Skoči na vsebino

Danes s kolesom za priviligirane (lene) mimo pl.doma na U?tah in potem naprej po planinski poti skozi gozd do cerkve na Slivni. Na Pivkl spotoma sem se povzpel pe? zadnjih 50m, ker tja gor ?e poleti ne gre z biciklom. Vo?nja po snegu po planinski poti ni drugega kot eno samo lovljenje ravnote?ja - dober trening za mi?ice za stabilizacijo trupla. Nazaj grede sem ni?je v dolini na?el eno bli?njico ki pa ni bila zmrznjena - za ugodnej?e kolesarjenje bo treba po?akat da se malo ohladi.

post-1420-0-05750300-1548194287.jpg

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Ampak ste pa res svojevrstni mojstri, to vam je pa? treba priznati. ?e iz astronomije in luninega mrka vam uspe o?eti politi?no obarvano temo...

Res? A si se ?e kdaj vpra?ala zakaj Luna ?le ko popolnoma mrkne poka?e svoj pravi obraz? Seveda je rde?. To pa zato ker vse niti na?ega planetarnega sistema ?e vedno dr?i v rokah un iz Murgel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novinarske manipulacije
Napisano

Hah, va? problem in ne moj.Vsak dela, kar misli, da je prav oz. da mu bo nekje pomagalo. Nekateri mislimo prav, drugi mislite kar pa? nekaj.

Ja pol pa ?e nehi zganjat fou?ijo. sej tud zdaj ne jejo vsi kaviar tako kot smo ga nekateri v socializmu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Tale ata z baretko je mene ze kar nekajkrat meni nic tebi nic v Preski izsilil kot da je edini na cesti.

No in evo....

https://klip.si/video/video-ne-boste-verjeli-kako-je-nesreco-zakuhal-voznik-pri-medvodah

Zelena baretka ali ?rna baretka? Ziher je pri specialcih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novinarske manipulacije
Napisano

Alex glej vsak je imel prilo?nost biti priviligiran. Pri nas smo bili vsi v partiji, vsako nedeljo se je cela dru?ina pra?nje oblekla in smo skupaj ?li na sestanek partijskega komiteja, vsak ve?er za lahkono? pa smo zmolili en Stalin na?, ki si za Karpati...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novinarske manipulacije
Napisano

?e ?e primerjate popotresno obnovo, potresna sanacija v Poso?ju traja 14 let. Ampak sedaj smo v dobi kapitalizma in ne gre hitreje. Ne pri nas ne pri sosedih.

Za primerjavo, potres 1976 v Breginju se je zgodil maja, pa so imeli ?e isto leto postavljenih 500 novih hi?, celotna sanacija pa je bila kon?ana v samo 2 letih. Ljudje na italjanski strani meje niso imeli te sre?e zato so se izselili iz prizadetih krajev.

Ampak treba je vedet da so to bili ?isto drugi ?asi kot so danes, takrat so na roke zgradili kos ?eleznice v dveh letih, medtem ko se sedaj za enak podvig ?e 27 let samo kregamo kdo bo pri tem zaslu?il.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?enskam je fizika ?panska vas - odtod te?ave pri prilagajanju razli?nim koeficientom lepljenja oz. trenja. Del mo?kih ima enak problem s fiziko, vendar jih je po moji subjektivni oceni manj.

?enske so po statistikah manj nevarne voznice kot mo?ki. Zanimiv pa je podatek ene od raziskav da pa pri SUV voznicah ?enske postanejo kar naenkrat enako nevarne kot mo?ki. Razlaga je da zato ker so ?enske prepri?ane, da so SUV-i bolj varni od osebnih vozil. Pa? ne vedo da imajo SUVI slab?o lego na cesti in dalj?o zavorno pot - pa smo ?e spet pri pomanjkanju znanja fizike.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bo verjetno kmalu kaka ni?a za 2WD off road ebike... :)

Pred dobrimi 10 leti so si v Hervisu naredili zalogo 2WD off road bajkov. In potem so se ?e ene dve leti ometavali z njimi ker jih nih?e ni hotel kupit. Saj kupci so sicer neumni, ampak tolk pa tudi ne.

2WD e-bajk je pa ?e ve?ji strel v prazno. Pri "off roadu" je najve?ji problem v kak?en zelo strm klanec prednje kolo obdr?ati na tleh - velikokrat je  v zraku. Ker prakti?no skoraj nima pritiska na podlago je prednji pogon totalen nesmisel, mo?no pa ote?i krmarjenje, to pa. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V?eraj v bli?ini doma kolesaril ?ez drn in strn, no poudarek na TRN, ker sem po free ride divjanju za?el na obmo?je podrtih dreves in trnov, da sem ves popraskan. Bicikel za sabo vle?i po tem divjem terenu, sem se po?util kot v survivorju. ?e dobro, da sem bil sam in mi nih?e ne o?ita, hehe

Ti obvezno rabi? elektri?en bicikel. Ko bi te?ko kravo od e-bajka vla?il preko podrtih dreves, ti en teden nebi bilo treba v fitnes. (tisti ki trdijo da so e-bajki za lenobe, nimajo pojma)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sem si pa zadal, da na silvestrovo ni? alkohola.

Itak na silvestrovo do 7me zve?er na ?ihtu, kjer iz meni neznanega razloga ne pustijo da pijemo alkohol. 

Sem se pa doma potem postavil na stali??e, da je silvestrovo kot praznik overrated, in da ni nobenega razloga da bi bilo kakorkoli druga?e kot na povsem navaden dan. In tako sem si privo??il kozar?ek rujnega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Medtem ko stevilcna populacija se zdravi tigra od vceraj, pri meni ze kletni fitness obratuje na fertig, no v kratkem pa sledi se nekaj prijetnejsega. Fajn 1.dan leta bo tole, kwapa! :)

Odzuni tak lep ureme, ti pa v kevdru?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Prvi dan dopusta... Prvi? v 13ih letih delovne dobe imam LD ?ez Novoletne praznike....

Poznam to. Nekaj ?asa je ?e ok, pa? dela? za praznike, pa si potem kak dan na ra?un tega fraj, potem pa se tega naveli?a?. 26 let brez planov za ?ez novoletne, ker ?e nisi delal za bo?i? si zagorovo 1. ali 2. jan.  Odkar imam familijo vseeno zelo te?im da sem med prazniki ve? fraj. 

Letos delam na silvestrovo do 19h, je pa dva dni nazaj priletel SMS od ?efa, ?e bi bil prostovoljec tudi za 1. januarja. Pa nisem. K sre?i. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kako izredno nevarni so bili slovenski komunisti in kam vse so segale njihove lovke  se ka?e v tem, da v tujih jezikih obstaja cel kup ideolo?ko nevtralnih prevodov Rde?e kapice - ni omenjenega boga.

Izmed vseh teh prevodov je prav slovenski zadostno opravi?ilo, da se pi?e otro?ka literatura ki poziva k klanju ljudi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.