|
Sem tudi ze imel ta primer...mi je bilo čudno...k sicer zelo veliko online naročam...in sem poklical na pošto...in mi je prijazna zaposlena povedala,da je "natega", in da je tega ogromno...in potrdila-raje poklicati,in vprasati,kot pa se jeziti...
Zelooo dober👍
🙄Bomba nakup 199€+ptt-en set že imam...OK,imam jih že veliko,pa ne bom našteval...a te baterije z 5,5Ah so nenormalno močne (zmorejo noooro velike tokove-cca. 1000W😲) idealno za fleksarico,fen,štemarico,kosilnico ipd...in ker jih pri Vsegradu še imajo,sem moral še en set vzeti😊
https://www.vsegrad.si/trgovina/metabo-set-2-x-lihd-5-5-ah-asc-145-685190000-se/
Identičen set (kao ne Special Edition) normalno stane 139€ več https://www.vsegrad.si/trgovina/metabo-osnovni-set-2-x-lihd-55-ah-685122000/ ...pa so to že v redu cene🙄 ...za samo baterije,pa bolje,da ne omenjam,bo link dovolj🥺 https://www.vsegrad.si/trgovina/metabo-baterijski-paket-lihd-18-v-55-ah-625368000/
Kdor je na Metabu-samo vzami,dokler še imajo👍
Sestavljene 02/2021,in sveti ena LED od štirih-torej so celice OK🧐😃,ker "Black Edition" obstaja od 01/2021
A drži,k sem slišal da se Guiness pije "topel" oz. na sobni temperaturi...in da če želiš moraš prav naročiti ohlajenega🙄
Sem pred kratkim enega poizkusil...požirek-dva,ostalo je pa šlo v WC-školjko🤮
pred 8 minutami je Bini napisal:Ej ,vikend je bil včeraj.....🤔👍
Za strojevodje vikend,nedelja,prazniki ipd. ne obstaja😉
pred 9 minutami je Jaka32 napisal:
To pa je na moji na srečo bilo.
Vsekakor je pravilna izolacija osnova vsake dobre gradnje.
Podpišem 100x
pred 8 minutami je Jaka32 napisal:Točno tako sem tudi jaz naredil na starejši hiši, ki tega ni imela. Tako se tudi naj bi delalo dandanes.
Problem zna biti edino pri tako starih bajtah,kjer med temeljem in bajto samo ni nikakršne hidroizolacije...tam pa pomaga samo injeciranje....k nekak moraš prepreciti kapilarni efekt.
pred 6 minutami je Tilen5 napisal:Neeee fak keri dolgi prsti...
...ja,veš za velike roke,prste....za takšne izjave so pa žene zadolžene🤣
Tukaj se je začelo-debata o vlagi,štemanju,odkopu,TČ itd...k sem nabasal slike,in je @AmpeR komentiral glede fasade.
Mogoče koga zanima,kako se to pri stari bajti sanira...pač vsi napori proti vdoru vlage oz. kapilarnemu efektu.
In ker jaz vse pofotografiram....bom priložil nekaj slik,kako smo to naredili pri nas.
Mi sicer nismo imeli problema z vlago,ker je cel temelj dobro narejen in tudi dobro hidroizoliran od ostale bajte,k je na njem zgrajena. Ko smo pač hoteli odstraniti stare tlakovce,kateri so položeni na beton,brez bagra pač ne gre...in sem ženi rekel-če je bager pri bajti (smo imeli celo dva-majhnega in večjega)...da bi bilo dobro odkopati,preveriti stanje,in izolirati hidro in termo,tako,kot se to pač danes dela...in je za tistih par jurjev razlike bila takoj za to....to je najpametnejša stvar,kar smo jih pri bajti naredili!!!
Vidi se tudi kako je namazan bitumen (stara hidroizolacija),ko ga fantje čistijo z starim Karcherjem K-5.85 pred nanosom nove hidroizolacije.
Nad tem bitumenom je bila položena "dahpapa"...kot en prepojen strešni karton....je bilo vse popokano,in je kar dol popadalo....
Namesto Izotekta (sranje od sranja,ker ni elastičen) sem dal Bauder E-KV-4 (cca. 4x bolj elastičen kot izotekt-je važno za kasneje,ko se tepta itd...da ne popoka)...cena je pa enaka.
