Sem izbrskal slike iz leta 2016,ko smo mi "pospravili" dve cisterne-eno plastično in drugo kovinsko (nikoli priklopljeno).
Brez veze nakladati,ker slike povedo več kot 1000 besed....je pa bilo lažje,ker kovinska ni bila nikoli v stiku z oljem...
Lahko pa vseeno omenim,da takšnega prebijača za pločevino še nisem videl-res "mrcina od stroja"...takšnega ropota pri delu z njim pa tudi ne😬
Je bilo v stari plastični cisterni še cca.770l olja,so prefiltrirali,in stočili sosedom,ki so odkupili za mali cvenk...le tisto gosto usedlino so odpeljali na deponijo....
Mislim,da je računal okoli 300€...je vzel železo v račun,in je bilo za to malce ceneje....ma,samo vozi sinko,samo,da se rešimo tega.
Saet sem grešil😄...že četrti baterijski sistem...Metabo CAS,Bosch AmpShare,Makita 7,2V in tokrat Parkside X20V Team.
Upam,da me fani Parkside-a sprejmejo v "klub"😂.
Je padla odločitev zaradi stroja za kovičenje slepih zakovic. Obstaja Parkside verzija že več kot eno leto...pomeni,da če so bile,so otroške bolezni odpravljene,in tudi cena je kljub že tako lepi ceni še dodatno padla. Nekdaj je bil 65€,ravnokar npr. v nemciji 50€,v četrtek pri nas pa 40€😲.
Stroj je na youtube-u tudi dobro testiran,in je "on par" z priznanimi proizvajalci.
Je celo brezkrtačni,in zmore kovice do 5mm.
Celo kovček so izboljšali-v tej zadnji verziji ima kovček že prave "pante" oz. tečaje...sicer plastične,a že z kovinsko osjo🧐👍.
Kdor ve,koliko takšni stroji pri priznanih proizvajalcih stanejo,mu bo jasno,za kaj sem se odločil za ta stroj...običajno so takšni baterijski od 600€ naprej...brez baterij in polnilca seveda.
Naslednji dan jih v tistem Lidlu,kjer sem ga jaz kupil (Zaloška)...ni bilo več...normalno,da so razgrebli🙄...
V štepanjskem Lidlu sem našel še zadnji komad najšvohnejšega 2,4A polnilca...lih fajn,k lidlovi itak ne hladijo baterije z ventilatorjem...če ga imajo,ga imajo le za hlajenje polnilca,torej-močen polnilec👎,ker visoka amperaža škodi bateriji zaradi segrevanja baterije.
Kupil še novejšo 4Ah baterijo z 21700 celicami...da vidim,kaj bo Parkside še ponudil zame zanimivega...npr.prebijač za pločevino bi vzel takoj🤔...
Bo sedaj zanimivo,ko npr. peljem vlak 2658 - zadnji vlak iz Ljubljane do Sežane...je ratala že folklora,da se na postajališču Dolgi Most nabere kakih 15-20 migrantov...včasih tudi več,in se peljejo z vlakom do Šežane.
Jih na Dolgi Most dostavljajo z kombiji...policija to ve,in ničesar ne ukrene...se kar pusti švercerje pri miru.
Sem že večkrat videl tudi v Ljubljani posameznike mlade slovence,ki na postaji in na peronih "koordinirajo" in svetujejo migrantom kaj,kako in kam naj gredo in na kateri postaji ali postajališču naj izstopijo...vse,da bi se izognili zajetju policije.
Je v Logatcu zbirni center,in jih tam pogosto "pohopsajo" z vlaka in odpeljejo...pogosto pa iz tega zbirnega centra pridejo...pobegnejo al kaj-ne vem...in gredo v Logatcu na vlak...seveda zmeraj v smer Sežana in naprej v Italijo.
Nam na SŽ povzročajo nemalo preglavic,ker nočejo plačati vozovnice,in potrebujejo sprevodnice veliko korajže uveljaviti svoj prav...
So v policiji "krti",ki izdajajo informacije,kje bo racija in kje ne...te informacije dobivajo tisti ki koordinirajo migrante itd....je vse od Sorosa plačana veriga.
