Skoči na vsebino
Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Boss napisal:

Ne ti mi razloži... če bi Holob to naredil... kako bi ti reagiral. Mislim, da isto sprašujem že tretjič. 

A kako vplivaš na volitve... kaj pa so bili tisti posnetki... kaj je bilo tisto tempirano na zadnji teden pred volitvami? A mogoče zgodba o rdeči kapici in hudobnem volku? Pa če bi bilo prvič... pa to je vsakič. A se spomniš zlepljenke o Turku? Malo listov iz enega kupa pa malo iz drugega, da bi se ga onemogočilo. Pa skos gledamo eno in isto zgodbo. 

A dogovarjanje s Sanaderjem o incidentih pred volitvami je bilo tudi pogovarjanje o tem, kje bo JJ preživel dopust. Ja Rop je moral požret in se opravičit, ker je izdal skrivnost Sove, ki je prisluškovala Sanaderju v prisluhe se je pa ujel JJ.

A veš kolk je še tega kaj počenja gologlavi pred volitvami, samo da bi se prigrebel na oblast. A zate to kar je zdaj naredil ni izdaja? A če bi Golob naredil isto tudi ne bi bila izdaja?

Ma kakšna izdaja neki. Bo prišlo vse na dan, ko ne bo več pernati vladar, brez skrbi. Mislim, da ga to precej skrbi.😄

Še vedno nisi odgovoril na vprašanje, kaj točno pri vsem skupaj velja za izdajo. Razen prikaz korupcije predvsem na levi strani. In razkrinkanje kraljice 10%. In glej ga zlomka, ko ga "njegova" razkrinka,gre model v tožbo. 😄

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 17 urami je Alex napisal:

Sem rekel,da ne bom tukaj več komentiral. A tole vam moram prišepniti.

V našem bloku živi oseba, ki je kandidirala na listi stranke resni.ca.

V Kopru je bila na četrtem mestu, skupno.

Danes sva se malo pogovarjala, kako in kaj misli Stevo. Najprej nič. Da ne ve nič. Vrtal sem in vrtal... Nato je počasi, med vrsticami, le povedala, da bodo podprli oziroma ne bodo ...Ne smem na žalost povedati. 😔

Sam pa vem. 😎

https://www.24ur.com/novice/slovenija/kdo-bo-novi-predsednik-drzavnega-zbora.html

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 25 minutami je Boss napisal:

Lepo so ti napisali govor.. enak je na vseh portalih SDS-a. To ni nič, malo smo se družili ob kavici in debatirali o bližnjevzhodnih problemih. Sej veš tko mal med prjatli. neverjetno kako v take zgodbice verjameš. Sej pravim, če bi enako v golobnjaku naredili bi tvoja zgodba bila čisto nasprotna. Takrat bi pa rohnel o izdajalsekm Taubiju. 

Samo povej, a bi bilo tako al bi Taubija enako branil, če bi naredil isto in vabil neke črne kocke iz Izraela, da probajo namočit gologlavega.

V čem je pravzaprav problem? V tem,da so pokazali, kdor koli je že bil, v kako skorumpirani državi živimo? Za to bi jim bilo potrebno postaviti spomenik sredi Ljubljane.

Kaj je sploh protidržavno v vsem skupaj in v čem naj bi vplivali na volitve? 

Dej mi to prosim razloži.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 minutami je Boss napisal:

Kolk si ti poln enega negativizma še predno se zadeva sploh poskusi. Brez visokih plač SIGURNO ne dobimo kadra. Če pa jih povečamo pa obstaja možnost, da pa se pojavijo ljudje, ki se vidijo v politiki pa imajo vseeno neko mentalno integriteto. Al pa bomo res cel cajt gledali razne Zavce, Grimse, Mahniče .... pa da ne naštevam cvet inteligence v vseh strankah.

Sicer ne vem kakšno plačo si imel, da misliš, da imajo strokovnjaki pa ne vem akšne plače, da bi jih ne zmikalo delo v DZ. Je pa res, da pri trenutnih jih dejasnko ni blizu in to je pač škoda.

