Veš kako je to... plača je vedno premajhna pa ne glede kakšna je.
Zanimiv je to, da na razpisih navadno plača ni objavljena ampak folku se ne da prijavit pa čeprav bi iz razpisa lahko videl, da se zahteva nekaj več in da plača sigurno ne bo minimalc. Ampak tud prijavijo se ne. Še več, pride vseeno model na razgovor pa pravi, da pod dva jurja in pol ne bo delat. Pa so se probal z njim še vseeno nekaj pogajat čez par dni pa pravi, da se je motil glede plače. Ok torej se bo dalo nekaj zmenit... model prav, da se je pozanimal in da je rekel premalo, da pod tri jurje in pol do štiri ne pride... dafak ... tud najbolj gobčni ob taki samozavesti obnemijo. Aja pa to bi bila njegova prva služba pri 25 letih starosti.
Če taki okrog hodijo s takimi nerealnimi pričakovanji mi je pol kristalno jasno, da je ves javni sektor v luftu, k dela za pol al pa celo tretjino želenih plač teh nadebudnih mladcev.
Mladim se enostavno več ne da delati in ustajati zjutraj. To je dejstvo. Pri nas se je na razpis prijavil en mladec, prva sužba. In kaj je navedel kot obvezno, kar si želi oziroma zahteva?
Da lahko uporablja telefon neomejeno cel delovnik. 🙄
Meni je malo stran najboljša proga Gran Risa v Alta Badii.
Saj tale smuk proga v Val Gardeni ni bokve kaj. Se strinjam, tudi meni je Gran Risa zakon. Na žalost tokrat ne bo časa za obisk. Jutri zvečer se vračamo. Pa naslednjič. 😊
seveda, se strinjam 👍, v opisu sem pisal "na splošno", jaz tečem samo zunaj (tudi te dni, ko je pri nas -8.....podkapa/rokavice in gre brez problema).....tako da to se kupuje za nežnejši spol
Enako. Tudi sam tečem četudi je pod nulo in piha burja. Ampa z mano gre tečt tudi nežnejši spol. 😊 Jo moraš povabiti zraven.
Danes je bil popoln dan, že skoraj kičast. 🤪 Temperatura na smučišču - 12,čez cel dan sonce, proge vrhunsko zrihrane cel dan, naravni sneg, kjer ti smučka ves čas prav in lepo grabi. Nikjer ledu kljub tako nizki temperaturi. Ni kaj, italijančki so maherji kar se tega tiče in znajo res urediti proge. 👍
Sem pa letos opazil veliko več močvirnikov kot prejšnja leta (upam, da mi ne boste zamerili). 😊 Prejšnja leta sem jih več srečeval na Civetti in predvsem na Kroplatzu.
Doma načrtujem(o) kupiti tekalno stezo za domačo uporabo, in imam v ogledu ta dva modela. Se tukaj kdo bolj profi ukvarja s tem oz. celo ukvarja z dobavo/prodajo, sicer pa mnenja, če kdo to uporablja zaželjena :).
Danes so se zimske gume hankook na cx30 zopet izkazale čez gorski prelaz Passo Fedaia (2057m) . Modeli sploh niso splužili ceste povsod,ena varianta je, da je močan veter nanesel sneg čez cesto, druga, da sploh ne plužijo, ko zapade par cm snega, če je mogoče snežilo pred kratkim. Smo pa pomagali enemu Izolanu, da je dal verige na svoj bmw. Pa letne gume je imel gor. 😊
Največji problem je to, da so tole skladbo promovirali oziroma hypali že veliko prej, da smo zato pričakovali domala čudež, ki bo pretresel celo Evropo in preprečil Ukrajini novo zmago na Evroviziji.
No nič od tega se pač ni izkazalo za res in zato je razočaranje toliko večje. Skladbi sicer ni slaba ni pa nič posebnega. Nekako sem dobil občutek, da gre za tip skladbe "važno je sodelovati, ne zmagati" in tudi besedilo je malo tako bolj namenjeno najstnicam kot pa resnemu delu poslušalstva. Zato so tudi v studio povabili tako publiko kričečih najstnic, kjer samo čakaš katera bo prva omedlela.
