Skoči na vsebino
Klima v stanovanju ...
Napisano
pred 11 urami je Bini napisal:

Letos sem prvič prižgal klimo v stanovanju, ampak ne za hlajenje ❄️ za ogrevanje ☀️.....🫣 :nevem:

Mi jo pa že občasno  za hlajenje uporabljamo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

Brez skrbi fantje na desni... bo JJ čez dobro leto poklical trojko pa smo na konju tko kot Grki. To pa bo zmaga.:bravo:

Slabše kot je trenutno ne more bit

Pa četudi bi nutrijo na čelo vlade dali. 

Aja, saj je že. 😄😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Malo si pomešal. V resnici nas delajo neumne. In odlično jim uspeva, ker so res pravi strokovnjaki v tem...

Res so pravi mešalci megle in ustvarjalci afer. Važno je, da jih je FB, instakilogram in tik tok poln. Pravi influencerji so. 😉 Država pa mam na hitro tone. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je GoB napisal:

Res smola. Pa spet ni bil on kriv, letel je čez Pidcocka, ki ga je pred njim spodneslo (pa Pidcock, če se ne motim, fura makedam, včasih celo Mtb). Potem posledica fuč menjalnik, menjava in potem še ena menjava defekt...😡

Če se pa kdo lahko pobere, pa vemo da Rogla, stiskamo pesti 💪👍 

Ne vem, kdaj se bo kaj naučil iz preteklih padcev. Zakaj je vedno udeležen v padce? Enostavno se ne zna postavit v pelotonu. Zakaj Pogi skoraj nikoli udeležen v masovnih padcih? Ker se vozi :

1. Ali povsem v prvi vrsti (za svojimi člani ekipe)

2 na skrajni strani.kolone.

Na splošno naredi Rogla še vedno veliko napak. Ko gredo recimo  v klanec, se ne postavi na čelo kolone, da bi kontroliral ostale, ki so mu nevarni. Vozi se v tretji, četrti vrsti. Ko kateri izmed favoritov, ki je v prvi vrsti skoči, mu on enostavno ne more sledit. In se oni odpelje. 

Tudi ekipo ima Rogla kr neki. Razen Italijana so vsi neki povprečni kolesarji

medtem, ko ima UAE vesoljno ekipo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je Tilen5 napisal:

Pa misliš , da ne bi pilo razlike v "barvi glasbe" z hi-fi zvočniki napram tem sterilnim studijskim zvočnikom? Pač precej so "flat"

A nimaš gor na njih nastavitve za poslušanje? Flat morajo bit za miksanje komadov. Je razlika med studijskimi in hi-fi zvočniki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 54 minutami je Jest napisal:

Po tej izjavi sodeč, si tišlar? ;) 

Ne, zakaj vprašaš? Sem strojnik. Delam pa z lesom že 35 let, tako, da pokaži mi bilo kateri les in ti bom povedal za katero vrsto  gre. In koliko je kateri trd za obdelavo. In kakšne akustične značilnosti ima. In kateri les je zdravju škodljiv ob brušenju. In kako se lahko finišira. In koliko kak les reagira na segrevanje, vlago, toploto glede na rast letnic v lesu. Kako reagira kak les na različne vrste finiša oziroma kako velike  pore so v lesu. Od česa je odvisno, da navaden javor postane javor rebraš ali ptičji javor. Ali celo sajasti javor. Kako vpliva na kvaliteto lesa na kaki višini raste  drevo, kako hitro, ali je to puščavski svet ali močvirnat, kakšna zemlja je tam, kako podnebje, kdaj drevo posejano, ali ga sušimo naravno ali prisilno  v sušilnicah, ali les obdelujemo z rezanjem, rezanjem, piljenjem, brušenjem...itd,itd

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 48 minutami je Janez007 napisal:

Imaš prav. In mi je všeč, da orodje komentiramo z različnih vidikov, cenovno različnih rangov in delimo izkušnje. Tudi poceni orodje kdaj opravi svojo funkcijo povsem OK. 

Saj sem napisal, da je vrhunsko, za to kar sam sam rabim. Za kako bolj zahtevno delo bi rabil bolj zmogljivo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 minutami je Tilen5 napisal:

ja pa kaj še,..jaz rtvja sploh ne gledam pa moram tem pajacom plačevat,..

Ves šport so jim že druge televizije pobrali. 