Izgleda ,da ja. Večjih plač so itak ne zasluži nihče od teh pajacov v parlamentu. Za te burleske, ki smo jih pa videli zadnja štiri, leta bi jim pa še pol vzel.🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 40 minutami je Boss napisal:

Sej se že bližamo temu kar razlagam. Ravno zato, ker je poslanska plača relativno nizka ni torej niti v sanjah za pričakovat, da boš dobil tja sposobne ljudi. In potem se ujamemo v past, da politikom ni zaupat. Seveda jim ni, če gledaš njihove intelektualno podhranjene nastope, da ti je dobesedno nerodno, samo zato ker jih gledaš.

Danes imajo najnižje plačani poslanici koliko že? Tam nekaj nad 4 jurji bruto, ki je res malo. In to naj bi se s temi povišanji pač spremenilo pa še to ne takoj ampak v dveh letih postopoma.

Upam, da bo to privabilo vsaj na naslednje volitve mogoče kaj več strokovnega kadra, izobraženih ljudi pa da se znebimo takih kandidatov kot je bil primer na SDS listi nekje v Ljubljanskih okrajih, kjer jim je kandidiral en tak mutivoda, prekupčevalec, krivinaš pa še kaj slabšalnega bi lahko rekel. Dobro izvoljen k sreči ni bil, ampak vseeno, da se taki najdejo na kandidatnih listah... ojojmene. Pa takih je verjetno na teh listah še malo morje. 

V glavnem, če bi dvig plač poslancev naredil kandidatne liste mnogo bolj zrele, je to dobro vložen denar in se za državo splača.

Plače bodo za strokovni kader še vedno prenizke, da bi se izpostavljali. Nobeden pošten in pameten strokovnjak se ne bo šel teh njihovih igric , da bi si pridobil slab sloves in slabo ime. Tako, da se bodo eni in isti pacienti  še naprej svaljkali iz ene stranke v drugo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 24 minutami je Boss napisal:

A to praviš, da si bolj sposoben od naše Sove in Policije in da si seznanjen s celim primerom teh črnokockašev, da lahko ocenjuješ situacijo in odločitev, da se jim prepreči vstop v državo? :nevem:

Me zanima, če bi vodkarji takole pošiljali svoje FSB agente, bi pa verjetno diametralno nasprotno razlagal. A v praksi je tako, da moramo in enim in drugim preprečit vstop in kakršnokoli vohunsko dejavnost.

Ali je kaj dokazano? Ni. To je rekla kazala z strani tajne agentke nike-nike 007 in Mukija. In potem je kao sova profesionalno  za njimi   potrdila. Kaj je potrdila. Da naj bi izraelci (to ni Mosad, to so neki privatni detektivi )se vozili z taksijem po Ljubljani , plačali naj bi za taxi 12,35€ z kartico master card, nato se naj bi parkirali pred neko hišo.😎 In tam se zgodba konča, ker je ni.🤗

V normalni demokratični državi bi morali  najprej kaj dokazati, koga obsoditi in šele potem, ko je to vse pravnomočno, komu tudi prepovedati kaj.

Tako pa je sova in naša policija  one Man band -mi ugotovimo, vnaprej obsodimo in uvedemo ukrepe. 

To je hujše kot v ranjki jugi. Pa sem mislil, da smo to dalo skozi.🧐

Očitno se zopet poslužujejo teh udbo- prijemov.

Si so pa še ortodoksni levičarji spregledali in v večini ugotovili,  da so to neke igrice za otroke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano

Sem rekel,da ne bom tukaj več komentiral. A tole vam moram prišepniti.

V našem bloku živi oseba, ki je kandidirala na listi stranke resni.ca.

V Kopru je bila na četrtem mestu, skupno.

