Meni je všeč princip kompenzacije nepremičninskega davka in davka od oddajanja - na koncu boš plačal enega ali drugega, torej v obeh primerih približno enakega. Zakaj bi dvigal najemnino, če pa v vsakem primeru plačaš X € davka?
Sicer pa se mi zdi izvedba napovedanega tehnično zapletena - bolje bi po mojem bilo, tehnično in pravično, da se obdavči vse nepremičnine, vsakemu zavezancu pa se prizna odpustek davčne osnove, recimo 100.000 € za nepremičnino v kateri živi. Simpl in prepreči se izogibanju davku (prepis 2. 3. 4. nepremičnine na ožje sorodnike).
Tudi po moje bi bilo bolj fer, da bi obdavčili vse nepremičnine in s
pobranim denarjem bi lahko zidali nove nepremičnine za mlade. Ne pa tole skropucalo, ko naj bi šel pobran denar kao za višanje plač.
Vsakih par mesecev ržejo kost za glodanje, ljudje naredijo doktorat iz nje in se skregajo, nato pa golobnjak vse skupaj elegantno in čez noč pospravi pod preprogo.
Enako bo z davkom na nepremičnine, ko zares pritisne lobi, ki ima v lasti veliko (preveč) nepremičnin. Seveda so med temi tudi politiki. Ne bodo sami sebi davka nabijali.
Ah, saj kripto je v redu in za izkoristiti. Samo ne sme presegati 10% vrednosti portfelja, ker je tvegana investicija in tega se je treba zavedati. Ob takšnih rasteh pa kar lepo pripomore k skupni rasti portfelja...
Vse jajce imeti v eni košari je pa težava.
Vi samo čarajte. Ga ni čez gotovino v rokah, brez jamranja in stokanja.
Kdo gre na vlak, za katerega se ne ve smer vožnje, še manj vozni red?
Po navadi tisti, ki gredo povsod z glavo skozi zid, brez razmisleka in potem jokajo, da jim mora država in mi vsi pomagati. Veliko takih tudi nasede prevaram o lahkih zaključkih.
22 let nazaj sem zbiral ponudbe za izgradnjo hiše - do 3. GF. Pa se dobim z enim modelom na ogledu ene hiše, ki jo je pred kratkim zgradil. Reče takole: "90.000 DM z računom ali 85.000 DM na roke". Ni bil izbran, ne zaradi tega, ampak ker sem našel boljšo ekipo.
Sicer pa @Alex, razni ansambli na privat feštah vedno svoje nastope najavljajo SAZASu in vedno izstavljajo račune - to vsi vemo. 😃
Tej "ansambli" so razni vaški posebneži in ja, tej so kot obrtniki. Toliko z računom, toliko pa brez računa.
Jaz govorim o resnih špilih na priznanih lokacijah in ne o tezgarjih, ki igrajo na play back in nastopajo v raznih vukojebinah.
Zaključek: Ugotovili smo lahko iz priloženega, da ste v tej temi premlevali po dolgem in počez in na koncu se je tresla gora, rodila se je pa mala miška. V glavnem-dol s holobom.
1/3 sem poslušal .. torej različne države imajo sistem nekje vmes med socializmom (vse je pod kontrolo države) in kapitalizmom (vse je prepuščeno trgu) ... se morda splača poslušat do konca, je še kakšno sporočilo? Dobro delujoče države znajo najti pravo mero, ravnotežje med obema komponentama. Verjetno je več vrst socializma, odvisno od razsvetljenstva oblasti. Me skrbi, ker se mi zdijo politiki, ki prihajajo zadnje čase na oblast, slabo izobraženi populisti ... v Gruziji nogometaš. ☹️
V sloveniji pa golob. Samo čakamo lahko, da bo pri nas kandidiral kak maček.
Ne vem, no... V trgovini plačeval materijal z gotovino, izkop mi delal takratni šef, delal pretežno sam, edino za notranja vrata in vodovod z ogrevanjem sem dobil namenski kredit... Za ves materjal sem plačal davek.
Problem je luksuz...jahte na firmo...avti na firmo...potovanja plačana z gotovino...
Problem so tudi pari, ki živijo skupaj, uradno pa vsak na svojem naslovu, dobijo otroške dodatke....vemo, na kaj mislim...
Ja, umetniki muzikanti bi pa imeli državno penzijo. Špile pokasirali na roke in nič davka plačali...
He, za plačilo špiliv na roke si ene trideset let prepozen. Res se je to delalo v začetku devetdesetih, ko se je valjal denar povsod in za vse. V vseh poslih je takrat bilo tako. Sedaj pa moraš organizatorju oddati pred špilom spisek komadov, da je Sazas zadovoljen in potem čakaš mesec ali dva, da ti končno nakažejo na poseben račun, ki ga motaš imeti odprtega za registrirajo dejavnost...in seveda plača# davek.
Ta krog je bil bolj na izi, za kondicijo. Je bil pa cel čas mraz, ko sem štartal le 3°C.
V deželi refoška (v Marezigah) je bila nenormalna gneča (cel kup Ameriških turistov) prometa bolj malo. Sem pa vseeno usral kolo, ko sem vozil po makadamu polnem luž. Jutri sledi pranje.
Škrline, kjer je tudi majhen slap. Sem se zapeljal čez rečico, da so se sprale gume. 😊
Alex to je samo rekla kazala, karkoli nad 10.000€ oz tam nekje okoli je obvezno nakazilo na trr.
Meni so zavrnili polog v banki 17.000€ ker nisem imel kupoprodajne za motor s sabo, ko sem jo imel so naslednjic sprejeli.
Limit je 14k ali 15k brez utemeljitve
V Italiji je pa se 1000x bolj strogo mislim da je limit 400€ za poslovanje z gotovino
To velja zate in zame. Za "posvečene" in požegnane s strani politike sigurno ne. Vem iz prve roke, ko je bivša političarka plačala za obnovo svoje hiše s kešom na roke. Brez računov, brez nakazil, brez sledi...
Hmm a tebi je res enako 165.000€ za nakup stanovanja v gotovini, v primerjavi recimo kupovat stvari za nekaj 10€ v gotovini. Govorimo o lopovščinah, ne pa o totalni ukinitvi gotovine.
A ni pol prestižnih stanovanj v Ljubljani kupljeno z gotovino?
In to kao priznani kirurgi, odvetniki, mučkaroši...
če 31,8 balanca zdrži mojih 100+ kg. sam specifikacija more bit prava.
ja renthal je kr huda. si zapravil dodatnih 80-100€ sam zdej imaš pa vsaj komplet . sem gledal 35mm balanco in fajfo (najkrajšo, sam bi bla še vseen dalšla od te k jo imam trenutno). Neki časa sem gledal fajfo med 10 - 20 mm
Brand New 100% CNC STEM to bring out remarkable look!
Danes naredil upgrade na tubless in vstavil inserte.
Naslednji upgrade bodo gume, ko jih mal znucam. Trenutno imam nagledane kryptotal FR spredaj in kryptotal Re zadaj povsej vrjetnosti enduro casing in soft compound 2,6'' ali 2,4''
10-20 mm je kar konkretno kratka.
Jaz sem vzel 40 mm, kar je krajše, kot je original. Sicer pa, če greš malo skozi komentarje na raznih mtb forumih, ni neke prednosti 35 mm napram 31.8 mm Recimo pri Spike so komentirali, da so naredili 35 mm samo zato, ker so ljudje spraševali po njih. Ne pa zaradi neke velike razlike.
Kaj zdaj, si ponovno naroču 31,8 ali 35 mm? Ali si šel s pipco na 31,8? Če ja, zakaj? 35 mm balance so bolj toge, nosijo večje obremenitve. Saj si strojnik, boš vedu. 😊
S pipco na 31.8. Vem, da so 35 bolj toge s tem pa tudi več vibracij prenašajo. Mi, starejši občani smo na to občutljivi. 😊
Tako, da za nas lažje kolesarje, ki ne tekmujemo v spustu, bo 31.8 kar super izbira. 😊
Danes sem se končno lotil zamenjave sedeža in krmila. V bistvu sedež sem zamenjal, krmilo pa ne, ker sem ugotovil, da sem naročil fi 31.8mm, moje kolo pa ima fi 35 mm. 😊
Tako, da sem že naročil od Renthal Apex (31.8 mm).
Sedež je vrhunski, prav tako ročke.
Zavore bodo , po dolgem pogovoru z Gregorjem Ferkom (servis Cvero-Radomlje) Hayes dominion A4 + diski Hope floating. Bom kolo kar do njega odpeljal, da mi vse skupaj montira in fino naštima.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tudi po moje bi bilo bolj fer, da bi obdavčili vse nepremičnine in s
pobranim denarjem bi lahko zidali nove nepremičnine za mlade. Ne pa tole skropucalo, ko naj bi šel pobran denar kao za višanje plač.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani