ko napovedujem, tudi pozivam, da se resno in politi?no odgovorno preu?ijo migracija, levi in desni ekstremizem, Weimarska republika, leto 1933. Vsak idealizem in nepoznavanje ter idealiziranje ?loveka, dru?be in mno?ice vodita v velikanske napake, v nasilje, v vojne. To neverjetno zatiskanje o?i, da nekaj ni ve? mogo?e, ?etudi se je zmeraj dogajalo. In se je dogajalo, ker so vsi samo zatiskali o?i. Govorim o obdobju naslednjih sto let.
Aja ?e to, res je da je kr??anstvo v preteklosti veliko zla naredilo. Res je pa tudi, da se islamska vera nekako ne zna prilagajt modernemu svetu. Tudi njihova na?eloa so zame osebno skregana z logiko. Sploh odnosi z ?enskami in podobno. Potem, musliman mora slediti Koranu, kjer kot berem na mnogih mestih pi?e, da je treba nevernike (kafirje) pobiti, da mora islam zavladati svetu, da ?enska velja za pol mo?a, ipd...sranje.
Torej, potem je vse ok. Jaz sem se pa ?e sekiral. Za vso trenutno sranje se "najde" neka razlaga iz zgodovino...pa? tako je oz. v stilu..sej uni tam so isto po?eli. Mi je kar malo odleglo
Seveda, extremiste ma? povsod. Misli pa da religija tukaj odigra malce vloge, njim je to sveto ?e se bodo razstrelili. Pri katoli?anih ni ?isto tako. Je pa res, da vsakemu lahko nekaj v glavni klikne...
So bili ja, zna bit da jih bo sedaj ?e ve?. Kakorkoli obrne?, s tem se bomo mogli spoprijeti.
Naivno je, ko folk govori, pa sej niso ni? krivi, politika je zadaj itd... V redu, ampak v dr?avi ima? na stotine tak?nih in druga?nih skrajne?ev, ki komaj ?akajo da gredo k devicam. Kaj bo? naredil?
Matr, webasto s5 odpoveduje poslu?nost. O?itno menjava cevke za gorivo ni dovolj, spet se dogaja da se vmes ko dela restarta, v?asih potem spet dela naprej, v?asih je pa mrk .Grrrrr...
Gustav... ?e bo? karkoli rekel, ?ez tujce bo? nestrpen, ?e pa bo? pizdil in pljuval ?ez Slovence se ti bodo pa vsi pridru?ili z vsemi mo?mi in takrat si pa faca in pravi car.
Po doma?e povedano, ?e si premalo hlapca ti bodo pomagali, da bo? ratal ve?ji hlapec.
Ok, ?e jaz ki ne spremljal lih moto gp, sem lepo videl, da se je markez lepo vlegel na rosija, ta ga je pa pa? odrinil..?ist podzavestna reakcija, kar se mene ti?e...
Ja, jaz se tudi bojim, da tole ne bo ni? dobrega vse skupaj. Nekako razumem labija, ogromno ljudi vmes je res potrebnih pomo?i, so na robu, v?eraj sem malce gledal tisti prispevek na epilog-u, koliko otrok je vmes, pa ne bi smeli biti...
Ko za?ne? to ?tudirat, pa recimo svoje otroke da? v ta kontekst, si re?e?, res hvala bogu, da (zaenkrat) mi nismo namesto njih. Ampak ja, kam se bo vse skupaj obrnilo, sam bog ve. Ali pa ?e to ne. Tako da, labija ?isto ?tekam, seveda so pa povsod vmes ekstremisti, tega pa ne odobravam..
Je pa zanimiva tista statistika prosilcev za azil v Nem?iji .Na prvem mestu Sirci, potem Albanci, Srbi...BI pri?akoval da bodo za Sirci, kaki Afganistanci itd...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sam od snega pa dvomim, da plastika odpade:?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani