Ker sem laik na podro?ju kemi?nega oro?ja imam eno vpra?anje, ?e kdo ve ve?. ?e zbombandira? skladi??e kemi?nega oro?ja, a ne obstaja tveganje, da to kemi?no oro?je spusti in onesna?i okolico skladi??a?
Jaz vem jaz vem. Amerikanci imajo tako precizne tomahawke, da po preboju (ve?)metrske betonske stene iz tamkaj skladi??enih granat izbijejo detonatorje ne da bi se ti aktivirali.
O napadu s kemi?nim oro?jem so prve poro?ale bele ?elade in sicer da so metali sode s klorom iz helikopterja . Metati sode iz helikopterja nad sovra?nimi polo?aji - to ga ?e z navadnim kala?nikovim dol po?jo. Poleg tega so granate ki jih izstreli? od dale? izumili ?e na za?etku 1.svetovne vojne. Prav tako so ?e takrat pogruntal, da je klor kurc kej resen bojni strup, je bolj za dezinfekcijo strani??nih ?koljk. Zato so ?e takoj po za?etku 1 svetovne za?eli raje uporabljat fosgen in iperit.
?e bi se ?el Aasad kemi?ni napad, bi tam oble?alo kar precej tiso? ljudi, resen bojni strup zna izdelat vsaka Krka ali Lek.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Haha. Neko? pred davnimi leti (desetletji) ko so bile ?e klipsne na pedalih take, da je bilo res neki dela z odpenjanjem, smo se v kri?i??u za kak?en avtobus prijeli. Zdaj avtobusi skorajda ne vozjo, so pa zgleda motoristi v ta namen.
Bodi ponosen da si opravil dru?beno koristno delo.
Nima drsnih vrat zadaj. Pa to smo ugotovili, da ?e gre petka od hi?e, da o?itno ne bomo ve? imeli drsnih vrat zadaj. Vsaj ne z elektri?nim pogonom...
?koda pa ima neke ?udne kombinacije in ko so za?eli sestavljati skupaj, je bila edina varianta dizela?a z avtomatskim menjalnikom... To pa spet ni ni?emur podobno. No, lahko kje v mestu, od semaforja do semaforja. Ne pa tu po teh hribih. Tisti, ki so bili na MPL takrat, ko smo imeli testno ?estico z avtomatskim menjalnikom bodo vedeli, o ?em govorim...
Ni nove Mazde sploh ve? neke res uporabne. So samo neke kvazi spake, ki so primerne zgolj in samo za stat v salonu... Saj ne re?em, motorje zna Mazda narediti tako, kot se za gre. To je pa tudi vse. Avta pri Mazdi ne znajo ve? narediti...
?e zalaufa? ?kodin konfigurator z lahkoto izbere? kombinacijo dizla in ro?nega menjalnika, edino kar mora? vzeti z dizlom je 4x4.
DSG je krasna stvar za v klance, bolj strmo je bolj je uporaben. Obratno je za navzdol, pri strmih spustih je najbolje preklopit na ro?no prestavljanje.
V Mazdo 5 poleg sedmih sede?ev v prtlja?nik brez te?av spravi? otro?ki vozi?ek tipa "marela". V Seatu z rezervno gumo in dizalco v prtlja?niku tega ne more?...
?koda, da Mazda ne dela ve? petice. Je ?e dovolj majhna, da tudi samo s sprednjim pogonom ?e kar precej dale? prileze, pa vseeno dovolj velika. ?e bi bila pa s ?tirikolesnim pogonom, bi bila pa sploh zadetek v polno.
Hja, ve?, mislim, da se bo to po?asi nehalo. Eno je bilo, dokler je bila ?ena ?e mlada. Zdaj pa, ?e je hladno, raje zakurimo centralno...
Super da sedaj kurite, so vsaj otroci na toplem, prej sta bila samo vidva ogreta.
S 7zici je tudi ?koda Kodiak. Ampak se mi zdi da je kar precej draga, pa tudi velikost prtla?nika ne vem kak?na je v 7 sede?ni izvedbi. Pomoje ne prav razko?na.
Pred skoraj 4desetletji so Evropejci izumili enoprostorce. Potem so pa Ameri?ani rekli da dru?inski avti so pa SUV-i. In cel svet je po?epnil kot koko?ka in jim prikimal.
Cas resnice za voznike, gre zgolj za pomagal, ne za avtonomijo. Voznik rabis biti ves cas...
"V izjavi za javnost so poudarili, da je voznik prejel ve? vizualnih in eno zvo?no opozorilo, da mora imeti roke ves ?as na volanu. ?est sekund pred nesre?o voznik rok ni imel na volanu, kar sicer Teslin avtopilot zahteva. "
Mogo?e mu je pa zmanjkalo pomaran?:
Sicer je kolo ?e zmeraj na prvem mestu, pa vendar... tudi tek te zasvoji...
O tem kako zelo nezdrav je ?port sem ti ?e govoril. Nejc, ?e ?e ne more? bit pri miru pred televizorjem lepo kot se spodobi, s pirom v eni in s ?ipsom v drugi roki, potem se raje dr?i kolesarjenja - za malenkost manj nezdrav kot tek.
Dejstvo je, da na Marsu prav hude gostote prometa ni so pa druge pote?ko?e in zato tako nizka hitrost. Po Luni so se vozili hitreje ampak so imeli ?oferja.
V vsakem primeru bodo morali biti avtonomni avti sposobni pravilno odreagirat, pa naj bo to osebek na dveh ali 4nogah ki sko?i pred avto, ali pa drugo avtonomno vozilo ki so se mu pokvarili senzorji.