Danes sva se malo pogovarjala, kako in kaj misli Stevo. Najprej nič. Da ne ve nič. Vrtal sem in vrtal... Nato je počasi, med vrsticami, le povedala, da bodo podprli oziroma ne bodo ...Ne smem na žalost povedati. 😔

Sam pa vem. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Aktualni dogodki, beri cena goriva, je vsaj za nekaj dobra. Namreč, danes, ko sem se peljal  v tovarno pršutov San Daniele (v mestece Dan Daniele pri Udinah), sem bil presenečen, kako se je promet dejansko umiril. Ampak res umiril. Ljudje vozijo po avtocesti 110-120/uro. Če voziš 130 si najhitrejši.😄 Tudi po mestecih gre vse po omejitvah. 

Tako, da je nekaj dobrega tudi v slabem.

Aja, mimogrede, degustiral sem tak pršut, ki do trgovin ne pride nikoli. To je čisto drugi okus.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 48 minutami je Boss napisal:

Sej ne bi njih ozdravil... zdravo konkurenco bi lahko pripeljal na kandidatne liste bolj izobražene in inteligentne ljudi. Tega nismo nikoli probal pa je mogoče zdaj trenutek, da se dvigne nivo. Kakšne pa so plače NL poslancev? Povprečna plača nizozemskega poslanca v spodnjem domu parlamenta je preko 10.000€ bruto. Zato pa pride na volilne sezname veliko inteligence in posledično imajo ljudje tudi večje spoštovanje do njih.

Men je prav zanimivo, kako te povezave nočete al pa ne znate vidit. Pa tako simpl je... višja plača privabi bolj izobražene in odrine pofl iz parlamenta. 

Pa dobro, saj plače politikov vseeno niso sanjske, da bi kak intelektualec, ki dela na kakem faksu, zagrabil. Če bi dobili, recimo osnovo  6000€ bruto, pa ne dobijo toliko,  je to neto 3500€. To ni neka taka plača, da bi kdo pameten pustil dobro plačano službo in bi se šel te igrice. To je služba za kake Stevote, Zavce, Jonase in ostale mandeljce.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 48 minutami je Boss napisal:

Zdaj me boste sicer spljuvali do konca, ampak osebno mislim, da je pozicija poslanca ena med najpomembnejšimi v državi in da mora biti tudi finančno nagrajena.

Zakaj je to pomembno? Pozicija s tem pridobi na veljavi, ker je ustrezno nagrajena istočasno pa do neke mere preprečuje, da bi bilo poslancem vseeno, da naredijo kakšno nečednost. Ker če ve, da se bo s tem lahko odrekel visoke plače bo marsikdo večkrat premislil, dali se bo pustil lobirat in reskirat izgubo poslanske pozicije.

Jebat ga, ljudje so krvavi pod kožo in kapitalizem jih je naučil, da je treba grebst in da pojem "Marija k sebi" ni iz pozitivnega konteksta. 

Marsikomu sicer verjetno zdajle vre v glavi, ko tole pišem, ampak to je zgolj zavist in ne ji pustit, da te razjeda.

Boss, vedno bolj me presenečaš. A to resno misliš, da ta "folk", ki gre v politiko, potem, ko dobi malo boljše plače, ne razmišlja o dodatnem "zaslužku". Vedno so pripravljeni na sodelovanje pod mizo. Vsi.

To se ne dogaja samo sedaj v kapitalizmu, ko vse več ali manj pride na plano, ampak se je za časa težkega komunizma še bolj. Vile in vikendi so takrat od tistih "ta trdih"politikov v 60-h, 70-,in rasle not po dežju. Samo na koncu ulice, kjer sem živel kot otrok, sta si dva politika (politik in političarka) zgradila vile z bazenom z razgledom  na  Koper in pol koprskega zaliva. Pred njihovimi hišami se ni smelo graditi ničesar. 

