Pločevina je odlična in trpežna kritina, če je primerno privijačena - in en vijak na kvadratni meter NI primerno privijačena.
Težava je samo, da ko preživi določeno število viharjev in nekaj vijakov malo popusti, jo sname pa celo v kompletu...
Verjemite mi, vem, kaj pišem. Pri nas na vrhu hriba, kjer burja jemlje zalet za Vipavsko dolino, je streha držala več kot 20 let in nikoli ni bilo čisto nič. Tudi žled in toča je nista prebila. Ko je bilo pa enkrat preveč, je snelo pa eno stran komplet od slemena do žleba po celi širini hiše in jo celo odneslo na tla pred garažo...
Z novogoriške Policijske uprave danes poročajo o nenavadnem dejanju vandalizma, ki ga obravnavajo ajdovski policisti. Pet, zaenkrat še neznanih fantov, z rdečim
Policist patruljira ponoči po parkih in lovi parčke, ki se v avtih skrivajo pred očmi javnosti. Naenkrat opazi avto z razsvetljeno notranjostjo. Previdno se približa avtu in opazi na vozniškem sedežu sedečega mladeniča z računalniško revijo v roki, na zadnjem sedežu pa sedi mlado dekle in plete.
Radovednost ga premaga in previdno potrka na voznikovo okno.
Mladenič odpre okno in reče:
- "Dober večer, gospod policist, je kaj narobe?"
- "Kaj pa delaš tu?"
- "No ja, berem revijo, gospod policist..."
Policist pokaže s prstom na dekle in vpraša:
- "In ona, kaj dela ona?"
Mladenič skomigne:
- "Gospod policist, mislim, da plete pulover."
Policistu ni nič več jasno, niti vreme ne. Mlad par v avtu ponoči na "ljubezenski točki", ne dogaja pa se nič, kar bi človek pričakoval od te situacije. Zmedeno povpraša mladeniča:
- "Mladi mož, koliko si pa star?"
- "25 let, gospod policist"
- "In ona, koliko je ona stara?"
Mladenič pogleda na uro in odgovori:
Resno se sprašujem, koliko granat in bomb so zmetali v Posočju in okolici (linija Soške fronte), ker se še vedno v povprečju najde po 100 kg te porkarije dnevno. In dokler se najde brez žrtev, je še dobro, ampak tole v Opatjem selu je šlo pa za dlako! Možakar je čistil teren (v četrtek, 17.7. okoli poldneva), pa zraven zakuril ogenj, da je dračje požigal. V zidu je bila pa granata, ki je zakuhala in eksplodirala. Možakar je bil, hvala Bogu, dovolj daleč in za vogalom, da ga ni zadel noben šrapnel.
Na prizorišče so prišli gasilci, pogasili ogenj, ohladili teren in ko so pirotehniki prišli z detertorji, našli eno še večjo. Dobro, da ni te razneslo ker vprašanje, če bi možakar preživel...
Me pa čudi, da mediji o tem niso nič poročali. Očitno bi moralo možakarja pokosit, da bi bilo to zanimivo za novinarje - kot da so mrhovinarji pa jih zanimajo samo trupla...
Zaradi prehitre vožnje Gorenjca ustavi policija. Policaj pride do avtomobila:
- »Prehitro ste vozili. Vozniško in prometno, prosim!«
Gorenjec mu da dokumente, policaj odpre vozniško in notri zagleda plastično kavno žličko.
- »Kaj pa je to?«
- »To imate pa za kavico...«
Danes ponoči sem imel resnično realistične sanje! Sanjalo se mi je, da sva s Kate Upton menjala tapete v spalnici. Ko sem se zjutraj zbudil, sem imel še vedno lepilo na rokah...
- “Veš, da sem nesrečen. Prvič, ko sem se opogumil in sem ogovoril dekle na cesti, je ta poklicala policiste, češ da jo spolno nadlegujem!”
- “Ti imaš še srečo. Ko sem jaz prvič ogovoril dekle na cesti, je takoj poklicala dve priči in matičarja...”
- “Oh, kadar vidim mlada dekleta, si želim, da bi bil dvajset let starejši!”
- “Starejši? Verjetno si mislil mlajši?”
- “Ne, starejši! Če bi bil starejši, bi bil ob njih mrtvo hladen...”
- “Meni je doktor svetoval, da si bom revmatizem pozdravil, če se bom izogibal vode.”
- “In?”
- “Ja, prav bedasto se počutim, ko sedim v prazni banji in se drgnem po telesu...”
Stojim v križišču pri Vrtojbi in vidim, kako voznik za menoj odpre vrata in teče proti meni. Ustavi se ob mojih vratih, odprem šipo in mož vpraša:
- "Kako daleč je do Trojan?"
- “Približno pet zastojev v prometu, pet komaj premikajočih se kolon, dva obvoza in štiri radarske kontrole, pa boste tam...”
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
https://forbes.n1info.si/posel/odkrili-enega-najvecjih-evropskih-nahajalisc-nafte-v-zadnjem-desetletju/https://forbes.n1info.si/posel/odkrili-enega-najvecjih-evropskih-nahajalisc-nafte-v-zadnjem-desetletju/
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani