Skoči na vsebino

Koper--Tinjan---Vinjan (Italija) 

Danes sva jo pa z Etcho - jem ucvrla v drugo stran, proti Tinjanu  in dalje čez Italijo nazaj v Slovenijo in na izhodišče v Koper. Zelo lep razgled (na viadukt in na plezalni steni v Ospu. Sicer je pa nabobsli že peklensko vroče a na srečo je veliko poti potekalo v senci. Preizkusila sva tudi na eno zelo lepo progo na Tinjanu. Danes manj višincev os tudi kilometrov. Srečali smo tudi konjče. IMG-04320f0dea4ba308187b0cad2180a5c1-V.jpgPogled  plezalna stenaIMG_20250531_094348.jpgtura IMG_20250531_143805.jpgslika widgetslika widgets

lika widgetslika widgetslika widget

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Slivka napisal:

A na obali že sonce seka?

Kot prvo: 130 km/h ni ravno cincanje.

Kot drugo: če bi rad divjal, pojdi na Grobnik in prehitevaj vse po vrsti.

Kot tretje: tudi če si @Alex in čeprav imaš premium rdečo barvo, nisi nad zakonom. Predpis je predpis in konec. A boš počasi začel, da lahko v krožiščih driftaš, ker rad voziš dinamično? Daj, umiri se. Zakon je zakon in takih Rožletov, ki mislijo, da zakon za njih ne velja, imam že poln ... ... ... ... Saj veš, kaj...

Se pravi, če sem te prav razumel. Ti voziš 130/uro, če sploh voziš toliko in se lahko pospraviš na prehitevalni pas, ker itak ne sme nihče hitreje vozit. Tam si ti gazda. Lepo. Zaradi takih nastajajo kolone od Ljubljane do Kopra. Ker vsak misli, da je kralj prehitevalnega oasu, ker vozi 130/ uro.

In, da se razumemo. Sam ne divjam, nikoli  v življenju nisem imel karambola niti nesreče, niti avta nisem opraskal. 

Vse, kar sem imel škode na avtu si mi naredili drugi. Tudi taki modeli, ki so imeli dioptrijo od dna od boce od pive, ki ni videl, kje sploh vozi. Pa se je komaj premikal. In ne, ni vozil prehitro. Komaj se je premikal. In ne, ne rabiš se sekirat zame. Ne boš ti plačal kazni za prehitro vožnjo, če jo dobim. Še enkrat pravim, bolj do nevarni cincarji, ki vozijo nevarno, kot dinamični vozniki, ki vozijo varno in v vsakem trenutki vedo, kaj počno. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Ne maram se glih hvalit ampak...

Naredil zadnji izpit na magistru. 🥳 Dispozicija tud že poslna komisiji.

Saj si zaslužil.👍 Če nič drugega iz poznavanja mazda dizlov. 😊 Hec.. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 15 minutami je Bini napisal:

Ne se preveč hecat, moj kolega iz Bovca se je dva dni nazaj smrtno ponesrečilz e-kolesom v Italiji. 😭

Kaj se je zgodilo in kje? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tablice
Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

Tega videvam v Ljubljani pri UKC😊

Danes v Btc

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

A si ti celo življenje BMWja vozil?

Mislim, sliši se že tako... Sicer je zakonska omejitev 130 km/h in ostali smejo vozit toliko. Ti pa, da jih prehitiš, MORAŠ voziti hitreje. In pa vsak, ki se znajde na prehitevalnem pasu, se mora nemudoma umaknit...

Nekdo na tem forumu je nekoč pisal, da kakšni divjaki smo Slovenci in da Italijani pa lepo zgledno vozijo. Kot berem, ja, očitno je res tako.

Imam pa eno vprašanje zate, če ni ravno strogo varovana vojaška skrivnost: glede na to, da si v penziji - in kam se ti tako mudi? Mislim, kar je res, je res - tako velika pa Slovenija ni, da bi ti vozniška pretekla še preden prevoziš od Kopra do Madžarske meje in nazaj...

Nikamor se mi ne mudi imam pa rad dinamično vožnjo in ne concanja po cesti. Za umirjeno vožnjo imam e kolo. 

Kolikor lahko tistemu kar vozimo mi rečemo umirjeno. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 58 minutami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, pa nism lih na tekočem s spremembami cestno prometnih predpisov. Koliko je po novem omejitev hitrosti na avtocesti? Da ne bom za brezveze vozil počasneje, kot se sme samo zato, ker nisem seznanjen s spremembam...

Če hočeš prehiteti nekoga, ki vozi 130/ uro moraš voziti hitreje. Čisto enostavno. In ta, ki vozi 130/ uro se mora nemudoma umakniti iz prehitevalnem pasu. Ni njegova naloga niti ugotavljanje , kdo je v prekršku in kdo ne. Dejstvo je, da so hitristi na avtocesti z novodobnimi avtomobili v povprečju precej nad 130/ uro. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Včeraj, ko se se vračal iz Lj proti Kopru sem ponorel. Avstrijci imajo baje nek praznik in si jih bile polne ceste. V čem je bil problem? Vem, da imajo oni doma en cel kup omejitev na avtocestah (110/uro kao nek eko prispevek naravi). 

Itak so na levem pasu kamioni in ko se oni lotijo prehitevanja je to never ending story. Vrže se ven pri 110/uro in potem se tako vozi dva kilometra, da prehiti kamion,ki vozi 100/uro. In valda se naredi kolona za njim. In spredaj prehitevata dva avtodoma in sta še počasnejša. Nato se vrže ven za prehitevat še avtobus in voziš 80/ uro. 

Pred njimi pa dva kilometra prost pas. 

No, tudi naši so cvetke. Model z teslo prehiteva z 130/ uro in se nato vozi kar naprej po prehitevalnem pasu. Mi hitrejši pa v koloni za njim. Misli, kako je hiter in da je prehitevalni pas njegov. In zopet pride do efekta, da zadaj vozijo vedno bolj počasi. In tako smo se cincali uro in pol do Kopra. 😬

In to smo zato, ker veliko folka ne zna vozit po teh naših kozjih stezah polnih delovišč.

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Rogla je že ne vem katerič, danes zopet padel in tako končal to njegovo kalvarijo od gira. Verjetno so se pri bori odločili, da kar je preveč je pa res preveč. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 19 minutami je skritikrt napisal:

Jep...lih tapravi😃👍...ima cvenka k dreka,nihče mu nič ne more,in boli ga pimpek. Če se mu zdi,da je nekaj proti njegovim prepričanjem,bo vse naredil,da to prepreči.

Koga drugega...bolj "normalnega" bi takoj "kupili",al pa...tako kot Ivana Krambergerja. Njemu tudi niso nič mogli,k je bil prepošten,z več kot preveč cvenka,in ga je isto *bolel pimpek" za tiste na oblasti,je skoz pljuval po lenih,pokvarjenih komunistih in Kučanu...in ni šlo drugače kot da ga lokalni pijanček pribit k kanta na daleč zadene z lovsko puško....ja pa ja...

Samo, problem je, da ta model ni čist. Tak hitro naredi veliko neumnost, ki je všečna le njemu. Malo pozno je ugotovil, da mu politika škodi. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 urami je skritikrt napisal:

Jaz sem za😃👍...samo bi še enega Elona rabili,da bi temeljito počistil🤔

Ha, ha, pravega zadetka si našel. Ta model nima vseh kart preštetih. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Danes bili žrtev vloma v avto in tatvine. Prokleta banda lopovska🤬

Uf, kako me živcirajo take budale. Na licu mesta bi jim polomil prste. 😡

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 19 minutami je etcho napisal:

Danes sva z @Alex - om odpeljala krožno varianto do Grožnjana po zabačenih poljskih poteh, trava do balance..., v Grožnjanu kafe, smetana pa nas je čakala na enduro spustu Šaltarija. Za nazaj po Parenzani.

Vstop na trail:

20250525_110748.jpg

Screenshot_20250525_142820_Strava.jpg

Screenshot_20250525_142742_Strava.jpg

... po kolikih letih sem bil zopet na hrvaškem. 😊 Sicer pa, Grožnjan zanimiv za pogledat, proge pa so tudi super. Za pokušino sva danes odpeljala eno in je vrhunska. Sem se pa uspel rešit v enem strmem ovinku tako, da sem drsel bočno v eno stran, nato še v drugo. 😊 Zelo zanimiv občutek. 

Sicer pa so cene v kafiču enake kot pri nas v Portorožu. 

Buje

IMG_20250525_145734.jpgstara železniška postaja

IMG_20250525_145802.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 9 urami je Tilen5 napisal:

Se ne čudim da je spet padel....

Rogla lahko dirka še dvajset let, a se ne bo znal postavit na čelo kolone. Ko loviš zaostanek se moraš nalepit roza majici na zadnje kolo in ga ne spustit niti centimetra. Ne pa, da se laganini voziš v šesti, sedmi vrsti ali  še bolj nazaj. 

Potem je logično, da pobereš vse možne padce in težave drugih. 

Pa tudi, ko spredaj skočijo v napad si oviran in ne moreš nič. Toro se je lepo vsega naučil od Pogija in je vedno tam, kot mora bit. Seveda moraš imeti tudi dobre noge. Kar oa mislim, da je to pri Rogli že malo mimo. Be moreš samo defenzovno vozit in čakati na čudež. 

Ali pa računati na dolge klance. Tukaj je en kup kolesarjev, ki so tudi dobri in ne moreš pridobiti minute ali dve proti njim.

Najbrž je sanj o prvem mestu z včerajšnjim dnem konec. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Jaz ne verjamem nič ne s.p  - jevcem ne tistim, ki inajo d.o.o. Sami glumci. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je skritikrt napisal:

Ne morem verjeti-4,49€ komplet😲 

In takoj naročil še enega,dokler je takšna cena,k to je..."zastonj"😄....k če iščeš samo vrečkico je dražje🧐

Imam še Makito BO-4551 vse kompatibilne brusne plošče in majhen adapterček,tako da ta vrečka tud gor paše, in bom nekaj Fermacell (gips-vlaknene plošče) brusil, pa bom imel eno samo za gips.

@Alex...moraš vzeti-ne bo ti žal.

IMG_20250523_123145.jpg

IMG_20250523_123442.jpg

Evo, naročeno. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Boss napisal:

Si ziher? Vpraši Grke, kako jim je fino po trojki.

Drugča pa a ti kej manjka, da tko pizdariš čez zdajšnjo situacijo:nevem: Mislim, kaj te tolk moti dandanes. Jaz vsaj vem, da se svobodno okol sprehajam, da grem lahko kamorkoli, da mi noben nagobčnika ne natika, ne vsiljuje policijske ure in me ne preganja s solzilcem. Tko, da ne vem kaj ti je tolk hudega... a penzija je redna? A te še spustijo v Italijo? 😳

Ma pusti ti Grke oni uživajo, kaj jim manjka.😉

Tukaj ni govora o meni.  Jaz se ne bom izgubil. Moti me to, da bodo zj.... li vse do konca, ker pojma nimajo, kaj sploh delajo. Da mladi, perspektivni kadri bežijo iz Slovenije, ker jim tukaj poberejo pol zaslužka z davki. Da ni tujih investitorjev, kateri raje vlagajo v dosedanje države, ki do jim bolj naklonjene. Zdaj boš po levo rekel, kdo jih pa sploh rabi. 😉 Ta finančni minister sploh ne ve, da je živ in stalno nekaj jeclja in laže. Znanja pa nobenega. 

Potem imamo tu dve antipatični osebi, ki se bolj ukvarjata z instagramom in svojimi ljubezenskimi težavami in prigodami v nočnih urah v parlamentu, kot s politiko. Sledi skrajno leva varianta butec in butec, ki misli, da smo še vedno  leta 50. In imamo še en kup nesposobnih ministrov, ki mešajo meglo. Kaj so naredili ta zdravstvo? 

Nič. Ukinili so prostovoljno zavarovanje in uvedli obveznega. Učinek?  Blagajna bo kmalu prazna, vrste vedno večje, zdravnikov in osebja primanjkuje. Učinek-zero. 

Gospodarstvo so pripeljali na dno a smo bili med najboljšimi. Goriva so tudi s stalnimi podražitvami pripeljali skoraj na raven italije, ki je bila vedno najdražja . Imajo en kup afer brez epiloga.

Edina pozitivna  njihova stvar je, da plešejo. To je baje dobro za možgančke. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je GoB napisal:

Rogla danes na kronometru spet drsel, pa ne po ledu, po asfaltu in to na ogledu 😁 Na Mtb bi bil nepremagljiv, če bi zvozil, pa še ščitnike bi nosil.

Zgleda da je neuničljiv, ker potem je pa spet raztural...:rispekt:

Izgleda, da je že zjutraj na ogledu  "spucal" ta padec, ki ga mora imet na dirki skoraj vsak dan. Tako je lahko vozil bolj prepričljivo, čeprav daleč od tega, da je vozil danes dobro. Ostali, ki so bili boljši v razvrstitvi in sovozili za njim, so imeli veliko več dežja kot Rogla.

Dobro je, da se je jim je približal. Bo pa moral od sedaj naprej napadati in ne več voziti defenzivno. Ponavadi je na dirkah vodil in je branil svojo prednost, sedaj je prvič v poziciji, da mora napadati in ni več taktike. Bomo videli, kako se bo znašel v tej vlogi. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.