na tej strani lahko sestavlja? svojo mazdo in prera?unava? Y v sit......sicer pot. ra?unalnika tukaj ni od kar so prenovili stran...sicer pa cene kar dr?ijo....vsaj za krom.vzpuh in za strehico in za krom. obrobe okoli ?migavcev...sem prera?unala in preverila pri nas.... ?e pa spet najdem tudi pot.PC ti javim
Veliko smeha in dobre volje - pa varno vo?njo, seveda !
ma sem ?e provala...... ni razlike....smo se zamenjali 3 vozniki - pa ne pomaga.... se pravi po ?rneno kalskem klancu dol...pol pa avto na vlak pa nazaj gor......... joj upam, da ste vsaj malo humoristi - da mi ne bo kdo tega zadnjega zameril
mazda 3 1.6 sport - bencinc - poraba ce se ?e tako trudim ne pade pod 8,7 - na dolge relacije ob kontroliraju sprotne porabe, da ja ne bi pritiskala ali pretiravala..... mislim NO KOMENT!!!!!!! Lahko se trudi? ko nor ma ni?ja poraba je samo ce se vozi? po prazni cesti navzdol po Crno kalskem klancu.....
veliko veselja pri tankanju....
Hm.... kot ka?e je veliko smucarskih navdu?encev med vozniki mazd, kajti ta vikend je bilo v Kranjski Gori mo?no videt skoraj celotno paleto "avtomobilov" znamke Mazda, kot tudi reklame skoraj vse ponudnike.
Kaj organizira kdaj kdo kako "srecanje" - smucanje voznikov mazde?!
Hm, ja Twingo...... 1999 ma je mali, da misli?, da ima? noge na prednjih luceh. Sicer pa je super mestni avto, ki ga parkira? kjerkoli........... Kot mestni avto ***
VW Golf VI 1.6 dizela?............. *****
Clio 1.4 2003 ** - definitivno za vo?njo bolj?e od Corse 1.4 **.......kar se tice popravil, pa pustmo stat - ce rabi? mestni avto, za kratke proge
VW Bora 1.8 dizela? 2001 - fantasticno ***** sam ima malo pre dolgo rit in je bolj limuzina....... meni so bolj v?ec kratki in ?portni avti,... tako da ta odpade.
Ojla ma cujte....... jaz ni da mazdo kritiziram, pac sem imela to te?avo pri bencincu.... in ne gre za to da mi ni v?ec - avto je BO?ANSKI in tudi vo?nja je WAW !!!!!!
Ma konec koncev ce cmo bit realisti je potrebno povedati, tudi kadar se pojavi kak problem in ne si takrat zatiskati oci.
Da ne gre za slab avto povejo ?e odgovori na moje pisanje "Porazna poraba" - saj je takoj jasno, da gre za napako in standard - kajti vsi odogovori, ki sem jih prejela zanikajo tako porabo!!!!!!! Tako vsaj vem, da je nekaj narobe pri mojem avtu in ni to standardna napaka, se strinja??
Kdor se za tak avto ne more odlocit, naj se v LJ dogovori v istem dnevu za eno urno vo?njo najprej npr. s kakim pe?ojem 300 in nekaj ali pa astro,.... in potem naj gre direkt v mazdo in naj se prova z njo pelat !!!!!!! Razlika med avti bo ocitna !!!!!!!! MAZDA prevlada..... sicer je tudi vo?nja s Toyoto Corllo primerljiva z mazdino, sam potem je le ?e stvar okusa ali avto ki je ?portnega videza (mazdo) ali klasicni avto (corollo) - ki me spominja celo na ?kodo felicijo )
Pri corolly so sede?i malenkostno pre-visoki, kar ne prispeva k tolik?nemu udobju nog za sovoznika (na dalj?i vo?nji).
Osebnih komentarjev nekaterih, pa ne bom niti komentirala, ker so cist mimo. Sorry
Ma sej bo ?el na servis, sam ne more? po prvih 3-eh tankih tect na servis, ker nekaj ne ?tima..... kaj pa ce z mojim nacinom vo?nje kaj ne ?tima?! Valda sem poskusla najprej spraznit tank na samo dolgih progah, pa poskusit kaj se zgodi pri zgolj kratkih progah,..... pa ce vozim pod obrati, pa ce vozim tako da spremljam sprotno porabo.....
Sem pac tip cloveka ki gre na servis potem ko je siguren, da je to potrebno in potem, ko vem zakaj grem in jim imam kaj povedat!!!!!!
Jaz mam novo mazdo 3, ki pa ni dizel...... in imam te?ave s porabo, ker mi avto na dolge proge rabi racunalni?ko med 9 in 10 (na roke zracunano pa celo liter vec) !!!!!!!!!!!!!
In ne pa 7 kot naj bi bila kombinirana vo?nja.......Kriza.... tako da pri taki porabi bi ziher dala 500.000 vec za dizela?a.
