Skoči na vsebino
Financni trgi in investicije preko borze
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:

Haha nova cifra je 125% carine.

Do kod stopnjevanje? Do tega da bo 11 ameriških letalonosilk parkiranih v Južnokitajskem in v Rumenem morju? A donald sploh ve, da so to v času supersoničnih raket samo plavajoče konzerve?

Ameriški hitropotezni  šah. Že pred tem klovnom, 15 let nazaj je našim najtesnejšim zaveznikom uspelo z "arabsko pomladjo" zajebat Evropo in ji nasrat miljone beguncev. Potem Ukraina, idealka. Ravno prava geografska lega in pa daleč najbolj skorumpirana država Evrope. Ampak samo polovičen uspeh. Na kolenih nista obe, tako Rusija kot Evropa  kot je bilo načrtovano,  ampak samo Evropa. No, tudi to je dobro. Za amije. 

Sedaj, brez zaveznikov in brez tega, da bi lahko po kopnem grozili in ogrožali Kitajsko se nekaj grejo?

Tako kod Dolfe, tudi amiji se imajo za ubermenchen. In prav to jih bo pokopalo.  

Ni glih tako, kot ti razlagaš. To je bolj levo razmišljanje, ampak naj ti bo. 😄

Do sedaj je bila amerika naša zaveznica. Do tega klovna.

O vodkarju, ki je navaden

brezobziren agresor, drugi dolfe in ima državo  doma  globoko v dreku, nima smisla razglabljati. Enaki so kot Izraelci. Evropa pa ni na nikakršnih kolenih, rumeni si je že premislil, oziroma je zamrznil svoje neumnistibza za 90 dni. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Jaka32 napisal:

Meni so dejali na AJM, da ta plin med stekli ze po 3-4 letih izhlapi. 

Res je. Pri teh, ki sem bil danes pri njih, dajejo 10 let garancije na plin in proti rosenju. Imajo posebno maso, ki drži razdaljo med šipami (melaninsko smolo, ojačano z zelo tanko plastjo nerjavečega jekla) in ne aluminija ali plastike, kot drugje. Tudi ajm so ni poslali predračun a so dražji in slabše profile uporabljajo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano (urejeno)
pred 41 minutami je Bini napisal:

Zakaj ne daš zunanjih žalozij? 

Veš kako je pri nas, ko zapiha orkanska burja ali poleti kaka tramontana. 😊

Sad ga ima, sad ga nema. Vse, kar ni prvijačeno fiksno na zid  z vijaki M 10  gre v drugo ulico. 😊

Sedaj so naredili v roletarstvu medle posebne rolete za Primorsko ki naj bi zdražale sunke vetra  do 200km/ uro. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravkar je Mraušk Mčk napisal:

A je jajčeglavec že čestital svizcu na oni strani Atlantika za izjemen uspeh, največjega v njegovi karieri - 104% carine.

Onega debila bodo ven nesli isti ljudje, kot so na njegovo pobudo pred 4imi leti osvobajali Kapitol. 

Po moje ga bodo res njegovi ljudje linčali. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes sem bil na sestanku z enim izmed  izdelovalce PVC in alu oken. Namreč, ponovno, po 30 letih, bomo zasteklili teraso. Obstoječa je že stara in dotrajana, najbrž je med šipama 0%, plina. Stvari v tej smeri so v zadnji letih šle rapidno gor, tudi materiali, ki se uporabljajo, so neprimerno boljši kot nekoč. Pri terasah in balkonih je važno, da se na notranji strani  ne ustvarja kondenz zaradi toplotnih razlik zunaj-noter. Namesto notranjih žaluzij bomo montirali na zunanjo stran električne rolete. Zanimivo,da ni več takih čakalnih dob kot nekoč, ampsk vse poteka zelo hitro. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 1 uro je Tilen5 napisal:

Svinjrija je ja, ni pa novodobna

Res je. Mi smo se prvič srečali z red bull na koncertu škotskih rokerjev Nazareth 20. maja 1995, kjer smo igrali kot pred skupina. 

Namreč, proizvajalci so ga delili  zastonj. Nam so v zakulisje prinesli tri platoje. Ker nismo vedeli kaj to je smo ga  pili kot vodo, vedno bolj smo bili poskočni. 😊

Ko smo šli zjutraj domov, ni mogel nihče zaspati, tako smo kar nadaljevali z žuranjem v bližnjem snack baru, kjer smo pričakali nov špil. Brez spanja smoi bili dva dni. 😄😄Od takrat ga nisem več nikoli pil, ne tega, ne nobenega drugega. 

Super časi. 🤘

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Mraušk Mčk napisal:

Tudi jaz sem še kar audiofil. Ampak samo do neke meje. Diskoteke, avijacija, streljanje s skoraj vsem... Uglavnem, sem audiofil do 2500Hz - do tam je audiogram mojih ušes povsem raven. Ampak bral sem, da pa muzkontarji, ki so tudi vsi na pol gluhi, znajo natrenirat ušesa, da slišijo, česar po audiogramu niso več sposobni. O tem bi verjetno kaj več vedel Alex. Pri akustiki smo se učili, da je uho analizator zvoka, ki lahko določeno informacijo izlušči izpod nivoja šuma. 

