Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

Pride sodelavka, luštno zrihtana, jo gledam in ji rečem:

- "Ti je že kdo rekel, da si čudovita?"

Ona vsa očarana in navdušena:

- "Ne še."

Meni pa butne skozi možgane in bleknem:

- "Mogoče ti bo pa jutri..."

Sem se obrnil in gledal v dokumente pred seboj, kot da je obstoj sveta odvisen od njih, pa sem vseeno čutil "tisti" pogled...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Če koga zanima, bomo jutri imeli potres v Novi Gorici in sicer z magnitudo 5,1 po Richterjevi lestvici. Ker bo potres močan, bodo posledice (gasili požare, omejevali razlitja nevarnih snovi, iskali pogrešane, oskrbovali ponesrečence in vse ostalo, kar sodi k potresu...) odpravljali vse do nedelje. Upam, da so ekipe pripravljene boljše kot DARS in da jih ne bo presenetilo kot DARSovce sneg...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Me ustavi policaj:

- "Vi veste, da se je kaznjivo pogovarjati po mobitelu medtem, ko vozite?"

- "Saj se nisem pogovarjal. Žena je govorila, jaz sem le poslušal..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Se zgodi, da se na bencinski črpalki en poleg drugega znajdeta voznik Renaulta in voznik Ferrarija. Pa se oglasi lastnik Renaulta:

- "Oprostite, pa je za kakšno rabo tole?"

- "Resno? Pa saj to je vrhunski avto!"

- "Ma, kaj pa vem, narod ga nekam slabo kupuje..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Še ne vem.

Mi smo previsoko, da bi lahko pričakoval neke hude donose. Če dobim na leto na panj 20 kg, sem zadovoljen. Ponavadi točim kak teden potem, ko lipa odcveti. Zdaj pa še niti začela ni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 11 urami je Z M A J napisal:

A so se prijavili lokalnim oblastem in si jih potem gostoljubno pričakal v zasedi? :)

Niso se, zato sem jih pa ulovil in zadržal. V poduk ostalim, ki imajo kakšne ideje tod okoli kolovratiti brez prijave lokalnim oblastem...

pred 7 urami je Boss napisal:

V bistvu so čebele od soseda, ampak boljš ne o tem govort in raje pustmo stat. :hudicek:

Glede na to, da roj odleti tudi do 15 km daleč, je lahko kar od nekaj "sosednjih" čebelarjev. Moji sosedje pa čebel nimajo.

Pravilo je tako, da če čebelar ugotovi, da so mu zrojile in svoj roj zasleduje, je njegov, pa ne glede na to, kje se potem "usede". Če pa za rojem ne pride noben čebelar, je pa "izgubljen v naravi" in si ga mirno lahko prisvojiš. To pa zato, ker čebele praviloma izrojijo iz panja med 11to in 13to uro, odletijo kakšnih 15 metrov od panja in se zberejo v gručo, ki tam počaka še kakšno uro, da se čebele "zmenijo", katere gredo in katere ostanejo (v roj gredo mlade čebele, ki pred tem še niso zapustile panja in ne "pašne" čebele, ki so starejše). Šele potem odleti. Tako ima lastnik roja dovolj časa, da ga pobere. Če ga ne in čebele odletijo, so pa "izgubljene v naravi". Ali jih najde kak drug čebelar ali pa se naselijo v kakšno duplino...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Sicer krepko zdelan, ampak uspelo je!

V razmaku pol ure sta 30 metrov od hiše (in 10 metrov med njima) pristala dva čebelja roja. Oba ulovil in naselil v svoj čebeljnjak. Za mene to pomeni, da mi je po zraku priletelo okoli 150€, ki sem jih ulovil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Slovenska zastava je prvi simbol slovenske narodnosti, ki nam jo je skupaj z zahtevo po Zedinjeni Sloveniji prineslo burno leto 1848. Slovenski izobraženci so takrat javno definirali slovenske narodnopolitične zahteve in predstavili narodnopolitični program, ki je med drugim zahteval skupno Kraljestvo Slovenije v okviru Avstrije ter jasno poudaril enakopravnost slovenskega jezika v javnosti.

Slovenci smo pred letom 1918 v večji meri živeli znotraj meja habsburških dežel, ki so obsegale Štajersko, Koroško, Kranjsko in Avstrijsko primorje ter dve ogrski županiji, katerih del ozemlja danes tvori geografski pojem z imenom Prekmurje. Ker je bilo to ozemlje del takratnega širšega cesarstva, posebnega skupnega grba, poleg cesarskega v obliki črnega dvoglavega orla na zlatem polju, zanj seveda ni bilo. Z oblikovanjem srednjeveških dežel je nastala deželna identiteta oziroma zavest o pripadnosti deželam, ki je med Slovenci prav zaradi poudarjanja pomena slovenskega jezika kasneje postala naddeželna. Prek obdobja narodnega prebujenja smo med pomladjo narodov prišli do prvega skupnega simbola – slovenske narodne zastave, ki nam jo je skupaj z zahtevo po Zedinjeni Sloveniji prineslo burno leto 1848. Slovenska zastava je po takratni zastavotvorni navadi prevzela deželne barve, utemeljene na grbu Kranjske:

- bela barva ščita,

- modra barva orla in

- rdeča barva orlovih okončin.

Grb Kranjske in njene deželne barve. Dr. Karl Lind, Städte-Wappen von Österreich-Ungarn nebst den Landeswappen und Landesfarben, Dunaj, 1885.

Kranjska je sredi 19. stoletja veljala za najbolj slovensko kronsko deželo, zato so simbol tudi Slovenci v obrobnih deželah sprejemali kot znamenje slovenstva. Že v šestdesetih letih so z zastavo okraševali narodne čitalnice in jih uporabljali ob zbiranjih na taborih, v naslednjih desetletjih pa so slovenske zastave vse bolj pogosto izobešali tudi ob verskih, narodnih, deželnih, mestnih in celo državnih praznikih.

In tako imamo sedaj:

Zastava.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

- "Ni zaradi vašega bogastva, ampak res imam rad vašo hčerko in bi se rad poročil z njo."

- "Tri hčerke imam. Katero bi rad?"

- "Ni važno..."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.