Problem frišnih voznikov je ta,da v A.šolah vozijo pretežno na dizlih in potem taki vozniki nimajo filinga speljevati z bencinarjem,saj veste več plina in sklopka itd,pri dizlu pa samo od seme gre....👍 Pri hčerah-obeh je bil isti problem,ko so presedlale iz dizelskega golfa na Alfo,bencin....☹️
Sem moral narediti pol urni šnel kurs.....
Ko me je vprašal, če bi si kerega inštruktorja izrecno želel. Sem odgovoril vseeno, samo bencinca mi daj.
- Šalo na stran: menjava olja v avt. menjalniku enkrat ali dvakrat v življenjski dobi vozila je bistveno cenejša od menjave sklopke, vztrajnika in olja v menjalniku pri ročnem menjalniku (sploh pri "hudonavorskih dizlih"). Da ne omenimo stroškov v primeru uporabnikov, ki hote ali nehote poslušajo sinhrone.
DSG se menjava na 60k km olje, torej če voziš dizla, je pri 200k km že dal 3 menjave skozi.
Poznam kaj nekaj ljudi, ki so jim na dvosklopčnih menjalnikih začele sklopke spuščat. To je rešila ponekod kalibracija. Samo to pogosto ni trajna rešitev. Menjava sklopk => boljše kr v Košake se v vrsto postavit....
Pa da se "pohvalim",za koliko me državi ni ratalo "nategniti"
Ima žena te številke bolj v spominu,in pravi da samo iz naslova otroškega dodatka( k bi bil manjši)+višji razred (od osmih takrat,ce se prav spomnim🤔) za placilo vrtca samo za enega otroka,in če bi avto bil uradno moj,bi na mesec moral plačevati dodatnih 100€... In to pred 12 leti!!!...dejansko po lestvici glede na ceno avta,če gledamo najnižjo vrednost,od katere te že "strafajo", ti v celem obdobju,ko otrok hodi v vrtec "čapnejo" praktično cel avto😳🤨👎 (takrat cca.8 jurjev)...danes pa,kot sem napisal zgoraj.
Se mi zdi,da sedaj marsikdo doma išče plačne izpiske,kalkulator....
Pol pa "keširaj"👎
Vrtec je ca. 400-500€, čez palec. Lahko grem googlat, če bi rad točen izračun. Pa nima smisla, ker ima vsaka občina svojega.
En razred je na lestvici plačila vrtca od oka 10%. Torej si moral z avtom 2 razreda preskočit. Vauuu.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Meni se ful dopade podpora pri taki robi.
Imam v službi Sennheiser HD555.
Stare so ca. 15 let. Pred 3 leti sem brez problema dobil nove pene za uhe.
Aja pa ko sem menjaval pene, sem še naredil predelavo na HD595 😁
Povezava za deljenje
Deli na druge strani