Res je. Sam imam srečo, da še vedno slišim do 10000hz.To je zasluga čepkov, ki jih imam na vajah in na vseh tujih  koncertih, ki jih obiščem. Za naše  špilanje v živo pa je hrupno. 🤣

Če koga mogoče zanima, to so posebni čepki, ki zadenfajo odvečne, moteče zvoke in pa znižajo nivo hrupa. V kompletu so tri različne barve oziroma tri optimizirana varojanja z različnimi filtri. ( smerni sistem multi-disk z medicinsko-termoplastičnih materialov za popolno prileganje in udobje
Tri zamenljivi, glasbeno optimizirani filtri
Gold Filter (visoka zaščita): 16,0 dB (pri 500 Hz)
Silver Filter (sr. zaščita): 15,7 dB (pri 500 Hz)
White Filter (nizka zaščita):14,3 dB (pri 500 Hz)
Čepki Alpine musicSafe Pro

IMG_20250406_180224.jpgIMG_20250406_175517.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Boss napisal:

Tole ti najbolj zavidam, k si zdaj v penzijonu. Jaz si nekako pomagam z viški ur, ki jih naredim, ker dopusta prehitro zmanjka.

Dej, a prideš v soboto? Bomo šli po trasi, kjer sigurno ne bo veliko kolesarjev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes sva z Etcho - jem preverila, če so vse poti, ki jih imamo v planu za naslednjo soboto, v redu. So v odličnem stanju, blata praktično ni več, vreme vrhunsko. 👍

Sem pa najbolj cvikal, da se ne bom v koga zaletel, na Parenzani na poti domov od Izole proti Kopru. Bilo je miljon ljudi, na rolerjih, na skuterjih, na skirojih - navadnih, električnih, na rolerjih, ljudje z vozički, ljudje so hodili peš po kolesarski poti. Ljudje so imeli pse na povodcih, pa pse brez povodcev...ni da ni bilo. 

Skratka, če ne bo danes kake nesreče tam je ne bo nikjer drugje. 

In jaz sem mislil, ko me je danes Etcho peljal na prvi pravi spust po MTB progi, da je tam nevarno. 😄 Tisto je bila prava poezija proti temu kaosu na Parenzani. 

IMG_20250405_135422.jpg

Screenshot_2025-04-05-13-53-37-81_f34d46205dfa2fb6495b3b2eff388f19.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 32 minutami je Z M A J napisal:

Na tale premik urinih kazalcev se nikakor ne morem navadit, mi manjka tista ura, prej sem se zbujal pred budilko, zdaj vsako jutro doživim budilniški šok, heeh

Tudi jaz.... Not. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravkar je Tilen5 napisal:

Ja sej za downhill ni panike,..ma za gor ko neveš al bo spodneslo te skalace in kamne je pa dizaster :D parkrat se mi je dzelo da v prazno gonim

Po mojem, če bi šel z Emtb  v turbo mode gor, bi kopalo na mestu.😊 Kolikokrat ti resnično zakoplje ali pa te hoče postavit na zadnje kolo. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 22 minutami je Tilen5 napisal:

Kolk km misliš da bi ti zdržala baterija?

Jaz bom pomoje tudo mahnil kako danes na hitro ker mamo tud tle 21 stopinj. Pol pa za faks delat.

Ne vem. Ko sem prišel domov je bilo baterija na 30%.Odvisno od proge. Večinoma vozim na Eco, le v hribe grem na trail. Enkrat sem uporabil tudi turbo. 

Po moje bi naredil po ravnem še kakšnih 35 km. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako je kepo bit v penziji. 🤗

Se zbudiš, kadar hočeš, pogledaš, kakšno vreme je zunaj in greš en giro a kolesom. Danes je tukaj na obali prečudovito vreme, 20,°C, ne piha skoraj nič več. Srečal sem en kup domačih in tujih kolesarjev. V Marezigah sem srečal in se malo pogovarjal s skupino Američanov. Zanimivo, nobeden ne mara pomarančastega. Žal jim je, da je šel v  trgovinsko vojno z Evropo. Sem jim pa razložil, kako pridejo do Portoroža. V glavnem, malo ogrevanja za drugo soboto. Sicer skoraj večinoma asfalt in nekaj makadama. Da ne bi bilo glih dolgočasno, sem jo udaril še na Pomjan, za malo treninga v klanec. 😊

IMG_20250403_131552.jpgIMG_20250403_135517.jpg1000008232-01.jpegPogled iz Pomjana

1000008236-01.jpegMarezige. 

1000008239-01.jpeg

lika widgetsŠlika widgets

lika widget

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 2 urama je TBA napisal:

Ena objava kave po dolgem času 

20250403_095224.jpg

Prava, črna kava za pravega moža. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Mi smo v celi firmi poslal mail za test a so ljudje dovolj pozorni na poskuse pfishinga in podobno. Za dvig plače folk verjame tud, če je prvi april.

Pa da se bo naredilo ful stanovanj, tudi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 19 minutami je Boss napisal:

4. Ste Alex na zadnji dan službe

Samo veš, da imaš prav. Včeraj sem bil zadnji dan v službi,sem nesel samo kartico vrnit, pa sem si res prepeval. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.