Skoči na vsebino
pred 58 minutami je Tilen5 napisal:

Priša je odločitev da prodam...

tako da..

prodam burjo moč do 220kmh, trenutno omejena na 60kmh. Dostava u steklenih posodah po 2l. Osvežilna, mrzla, brez dodanih barvil. Če ste oddaljeni več kod 100km dobite dodatni količinski popust. Samo, da gre čim dlje..

Slika burje:

Izgleda, da si jo nam poslal že nekaj na obalo. Danes so že rahkli sunki. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 12 urami je Boss napisal:

Ampak, zakaj bi se pa morali postavljati vedno na eno stran. Zakaj se ne bi mogli razumeti z vsemi stranmi. A če bi recimo Rusijo obravnavali kot enakovrednega partnerje in jo ne bi poniževali praktično skos sem prepričan, da tle vojne nikoli ne bi bilo. V EU gremo celo tako daleč, da skoraj zanikamo, da je Rusija del Evrope, po drugi strani pa tlaćimo Izrael v Evropo pa čeprav niti približno ni v njej.

Recimo Ruske športnike in estradnike zaničujemo in jim prepovedujemo udeležbo na dogodkih, ki z vojno nimajo nič. Aja v isti koš smo vrgli celo Beloruse, ki niso napadli nikogar in njihov glavni greh je, da niso skregani z Rusijo. Po drugi strani pa Izraelu, ki je tudi že davno prekoračil silobran, ne samo da ga ne izključujemo, še celo povabljen je da sodeluje v Evropskem športu, v Evropski kulturi, kot je recimo tudi Evrovizija ipd.

To so taka dvojna merila, da zbijajo vso Evropsko kredibilnost in pravičnost. In zdaj bi radi bili mi moralna avtoriteta in odločevalec kaj je prav in kaj ne. Če bi recimo tako delovalo sodišče, bi Jajo že davno tulil krivosodje ali kaj podobnega.

Zadnjega odstavka pa ne razumem najbolje. Američani so najbolj strašno orožje v obliki atomske bombe uporabili nad civilnim prebivalstvom. In to ne 1x ampak celo 2x. Brez zadržkov in prav hiteli so pa čeprav so že imeli popolno prevlado nad Pacifikom. Zakaj so hiteli? Mogoče zaradi Rusov, ki so vstopili v vojno proti Japonski. Japonska je že brez tega bila na kolenih in vojaško skoraj poražena. Nobene potrebe ni bilo uporabit bombi nad civilisti. Lahko bi jo uporabili kot demonstracijo moči nad kakšno striktno vojaško tarčo stran od civilnih pa bi bilo popolnoma enako učinkovito. 

Ne vem kdo bi lahko bil še večji psihopat od tega, da z eno bombo ubiješ 70.000 ljudi naenkrat.

Zakaj ima Rusija atomski arzenal? Za napad? V njihovi doktrini le za obrambo in razvijali so jih ravno za obrambo in to proti komu? Zakaj jo ima Kim Jong Un? Zato, da ga pustijo pri miru. Zakaj jo želi imeti Iran? Zato, da ga pustijo na miru. Zakaj Kitajska? Indija? Pakistan? Zato, da imajo mir in da se jih pusti na miru. Kdor je ni imel jo je dobil pač po pički s strani ZDA navadno skoraj iz ljubega mira. Irak, Sirija, Libija, Afganistan, Koreja (pred delitvijo), Vietnam, Somalija Srbija, Panama, ... 

Kdo je dodelil vlogo svetovnega policaja prav ZDA in da lahko hara naokoli brez odobritev združenih narodov? Brez odobritev varnostnega sveta?

A ni zanimivo, da je prav zloglasni ameriški državni sekretar Henry Kissinger dejal:

“It may be dangerous to be America's enemy, but to be America's friend is fatal.”

tale njegov izrek pa je lahko največji opomin Evropi

“America has no permanent friends or enemies, only interests”

Ta zadnji stavek velja (predvsem za njih) tudi za vse diktature, med katere spadajo tudi vodkarji. Njim pa res ni nič za verjet. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano
pred 5 urami je MazdaBoy napisal:

Šeško zadel prvenec 

Samo kaj, ko mu nobeden niti čestital. 

Ta klub je kr neki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 8 minutami je Agerg napisal:

Boss, poglej. Načeloma pri teh stvareh vedno zbiraš med samimi slabimi, kot na volitvah ponavadi. ZDA imajo svoje negativne lastnosti, na žalost vsak trenutek vedno več, ampak še vedno so bili pa boljša izbira kot Rusi in podobni, če se je že treba nekam postaviti.