Nimajo enega pametnega filma,same ponovitve, zopet se je Herta uvleklacscsvojimibreklanami, pogovorne oddaje vodijo sami simpatizerji levičarjev, pa tudi sicer je cel RTV slo poln levičarsko mislečih, ki poten posiljujejo druge z njihovimi pravljicami. Upam, da bo naslednje referendumsko vprašanje:

-ali ste za to, da se ukine RTV slo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mi je danes "crknila" tračna žaga. Ker sem jo nujno rabil sem skočil do Bauhausa (sedaj ga imamo tudi v KP) in na brežino kupil to:

https://www.bauhaus.si/tracne-zage/scheppach-tracna-zaga-hbs-261/p/26675316

Izkazala se je za vrhunsko. Všeč mi je, ker ima na vseh vodilih za žagin list ležajčke, s katerimi zelo natančno nastaviš,  predvsem pa lepo fiksiraš žagin list. Tudi močna je dovolj za tisto kar rabim. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 minuto je Janez007 napisal:

Potem bi jih moralo biti na strehi vsaj 90 ... 😁

Imaš prav. Jonas, Vrečka, butec in butec frizura, ta skrajno levi pajac, ki se je kao odcepil... Pa še in še... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pravkar je Janez007 napisal:

Vse druge si pokomentiral le tega na strehi ne???

Tudi ta spada zraven. Vsak, ki se ne obnaša normalno spada tukaj k tem pajacom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 6 minutami je Jest napisal:

A se je začelo politikom že malo kisat?

WWW.24UR.COM

Popoldne je na strehi državnega zbora stal poslanec stranke SDS Andrej Hoivik, ki je nagovarjal mimoidoče in med drugim zagrozil, da bo skočil. Na kraju so bili prisotni policija in...

Začelo? Se samo nadaljuje. Topli ima plačano odsluženo spremljevalko a uradno je še poročen, blondinka na drogah ima dolgolasca za zabavo, tudi v parmanentarnoh prostorih se gresta  igrice, taisti je še poročen a nima veze, uni stari noče odstopiti, čeprav ve da je kriv. V bistvu je vse skupaj en velik cirkus. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Mraušk Mčk napisal:
WWW.RTVSLO.SI

Ministrstvo za zdravje je pripravilo osnutek novele zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki po navedbah...

Pri prostočasnih dejavnostih je daleč največ zdravstvenih zapletov pri gledanju Nore TV. Predvsem zaradi starostne strukture.

Evo, še ena izmed neumnosti golobnjakakovih umotvorcev. Žretje hrane in alkohola, kajenje, drogiranje jenza državo  sprejemljivo, koristno, to, da gre človek v naravo, pa ne. 

Ravno to so  komentirali na mtb forumu. Če se recimo poškoduješ na kolesu, greš do prve gostilne, se ga napiješ in v bolnicib rečeš, da, si padel medtem, ko si se hotel v šesti v avto. Potem bo v redu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 urami je Mraušk Mčk napisal:

3slojne mi je ratalo znucat močno preko limitov - rostfrej pleha na določeni delih ni bilo več, samo še alu sredica. Niso se zvili. Mogoče ker so bili diski XT s hladilnimi rebri, pa tudi ploščice sem uporabljal tiste z rebri za hlajenje.

Vidim da uporabljaš polnomastno mleko:lol:

Za dolivanje uporabljam šprico z dodatkom - namesto "igle" medeninasto cevko 3mm zunanjega fi. in jo porinem skozi telo ventila. Na ta način se telo ventila ne zasvinja z mlekom. Cevka je pravzaprav prazna "minca" od kemičnega svinčnika izpred 3+ desetletij, ko še ni bilo vse plastično. 

To s cevko od kemičnega je super ideja. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Jaz pa vsaj naslednjih 8 let ne in če bi kdo predlagal tak zakon bi pomagal zbrat podpise za referendum, da ne bi dobili tako visokih pokojnin, ker vam jih ne privoščim - banda upokojenska. To bi naredil samo zato, ker sem zavisten in foušljiv. A bo OK?:hudicek:😜

Samo res, ta banda upokojenska. Le korajžno, zberi podpise za referendum in te bomo podprli. 💪

Kaj si mislijo tej upokojenci. Prvi pred trgovinami, že ob pol osmih, pa vse izdelke pred iztekom roka poberejo, 

pa zastonj se vozijo na morje z avtobusi, namesto da bi se vozili tja z svojimi bmw-ji, pa mercedesi... 

Ko jih vidim dopoldan posedati pred kafići, ne prime srat. Delat naj gredo na svoje njive, ne pa jamrat. V bistvu so v najbolj zanesljivi službi na svetu, ne delajo nič in vsak mesec jim kapnejo dnarci na račun. Banda penzionistična.

Potem pa, euro na euro in že je tu gradnja vil in vikendov po Dalmaciji. 

Banda penzionistični.  Delat, ne pa se vozit s e-kolesi okoli in odžirat prog mladini. V glavnem, Boss, mi te podpiramo v zatiranje te zalege. 😊

pred 1 minuto je Boss napisal:

Ja fak no, ne moreš... pa zato so zakoni in zato se jih sprejema. A se ti tam v tvoji ljubi Italiji samo z lokalnimi mafiozoti družiš, da take ven strelaš? ?zmeden?