V "podzemlju sem dal 10cm izolacije namenske za v zemljo,na cokel pa le 2cm,k sem dal čez granit (bunjo)...za to tudi dvojno mrežico+Jubizol in vmes 10kom sider/m2...pač granit je težek.....
Ne rabim več kaj veliko nakladati-želim le prijeten ogled slik😉
Evo mene iz postelje😅.
Bom napisal (še enkrat,pa tudi ne nameravam več,k pol se mi že zdi malo neumno) tisto taglavno pri ogrevanju.
Ko pišete,koliko in katero izolacijo ste nastimali itd....
Pa ne tega narobe razumeti kao v smislu "pljuvanja in hvaljenja itd..."
Samo omenjam dejstva,in največji problem,kjer ga nekateri "brcnejo v temo" glede ogrevanja...tako v bajtah,kot v blokih...
Kot rečeno sem o tem že pisal...se ne spomnim več v kateri temi....
Slavni rek:..."ni tako važno,koliko je bajta izolirana,kot je važno,kako je suha"
Po kmečko-dokler nisi saniral konstrukcijo,lahko kuriš z vsem mogočim...al kamin,al klima,al olje,al zračiš k blesav...nič ne pomaga,ker bolj ko greješ in sušiš konstrukcijo,bolj kapilarni efekt vpeče vlago...to je "sizifovo delo" in metanje denarja skozi okno"...in bolj izoliraš,zadihtaš,slabše je,ker vlaga nekam mora iti....
Za to sem jaz odkopal do temeljev,obnovil hidroizolacijo,nastimal ogromno granita na balkonih,in odstranil terac itd....
In sem ugotovil,da je pri tako veliki bajti 5cm prastarega stiroporja čisto OK...je 11kW TČ čisto dovolj
Dodatna klima,pa je seveda samo "cešnja na torti,ker razvlažuje in hitro reagira👍
Napisano (urejeno)
Od Gorenja že leeeeta nič več...konkretno hladilnik pr tašči-vsa plastika in predali v zmrzovalnem delu-gre tiktak po gobe...prišel na servis Črnuče,pa smo stali trije v vrsti za enake predale...
Pomivalc se najbolj nagibam k Bosch-u...pa smo imeli tud Candy (drek),pol Bosch (je bil top),predzadnjega tud Miele-ja (najcenejši Miele za 700€ made in "češka") in je zdržal 7 let....torej tud Miele ni več "rumeno od jajca"...pa imam hudega Miele pralnega Twin-dos itd...ni,da ni-dela top.Tašča ima enega na drugem Miele pralnega in sušilca (kompressorskega)...delata v redu,pr sušilcu je šel motor ventilatorja,to je vse,drugače tud TOP.
Hladilnike sem imel Bosch (raketa z dvemi kompressorji👍,Electrolux (drek od dreka-je z notranje strani pleha "zgnilil") in sedaj spet Bosch-takega z stekleno fronto-črno seveda z zmrzovalnikom z tremi predali. TOP stvar,z slabostmi-k nima posebaj ročajev,in ko vsi zapirajo z prijemom spodnjega predala,predal poka....in tudi tako-nafilane flaše so težke,spodnji predal na vratih pa drži le majčken delček plastike,kateri pa se rad zlomi...npr. 5kg na dveh 1x05cm koščkih plastike...dobesedno planirana obsolescenca!!!...pa ni taka panika-slabih 30€ preko Amazona...pol cene kot pri nas.
Napa,mikrovalovka,pečica,steklokeramična-vse Bosch!!!
EDIT-še nekaj-od Bosch-a ne jemati cenejše verzije pomivalcev.Vsaj jaz zase sem mnenja,da mora biti komplet notranjost z INOX-a,pri cenejših pa je kompletna spodnja banja iz plastike...sicer ni rečeno,da je to slabo,a pri Candy-ju nam je vratca zadetergent dobesedno "razžrlo",in je bilo gor polno mehurčkov...pač sranje plastika...pa ne bom še o drugih problemih z Candy-jem....pač "poden".
Pri Boschu pa kot rečeno-določene rezervne dele dobiš na eBayu al Amazonu za v redu ceno.
Evo-to so naše izkušnje.
Glej priponko-kako to izgleda-notranji vratni predal....
Popravljeno od skritikrtPovezava za deljenje
Deli na druge strani