Je z Italijo uveljavljen sporazum,o racijah v Divači,kjer je zmeraj najmanj še en Italijanski policaj,in zajamejo migrante med postankom na tej postaji...a včasih so,drugič jih pa spet ni...kakor kdaj.
Me zanima,kako bo z temi plačanimi tokovi migrantov sedaj,ko bo na policiji pela druga "šiba"...bi po moje bilo treba odrediti interne preiskave in popucati "krte",pohopsati švercerje itd...ki delajo škodo naši civilizaciji.
Končno...čakal od prednaročila tako dolgo,da sem že čisto pozabil na to😄
Muska moje mladosti...se še spomnim,da sem v OŠ med malico šel v Elektrotehno iskati LPjko,ki sem jo naročil...so v šoli vsi debelo gledali...predvsem kontroverznost anglčka😄
Die SACD Van Halen: 1984 (Numbered Edition) (Hybrid-SACD) jetzt probehören und portofrei für...
Še se jo da dobiti🧐-..MoFi Original Masters Recording kopija z DSD kopije masterja-bližje masterju ne gre...ajd-gre,a je prektično nemogoče,ker ne boš dobil dostopa do masterja.
Tole boš pa kar lepo nazaj vzel in nehaj s takimi, ker če se kaj trudimo tukaj je to, da pa po politični usmeritvi pa res nikogar ne blokiramo. Ne vem, a imaš občutek, da si bil kdaj blokiran al kako? Fak, ampak ti pa imaš problem in to resen.
Kje sem pa kaj napisal o blokiranju🧐...daj še enkrat preberi.
Pisal sem
pred 7 urami je skritikrt napisal:
ocena o "obnašanju" oz. stopnji "primitivizma"
Pa si preberi svoje objave oz odgovore na praktčno vsak komentar,ki ga kdo z desnega pola napiše v tej temi.
Tako "not padeš",da...ma raje ne bom nič napisal. Mi je pa od vse tvoje zagretosti in vehemence včasih res čudno,da me še nisi blokiral-vsa čast!
Si pa postal totalno predvidljiv...kadar kaj objavim,takoj si "na mestu"...dva-tri tedne nazaj...skratka pred časom,si imel malce pavze,pa mi je bilo že kar čudno.
A naredimo test - grem gor na vladni profil pa začnem srat čez novo oblastjo, malo zmerjat, bit vulgaren in podobno. Kolk dolgo misliš, da bom imel dostop
Izvoli-imaš po ustavi zagotovljeno svobodo izražanja.
Mislim,da bi moral obstati gor vsaj toliko časa,dokler ne boš zabredel v kategorijo sovražnega govora.
Sam sem mnenja,da sovražni govor ne obstaja,a to sem le jaz...če boš pa začel z znanimi parolami kot "ubi..." ...vemo kam pes taco moli...pa te zna kdo obiskati tudi doma.
pred 22 urami je Boss napisal:
Kakšne buče... tudi tukaj na forumu blokiramo uporabnike, ki se ne znajo obnašat. A to je zate svoboda, da nekdo svoj primitivizem zganja, ostali ga pa po tej logiki morajo trpet?
Sem se že naučil,da je na tem forumu ocena o "obnašanju" oz. stopnji "primitivizma" zelo subjektivna,in v zelo veliki meri odvisna od politične usmeritve administratorjev.
Torej pluralizem je tukaj včasih zelo "na stradanju"...pa se zato trudim prikazati tudi drugo stran oz. mnenje drugače mislečih.
Še nekaj-če kdo ne prenaša mojih ali komentarjev nekoga drugega in zaradi njih "trpi"...nihče nikogar ne sili nekaj brati!-vidiš takoj na začetku komentarja,kdo je pisal,in pač ne prebereš-čisto preprosto.