Zakoni? V Sloveniji? V politiki? A ti to resno? A še vedno živiš v nekem svojem oblačku, kjer se deli cvetje in kapučin zastonj? Vse vlade, leve-desne so vedno do sedaj tako talale te privilegije. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

Tole si zelo zmanipuliral in poenostavil.

Z zakonom iz leta 1974, se dejansko ni vedelo kdo to lahko dobi in kakšni so kriteriji. Če je bil taprav so ga spravili skozi po hitrem postopku samo, da so njegovi imeli večino v DZ.  Pa nisi rabil bit ne prešernov nagrajenec ne kake druge vrste nagrajenec, ampak samo dobre politične botre si moral imeti za sabo.

Novi zakon bi na tem področju naredil vsaj to, da bi se točno vedelo kdo je sploh kandidat za ta dodatek in kakšni so pogoji.

In to je prejemnik Prešernove nagrade za življensko delo. To pomeni, da je čez celotno življenje ustvarjal in te nagrade se navadno podeljujej že v visoki starost. Recimo letos je Dragan Živadinov to dobil, kot en mlajših pa je star 65 let, med tem, ko je druga nagrajenka Dragica Čadež, stara že tam nekje okoli 85 let. Se pravi po statisti, kaj dolgo niti ne bo prejemala tega dodatka, ki se za izjemo starega zakona, ne prenaša na dediče.

Tvoja navedba, da bi to nagrado dobil nekdo, za eno Prešernov nagrado tudi ne drži. Poleg prešernove mora imeti še vsaj eno drugo od najvišjih nacionalnih nagrad oziroma mednarodnih nagrad.

Nagrado lahko prejmejo tudi prejemniki najvišjih odlikovanj RS ravno tako v navezi s še vsaj eno najvišje nacionalno nagrado.

Potem pa še drugi del tvoje manipulacije. Le Prešernovi nagrajenci za življensko delo prejmejo razliko v nagradi, da je njegova pokojnina in dodatek (ki se ga plačuje iz proračuna) enak 3000€

Prešernovi nagrajenci sklada pa dobijo 50% te nagrade. Recimo primer: Nekdo ima pokojnino 1300€ in je upravičen do dodatka. To pomeni, da je znesek dodatka do 3000€ v tem primeru 1700€ ampak dobi ga le polovico... se pravi 850€. Tako, da se teh 850 prišteje njegovi pokojnini in bo prejemal torej 2150€ in ne kot razlagaš 3000€.

Se splača včasih zakone prebrat in kot vidim večina jih ne in potem glasujejo po všečnosti enih ali drugih na pa po vsebini in to je narobe, fejst narobe.

Aja, da ne bo pomote, sam sem ta butast referendum enostavno izpustil pa kljub temu sem si prebral zakon o katerem se odloča.

To je rekla kazala, nagrade bi se delilo po novem vsem prijateljem in sonpatizerjem  stranke butec in butec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 36 minutami je Boss napisal:

jaz sem šokiran...  😱

Jaz ne smem razglabljat o zdravstvenih zadevah, ker nisem strokovnjak/dohtar pa prebiram veliko te medicinske literature izdane pri priznanih izdajateljih , potem pa pride tak referendum pa odločajo na njem ljudje, ki sploh ne vejo popolnoma nič o tematiki in gre bolj po sistemu ta ni naš oziroma ta je naš. Sem prepričan, da če damo na referendum zakon, da vse cigane zapremo v koncentracijsko taborišče, da bi bila velika udeleža in bi bil sigurno izglasovan ZA.

Ko, no, pa kako si lahko šokiran? Tako greš na volitve tudi ti n večina. Ali pa ne gre, ker jim je malo mar za vse. Mi je všeč, da ostaja titotov zakon še naprej v veljavi. Saj je bil faca. 😉 Sicer pa je baje stari zakon  protiustaven, tako, da ga ne bo težko skinit.

pred 42 minutami je Boss napisal:

Vidiš, kako se manipulacija z besedami zakorenini in še danes mnogi ponavljate to mantro. Dol mi visi za Erjavca in mi nikoli ni bil niti malo simpatičen razen govorne napake, ampak on je rekel, da bi želel, da imajo upokojenci najmanj 1000€ pokojnine. Nič ni obljubljal.

Jaz bi pa želel, da bi imeli upokojenci 2000€ pokojnine  in vsak še zlato uro. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 19 minutami je Janez007 napisal:

Moram priznat, da se nisem toliko poglabljal, ker mi ta materija povzroča slabost, tudi po TV ene in druge lažnivce vedno težje prebavljam ... jih kar prevrtim ....  

Pa saj ne rabiš gledat.. 

Greš na volitve alii referendum in obkrožiš tisto, kar si si izbral. 

Itak ne bo nič drugače a če tvoji zmagajo , si tisti dan faca. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.