Tebe najbolj matra cpu (2/2)... Poleg tega ima se integrirano graficno kartico tako, da predvidevam da nimas locene graficne... Tvoja matična podpira do 32 GB rama in sicer hitrosti max 2133 mhz.
Jaz bi na tvojem mestu naredil tako, kot je rekel nevlado in kupil nov pc. Nevem, ce se ti splaca tole nadgraditi.
Jaz osebno bi imel GPU locen in ne integriran, rami vsaj 16 gb 3200 mhz in pa vsi "diski" obvezno SSD oz. M2. , ker so sedaj smesno poceni (40€ 1TB).
Ce gres na AMD dobis vec ali manj vse skupaj za smesen denar. B450 ali B550 plato dobis ze za 70-90€ pa omogoca overclocking, ima m2 slot in podpira do 3200 mhz rame, socket ima AM4, ki podpira velik nabor procesorjev. Ryzen 5 3600 (NOV) dobis recimo ze za 80-90€ in je odlicen CPU. Kar se tice GPU bi pa na tvojem mestu kupil neko rabljeno - GTX 1060 6gb dobis za 70€ recimo. Pa je tudi vrh glave glede na to zakaj uporabljas pc :).
Glede na to, da ne igra iger, je integrirana grafika dost.
Kaj koli drugega je metanje denarja stran.
Diskovje, lahko psati staro, če nima preveč financ. Ker ima že OS na SSD-ju.
Plata, rami in CPU.
Povej kolko imaš kapitala na voljo in bom lahko bolj realno povedal, kaj dobiš za ta denar.
pred 3 minutami je Janez007 napisal:
Razmišljam, da bi za sina sestavil en nov računalnik ... prednostno gledam na PCPLUS. Osnova, na kateri bi gradil je grafična kartica ASUS Dual GeForce RTX 4070 12GB GDDR6X OC
to je res, ampak morajo vsi v SAP verigi zaslužiti
Tujina, če nisi že prestar, preveč vezan na SLO, itd....v SLO je pa stanje kakršno je. Večina SAP firm kar poznam (pa že nekaj časa nisem v tem segmentu) se je konsolidirala, in ostala je samo še peščica, v generalnem pa vse večje IT firme ravno ne slovijo po bajnih plačah (da po dobičkih lastnikov) in je zelo odvisno kako zelo pri vrhu si.....sicer pa je za moje pojme to kar "težak kruh".....bil enkrat v takem segmentu/strani in rekel, da nikoli več ne bom.....
Bo pač šel drugo tehnologijo delat.
Tudi jaz sem totalno zamenjal tehnologijo in niman nižje plače, kot v prejšnji firmi, pa sem svež.
Jaz poslušam prav vse zvrsti(ni važno leto)..razn kake južne trilulilu mi ne sedejo😅
Primarno house, deep house, tech house, progressive house, disco house, trance: deep, vocal, progressive, občasno tehnaža in D&B. To je vse med šihtom.
Ojoj, to pa nisem vedel, prvič slišim. Sedaj ne bom smel gledati dnevnika na RTVSLO ali pa POPTV? Dobro, malce heca, pa čisto resno... A se res zapeče slika gor? To mi nekako ne gre skupaj s tem, da je to pač TV in da je seveda vsak program ožigosan s svojim logotiom nekje v kotu ekrana. A niso mogli to izboljšati oziroma preprečiti?
Ehhh.
Paranojiki so.
Če ima LG kanček pameti Panasonica, se to ne bo zgodilo ob normalni uporabi.
Ker ni vžgan 7 dni na PopTv brez da bi se vgasnil.
Na 3 ure gledanja, se dela vzdrževanje matrike, ko ga vgasneš.
Na 1500 ur pa komplet kalibracija, ca. 1h.
pred 59 minutami je Janez007 napisal:
Mi ga imamo 3,5 let in nikoli ne pazimo glede "burn-in". Ima TV vrsto mehanizmov (premika sliko za nekaj točk, če slika miruje, se zmanjša svetlost, gre v ohranjevalnik zaslona, zameglljuje logotip...in regeneracija, zato praviloma ne izklapljaš TV iz napajanja, podobno kot pri CD Mazdah). Slika je še vedno kot nova. Podobno pri Panasonic plazmi se v 14 letih ni nič zapeklo.
Je pa res, da imam nastavitve, da so barve čimbolj naravne (standardne so zame preveč žive).
Mogoče je nevarno, če bi ga uporabljal kot monitor, določeno predeli slike ure in ure enaki.
Za dopust ga komot izklopiš iz doze. Tudi ko bliska.
Sem točno opisal delovanje lučk, po čem opaziš vzdrževanje, par postov višje.
Pred eno uro je Alex napisal:
Ne drži. Ko gledaš tv, se slika spreminja, logotip je pa vedno na istem mestu. Naredi preizkus. Preklopi na Mtv, recimo rock, ki ima viola logotip in glej ta kanal par ur na dan. Pa da vidimo, kaj boš rekel po kakem mesecu dni. 😉
Imam Philipsov Oled, star kake štiri leta in je opaziti na zeleni podlagi že cel kup rdečih pack. Vse oled tv so po ržene temu.
Imaš maintenence?
Mene je Philips razočaral, za to sem iz treh šel na 3 Panasonice.
Eni tv-ji ga nimajo.
V 4-ih leti bi moral imet podaljšano vzdrževanje in to napiše, da ga ne diraj kako uro.
Evo, sem googlal:
To manually trigger the screen residual image recovery, press “Home” on the remote control of the TV and select:
Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon (50th Anniversary) (2023 Remaster) (Dolby Atmos Mix) jetzt portofrei kaufen. Mehr von Pink...
Res lep set vreden svoje cene. 5 različnih tonskih sledi,izjemno dober remaster in surround mix-moram resnično pohvaliti!!!...predvsem kljub vsej tehnični perfekciji in prostorski preciznosti so ohranili retro pridih vokalov in takratne tehnike snemanja-res "kapo dol".
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To je profi program.
Kot da bi rekel, da je moja i20n hoby program, ker top je Giulia QV 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani