Skoči na vsebino
Post a recent shot of your car
Napisano

Da ne bomo samo slike "opedenanih" Mazd kazali😄

Včeraj smo v bližnji okolici raziskovali,kje so še zanimive poti za sprehode z psom,pa da je v bližini reka,potok ipd...pač za poletne sprehode in ohladitve štirinožca...in smo z našo "črnuhico" malce "ofroudali"...po takih blatnih jamah čez polja in visoko travo...gor in dol...je draga samo začudeno gledala😅

In,ker nas ni pustila na cedilu v blatu,sem jo danes za nagrado pošteno opral in preobul v letne pnevmatike(nisem slikal).

In sem tudi ugotovil,da še ni taka panika za nakup novih zimskih pnevmatik,ker imajo stare še 6,25-6,27mm profila...za eno sezono še bodo,pol pa "adijo".

IMG_20250429_103339.jpg

IMG_20250429_103321.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Fotografiranje
Napisano

Sem napisal dolg komentar zraven slik,pa je očitno izbrisalo,al kaj...🙄

Ajd-še enkrat.

Gre za ogled 2TDK 09.04. ki ga je organiziral SSSLO OO-Ljubljana za aktivne strojevodje (in nekaj bivših strojevodij v penziji...da smo popolnili avtobus).

Moram se zahvaliti izjemno informativnem in strokovnem vodenju in razlagi samostojnega strokovnega sodelavca za viadukte g. Ljubo Žnidar-ja-res "stručko".👌

Moram omeniti meni tehnično najimpresivnejši viadukt Gabrovica,ki so ga "sestavili" z t.i. "narivanjem".

Gre za 13 elementov posamezne teže 1700ton,ki so jih enega za drugim betonirali,napenjali,armirali itd...in "v breg" in "v ovinek" z hidravliko rinili na stebre.

Absolutno nor tehnični detajl je pa "pogrešek" na koncu tega 416m dolgega viadukta-pogrešek je bil 3cm...na sredi loka pa 6cm😲...glede na dimenzije in tehnično zahtevnost-absolutno noro.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Fotografiranje
Napisano (urejeno)
pred 21 minutami je Tilen5 napisal:

Kje je lokacija predzadnje slike ?

Mislim,da je drugi steber (z Divaške smeri) na viaduktu Vinjan.

Najgloblje sidranje v "vodnjak"...planiranih je bilo 35m,a so ugotovili,da še ni dovolj trdna podlaga,in šo šli še globlje na cca 39,5m...torej steber je skoraj 40m v vodnjaku preden "pokuka" na prosto.

Gre za to,da če se površinske zemeljske mase kaj premaknejo,je okoli in okoli stebra min. 2m "zraka",da se ne nasloni na steber....seveda vse redni monitoring itd....ni to,da narediš,pol pa pozabiš...

Brežina se trenutno odvodnjava,sidri itd...ne vem vsega,a baje ni tak problem,in da bodo "zrihtali",kot mora biti...

Tudi ena slika prej je ista lokacija...stojimo na servisnem pokrovu "vodnjaka".

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je FuManchu napisal:

Po 4Kkm moram rečt, da sem pozitivno presenečen. Sploh lega na cesti in vožnja sama.

Me ne preseneča-sem ti govoril-Focusovo podvozje je "adijo pamet" za cvenk...krmiljenje,lega itd...TOP v svoji klasi...ni pa za lenuhe za volanom...k za milimeter premakneš volan,bo točno tja šel...enkrat,ko se navadiš je prava uživancija...in to pri "čist navadnem enoprostorcu".

Še mnogo brezskrbnih kilometrov in prijeten dopust vam želim😉👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 16. 6. 2024 ob 11:43 je FuManchu napisal:

Tri kar tako, k je ravno opran 😁

IMG_20240616_111940.jpg

IMG_20240616_111930.jpg

IMG_20240616_111924.jpg

Taprava barva😃👍

Jaz pa našega jutri na redni servis...da vidimo...auspuh neki ropota...ma ima pravico,k je še prvi🙄

Kaj,a ta pa prinaša srečo?...čeprav izgleda kot,da je že marsikaj skoz dala🧐...našel doma na zidu hodnika😃

IMG_20240618_193010.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 43 minutami je FuManchu napisal:

Morajo štartati en dan prej, da pridejo pravočasno na cilj.

Kar je isti datum je vse redno😆 

Drugače pa...zamuda je na železnicah tradicija...to je zadnja tradicija,ki jo še imamo...in tradicije je treba "gor držati"...če jo ni,jo pa moramo narediti😂🤣...malo za hec,malo zares.

Spet drugače gledano...predčasno je suspenz,točno v sekundo je zelooo težko (zavora rabi en čas,da odvre,vleka tudi itd...težko je zadeti)...torej,če nočeš biti v prestopku,mora biti zamuda!.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

O tablicah...en moj sodelavec,je kupil S-Maxa...in se je hvalil,da je žena hotela imeti na tablici vrtnico...čisti Ljubljančan,in sta posebaj šla v Gorico po tablico🙄 

Sem mislil,da se zajebava...pol pa vidim da je res...

Ma enim pa res manjka kak kolešček😂....po drugi strani pa...še vedno boljše kot KP🙄😊😂😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

A to se samo na lepo, sončno nedeljo k maši pelješ, da je tako malo kilometrov?

Včeraj z šihta grede...🧐aja...danes bo čez eno uro že jutri😯...apet na šihtu...do 04:30h zjutraj🚂 ..lih furam po primorski...prazni avtovlak iz Kopra.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Malce drugačna slika-kako to izgleda pri matričnih projekcijskih žarometih. Je bilo včeraj zvečer lih prav megleno...ne preveč in ne premalo za fotografirati.

Tukaj slika "kratkih",slikano od zgoraj proti tlom.

IMG_20240112_222150.jpg

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.