Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
pred 45 minutami je Alex napisal:

En teden sem bil "odsoten" pa ni nič kaj novega tu gor. 😊 Gume dol, gume gor, benzin gor... Nisem se mogel prijaviti na forum. Najbrž je bila kaka tehnična težava. A je imel kdo podobno "nevšečnost"? 😉

Baje si bil na hladnem.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 11 urami je Boss napisal:

Narobe razumeš... ne gre za ukinitev alkotestov. Gre samo zato, da alkotest ne more biti podlaga za izrek kazni, ker je premalo natančen. Še vedno policija lahko odpelje na preizkus z etilometrom, kjer pa ni več miškulancij in tisto kar pokaže dejansko drži. 

Policijska država je takrat, ko se policija postavlja nad zakone in jih sama krši, ker si je vzela to kot pravico. Če zakon nečesa ne dovoljuje ali je dejanje celo kontra ustavi potem se je treba vprašat ali policija deluje v sklopu svojih pooblastil. 

Torej, da bo bolj enostavno napisano: Če policija strogo spoštuje zakonodajo in jo sama ne krši ter je podrejena civilni družbi ne govorimo o policijski državi. V kolikor pa za svoje delovanje in ukrepanje uporablja "kreativne" metode mimo zakonodaje pa se lahko reče, da gre za policijsko državo. 

A zakaj me to skrbi... hmmm to bi moralo skrbeti vse vključno s tabo. Sem napisal en tak primer z zvokom gum, pa očitno nisi najbolje razumel poante. Zato ti ponujam drugega malo vezanega na trenutno problematiko z romi. Policija za izvedbo racije oziroma hišne preiskave mora točno navesti zakaj bo to naredila in predvsem pri komu.

Zakaj je to pomembno, pa dejmo se prestavit v tvoje naselje ali pa moje. Recimo, da se tvoj sosed ukvarja z preprodajo orožja in droge. Policija dobi namig, da se v naselju nekdo ukvarja s temi kriminalnimi dejanji. V primeru policijske države priletijo v naselje in dobesedno izvedejo racijo in hišne preiskave pri vseh prebivalcih naselja. Da tudi ti ali pa jaz lahko stojiva z lisicami in v gatah na dvorišču, ko nama premetavajo hišo od zgoraj do tal. Pa čeprav nisva nič kriva in nimava nobenih nečednih poslov sva obravnavana kot kriminalca, ki si morava nedolžnost šele dokazat.

V pravni nepolicijski državi, hišno preiskavo odobri preiskovalni sodnik, ki dovoli preiskavo le in samo hiše, kjer dejansko obstaja utemeljen sum in je tudi dovolj tehtno podkreplejn z neposrednimi ali posrednimi dokazi. 

Vem, da ti je to zdaj tuje, kar razlagam, ampak če trezno nečustveno dobro premisliš boš ugotovil, da je to edini pravi način in da kolektivne kazni ne sme biti. Mora biti le kazen za tiste, ki zakonov ne spoštujejo. Ja vem, tud za cigane - za vse enako.

A ne vidiš, da vsi obsojajo odločitev ustavnih sodnikov o teh alkotestih! 

Joj joj ravno naju bojo našli in dali na dvorišče, kje pa živiš🤔

Jaz bi bil čisto ok in vesel tega samo, da bi tistega usumljenca dobili in dobro kaznovali, da bi potem lepo varno živeli🤗

Kriminal se povečuje in se mora nekaj narediti, ker drugače bo veliko večja verjetnost, da boš žrtev kriminala kot pa primera policijske države.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Ne razumeš najbolje pojma "policijska država", a ne?

Mene ne skrbi to kar bodo jutri sprejeli v parlamentu, skrbi pa mnoge v državi, ki se jim ne ljubi delat, da bi lahko bilo vsem v državi boljše. Ukinitev alko testov je pa res ravno v nepravem času žal! Kdo to danes zagovarja ne ve kaj se lahko zgodi te dni, ko bo martinovo. 🥴

Lahko pa razložiš kaj je policijska država, da te vsak ukrep tako skrbi..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 19 urami je Boss napisal:

Sej veš da sam ne pijem alkota oziroma tako redko, da ni omembe vredno in sem vedno bil proti alkoholu za volanom in visokim kaznim, ter da se mora alkohol za volanom merit kot glavni vzrok nesreče in ne kot pridružen vzrok.