Za ta cirkus, ki smo ga videli zadnja štiri leta v parlamentu, si ne bi vladajoči zaslužili niti minimalca.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Danes , ko sem bil na menjavi gum,sem sedel v dirkalniku za gorske /cestne dirke.🙂

Mehanik, ki servisira moji Mazdi in Gelipterjevo mazdo ima namreč novo ogračo.  Kupil je novi, tovarniški dirkalnik Peugeot 308 TCR. Dirka namreč na gorskih, cestno-hitrostnih dirkah.

Dirkalnik ima serijsko št. 001, kar pomeni, da je prvi iz serije 1.6 motorjev.

Avto je težek 1200kg, ima 350HP in 420Nm navora. Pogon je na sprednja kolesa. 

Zanimivo je, da ima sklopko, a ta služi le za dati v prvi brzino. Ostalo menja na volanu.

Pokazal mi je, kako on vozi. V bistvu ima desno  nogo vedno na gasu , drugo, levo, vedno na bremzi. Leve noge nikoli ne da na počivalnik za nogo.

Sam sem se komaj vsedel v njega. Še težje je bilo it ven iz njega. 😅😅 Ima takšno kletko,da je vmes  malo prostora za se plaziti noter in ven.

Sedeži so trdi, kot, da bi sedel na klopci v parku. Te pa komplet objamejo in se ne moreš niti premaknit.

Motor naj bi zdržal nekje 5000km. To je za take avte kar veliko, saj mehanik pravi, da je takšna povprečna dirka dolga le nekje 5 Km. En dan prej imajo trening, a prevozijo progo ponavadi le enkrat.

Ena guma stane okoli 400€. Zdraven avta je dobil še dva kompleta feltne+gume. Ob nakupu je dobil še rezervno turbino Garett in sprednji in zadnji difuzor ter "krilo"na zadnji havbi (vse karbon). Plus dve polosovini in nekaj body kita.

Prvo dirko bo vozil maja v Planini. 

IMG_20260408_084609.jpg

IMG_20260408_084614.jpgIMG_20260408_084700.jpg

IMG_20260408_084713.jpg

IMG_20260408_085122.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Bini napisal:

Je že vse drugače, se je usmilil Irancev, ker on pa že ni tak barbar.... :vskalo:

Bumar  je, ampak veliko manjši od botoksnega vodkarja. Tisti pa gre res z glavo skozi zid.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Boss napisal:

Ne pozabit na poskus vojaškega udara v aferi Depala vas. Zadevo je Drnovšek pometel pod preprogo saj smo se potegovali za članstvo v EU. 

Pa dogovarjanje za incidente v Piranskem zalivu, ki čudežno prenehajo ko JJ pride na oblast. Pa prodajo Slovenske srebrnine madžarom in lokalnim tajkunom zato, da dotični pridobi nadzor v glavnih medijih. Pa ne pozabit divjanje desnih biserov po Ljubljani, pa pošiljanje nabojev v kuvertah samemu sebi in obtoževanje nasprotne strani. Pa metanje se po stopnicah, češ, da gre za biološki napad pa plesanje na strehi. Pa metanje granitnih kock v parlament, kjer je organizatorka nato dobila mesto v SDS, saj je dobro opravila delo.

Napaka vsega tega je, da ni bila nikoli izvedena lustracija, ki bi se znebila polovico kadra SDS iz politike. To so najbolj ortodoksni komunjare, ki se skrivajo za izrazom, da so desni a v svojem bistvu ne morejo in ne morejo preseč svoje komunistične pretekllosti. Kako jim je uspelo toliko folka zmanipulirat mi ni jasno, če več ta folk bi za njihove rabote dal roko v ogenj... roko v ogenj za pokvarjenega politika, ki je po vrhu še bivši komunjara... ma da človeku res pamet stane.

Kak vojaški udar? 😅 Kaj sanjaš?? Saj ni še poletje in temperature 40°C. Ni še čas za sončarico.😎

Joj, kake buče. Kot, da bi bral političko nastavo v jugo armiji ali   kako delo , mladino.😄

Totalno enako se dogaja na "drugi strani". Ljudje ne volijo za nekoga , ki ga predlaga ponavadi penzič palček , ampak proti. Tudi, če bi palček postavil kradljivko stako kot kandidata, bi levi volili zanjo. Vedno kao "novi obrazi"  a vedno eno in isto pakiranje. Vedno samovsečni, naduti posamezniki.

Mimogrede, slovensko srebrnino so v glavnem prodajali levi (Bratušek &co ).😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

A veš kaj mi je smešno, da bi bilo obratno in bi pri Holobu tole naredili in spravili izraelce vohunit za političnimi nasprotniki. pa bi to ven prinesel kak Bojan Požar, al pa Boštjan M Zupančič. Takrat bi bila tvoja razlaga pa diametralno nasprotna in bi ti tulil o veleizdaji in prodaji suverenosti nekim kvazi mosadovcem. Štos je samo kdo to naredi ne pa opredelitev glede samega dejanja neodvisno od akterjev oziroma protagonistov.

Ja če bi Holobnjak to naredil bi danes Slovenija gorela... pa ne mislim dobesedno ampak po medijih, socialnih omrežjih in bohvedi še kje. Ja s Holobom bi bilo dejansko konec, če bi si to privoščil (njegovo volilno telo ne odpušča), kot je bilo konec z Nixonom, ki je naredil podobno. A ko naredi JJ in njegov klan smo pa kakor nekako navajeni, da on take stvari počenja in takrat samo sprožijo kletne aktiviste z nalogo zaspinat vso zadevo in nekateri veselo nasedate.

Če je Slovenija dejansko pravna država z visoko integriteto mora zadeva priti na sodišče pa bo tam pobič razlagal, kdo koga pozna in kolikokrat so se pogovarjali o bližnjevzhodnih zadevah. 

Kot prvo. Slovenija je pravna država samo na papirju. V praksi razni mutivode (10%in podobni ptiči ) lepo kradejo in ko pridejo (če sploh) na sodišče, vse po vrsti pade. To so samo predstave za naivno rajo 

S temi t.i."Izraelci" ne bo nič, ker v bistvu "nočni tiči" nimajo nič konkretnega v rokah. Samo "naj bi" in podobne floskule nam servirajo. To je bil samo spin vladajočih, katerih "kolegi" in bivše clanice ,so se pojavili na posnetkih. Zanimivo, da se tako malo govori o teh posnetkih in vsebini, veliko preveč  pa o nekih kvazi tajnih agentih, ki se sredi dneva vozijo v taksiju po Ljubljani. In plačujejo s kreditno kartico.

In nato se, na očeh vseh, ki taborijo tam in vohunijo ,sestanejo in se rokujejo ter slikajo za spominsko sliko pred stavbo določene stranke. Ja, in potem pride svizec...😅

Je pa druga stvar, z čim držijo guoluoba za kohones, da je cez noč spremenil svojo odločitev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Pa ne samo to... pazi tole...

MOK, ga je obvestil, da mu vdirajo v e-pošto. Mestna občina Kranj ga obvešča - pa sej so boljši kot obveščevalne službe... svašta, kaj tale izjavlja. To je paranojik prve klase in kot kaže precej nagnjen k samopoveličevanju in pretiravanju kako je pa edino on pomemben. Že dolgo nisem videl nekoga, da bi se takole nosil kot pav in kikirikal kot ta glaven petelin iz svojega malega kupa gnoja. 

Me zanima kaj bo zdaj naredil... pred volitvami se je hvalil, da so overili notarsko, da z JJ ne gredo v koalicijo. No kaj pa zdaj? Glasove je dobil, ker je volilcem razlagal, da ne gre z SDS-om. Kdo torej je dvoličnež in preVirant 2.0, če bo prelomil obljubo takoj na začetku? Glede na njegovo gobcanje mu torej edino preostane, da gre v opozicijo se zlekne na stolček pobira poslanski denar in oponaša Zmaga Jelinčiča. Ja Zmago je bil precejkrat v parlamentu in nikoli v vladi, ker je raje pobiral denar za nič dela in Stevanovič zgleda tudi en tak tip mutivode.

