Do kod stopnjevanje? Do tega da bo 11 ameriških letalonosilk parkiranih v Južnokitajskem in v Rumenem morju? A donald sploh ve, da so to v času supersoničnih raket samo plavajoče konzerve?
Ameriški hitropotezni šah. Že pred tem klovnom, 15 let nazaj je našim najtesnejšim zaveznikom uspelo z "arabsko pomladjo" zajebat Evropo in ji nasrat miljone beguncev. Potem Ukraina, idealka. Ravno prava geografska lega in pa daleč najbolj skorumpirana država Evrope. Ampak samo polovičen uspeh. Na kolenih nista obe, tako Rusija kot Evropa kot je bilo načrtovano, ampak samo Evropa. No, tudi to je dobro. Za amije.
Sedaj, brez zaveznikov in brez tega, da bi lahko po kopnem grozili in ogrožali Kitajsko se nekaj grejo?
Tako kod Dolfe, tudi amiji se imajo za ubermenchen. In prav to jih bo pokopalo.
Ni glih tako, kot ti razlagaš. To je bolj levo razmišljanje, ampak naj ti bo. 😄
Do sedaj je bila amerika naša zaveznica. Do tega klovna.
O vodkarju, ki je navaden
brezobziren agresor, drugi dolfe in ima državo doma globoko v dreku, nima smisla razglabljati. Enaki so kot Izraelci. Evropa pa ni na nikakršnih kolenih, rumeni si je že premislil, oziroma je zamrznil svoje neumnistibza za 90 dni.
Meni so dejali na AJM, da ta plin med stekli ze po 3-4 letih izhlapi.
Res je. Pri teh, ki sem bil danes pri njih, dajejo 10 let garancije na plin in proti rosenju. Imajo posebno maso, ki drži razdaljo med šipami (melaninsko smolo, ojačano z zelo tanko plastjo nerjavečega jekla) in ne aluminija ali plastike, kot drugje. Tudi ajm so ni poslali predračun a so dražji in slabše profile uporabljajo.
Danes sem bil na sestanku z enim izmed izdelovalce PVC in alu oken. Namreč, ponovno, po 30 letih, bomo zasteklili teraso. Obstoječa je že stara in dotrajana, najbrž je med šipama 0%, plina. Stvari v tej smeri so v zadnji letih šle rapidno gor, tudi materiali, ki se uporabljajo, so neprimerno boljši kot nekoč. Pri terasah in balkonih je važno, da se na notranji strani ne ustvarja kondenz zaradi toplotnih razlik zunaj-noter. Namesto notranjih žaluzij bomo montirali na zunanjo stran električne rolete. Zanimivo,da ni več takih čakalnih dob kot nekoč, ampsk vse poteka zelo hitro.
Res je. Mi smo se prvič srečali z red bull na koncertu škotskih rokerjev Nazareth 20. maja 1995, kjer smo igrali kot pred skupina.
Namreč, proizvajalci so ga delili zastonj. Nam so v zakulisje prinesli tri platoje. Ker nismo vedeli kaj to je smo ga pili kot vodo, vedno bolj smo bili poskočni. 😊
Ko smo šli zjutraj domov, ni mogel nihče zaspati, tako smo kar nadaljevali z žuranjem v bližnjem snack baru, kjer smo pričakali nov špil. Brez spanja smoi bili dva dni. 😄😄Od takrat ga nisem več nikoli pil, ne tega, ne nobenega drugega.
Zdaj sem pomislil, kako bi pisali neumnosti na tem forumu, če dan danes ne bi imeli računalnikov in telefonov.🤔 Bi si pisali pisma med sabo. In eden bi to naglas bral...najbrž.🤗
Tudi jaz sem še kar audiofil. Ampak samo do neke meje. Diskoteke, avijacija, streljanje s skoraj vsem... Uglavnem, sem audiofil do 2500Hz - do tam je audiogram mojih ušes povsem raven. Ampak bral sem, da pa muzkontarji, ki so tudi vsi na pol gluhi, znajo natrenirat ušesa, da slišijo, česar po audiogramu niso več sposobni. O tem bi verjetno kaj več vedel Alex. Pri akustiki smo se učili, da je uho analizator zvoka, ki lahko določeno informacijo izlušči izpod nivoja šuma.