Tukaj je namreč problem v tem, da meritev ni zanesljiva, da bi bila nedvoumno ustrezna za izrek kazni. Kazen je do promila natančno opredeljena potem se pa opravi meritev, ki vzbuja dvom o natančnosti. Bo policija pač morala začet uporabljat etilometre, ki so ustrezno zanesljivi.

Bom dal primerjavo, da bo bolj plastično izgledalo kako neustreznost meritve izgleda v praksi... nekoč nekdaj sem tu na forumu že razlagal, kako me je ustavil policaj nekje med Mokronogom in Mirno in mojo hitrost ocenjeval po ZVOKU gum. Da po njegovi presoji se je SLIŠALO, da sem vozil prehitro. Ja če se ne bi ročno uprl in da brez natančne meritve pač ne bom podpisoval prekrška se je omehčal in me spustil z opozorilom, kar je tudi vpisal v svojo črno knjigico. Se pravi še vedno je igral vlogo vsemogočnega in kako je dober, da me je spustil brez kazni pa čeprav ni imel trdnega dokaza.

Policija mora biti prva in vzor spoštovanja zakonov, ker edino tako bo imela dober renome... če pa se pusti vsepovprek, na pol legalno pa lahko hitro začnemo govorit o policijski državi.

Daj nehi, kaka policijska država ja vidiš, da že vsak smkavec policaje vstrahuje! Za poštene je premalo policijska za kriminalce pa vedno preveč.... 🥴

Zato pa gremo vedno bolj v anarhijo..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 8 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Bliža se tisti veseli dan, ko mošt vino postane. Protiustavnost tega pojava bi bilo potrebno razčistit.

WWW.RTVSLO.SI

Ustavno sodišče je presodilo, da je 2. odstavek 107. člena zakona o pravilih cestnega prometa v neskladju z ustavo. Strinjanje voznika z...

Res smo v kurcu.... sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

Danes v trgovini KEA kupoval s 50% popustom (tisto, ko v roku enega meseca od vlčanitve oz pridobitve kartice lahko koristiš za 3 izdelke). Sem kar privarčeval dobrih 25€ s tem nakupom :) 

Si bil spet čez hrib.... 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Ja sej, če pa vse povsod govorijo, da so bomboni najbolj škodljivi za zdravje pa za zobe. Če prebiraš vse te internet nasvete pol vidiš, da vse škodi pa al je to cigareta, fuga, mamila al pa bela moka, sladkor, mast, sol, energetske pijače, gazirane, še sadje in zelenjava je v riti, voda ma mikroplastiko notri, zrak ima sajaste delce. V glavnem ni nam rešitve, vsi bomo umrli.

Še res je.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano
Pred eno uro je goB napisal:

Ali ima mogoče kdo izkušnje s spletno trgovino Mobileshop?

Bi naj bili iz Bratislave, pošljejo pa po GLS. Cene telefonov so videti precej ugodneje kot pri nas.

Mogoče je že bilo to v temi, samo nisem za nazaj vse pregledoval.

Ne poznam. Jaz sem 2x kupil telefon na Kajkupiti. si. Je bil s kodo naj ugodnejši... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Ne ne, Bini samo ne ve za kaj se gre.

Ja zato, da se kam pride, če še ne veš...:nevem:

pred 5 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Sicer sem štromar, ampak moja najdražja je biologinja z doktoratom, sam se zato poleg vsega ostalega dobro spoznam tudi na biologijo!

Vsa bitja so skupek tako podedovanih in pa tudi zaradi okolja pridobljenih lastnosti. Cigoti so podedovali odtenek temnejšo kožo, zaradi česar mi niso všeč. Njihov način obnašanja pa ni podedovan. Okolje je tisto.

Kako hudiča nihče ne opazi svetlobna leta razlike med enako temnimi cigoti v Prekmurju in taistimi brazilci na Dolenjskem? 

Na Dolenjskem se obnašajo povsem drugače, po moje, ker so v družbi z Dolenjci. 

Dolenjci oprostite mu saj ne ve kaj piše... 🙏😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je skritikrt napisal:

Pa naj te poznam tako ali drugače-tukaj ti moram javno izreči pohvalo.

Ne glede katera tema-ko postane tukaj "vroče",ti z komentarji vedno deluješ pomirjujočein brez,da bi podžigal poskušaš umiriti strasti-vsa čast.