Še druga možnost,pa ne vem,če tukaj to sploh obstaja...ker nisem izključujoč človek,me ta funkcija pač niti ne zanima,a npr. ko sem bil do njegovega zaprtja aktiven na Nubertovem forumu,je tam obstajala funkcija "ignoriranja",kjer si lahko nekoga od komentatorjev označil in dal na svojo t.i."igno-listo",in ti njegovih komentarjev ni več prikazovalo. Balzam za takšne,ki trpijo ob komentarjih.
Bi bilo zanimivo tudi tukaj,a seveda tudi kontraproduktivno v smislu pluralizacije foruma.
pred 21 urami je Jest napisal:
Itak so odblokirali samo svoje trole ...
Mislim,da je popolnoma logično,da prejšnja vlada ni blokirala "svojih" trolov,ampak samo tiste z katerimi se ni strinjala.
Za posladek še ena sveža "cvetka"😉...me res zanima,kako bosta komentirala izjave Boštjana Marka Turka o Kučanu....ker "Kučan ni nič kriv...že dolgo v penzionu,in pri vsem nima nič"....itd...
Se popolnoma strinjam s tem gospodom, da nekaj osebnostnih lastnosti prejšnjega predsednika ni primernih za državnika. Enako bi lahko trdil o sedanjem.
Npr...
Ne se bat...omeni,navedi itd...samo ne "rekla,čula,kazala"...skratka podkrepi trditve.
Zakaj za vraga v tej naši ljubi Sloveniji ne rečemo bobu bob.
Ker je že brez veze...vse,kar levim ne paše je fašizem..tako z tem opletajo,da je izraz fašizem popolnoma izgubil svoj pomen...pa jih po moje 95% levakov ali celo še vec sploh ne ve,kaj to sploh je.
Ponavadi se novi vladi da 100 dni časa, da pokaže kaj in kako namerava. V Sloveniji se desnim vladam ne da niti 100 sekund...
Se že nekaj napovedujejo neki protesti...
A pri vsem skupaj se pa eno stvar spregleda: velika večina na položajih je iz leve opcije. Čisto vseeno, kdo je minister. Minister lahko zahteva neko preiskavo, odvisno je od tožilca, a bo zadevo dal na sodišče takoj ali pa bo zavlačeval do zadnjega in še čez. Potem pa še od sodnika, a bo obravnavo razpisal takoj, pred volitvam ali pa tik pred iztekom roka. Ali pa bo "toliko zaposlen", da obravnave sploh ne bo razpisal...
In bodo minila štiri leta, ko se ne bo naredilo nič konkretnega - tako kot že 35 let do sedaj...
Ti ne razumeš😉...oni imajo ekskluzivno pravico.
Bolano-vem...spet drugi bi rekli verski fanatizem....bo kar držalo.
Pa saj ni Kučanov odvetnik...daj se malo informiraj...
pred 3 minutami je Boss napisal:
Sem pač naivno upal, da pri tolk besedičenju o izkoreninjanju korupcije in poštenosti kot vrlini, dobimo tole.
Ja če si mislil,da bodo izkoreninili kriminal in korupcijo,brez da bi čistili na levi,po tem si res naiven...ravno to je Golob delal- raji pesek v oči in "business as usual" oz. "leva roka-desni žep"...pa imamo ,kar imamo....polno dreka,k ga je treba popucati.
Vidim,da se levim že fuzla...če preštudiraš Matozov življenjepis,ti je hitro jasno,za kaj ga je Janša izbral.
V nulo ve,kako policija funkcionira,zagotovo ima tam dolgoletna poznanstva,kontakte in podporo mnogih...kot dolgoletni odvetnik dobro ve,kako lopovi delujejo,razmišljajo,kdo so itd....
In glede na lastno izjavo-v odvetniških vodah je že vse dosegel...glede ambicioznosti tudi ni dvoma-ne bo se "vsedel in čakal kdaj bo plača"...
Ja-levim se ima za kaj fuzlati...ker če se jim nebi,nebi bil tapravi-perfektna izbira😃👍
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jep-res sta fanta bila super-tudi zelo priporočam👍
Kdor bo malce pazljiveje pogledal-to delo ni kar tako-je bil "moker do jajc"...se lepo vidi na slikah😲
Povezava za deljenje
Deli na druge strani