Skoči na vsebino

Lentus

Člani
  • Sporočil

    59
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

O uporabniku Lentus

  • Rojstni dan 27. 11. 1972

Informacija o profilu

  • Spol
    Moški

Dodatne informacije

  • Moj avto
    CX-30 e-Skyactiv G 150 AT Plus/Style

Nedavni obiski profila

587 ogledov profila

Dosežki uporabnika Lentus

Navdušenec

Navdušenec (6/14)

  • Zelo priljubljen Rare
  • Sodelovalec Rare
  • Predano Rare
  • Dobro reagiranje Rare
  • Prvi prispevek Rare

Nedavne značke

141

Ugled

  1. Lentus

    Mazda CX-30

    Se kar precej občuti ta izklop dveh valjev in je kar nadležno, koristi pa nobene.
  2. Lentus

    Mazda CX-30

    Prvi servis me je prišel 240€. Ledvene opore moj avto nima. Morda jo ima najdražji paket opreme.
  3. Lentus

    Mazda CX-30

    No ja, pri nemcih sem imel v 20-ih letih lastništva izredni obisk 2 krat, plus enkrat vpoklic. Pri niti ne dve leti stari CX-30, pa sem imel izredni obisk pred kratkim. Odpovedala je namreč ključavnica prtljažnih vrat.
  4. Lentus

    Mazda CX-30

    Glej, ne jemlji mojega mnenja za gotovo. Tukaj je dosti uporabnikov, lastnikov CX-30, ki so z avtom super zadovoljni in jih te malenkosti ne motijo. Moje mnenje pač izhaja kot od bivšega dolgoletnega lastnika nemških avtomobilov. Vse funkcionalnosti in featurji, ki so jih moja bivša vozila imela in sem se v tam času na njih navadil, jih sedaj enostavno ni. Če teh stvari v prejšnjih avtomobilih nebi imel na rapolago, jih sedaj morda niti nebi pogrešal in bi mi bil enkraten avtomobil. Tako pa, če nisi posebej zahteven glede teh malenkosti in ti je avto bolj "sedi in vozi" je CX-30 enkraten, saj se lepo pelje, ima odličen motor in tudi počutje za volanom je super. Kar pa je tudi glavno pri odločanju pri nakupu avtomobila.
  5. Lentus

    Mazda CX-30

    Žal moram povedati, da na CX-30 manjka še marsikateri od teh featurjev in funkcionalne opreme, glede na to, da je to "premijsko vozilo". Pri drugih znamkah pa je že samoumevno, da je vse to zraven že pri osnovnem paketu opreme.
  6. Lentus

    Mazda CX-30

    Poraba pri X motorjih je v povprečju največ 0,5l manjša od G150. Tudi po spritmonitorju kaže tako. Poraba kot pri dizelcah?? Tudi zmojim G150 avtomatikom mi lahko na daljših relacijah brez AC, poraba pade krepko pod 5 litrov. Mene pač tepejo kratke relacije. X motor se ne kupuje zaradi nižje porabe, ker je iz stroškovnega vidika zaradi dosti dražjih servisov in višje nabavne cene, X itak na slabšem. Kupi se ga edino zaradi boljših zmogljivosti.
  7. Lentus

    Mazda CX-30

    Govora je o VSEH Mazdah. Moja G-150 je namreč narejena v Mehiki. In če bi to vedel takrat, ko sem avto kupoval, ga sigurno nebi kupil. Bi se raje stegnil za X-186.
  8. Lentus

    Mazda CX-30

    Pri Mazdi CX-30, lahko menda že po defaultu zaštekajo zunanja ogledala tudi, če nimajo te funkcije. Jaz pa pogrešam to funkcijo. Mi je pri VW Sportsvanu lepo služila 8 let.
  9. Lentus

    Mazda CX-30

    V ročni avtopralnici sem bil pred enim tednom. Voda pa ni mogla zmrzniti, ker je temperatura cel dan v plusu.
  10. Lentus