Spomni me iz kod so ljudje v zgodovini ponavadi bežali. Iz Rusije in podobnih ali iz ZDA? Kaj bo pa naprej pa noben ne ve.

Pomisli tudi na obdobje od leta 45 do 50, ko so Američani edini imeli jedrsko orožje in potencialno prevlado nad svetom. Lahko bi šli naokrog in rekli, tole je naše ali pa dobite bombo. Predstavljaj si zdaj nekoga drugega s takšno močjo takrat. No, ne vem, jaz to tako gledam...

Boss pač ima svoje (bolj  levičarske) poglede na vse skupaj. Nič hudega. 

Važno je, da je v manjšini, ker bi drugače še pomagali agresorju, da uresniči svoje blodnje in težnje. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

Hmmm, prosim poveš kdaj je Ukrajina vložla uradno vlogo za pristop Natu?

To nekateri blodijo in ponavljajo kot papagaji. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 7 minutami je dvorjan napisal:

Ne moreš. Razen če ugasneš telefon, ga daš na "aviončka" ipd. To bazna postaja pošlje obvestilo na vse naprave v njenem dosegu.

Saj takšnih obvestil ne bo veliko - jaz sem jih v tujini doživel le trikrat - poplave, pogrešan otrok pa še nekaj ...

Res je. Na Danskem sem dobil trikrat podobna sporočila (1x požar, 1x nevarnost poplavljanja kanala z visokim vodotokom, 1x v nedeljo namesto sirene). To v razvitih državah super funkcionira. Pri nas pa nekateri jokcajo. 😪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 6 minutami je Bini napisal:

Jp, mi smo dali svoje skoz, zdaj je mladina pod 50 na vrsti, da se izkaže in naredi kar je najbolj prav..... :nevem:

Obljubim, da bom pomagal pri vsaki pametni odločitvi.... 🤗

Res je. Mi smo svoje takrat, ko smo pregnali "silno jla vojsko" dali. Kaj bi bilo, če bi takrat verjeli tistim fuknjenim  generalom in bi res vse orožje predali njim? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Haha, čist ste ponorali od pranja mozga. A mate res željo po samouničenju? Če vas že zase ne briga, mogoče bi bilo vsaj dobro, da vas briga za vaše otroke. ZDA so se umaknile, a vi bi pa na ukaz nekih neuravnovešenih bab v menopavzi, kr korakal nad Moskvo? A vas res zanima kako bi zgledal spopad dveh jederskih nasprotnikov? Tega še ni bilo pa vas firbec matra kako bo šlo? Lahko zagotovim, da ne prav dobro za nobeno od strani.

Dejte tale warmongering malo ohladit, ker ko bo vrag vzel šalo še časa ne boste več imel, da se vam bi kolcalo po miru. Res, nehajte se delat heroje, ker niste in zelo hitro podobni heroji za tipkovnico cvilijo kot mala ščeneta.

Ne bit naiven. Kdo stalno provocira? Kdo je agresor? 

A ni bilo na začelku vojne rečeno, da so to samo vojaške vaje? A niso tudi brkotu pred začetkom 2w.w.verjeli, da ne bo nikogar napadel? Kogar špaga piči se boji tudi kače. To velja v danes. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 8 urami je Mraušk Mčk napisal:

Lastnica apartmajev na Mljetu kjer smo bivali, je trdila da pri njej je še OK, na splošno pa je letos na Mljetu 30% turistov manj . To smo z lahkoto opazili tudi mi. 

Če statistika malce priredi rezultate, je eno. Če jih mora za nekaj 10% je pa že kar podvig. 

Donald ni odpuščal samo vodje statističnega urada zaradi neugodnih podatkov. Odpustil je tudi vodjo Obrambne obveščevalne agencije DIA, ker je le ta poročala da bombardiranje jedrskih zmogljivosti Irana ni dosegla zastavljenih ciljev. Kaj šele da bi bila zgodovinska zmaga.

Eden od načina delovanja takozvanih zahodnih demokracij je tudi operiranje z lažnimi podatki, v službi vladajočih elit. 

Tako zvane zahodne demokracije (kjer rumenega zeta seveda ne moremo šteti) operirajo z podatki, kakor pač operirajo vsi. Razen raznih diktatorskih držav (putler, debeli, rdeči, venezuela), kjer ni nič res in so vsi podatki prirejeni njim v korist. Tam ne odpuščajo ljudi, ampak v teh rajih na zemlji, za razliko od demokratičnih držav, taki mandeljci "padejo skozi okno, padejo na strup, 

se ustrelijo, jim raznese letalo v zraku...".Da ne govorimo o drugih statistikah v teh državah. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Boss napisal:

Če ne bodo mel za božičnice nič hudga, sej Alex tega ne rab več... važn, da bomo našli denar za orožje in NATO. Butter oder kanonen.