Drugace pa tudi tistega obcutka "rencanja" motorja in neke agresivne vo?nej pri tem avtu nisem zaznala, ker gre? 150-160 in plava? ko da gre? okoli 120.....
kar pa ne pomeni da je slabo - sam filing ni tisti kot sem ga pricakovala ( ni rencanja )
)
Meni je kolega povedal, da je opazu full mocno razliko ko je tankal v Nemciji - da je avto obcutno bolje vozil. Baje imajo tam te zadeve pod nadzorom....
AGIP - kaj je Italijanski?! Ce je njihov jim ne verjamem en k.... nic. Ki oni so pa sploh maherji.
Ma tankam na razlicnih pumpah. Enkrat v Kozini (ne na avtocesti), pa v Se?ani, pa na Postojnskem.... Sem tut jaz pomislila, da je kaj z bencinom in s pumpami... - tako kot je to bilo v Italiji, ko so ugotavljali (z tankanjem v kantice), da na crpalki nato?ici? kar nekaj manj kot ka?e crpalka in kot placa?...
Sej pravim, ta tank bom provala vozit tako kot sem vedno do sedaj - z drugimi avti, pa bom vidla kaj da je.
Drgac mi je pa tako fullll v?ec, da mi je kar hudo.
ha ha ha - ja ja bom mahala z belo zastavico skuzi okno, in tolkla po volanu (sam upam da se er-beg ne spro?i) da me bo ziher videt in cut... ha ha ha.
Ma ja, avto je ?e kar nov..... ma bom provala tankat 95 in spraznit en tak tank - sej ne bo te?ko )))))
Ja ma vem da bi bil 95-oktanski dovolj (ma po ?enski logiki je vec oktanski ja tut kej bolj?i) - al ne ( ?!
Na prej?njem avtu sem vedno imela obcutek, da ce tankam 95 - hudic nikamor ne potegne ..... in tako sem pristala na 98 )
Mah jaz se kar bojim mal pritisnit, ki bi bila poraba ziher 16.... bom provala ta teden - grem v cetrtek v LJ in bom vozila tak kak se ?ika za tak avto (brez ga ?padat - ma tut brez pretiravat).... cem rect da za spremembo ne bom vozila 100- 130 po avtocesti, da me ravno vsak cricek ?i?a... Me prou martra firbec kaj bo pokazala poraba. Bom javila.
Ma sej tocno to me muci, ki nimam zimskih gum, zadnji mesec vozim ?e cel cas od 80 do 130 na avtocesti - spremljam, da vozim ob najni?ji mo?ni porabi, ki jo avto zmore....tankam 98, speljujem pocasi, in zadnja dva tanka sem ?la po Italijanskih avtocestah - ki so sama ravnica in res ni treba nic pritiskat - mestne vo?nje skoraj ni bilo ali pa je ta predstavljala le 10-15% celotne prevo?ene poti.... in je bila poraba na racunalniku 8.7 - na roke zracunana pa 9.8 - sam tako pocasi in previdno nisem vozila ?e nikoli v ?ivljenju.
Drugi tank sem praznila na relaciji Koper - Ljubljana, Koper-Postojna. In je bilo isto. Ma se prav bojim, kaj bi ?ele bilo, ce bi ?ivela v LJ in se preva?ala od semaforja do semaforja in imela za povrh ?e kake zimske gume gor.....
Me je kar malo strah.....
Ma veste da sem se mal bala, da ni to kaka "standardna" napaka pri Mazdah, glede na to da so edini prodajalec (za katerega jaz vem) ki nima podatkov o porabi ?e v svojih prospektih ampak lahko te podatke dobi? zgolj na fotokopiranem A4 papirju...
O.K. vsaj malo ste me pomirili s tem ko pravite, da imate drugi porabo o.k.
Bom pa javila kaj bom odpravila na servisu......
Kaj mi lahko kdo pove.... kak?no porabo naj bi imela mazda 3 sport - 1.6 pri neki normalni vo?nji?
Ki mene je fulll ?okiralo, ko sem pogruntala, da se na dolge relacije, ko ne pritiska? nabere 11.... pa e? racunalnik ka?e, da si porabu 1l manj kot ce racuna? porabo na roke !!!!!!!!!
Ma kaj se je ?e komu kaj tazga zgodilo al vsi samo slepo zaupate racunalniku ?!?!?!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Eko la.... da mal popipkam.....
.... je ve? ko leto.... od kar sem na?ela podobno temo..... in vidim, da ?e kar vztraja
Poraba gor al dol..... sam ta nova Toyota Corola je pribli?no enako cartkana... vse ostalo
je sam za gledat pa raj ne vozit
Pozdrav?ek vsem, pa ?im manj?o porabo!!!!!!!!1
Povezava za deljenje
Deli na druge strani