Verjetno ni, vseeno pa skrbi za strokovno disciplino tudi tu na forumu. 😁
Da pa moraš spremenit tablico, ker ti huliganski domačini delajo škodo je pa višek primitivizma - a to je res bilo? A so res Pirančani taki?
Men so vedno govorili, da Štajerci ne prenašajo Ljubljančanov pa sem vseeno dve leti brez težav imel vsak vikend tudi prek noči parkiran avto na parkirišču pred blokom in to z LJ tablicami gor. Pa se nikoli ni nič zgodilo, tako da
To se je dogajalo, ko sem hodil na pomorsko šolo v Piranu v začetku osemdesetih. Takrat je bilo nekaj huliganov, ki so delali take neumnosti.
pred 2 minutama je FuManchu napisal:
Mat je z Kopra in foter z Krasa. Pa še spomin na morček sem imel
Ampak KP tablic je v zadnjih letih v LJ verjetno največ od vseh ne ljubljanskih tablic. Tako, da me ta odgovor preseneča. Mogoče pa ostali tvoji sokrajani ne razmišljajo tako? Seveda je pa možno, da ste Primorci največji švercerji avtov in ste vse svoje avte s KP tablicami preprodali v Lj?
Veliko kolegov Ljubljančanov ima Kp tablico. Jim je bolj kulsko, pravijo. 😉
Včasih, pred mnogo leti je bilo kar rizično parkirati v Piranu z Lj tablicami. Je bil takoj avto malo nižji, ko se je lastnik vrbil (kaka luknja ali dve v gumah). Zaro tudi Kp tablice pri avtohtonih Ljubljančanih.😉
pred 22 minutami je Boss napisal:
Pri mili volji pa ker Dolenjc si naroči KP tablice? Mislim, kot bi šlo za disociativno motnjo identitete, če uporabim medicinski izraz ( @Janez007 ne me linčat, ker nisem dohtar in kljub temu si drznem uporabljati njihove izraze ) - zdaj samo še reč, da si večino časa v Lj in da ti je najljubša ribja hrana Štajerski Brancin oziroma nekoč bolj znan kot Ihanski Brancin. 😊
ah, mi sam za vikend pa še to nekaj mesecev na leto, vi ste pa vsak dan v tednu čez celo leto v Lj. Mejduš pa a v KP ni tako lepo kot pravte al greste le redno kontrolirat, če je LJ res še vedno najlepše mesto kot pravi Janko z Viča. 😜
V "nartalepše mesto na svetu, nje," grem nerad. Le, ko je res nujno. 😉In to je štirikrat na leto, mogoče. 😊
Tako je. Ko se avto že vstavi od 100 do nič in stoji v koloni, tovornjak pri 80/uro še vedno lomasti te stoječe avtomobile pred seboj. Zato pa naredijo kamionisti toliko nesreč, ker mislijo, da vozijo osebne avtomobile.
Kot da soferji kamionov tega ne pocnejo… se veliko vec Pripravljajo si zajtrk, resujejo krizanke, berejo casopis, celo nohte na nogah si menda strizejo
Itak. Zato pa vsake toliko kamionisti prebijejo zaščitne ograje na avtocestah, pa naredijo masaker, ko se brez zaviranja zaketijo v stoječo kolono, vijuga jo po cesti... in podobno, ki je posledica, da delajo vse kaj drugega, kot vozijo. 😉
Alex - samo potrdil si, da gre za pohlep in izkoriščanje situacije.
Se pravi, da bi ti prodal svojo za pol cene glede na to, da si socialno osveščen.😉 Ali še bolje, bi bilo fajn, da ga kar podariš kaki družini s petimi otroci. 😉
To ni noben pohlep, ampak čisto navadno trgovanje, ki je odvisno od povpraševanja. A ti ne bi bil vesel, če bi prodal tvojo staro 6-ko za ceno nove po tolikih letih? 😊
Pride mulc pred pol ure ves pretresen domov in pove, da ga je na prehodu sredi našega kraja skoraj zbil avto. Na njegovi levi ustavi kombi, mulc je že na sredini prehoda nakar na polno z desne pridivja avto, brez zaviranja. Mulc v zadnjem trenutku odskoči nazaj.
Težko me bo kdo prepričal, da je hitra vožnja bolj varna od počasne. Pri 60 km/h ima avto 4 x toliko energije kot pri 30 km/h, časa za ukrepanje je pol manj, itd, itd, ...
Sedaj si ti malo zavil s teme. Govorili smo hitrosti 130/140 po avtocesti. Za sivko izgleda je že to preveč. 😊😊
- ali pa imajo v avtu majhne otroke, ki so zaspali, pa zato vozijo malo bolj umirjeno?