Orožje kora bit. 👍 Kaj ne vidiš, kake neumnosti dela sedaj že po Evropi ta vaš putler. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Ugasneš ga. Ali pa ga vržeš v vedro vode:D

To je tes dobra opcija, da ga zabrišeš v kako jezero ali morje. In ne bo več sms-ov. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 7 urami je sportman333 napisal:

Kako morete samo proti🕊 pisat zdaj bo še božičnico zrihtal 🤣😎😏 a pol bo pa matra obrnjena🤓

Ne bo nič iz tega. Se je golobnjak prenaglil in sedaj so ga gospodarstveniki sku... li. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 42 minutami je Boss napisal:

Sem šel zmert pa je takole. 123cm medosna in 198cm celotne dolžine. Če se naslonim s celo težo na prvi amortizer in zalockam pa se dimenzije zmanjšajo na 120,5cm in 195,5cm.

Ampak vseeno, ko je cel kolo v avtu in če porinem prvo kolo čist do sedeža mi ostane še 5cm lufta pri tem, da sta oba sedeža v poziciji za mojih 192cm višine. Če porinem sovozniški sedež do konca naprej sem prepričan da dobim še vsaj dodatnih 10cm al pa celo več. Tko da v šestki res ne bi smel bit problem dat katerikoli cel bike not. Ja trojka je dost manjša, CX-30 pa sploh ni avto ampak SUV, ki cilja v višino in ne dolžino, kar je za prevoz koles notri dokaj neuporabno, razen, če vse skup razstaviš. 

Tako se zmenimo. Ob priliki boš moje kolo dal v mojo 6-ko. In to tko, kot hočeš sam. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Danes so golobnjak in njegovi škorci zasedli Koper in tukaj na obali trosili svoje neumnosti. 

Zanima me, kdo jim je sploh dovolil, da organizirajo svoje seanse na obali. 

Zato pa je bil zrak danes zatohel. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 minuto je ignacij napisal:

To ne bi bila nobena rešitev, ravno nasprotno, ko vozniki vidijo policista še zmanjšajo hitrost, nekaterim pa povrh še ni nič jasno kaj sploh pomenijo znaki policista.

To si prav povedal. Večini voznikov  itak ni jasno več nič, kaj pomeni kaj na cesti. Za kaj služi vozni pas, za kaj prehitevalni, za kaj smerokazi, za kaj luči. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 17 minutami je TBA napisal:

moj Mondraker velikosti L ima medosno 1265 mm, z gumami je cel bike dolg več k 2 metra. 

Spodaj na sliki je stlacen v m3 sovoznikov sedež pomaknjen čisto naprej.

20250412_085214.jpg

Naši mtb so daljši in jih stlačiš v naše  avte edino tako, da ali snameš sprednje kolo dol (6-ka) ali obe (cx30). To je to. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 6 urami je jures napisal:

Jaz sem sel danes z mopedom LJ - Split. Nobene guzve start 08:00, Split 14:00. Brez AC. Megla pa v iber do Ilirske.

A je kdo pomislil da xsara 90HDI ne zmore vec...mal v klanc

Drugace pa 105 po prehitevalnem ni prepovedano....min je 70, max dovoljeno 130...je pac prilagodil hitrost razmeram, to je moderno pri nas

To je bolj nestrpnost ce ne pustis nekomur da prehiti s svojim tempom. Ampak da res prehiteva ne da se vozi...

Obvezno bi morali spremeniti cestna pravila. Ker sam poznam eno osebo, ki ima izpit za avto že trideset let, pa si ne upa na avtocesto, ker sovraži hitrost. No, in ko recimo mora enkrat na deset let nujno v Ljubljano, je to zanjo hud šok. In se cijazi tako, da dela kolono, celo tako moteče, da ovira kamione.

Na avtocesti sem skoraj vsak dan. 

Moje ugotovitve:

1. Najmanj kolon je ravno na samih gradbiščih. Omejitev je sicer 60 km/ uro, a večinoma se tam vozi hitreje (tako kamioni kot avtobusi). "Problem" naredijo kaki turisti, ki se cijazijo s 50km/uro sli manj. Sicer se da tudi prehitevati a za njimi se takoj nabere kilometrska kolona. 

2. Največje težave se pojavijo tam, kjer se trije pasovi združijo v dva. Tam je obvezno kolona in to vsak dan, ne glede na to, kateri dan v tednu je. 

