Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)
pred 7 urami je Jest napisal:

Pa saj imate penzionerji zastonj karto za javni prevoz… Zakaj potem hodiš vsak dan “parkirat” na avtocesto… in delat zastoje 🤣

Saj imaš bicikl… ;)

Plačam vinjeto in hočem imet tisto, za kar drago plačam. To je pač v zloveniji večkrat nemogoče. Če bi bil kdo drugi na oblasti in s tem tudi šef Darsa, bi kolesarji že zasedli avtocesto. Bili bi vsi penasti. 😉

Dejstvo je, da je vodstvo Darsa nesposobno (beri- trikrat preplačana njihova stavba) in ne bo v bližnji prihodnosti nič bolje. Dokler jih kdo ne odnese iz stavbe. 

Z vlakom lahko greš ti, samo vzemi si s seboj spalno vrečo, da boš lahko vmes prespal. Avtobus pa ni dosti boljši. Tudi on se znajde v kolonah enako, kot vsi ostali. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Tukaj sem opisal mojo pot v ponedeljek do Portoroža in popoldan nazaj domov … Zdaj nevem… sem imel izgleda srečo, da se nisi ravno ti takrat peljal na tej relaciji in ni bilo gužve ;) 

Dobro, da nisi napisal, da si šel do prvega izvoza.🤣 Ko se boš vozil vsak dan, v poletnih mesecih, po celi primorki, takrat lepi gor čase. 

Sicer pa je povsod obilica slik in posnetkov, kako otroci na naših avtocestah, medtem ko kolone stojijo ure in ure, igrajo nogomet, pa badbinton, pa kitare... V bistvu, bi prej prišli do Ljubljane peš, kot pa z avtom. 

Vemo, da je trenutno "vaš" direktor  darsa (ta, ki govori, kot da je na kaki drogi) in bluzi neumnosti, a dejstva so dejstva. Povprečna hitrost pa v avgustu in septembru vratomnih 45km/uro.😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Jaz sem se malo prilagodil pa pač ne rinem na AC, ko so konice. Pa zanimivo kar nekako gre. Ni pa slabo vedet, kje imaš alternative. Ja pa pač pot moraš prej preverit, kar je v današnjih časih mala malca.

Vedno preverim, preden štartam, ali se splača it po avtocesti alii mogoče po regionalki. Glej ga zlomka, obe sta zabasani. Ena bolj, druga še bolj. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 53 minutami je FuManchu napisal:

Tako grde face tud barva ne zakrije🤣

Pa še, da se pokaže na njem njegova draga, bi itak ekran počil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 44 minutami je Slivka napisal:

Po Evropi so se sami držali reda, pri nas se je pa po Balkansko tuhtalo samo, kako se ne držat predpisov - kot pri vsaki drugi stvari...

Točno tako. En kup potrčkovih oboževalcev je poslušalo njegove nebuloze in samo iskali so (po balkansko, seveda), kje bi svoje egoistične zahteve uresničevali. 

"Samo, da ni naš" varianta. Sedaj bi lahko vsi ostali telefone izklopili, ko so pošiljali SMS. Pa jih nismo. Ker nismo pacienti. 😉

pred 2 urama je Boss napisal:

Ej prjatu, ne vem če si našel pravega za jebat. Jaz nimam dneva bolniške, pa vse dni sem bil na delovnem mestu, da sem lahko servisiral, prestrašene, ki so se skrivali doma in cvilili, da bo konec sveta, če bo samo prst pomolil ven. Ukrepi so se pa izvajali tako na pamet brez premisleka ali analize po nekem času in vse prevečkrat kontraproduktivno. Vsa znanja iz medicine so vrgli v koš v trenutku in razlagali čisto nekaj drugega kot so bila več stoletna spoznanja. Da ne bi kdo kontriral so na začetku zamenjali strokovni vrh NIJZ-ja in gor postavile dobro plačane opice, ki niso dvomile v zastavljeno agendo. Kaj češ lepšega, še dohtarje enormno plačaš s kovid dodatki pa je mir zagotovljen in se lahko v miru dela veselica z ukrepi levo in desno brez logike.

To epidemijo so zafurali na polno, ko pa bo enkrat dejansko nekaj resnega bo pa hudič kako ljudi prepričat v to, da zdaj gre pa zares, da zadnjič smo se pa le malo šalili in testirali odziv presranega folka.

Odvisno, kdo bo takrat na oblasti. Če bodo na oblasti izbrani od stricev iz ozadja, jih bodo poslušali več ali manj vsi. Če bodo pa ta drugi, "samo da ni on", pa jih zopet ne bo poslušalo pol folka. Res bi bilo zanimivo videti, da pride ena orenk epidemija, taka smrtonosna, ko bi tej FB doktorji najprej pametovali, potem pa cvilili in se prerivali v prve vrste. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 50 minutami je Jest napisal:

Hahaha… nevem kdaj si me videl pri maši… pa če bi že šel… do cerkve mi nimamo avtoceste… ;) Sem prepričan, da je tudi pri vas tako ;) … edino če greš v Ljubljano do džamije k maši 😆

Do Portoroža sem šel ravno prejšnji teden… sem celo napisal moje izkušnje nekje na forumu… Drugače pa precej pogosto zadnje čase proti dolenjski… pa okoli Ljubljane… in do Vrhnike… in ne rečem, da kdaj ni gužve… ampak v mojem primeru ni to “skoraj vedno” ;) … pa še če je… je to samo posamezen odsek… recimo od Šiške proti primorski… ali pa mimo Rudnika do prvega odcepa Šmarne Sap… 

Verjetno je jasno vsakemu, da se, če se že vozim, vozim po primorki. In na tej se skoraj vsak dan, ob vsaki uri, ob vsakem vremenu, stoji. Če imaš srečo, stojiš manj. Največji problem je iz smeri Kopra proti Lj. Ne, ne hodim k maši, brez skrbi. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Revček... kot kaže se voziš po AC samo takrat, ko je gužva... mogoče je pa ravno zato takrat gužva, ko ti greš na AC :P ...

Ne vem zate. Najbrž greš na avtocesto samo, ko greš k maši. Jaz se vozim skoraj vsak dan po teh naših kvazi avtocestah in  vem, kako stanje je na njih. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 21 minutami je Slivka napisal:

Eeeee, @Alex, a na obali sonce seka? Mogoče boljše, da greš za nekaj časa malo nekam v temen in hladen prostor, da malo mine...

Aja. Pozabil sem dodat, da to vse pada na vedno bolj ravno zemljo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Vidiš @Alex tako kot pravi @Slivka to je ta razlika. Z vinjeto plačaš samo možnost, da greš na AC, kaj se pa tam pol dogaja... ja to je pa druga zgodba.

Bom pa takole rekel... vinjeta je poceni napram cestninam v Italiji in na Hrvaškem... Jaz na te sisteme ne bi šel nikoli nazaj. Z ABC-jem sem svoje cajte tud več kot 1000€ dajal letno pa še to sem se pol vozil po stranskih, ko se mi ni mudilo. Vinjeta je zakon pa četudi so gneče na AC-jih.

Vinjete so zakon, ko se voziš po avtocestah... Ko večino časa stojiš, pa ne. Takle mamo pr nas. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 5 minutami je Agerg napisal:

Pa danes, ko so letala za faktorje tišja, kot 20 let nazaj. Ko sem bil mulc, je vsako letalo bobnelo nad mojo glavo, pa so bila na max višini leta. Danes jih ravno da slišim, vsaj večino.

Glede jajčeglavca je pa tako. On je pač iz vojaških vod in onanira, ko dobi vojaško komando v roke. Saj to nam mora biti do zdaj že jasno. Spada pa v arest.

Ja, samo kaj, ko nam stalno ta današnja letala nekaj spuščajo dol. Enkrat delajo bele črte na nebu, drugič nas zasipajo z točo (vsaka država mora odkljukat, kakšen fi si želi), tretjič zopet nam mažejo avte, ko nas filajo s saharskim peskom. Zadnjič so celo neke rjave pije na avtomobile spuščali. Sramota. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Takrat, ko je bilo "vse zaprto" je bil v resnici pravi mir. Nonebe gneče na avtocestah, ni bilo vsiljivih turistov, vse je funkcioniralo. Tako bi moralo bit večkrat, da ta poblesavljen folk pride malo k sebi. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 31 minutami je Boss napisal:

Aha, a tako kot v Romuniji, kjer so volitve ponavljali, ker je zmagal napačni premalo antiruski kandidat. V ponovljenih volitvah so mu pa prepovedali sodelovanje. Demokracija na vrhuncu.

V Moldaviji je pa isto, ves čas zvišujejo število volišč na zahodnem delu Moldavije in sistematično zmanjšujejo na vzhodnem v pridnjesterju kjer je večinska opozicija oziroma Ruski živelj ter seveda v tujini ampak samo v RF. Noro, kako si eni predstavljate demokracijo. Fašizem je to kar počenjajo ne pa demokracija.

Ne verjameš? Število volišč:

Parlamentarne volitve 2021:

Zahodni del Moldavije: 122

Ruska federacija: 17

Pridnestrje: 42

Predsedniške volitve 2024

Zahodni del Moldavije: 229

Ruska federacija: 2

Pridnestrje: 30

Parlamentarne volitve 2025

Zahodni del Moldavije: 299

Ruska federacija: 2

Pridnestrje: 12

V vsakem primeru ne sme zmagati vodkarsko usmerjena struja. Pa ti to imenuj kakor hočeš. Itak se vodkarji aktivno vpretajo z svojimi boti v vse volitve po Evropi. Tokrat jim ni uspelo. 😉

Samo, da prebiraš komentarje na RTV Slo, pa ti je takoj jasno, koliko plačanih komentatorjev inajo samo v Sloveniji. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 22 minutami je Boss napisal:

Seveda se bo, dokler bo Moldavija manipulirala in prirejala volitve s pomočjo EU. Scenarij enak Romunskemu. 