Tako, da razumem kaj bi Alex rad povedal in vsaj tu ma kr recej prav, ampak vseeno smo v preteklosti pošiljali na ESC bistveno večji ščiš, tako da tole je vseeno malo boljše, da nam glih ni potrebno biti nerodno.
Uspeha ne bo, čeprav nadaljujemo neko disko zgodbo od lani, pa se v besedilu pojavljajo deli, kjer nas lepo opozarjajo "ne računajte na nas" in da bodo "raje celo noč plesali".
Za zaključek pa še tole. Joker, ki bo verjetno hitro Out majo zelo dobre strice in tetke v ozadju RTVSLO, da jih tako lepo porivajo naprej, kot to recimo delajo s prifarskimi muzikanti. Ker če bi hoteli res narediti en hit bi spravili skupaj kombinacijo Maje Keuc in mogoče Bojana Cvjetićanina in narest en hud rockerski komad. Ampak to je pa že druga zgodba.
Imajo veze, in to se še kako pozna pri njihovi promociji in pojavljanju v medijih. Kitarist Kristjan Guštin je namreč sin bivšega kitarista skupine big food mama, Guštija. In vsi, ki smo v glasbenih vodah veno, kakšen vpliv ima zadnja leta Gušti v medijih in na tv. Sicer sva že vrsto let zelo dobra prijatelja a vem iz prve roke, kako je potekal ta projekt joker out od njihovega nastanka. In zakaj so oni potniki na Evrovozijo...
Nisem strokovnjak za glasbo, začutim pa dobro glasbo. In ta skladba se mi je zdela povprečna, za v kakšno reklamo. In strinjam se z Alexom, da je vokal Maje Keuc veliko-neprimerno boljši. Je pa pevec karizmatičen in se na odru znajde (če ni zraven Keuc), kjer zbledi.
Ostale doma, ki imajo veliko več pojma od mene, tudi ni preveč navdušila. Pozitiven komentar je bil, da letošnji pevec v primerjavi z lanskim zna vsaj peti. Sam še vedno rajši poslušam Tom Jonesa pri 80-tih, kot tole včeraj.
Res je, kar si napisal. Prednost pred lanskim predstavnikom (srednješolec) ima ta pevec v tem, da vsaj v tistih treh tonih, ki ih odpoje, (zrecitira), ne fuša. 😉
pred 1 uro je g.Wankel napisal:
Jaz se ful ne bi važil s tem, da sem ogrevalna skupina.
Sicer mi je vseeno, kaksno pesem so sklamflali skup (je se nisem slisal, sem pa preprican, da mi bo sla po kaksnem tednu ali dveh ze na zvice, ker jo bodo toliko predvajali)… Je pa zanimiv komentar glasbenika skupine, ki jo pozna le pescica njihovih znancev… Ocitno delajo Joker Out nekaj prav, da jih pozna precej ljudi… cetusi le vsaj po imenu, ne pa po tem, kaj so doesadaj ustvarili… Sicer tudi sam sodim med tiste, ki jih pozna le po imenu in se ne spomnim nobenega komada, ki so ga ustvarili… a imam obcutek, da lahko od tega celo zivijo? Ali se motim?
Na žalost kometatorja, ki se spozna na glasno kot zajec na boben, glasbenika, ki je komentiral, pozna kar velik del Slovenije. Sicer ne tako kot modrijane ali čuke a vendarle. 😉 Že to, da je njegovo skupino izbrala svetovno znana skupina Iron maiden, Nazareth, Andy Summers in še mnogi drugi zvezdniki za ogrevalno skupino pove dovolj. In ja, počutim se dovolj poklicanega, da lahko komentiram, kaj je kvalitetna glasba in kaj je le navaden šund. In v primeru tega komada lahko trdim, da je navaden šund. 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mladim se enostavno več ne da delati in ustajati zjutraj. To je dejstvo. Pri nas se je na razpis prijavil en mladec, prva sužba. In kaj je navedel kot obvezno, kar si želi oziroma zahteva?
Da lahko uporablja telefon neomejeno cel delovnik. 🙄
Povezava za deljenje
Deli na druge strani