Res vsa čast.👍

Hvala, dobiš za pir... 😊🍻😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ja tukaj je pa nevarno bit objektiven in nevtraln jih lahko iz obeh strani dobiš.... 😁🫣😉

Ps. hec, da malo umirim strasti.... 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je Jest napisal:

Noja… s tem se ne strinjam… krivca sta oba… in ni potrebe po smetenju… že tako je preveč političnega prepucavanja… ni pa potrebe po žaljenju na osebnem nivoju… 

Delno je res, se strinjam.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 10 urami je Mraušk Mčk napisal:

Pejd ti v kakšno Harolds v Londonu, k je že julija vse božično. :vskalo:

Pojdi ti v "božičkovo deželo" imajo 365 dni tako, razen ko je prestopno leto.... :blink: 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

Sem v močvirje prišel mal situacijo preverit... :whatever:

Kafe se še vedno da dobit.... 🤗😉

1761553957688453019478940619673.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 10 urami je jures napisal:

Ok pejd pol na referendum pa glasuj za.

Ti sploh ne beres kaj pisem, pisem o moznostih ki jih imas v franciji za predcasen oz postopen odhod v pokoj....

So pa sli na ceste francozi konje macron vpeljal reformo (ki bo dokoncna sele leta 2030)

Ja tvoja ta zadnja je ok, to je nasa slovenska sebicnost. Jaz sem ok, torej ne rabim narediti nic.

Tudi jaz bom ok po novi ali stari reformi, pa mi ni vseeno.

Mah puzabte

Če bi mi bilo vseeno se nebi oglasil ampak sem se, ker se pišejo dezinformacije- neresnične bedarije, ki škodijo vsem v prihodnosti! 

Jaz pa delam zato, ker mi je všeč delo z ljudmi in jim rad pomagam a klub temu planiram, da bom kmalo izpregel in naprej užival v preostanku življenja.... :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 33 minutami je jures napisal:

Sem popravil ampak si prehiter, ker sem se zatipkal. 40/62 je min, 67 pa ce nimas se 40 res je ampak prosim kaj bos delal resnega pri 67, predvsem v kakih storitvah?

Ce zdruziva - najboljse povprecje zaporednih 24 let in ne samo 24 najboljsih zaporednih. Vazno je da ni bilo prekinitve. 

Moj point je ce nikoli ne bomo vstali (kot na primer francozi, ki gredo takoj na ceste) bomo vedno ljudje prenasali breme, oziroma vedno več....

Pa ne gre se tu za vlade! Vsaka vlada dela enako, popolnoma enako. Samo cifre smo. Smo pa slovenci na zalost tud ovce...tud bleknemo ne samo kimamo.

Francozi imajo 64let in n mislim da 40 let dela,mi pa 62/40 kar je druga najkrajša doba v EU.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 6 minutami je jures napisal:

Ne bom kot Alex napisal koga poznam na tem, ampak pisarna je v naši hiši...ce v sredo poklicete ZPIZ na dezurno, se loh celo javim :) Ko poslušam se lahko res samo zamisliš kako lahko tem ljudem pomagati....da ti odgovorim kako - odgovor je mogoce ce pogledamo Francijo kjer 4 leta prej znizujejo delovni cas s sorazmernim delezom, lahko pa tudi gres prej v penzijo s sorazmerno manjso placo v prehodnem obdobju. Deluje, nihce ne razmislja o kakrsnikoli daljsi dobi, po drugi strani pa subvencionirajo praktikante iz strokovnih šol in faksov - 2 letni staž. Več kot pol jih gre direktno v službo, ki jim je nudila prakso, in to štartajo polno usposobljeni. Na strani mojih francozov se je zadnjih 5 let upokojilo veliko in sedaj delam z veliko mlajsimi, in je veselje . Pri nas kot je rekel Boss gre se zgolj za polnjenje blagajne na zalost (kot vedno) ne za ljudi.

In pa povecanje odmernega odstotka kot pravi skirt ampak poveca se pa tud obdobje odmere povprecnega dohodka. Sedaj je najboljsih 24 let, po reformi pa vseh 40 let!!! 

To je ogromna razlika, ker zacetna leta vedno vlecejo povprecje dol. 24 najboljsih med vsemi 40 leti pa je pomenilo visoko osnovo....

In kaj sem jaz drugace rekel, samo z drugimi besedami? Samo ce imas 40 let in 62 se bos lahko upokojil ce imas pa 39 let dobe in 62 let moras pa se 5 let delati do 67.

Fair?

Ne, delal boš še samo 1 leto!!! Preveri! 

Pa tudi za pokoj insko dobo se ne šteje 24 najboljših let ampak 24 zaporednih najboljših, to je velika razlika! Po novem se pa skupno vseh 40 let in 5 najslabših let  se ti odšteje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.