    Mazda CX-30

    In se je začelo... Danes se je namreč med odpiranjem električnih vrat prtljažnika, začel pojavljati močan kovinski pok, kot bi v vratih kaj preskočilo. Vrata se sicer za zdaj še normalno odprejo. Upam, da zdrži jutrišnje nakupovanje, da slučajno ne ostane špecerija zaklenjena v prtljažniku😁. V ponedeljek pa takoj z njim na servis.
  11. Lentus

    Mazda CX-30

    Sem malo pozen z odgovorom, ampak vseeno... Pri 50km/h na števcu, je to 48 km/h po GPS, pri 130km/h, pa je 124 po GPS. Če se želim po avtocesti peljati realnih 130 km/h, je to že 137 po števcu. Tako, da z večjo hitrostjo se veča tudi napaka, kar je logično. Gume, ki so gor so dimenzije 215/65 R16 98H in so natanko take, kot je zapisano v homologaciji. Gume so šele drugo sezono gor in niso obrabljene. Mene to sicer ne moti, je pa avto zaradi tega malo bolj poskočen 😁. Samo povem.
  12. Lentus

    Mazda CX-30

    Merilec je res natančen, ampak le z letnim kompletom gum. Z original Mazdinim zimskimim kompletom gum in alu platišči, ki sem ga dobil ob nakupu avtomobila zraven, pa ne več. Sem komaj zadnjič opazil. Dejanska hitrost je z temi gumami 6-7 km/h manjša od tiste na števcu. Sem bil kar šokiran.
  13. Lentus

    Mazda CX-30

    Plus tega, zaznavanje znakov za omejitev hitrosti, pri moji Mazdi dela zelo nezanesljivo. Na primer, ko se peljem po parkirišču trgovskega centra, mi kaže pravilno omejitev 10 km/h. Ko pa zavijem na navadno cesto proti domu, kjer je omejitev 90, mi kakšna 2 kilometra, še vedno kaže omejitev 10 km/h. Se pravi, da mi bo skoraj celo pot do doma, po nepotrebnem, piskalo to bedasto opozorilo? Pa še na več mestih sem opazil, da ne prikazuje pravilno omejitev. Mazda najprej mora porihtati ta sistem za zaznavanje znakov, da bo 100% zanesljivo deloval in šele potem naj aktivirajo to zvočno opzarjanje.
  14. Lentus

    Mazda CX-30

    Slovenski test Mazde CX-30, modelno leto 2024. Tudi tukaj je pojamral nad opozarjanjem za prekoračeno hitrost.
  15. Lentus

    Mazda CX-30

    Če nisi neki zahteven kupec in bolj gledaš na dizajn zunanjosti in notranjosti avtomobila, je CX-30 definitivno za te. CX-30, ima dosti zelo pozitivnih lastnosti, vendar ima tudi kar nekaj negativnih. T-Roc, pa je recimo, kot je za VW grupo že znano, v vseh pogledih zelo povprečen avtomobil Kaj naj bi bilo narobe z Mazdinim avtomatikom?... to, da ni 7 stopenjski DSG😁. Je namreč preverjeni 6-stopenjski klasični avtomatski menjalnik, sicer zelo vzdržljiv, ampak ga je počasi že povozil čas. Prestavljanje je namreč počasnejše, pri speljevanju in prestavljanju zna biti grob. Rabiš kar nekaj časa, da pogruntaš, kako močno moraš pritisniti na gas in kdaj ga popustiti, da prestavi bolj nežno in kdaj želiš da prestavi v višjo prestavo. Pri testni vožnji z CX-30 bodi pozoren na preglednost na vse strani. Za preglednost nazaj, ter levo in desno, pa je itak logično, da ne more biti tako pregleden kot T-Roc, zaradi visokih bokov ter posledično majhnih stekel. Glede porabe znata biti na tvojih relacijah oba avta zelo varčna. Za mojo Mazdo Cx-30 G150 avtomatik, lahko povem, da je zelo odvisno od načina vožnje. Ob zelo pazljivi varčni vožnji zna presenetiti z zelo nizko porabo (pod 5l/100km), lahko pa je poraba tudi nerazumno visoka, če želiš iz motorja izvleči malo več. Poročaj, ko boš opravil testno vožnjo.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.