Samo manipulacije z volilnimi okraji in volišči, da bi se izničilo moč volilnega telesa tistih na vzhodnem delu Moldavije je nedemokratično delovanje. Pač novodobni fašizem.

Ha, ha, ko misliš, da ne more bit bolj smešno, prebereš tole. 😄😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 29 minutami je Boss napisal:

Če samo Ukro in zahodno propagando poslušaš je tako. Ne vem še kolikokrat moram to ponovit, da se zgodovina ni začela konec februarja 2022. V Ukrajini je pred tem trajala državljanska vojna že 8 let in tarče ukrajinske vojske so bili civilni objekti. Še enkrat, najdi članke zahodnih medijev pred letom 2022 pa se je takrat govorilo čisto drugače kot danes. Ne glej tako ozko s plašnicami na glavi. 

Pravilno je, da se ne naslanjaš ne na rusko in ne na ukrajinsko/zahodno propagando. Znano je da v vojni je prva žrtev resnica. Ja tudi leta 1991 je Jelko Kacin natrosil toliko laži v propagandne namene. Pa ne moreš zdaj temu rečt, da je to bila resnica. Še bolj drastično je bila naci propaganda in to v takem obsegu, da večino časa skoraj do konca vojne je večina Nemcev verjela, da delajo dobro in da je to vse v dobrobit svobodne Evrope.

Tko, da je treba je glavo potegnit iz guzice pa vidit svet kakšen je v resnici. Če kdo ne verjame, zahodni svet se sami sebe podpihujemo in hypamo in mislimo, da je le naša "resnica" zvelična in edina pravilna, a praktično večina ostalega sveta se s tem ne strinja in nas majo že polhn k. V naši aroganci in občutku večvrednosti in poniževanju ostalih nas bo najbolj same udarilo.

Sem že rekel pa bom še enkrat: iščimo si partnerje in ne sovražnikov a trenutno delamo ravno obratno.

Zgodovina se bo najbrž ponovila tudi v Moldaviji. So že začeli. Enak scenarij. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 15 minutami je Boss napisal:

Velja za obe strani, da ne boš samo enih videl.

Niti ne. Na drugi strani bolj rafinerije lepo in dolgo gorijo. Zelo malo civilistov nastrada. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Ah dejno Alex, zdej pa že klamfe serješ. Primerjaj oba načina cestninjenja in zakaj je to v Italiji logično in izvedljivo pri nas pa nikakor ne. V Italiji se plača cestnina po relaciji oziroma se obračuna na čelnih cestninskih. Pri nas pa kupiš vinjeto, kateri namen je edino to, da si z nakupom zagotoviš uporabo AC in HC za določen čas.

Bolj enostavno povedano, ko v Italiji kupiš uporabo določenega odseka v določenem trenutku moraš za ta nakup dobiti to kar si kupil v točno določen namen. Če tega cestno podjetje ne more zagotoviti potem pač si oproščen cestnine, ampak zgolj za tisti odsek in tisti čas.

Ah, Boss, ne da lomit. A pri nas ne velja, da kar kupiš, moraš za to dobit, kar plačaš? Jaz sem kupil vinjeto za to, da se hitro peljem po avtocesti. To sem plačal. Dobil sem pa tri ure in pol stanja na avtocesti  za ubogihh sto kilometrov avtoceste. Razlika je le ta, da v tujini sodišča delujejo, pri nas pa... hja, saj vemo, kako je z našim krivosodjem.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Mraušk Mčk napisal:

Muzejski primerki ne vedo da je to Heiniken.

Muzejski primerki ne pijejo te scalnice. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:

Trenutno zagotovo najbolj demokratična dežela je Izrael. Ne delajo razlik med Palestinci. Vse povrsti. 

In vodkarji. Tudi oni ne delajo razlilk med civilisti. Kamor pade, pade. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:

Včeraj na Kopah tak drek od vremena da smo takoj ob prvi priliki pobegnili dol.

Tale je iz Slovenj Gradca.

20250927_165556r.jpg

Kaj je to? Kak muzejski primerek iz kake proslave, kjer so delili pasulj in ćevape? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Nekaj let nazaj si se lahko prepričal, da ni tako. Da lahko nekdo s prekomernimi nelogičnimi dejanji (ukrepi in zakoni) potepta vse tudi najbolj osnovne pravice in se pri tem še izživlja. Ne bom še 1x pogreval te župe, ampak takrat smo videli, da je korak med demokracijo in svobodo ter tiranijo lahko zelo zelo majhen.

Hočeš reči, kot se trenutno dogaja v naši kokoški, ko "šef" žuga drugače mislečim. Nekako me spominja na nekoga iz preteklosti. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.