3. Ko dežuje, so zastoji po celi avtocesti. Moje opažanje je, da tri četrt folka ne zna ali si ne upa voziti "normalno" hitro po mokrem cestišču. Tako nastajajo zastoji tudi na prehitevalnih pasovih. Take kolone znajo bit dolge par deset kilometrov. Takrat se lahko potovalni  čas iz KP do Lj poveča na tri ure. 

3. Ko so res velik zastoji, se pravila reševalnega pasu vozniki enostavno  ne držijo več. Ljudje izgubijo živce. Takrat zavlada totalni kaos. Nekateri prehitevajo kar po odstavnem pasu, drugi se naredijo "Francoze" in gredo po sredini, tretji se vstavljajo kar na sredini voznega pasu, tako, da ni prehoda vmes, če bi bilo potrebno. 

Najhuje je tam, kjer so trije vozni pasovi. Ni mi jasno, zakaj se tam zadnje čase  ustavljajo kar v treh kolonah.🤔 Včeraj je bilo ravno tako. In je iz Koprske smeri z lučmi in sireno pripeljal rešilec in se je komaj prebijal mimo z pet kilometri na uro . Kaj je s tem folkom, da jim ni jasno, da mora bit vmes razdalja, da gredo lahko vozila na intervenciji mimo. 😡 

Cenim pa voznike tovornjakov, ki skoraj vedno, lepo elegantno, zaprejo take prepotentenže, ki se delajo majmune in prehitevajo bodisi po odstavnem ali po sredini. In jih ne pustijo mimo. 👌

5. Kolone nastanejo tudi , ko je več tovornjakov, ki vozijo eden za drugim. 

Jaz jim rečem kar "kolona petih kamionov". Razni kamperji, vozila, ki vlečejo kamp prikolice, avtobusi, muzejski primerki vozil itd, se spravijo prehitevati tako kolono  tovornjakov. 

Ker so vozili za tovornjaku 100 km/ uro, se počasi premaknejo na prehitevalni, po možnosti več njih skupaj, in takrat je rock n roll. Kamperji, ponavadi kaki muzejski dizel primerki, verjetno ne gredo več kot 100 km/ uro. In "prehitevajo" v nedogled. Ker je več tovornjakov skupaj, se nimajo kam umakniti in se naredi kolona za njimi. 

In recimo ti voziš normalno, kot se vozi po prehitevalnem pasu in kar naenkrat vsi bremzajo pred teboj, da je veselje. 

6. Prehitevanje tovornjakov. Vsi vemo, da je pri nas na avtocestah to prepovedano. No, in se vsakodnevno to dogaja. In veste kdo je najhujši pri tem? Naši vozniki z slo tablicami. Ker najbrž vedo, da so naši pametnjakoviči ukinili avtocestno policijo in jih ne bo nihče kaznoval. In zopet povzročijo zastoje, ker prehitevajo z par kilometri hitreje. 

7. Okvare vozil. Ravno včeraj, ko smo se vračali iz Lj. se je  nad Kastelcem pokvaril en novejši golf na voznem pasu, kjer je zožanje. In je nastala deset in več  kilometrska kolona. Avto so stali v dveh kolonah in ker sta tam zelo ozka vozna pasova, seveda ni bilo mesta za narediti reševalni pas po sredini. Kako je prišel vlečni avto do njega mi ni jasno. 

8. Znaki za umirjanje hitrosti na 80,  100, ki sedaj opozarjajo pred Ljubljano, ne pomagajo popolnoma nič. Ravno nasprotno. Če bi ljudje vozili hitreje (normalno) bi bilo po moje manj kolon. 

Tam bi morali na vsakem kilometru  postaviti par prometnih policajev (namesto, da se skrivajo po grmovjih in čakajo z radarji, da boš vozil 58km/ uro tam, kjer je omejitev 50), ki bi pospeševali promet. Kot nekoč, ko so miličniki stali v križiščih in so mahali z roko voznikom, da pospešijo, da se križišče čim prej izprazni. 

Recimo, da se pelješ enkrat ali parkrat  na teden, mesec po avtocesti, še nekako preživiš to turturo, če pa se voziš dnevno, pa verjamem, da vsakemu popustijo slej kot prej živci. 

Jaz preklinjam vsakič kot kočijaš, ko vidim, koliko voznikov je arogantnih, neodgovornih, sebičnih, nevzgojenih, netolerantnih...

Za zaključek. Problem je, da so odprli na avtocestah  preveč delovišč naenkrat, kamionskega  prometa in prometa na splošno  je vse več in te naše uboge, dvopasovne avtoceste tega ne "požirajo" več. In tako bo vsako leto huje...

Pa ni več važno, ali je poletje, ali jesen, ali je kak praznik ali je torek, vsak dan je podobno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.