Pavov (ptičev) je kar nekaj v politiki.😉

Tudi o 'izraelskih vohunih" so obvestili javnost specialni agentje nika 007, Muki in uni model. Tako, da izgleda,da je to stalna praksa pri nas  in ne rabimo obveščevalnih služb. Še manj pa kake sove.

V bistvu ima Stevo škarje in platno v svojih rokah in se lahko upravičeno baha okoli. In bo izgleda jeziček na  tehtnici na koncu, kdo bo novi "šef". Koga bo ali ne bo prevaral ve samo on. In kaj je bolje zanj, tudi. Zanimivo pri vsem skupaj je to, da edino levice ne mara v kombinaciji nihče , razen ptiča. Izgleda, da bo levica v opoziciji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 59 minutami je etcho napisal:

Izidi volitev ali komad od Balaševića? 😁

Komad, seveda.🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano

Kdo je mož beseda in kdo je blefer.

Tukaj si zadel bistvo politike. Vsi so bleferji in nihče ni mož beseda. 

Nihče normalen oziroma pameten ne gre v politiko. To bi lahko pri svojih letih že vedel. Vsi gredo v politiko z nekim ciljem. Eni, da bi obogateli, drugi, da bi zrihtali službo sebi in bližnjim ter znancem, eni, ker jim je to zanimivo, enim, ker bi bili radi prepoznavni. Nihče ni brezmadežen v politiki. Tudi, če tako izgleda na zunaj.

Nihče ne gre v politiko zaradi tega, da bi kaj spremenil.

In tako bo tudi tokrat. Nič drugače kot na drugih volitvah do sedaj. 

Vse je le trgovina. Jaz tebi-ti meni. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 59 minutami je Boss napisal:

Ampak zakaj, vedno, ko je taka debata se ven vlečejo stvari izpred 80 let in več. A dejansko nekateri še vedno mislite, da je to povezano s tem časom. A resno levica s programom temelji na dražgoški bitki. Jaz osebno tudi ne verjamem, da bi današnja desnica bazirala na kolaboraciji in domobranskih rabotah. Ne vem pa zakaj konstantno se ven vlečejo stvari iz neke pretekle zgodovine, ne pa da pogledamo tiste, ki so se zgodile nedolgo nazaj in prekleto močno vplivajo na trenutno življenje in seveda na prihodnost.

To je zame največji problem, ker na desnici vse pogosto ne želite živeti v sedanjosti, ampak bi radi obujali spomine in se šli neke pričevalce za dogodke, kjer pač ni nihče od protagonistov sploh še živ.

Levica in desnica je zgolj način kaj ti je v življenju bližje ali si bolj odprtosvetski ali bolj konzervativen pa ne bom govoril kaj je boljše, ker in eno in drugo ima pluse in minuse... 100% pa sem prepričan, da delitev na leve in desne ni delitev na partizane in domobrance. Ko bomo enkrat tole presegli, pospravili metuzaleme v muzej  se pa lahko gremo naprej.

Jaz živim v sedanjosti, verjetno bolj kot marsikdo, ki živi le za spomine na ranjko jugo. Spoštujem partizanski boj in partizane. Vendar le tiste, ki se niso petljali z komunizmom (politiko). Ne maram pa cirkusa okoli tega.

Če se vrnemo v današnje čase.

Ne hodim v cerkev, ne podpiram "wilkomen" doktorjev, raketnih inženirjev. Ne podpiram , da se daje tako visoke  socialne transferje lenuhom- namesto, da se jih, če so delovno sposobnih prisili ,da nekaj naredijo dobrega za družbo in ne, da samo  čakajo na soc. pomoč. Tukaj bi bilo potrebno več kontrole. Ne podpiram raznih "nevladnih organizacij", ki to niso. Tisti nevladniki, ki kaj prispevajo, te absolutno da.

Ne maram korupcije (ne 10%, ne 15%). To bi bilo potrebno najprej raziskati in vse akterje pozapreti. Pa naj bodo levi, sredinski ali desni. Ne maram tistih, ki niso domoljubi. Ne maram tistih, ki razmetavajo naš skupen denar brezglavo. 

Če sem zaradi tega t.i. desničar, potem ok. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 45 minutami je Janez007 napisal:

Tole deljenje na leve in desne meni ne gre. Sprašujem se, kaj sem jaz? Levi ali desni? 2 koleni nad mano - stari starši so bili oboji manjši kmetje, eni hribovci na nadmorski višini 600 m (med vojno so zbežali pred Nemci za 2 leti v drug kraj), drugi blizu Ljubljane (med vojno na nobeni strani). Oboji katoličani. Enega pradedka in dva njegova sina so ubili partizani pred koncem vojne, eden od njih je bil vojaški pilot-partizan, drugi je tudi bil partizan, oba verna partizana.  Drugega pradedka so skoraj ubili Italijani, med vojno ni bil na nobeni strani (mogoče tudi zato, ker je bil invalid - nanj se je nekoč prevrnil voz).

V cerkev grem redko, zame so to igrice, nisem veren. Spoštujem pa to tradicijo, kulturo in predvsem se mi zdijo krščanske vrednote, naštete v 10-tih božjih zapovedih, zelo dobro izbrane. Če bi se jih vsi držali, bi bilo na svetu mnogo lepše, za vse. So univerzalne. Večino "vernikov", ki hodijo v cerkev, se jih po mojem ne drži. 

In potem gledam politike, desne "krščanske", ki zagovarjajo nekrščanske vrednote (sebičen kapitalizem), in leve, ki zagovarjajo krščanske vrednote (solidarnost).

Kaj sem? Po mojem malo desnega in malo levega. Hibrid.  :)   

Recimo pri meni je bil en nono (po očetovi strani) partizan, mitraljezec, poveljnik mitraljezcev,  ranjen v boju za osvoboditev Ljubljane. Prejel je tudi medaljo za hrabrost. Nona (njegova žena) je bila partizanska kurirka. Nosila je tudi hrano v gozdove pod Snežnikom. Drugi nono je bil tudi v partizanih.

No, sedaj pa, zakaj so se jim vsem  zamerili komunisti. Vsi so bili verni, kot veliko ljudi z podeželja takrat. Po pripovedi nonota-mitraljezca, so imeli tudi duhovnika v četi. Nekaj časa je bilo v redu. Ko so polit komisarji ugotovili, da velika večina partizanov hodi raje k njemu k maši, kot pa na njihovo "pranje možganov", je čez noč 'izginil". Veliko se jih je uprlo. No, nato je sledila močna  "politička nastava", mojega nonota so hoteli na vsak način včlaniti  med rdeče.

Ker jim je večkrat  rekel, da so navaden lumpen proletariat, je po vojni nasrkal.

Zaplenili so mu žago (predelovalnico lesa  -pred vojno je imel trgovino z lesom). Navkljub temu, da sta z nono aktivno sodelovala v boju, nista mogla do službe. Podobno je bilo pri mojem očetu. 

Zaradi nonota so ga imeli večkrat na Udbi, tudi on ni mogel dobiti dela. 

Zato je šel za par let delati v Italijo v tovarno tovornjakov Om Titano.

To so bili pravi "svinčeni časi". 

Sam sem "moral "obiskovati veronauk in maše, čeprav nisem veren. V bistvu sem ateist. Tako, da to, da sem proti levim, nima veze s tem, da desni tako propagirajo cerkev. 

V bistvu nisem za ampak proti levičarjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
pred 24 minutami je Boss napisal:

Do neke mere res, ampak ne v tem kontekstu zanikanja, da je vse v redu in da je poraz v bistvu zmaga.

Ne vem zakaj, ampak se mi vse bolj zdi, da bo v primeru teh volitev ravno to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.