Res je. Sam imam srečo, da še vedno slišim do 10000hz.To je zasluga čepkov, ki jih imam na vajah in na vseh tujih koncertih, ki jih obiščem. Za naše špilanje v živo pa je hrupno. 🤣
Če koga mogoče zanima, to so posebni čepki, ki zadenfajo odvečne, moteče zvoke in pa znižajo nivo hrupa. V kompletu so tri različne barve oziroma tri optimizirana varojanja z različnimi filtri. ( smerni sistem multi-disk z medicinsko-termoplastičnih materialov za popolno prileganje in udobje Tri zamenljivi, glasbeno optimizirani filtri Gold Filter (visoka zaščita): 16,0 dB (pri 500 Hz) Silver Filter (sr. zaščita): 15,7 dB (pri 500 Hz) White Filter (nizka zaščita):14,3 dB (pri 500 Hz)
Čepki Alpine musicSafe Pro
Danes sva z Etcho - jem preverila, če so vse poti, ki jih imamo v planu za naslednjo soboto, v redu. So v odličnem stanju, blata praktično ni več, vreme vrhunsko. 👍
Sem pa najbolj cvikal, da se ne bom v koga zaletel, na Parenzani na poti domov od Izole proti Kopru. Bilo je miljon ljudi, na rolerjih, na skuterjih, na skirojih - navadnih, električnih, na rolerjih, ljudje z vozički, ljudje so hodili peš po kolesarski poti. Ljudje so imeli pse na povodcih, pa pse brez povodcev...ni da ni bilo.
Skratka, če ne bo danes kake nesreče tam je ne bo nikjer drugje.
In jaz sem mislil, ko me je danes Etcho peljal na prvi pravi spust po MTB progi, da je tam nevarno. 😄 Tisto je bila prava poezija proti temu kaosu na Parenzani.
Na tale premik urinih kazalcev se nikakor ne morem navadit, mi manjka tista ura, prej sem se zbujal pred budilko, zdaj vsako jutro doživim budilniški šok, heeh
Pred vsemi temi famoznimi carinami so moje delnice kar slabo kotirale, ker so vezane na evropsko proizvodnjo. No, danes so lepo vse v zelenem. Upam, da tako tudi ostane. Oziroma, da se še okrepijo.
Se zbudiš, kadar hočeš, pogledaš, kakšno vreme je zunaj in greš en giro a kolesom. Danes je tukaj na obali prečudovito vreme, 20,°C, ne piha skoraj nič več. Srečal sem en kup domačih in tujih kolesarjev. V Marezigah sem srečal in se malo pogovarjal s skupino Američanov. Zanimivo, nobeden ne mara pomarančastega. Žal jim je, da je šel v trgovinsko vojno z Evropo. Sem jim pa razložil, kako pridejo do Portoroža. V glavnem, malo ogrevanja za drugo soboto. Sicer skoraj večinoma asfalt in nekaj makadama. Da ne bi bilo glih dolgočasno, sem jo udaril še na Pomjan, za malo treninga v klanec. 😊
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Ni glih tako, kot ti razlagaš. To je bolj levo razmišljanje, ampak naj ti bo. 😄
Do sedaj je bila amerika naša zaveznica. Do tega klovna.
O vodkarju, ki je navaden
brezobziren agresor, drugi dolfe in ima državo doma globoko v dreku, nima smisla razglabljati. Enaki so kot Izraelci. Evropa pa ni na nikakršnih kolenih, rumeni si je že premislil, oziroma je zamrznil svoje neumnistibza za 90 dni.
Popravljeno od AlexPovezava za deljenje
Deli na druge strani