- ali radi uživajo v razgledu in potovanju in vožnje ne dojemajo kot 'dirka od točke A do točke B' ampak kot 'potovanje od točke A do točke B'?
- so mogoče videli že dovolj rešilcev, ki so pripeljali ponesrečence, ki so prišli malenkost prepočasi, da bi jih vrglo v onostranstvo in so jih reševalci pripeljali na Urgenco, pa se jim je vožnja čez omejitev zagabila?
- so mogoče videli že dovolj invalidov prometnih nesreč, da jim ni več do vožnje 'tu-me-policaj-še-ne-bo-kaznoval'?
Tudi meni, ko vozim, nikoli ni bilo jasno, a se ljudje zavedajo, da je Slovenija premajhna, da bi se vožnja na vso ihto res kaj poznala na času...
Kaj ti pomaga, če voziš po avtocesti 110/uro, pa pride stari stričko kontra in greš. Ni vse v počasni vožnji. Velikokrat je prav počasna vožnja kriva za nesreče. Pa velikokrat taki počasneti tudi ne dajejo žmigavcev, izsiljujejo, napačno vozijo v križiščih...
Moje mnenje je, da vozi vedno tako hitro, da se vedno lahko izogneš oviri na cesti in da lahko v vsakem trenutku pravočasno reagiraš (zabremzaš, ko vidiš stoječo kolono pred seboj).
(Tu igrajo veliko vlogo refleksi, dober vid, da si v dobri kondiciji, da te nobeden ne moti med vožnjo in si skoncentriran. Pri počasni vožnji velikokrat prav koncentracija popusti, ker voziš relaksirajoče, gledaš rožice na travnikih. Kot bikec Ferdinand. 😊)
No,pri nenadoma vstavljajoči koloni pred teboj na avtocesti ima lahko en tak počasno vozeči stričko na svojem 20 let starem oldtajmerju zlizane, stare zimske gume in je seveda velika verjetnost, da se ti bo fajn zakantal v rit. Pa, ko govorimo o "hitri",,normalni vožnji je mišljeno to 130-140dpo 150 na avtocesti.
Ne pa 180 in več...
A kaj, ko je za nekoga že 130 nadzvočna hitrost in ne obvlada več svojega avtomobila. To je pa že druga zgodba. 😉
Evo jaz zbiram zamaške zdele že 2 leti, zdi se mi lepa gesta, ki me ne košta čisto nič, lahko pa marsikomu koristi. Odviješ flašo in flašo v kanto, zamašek v vrečko, podarim jih kdor jih nuca (nazadnje osnovna šola), vsi bi lahko to počeli.
Tudi mi jih v službi od raznih radensk in vod. Se jih kar hitro nabere za cel vrč.
Hehe, sem nastavil past. Tutankamon je umrl mlad pri 18 letih ampak ne zaradi bolezni temveč naj bi šlo za nesrečo s kočijo, kjer ga je stisnilo in je umrl zaradi poškodb. Ramzes II je bil najbolj znamenit ravno zato, ker je doživel 90 let in ne 34 kot trdiš. Dolgoživa sta bila tudi Seti I. in Horemheb. Pri Faraonih je treba pazit, ker so datumi rojstva lahko dokazj zaviti v skrivnost, saj so faraoni prihajali na oblast po različnih poteh in družbenih linijah.
Ampak je bilo dejstvo to, da so v večini živeli kar precej časa, razen v primerih nesreč in zastrupitev ter umorov s strani tekmecev. Redko pa da so umrli kr tako brez razloga.
Drugače pa glede Američanov je njihovo prepričanje, da živijo v svobodni družbi in da ne rabijo plačevat zdravstvenega zavarovanja niti ne vlagat v penzijo. Pač ko so zdravi in mladi je to fino fajn in dajejo občutek kako so bogati. A ko pa pride starost in bolezen pa je kalvarija.
Zato je mnogo bolje, da država poskrbi za redne dajatve tako za zdravstvo kot za penzijo in to je naša prednost, ker če bi folku prepustili izbiro bi se jih še več vozilo v BMW-jih in Audijih, ter krepavalo bistveno prej.
Tudi jaz sem tebi nastavil past, da vidim, ali prebereš pazljivo, kar napišem. 😉
Res je, ramzes 2 je doživel baje 90 let.
Tutankamon pa naj bi umrl zaradi malarije in pa imel naj bi tudi degenerativno bezen kosti.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To se je dogajalo, ko sem hodil na pomorsko šolo v Piranu v začetku osemdesetih. Takrat je bilo nekaj huliganov, ki so delali take neumnosti.
A je z Kopra? S katerega dela pa? 🤔
Povezava za deljenje
Deli na druge strani