?e ?e ampak fizike pa ne bo? okrog prnesu in ESC ti pomaga, da ne pride do prekrmarjenja ampak, ?e si pa prehiter te pa ne bo re?il in bo? glih tako zletel ven pa ali ima? 2WD al pa 4WD al pa WD40. In zakaj si v osnovi prehiter? Zato ker misli?, da so razmere bolj?e kot v resnici so - in zato toliko voznikov ?tirikolesno gnanih avtov le te stol?e ravno v sne
Pa kdo tukaj govori o prena?anju fizike okrog. Razen ?e ni zate ve?ja vodljivost v ovinkih zaradi 4WD prena?anje fizike okrog.
Po tvoji teoriji po kateri je 4WD namenjen speljevanju (in posledi?no daje la?en ob?utek), bi bili novej?i avti ki imajo sistem proti zdrsavanju (TCS, ASR .. ) bolj nevarni, kot starej?i, ki ga ve?ji del nimajo.
Moja ?estica ni imela ni? od elektronike, le ABS. Takrat sem se intenzivno ukvarjal z lednim plezanjem in v 13 letih je videla zagotovo ve? zimske "terenske" vo?nje kot 95% zdaj?njih terencev in "terencev". ?e pa bi jo vozil na tak na?in, na kakr?nega si lahko privo??im sedaj vozit Scouta, bi bila velikokrat v grabnu. Tako. Zdaj mi pa razlo?i, a je sedaj moj ?kodilak nevaren a sem jaz nevaren.
4x4 ne po?ne ni? od tega ampak ti omogo?a, da la?je spelje?, da hitreje pridobi? hitrost, da se ne vkoplje? in seveda, da sploh premaga? drse?e zasne?ene klance. Ve? ali manj je to to.
Ene toliko kot kak?en ESC pomaga, da gre avto na spolzkem v zavoj in ne naravnost, vsaj toliko lahko tudi 4WD pripomore k temu. Problem je samo v tem, da rabi? za to precej ob?utka. Tako da 4WD ni samo za speljevanje kot trdi? ti.
Poglej naprimer, polovica vseh BMW-jev ima 4WD zato so njihovi lastniki tako dobri vozniki.
Avtomobili z ESC ABS, MSR, ASR, EDS, HBA, MKB, XDS .....(po pravici ne vem ka vse pomeni) so bolj nevarni, ker dajejo vozniku napa?ne informacije s ceste.
Patrola sploh nisi smel vozit z vklopljenim 4WD, izklju?no na spolzki podlagi si ga lahko priklopil, sicer se je zje... pogon. Vitara je prav tako bila ve?ino na zadnejm pogonu, 4WD smo vklapljali res samo ko je bilo potrebno kam splezat. In v skoraj dveh desetletjih uporabe noben od sodelavcev ni rabil biti ravno Kenneth Block za uporabo rwd.
Sedaj ko vozimo bodisi stalni 4WD, bodisi avtromatsko priklopljivi 4WD je ?iv dolg?as v primerjavi z dobrimi starimi ?asi rwd.
Boss ti si me obto?il, da sem nevaren voznik, jaz sem se moral pa braniti.
Nisana Narave nisem vozil, jo pa ve?krat vidim od blizu. To je poltovornjak ki ne samo da ima zadek prelahek, tudi samo podvozje zadaj je povsem druga?no od terencev in je namenjeno preva?anju tovora. Marsikateri pikap ima ?e listnate vzmeti.
Pred ?etrt stoletja smo imeli v slu?bi Nisana Patrola - tadolgega. Ko je crknil 4WD in ostal samo zadnji pogon, ga je bilo po ravnem travniku treba porivat da smo pri?li ven - ljudje so se nam smejali.
Ampak vozniki 4x4 pogonov so v takem celo najbolj nevarni, ker podcenjujejo razmere. Pogon na vsa ?tiri kolesa zamegljuje ob?utek, da je podlaga zelo drse?a, ampak ko se je potrebno ustavit je dejansko 4x4 zaradi lastne ve?je te?e celo slab?i kot enoosno gnani avtomobili.
Ni? nismo bolj nevarni. Ne delamo napote na cesti. ?e je avto te?ji, potem vsaj orenk sedi na cesti - skozi plundro pri isti ?irini gum le te prej dobijo kontakt. Pa bolj?a vodljivost - (pre)krmarjenje z gasom. Kot ?oferji smo tudi bolj previdni - ker avto ko?ta ve? pa ga je bolj ?koda. Pa...
Danes v kro?i??u pred letali??em en klijo pred menoj naredil pirueto. ?e bi jaz vozil brez varnostne tako kot to eni ?e vedno po?no v tem snegu, bi po?ilo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz vem jaz vem. Amerikanci imajo tako precizne tomahawke, da po preboju (ve?)metrske betonske stene iz tamkaj skladi??enih granat izbijejo detonatorje ne da bi se ti aktivirali.
O napadu s kemi?nim oro?jem so prve poro?ale bele ?elade in sicer da so metali sode s klorom iz helikopterja
. Metati sode iz helikopterja nad sovra?nimi polo?aji - to ga ?e z navadnim kala?nikovim dol po?jo. Poleg tega so granate ki jih izstreli? od dale? izumili ?e na za?etku 1.svetovne vojne. Prav tako so ?e takrat pogruntal, da je klor kurc kej resen bojni strup, je bolj za dezinfekcijo strani??nih ?koljk. Zato so ?e takoj po za?etku 1 svetovne za?eli raje uporabljat fosgen in iperit.
?e bi se ?el Aasad kemi?ni napad, bi tam oble?alo kar precej tiso? ljudi, resen bojni strup zna izdelat vsaka Krka ali Lek.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani