Jump to content

dvorjan

Members
 • Posts

  479
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

dvorjan last won the day on March 13

dvorjan had the most liked content!

Other informations

 • Car modell
  Mazda ?

Recent Profile Visitors

825 profile views

dvorjan's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

644

Reputation

 1. Bravo Slivka. Pa hvala, ker s temi štosi skrbiš še za naše zdravje. Je pa res, da je bil danes na cestah kar zajeban dan. Lilo na polno, sem še sam malo glisiral po AC. O dvomestni porabi pa ne bi, da se ne bodo ljudje preveč privoščljivo muzali.
 2. Glede na to, da te CVT v Yarisu ne moti, utegne biti znatno močnejša Corolla Cross kar mikavna.
 3. Jaz bi z veseljem preizkusil CX-60 s 3,3-litrskim dizlom. Navor.press
 4. dvorjan

  Mazda CX 60

  Ah, Thomas, sem pa mislil, da boš danes dal za en krog.
 5. Ja, tja do 150 km/h na AC je poraba G194 kar znosna. Ampak, saj pri teh hitrostih noben avto ni več šparovček. Bomo videli na poraba testu #2, kako in kaj. Sploh, ker bosta Bini in Alex grizla nohte, ker spredaj ne bo več petice.
 6. dvorjan

  Mazda CX 60

  Ne bo take panike. Ko bodo par let stare, bodo prišle iz uvoza, kot še vedno do sedaj ... Sploh pa so naše cene 20 % višje od nemških - kje je tu logika, razlike v DDV je le 3 %.
 7. Že vidim, da bom moral do Slivke enkrat na obisk, da se bo lahko s spodobnim avtomatikom peljal. In to Mazdinim.
 8. Pa ona majhna "baterijca" od hibridov je bistveno cenejša od "električarjev". Za Toyotinega Priusa denimo stane okroglega jurja. Priključni hibridi so pa nekje vmes.
 9. Daš poljuben pribitek nad cenami na avtomobilskih dražbah: www.adesa.eu Tu vidiš, za koliko "švercerji" kupijo avte ...
 10. Jaz sem že tak - če vidim "lovsko" visoke cene, sploh ne pokličem. Saj to potem prodajalci ugotovijo tudi sami in se cene v oglasih spuščajo - dokler avto ne izgine iz oglasov. Potem veš približno, za koliko se je prodal. So mi pa šli izredno na živce ljudje, ki so mene klicali ob prodaji avtomobila. Bil je najcenejši na avto-net, pa so še kar preko telefona ponujali dva jurja nižjo ceno - brez da bi avto sploh videli. En "pacient" je ponudil 4 jurje manj in pol na negativen odgovor pristavil: "Na tak način avta ne boste nikoli prodali." Jaz pa njemu nazaj: "Vi pa kupili ne." tu-tu-tu
 11. Daš oglas na avto-net in bo stvar jasna. Če bo naval, si dal prenizko ceno, če ne bo nihče poklical, si s ceno pretiraval.
 12. Ja, če Mazdin (no, Aisinov) avtomatski menjalnik ne bi rabil menjave olja, zakaj ima potem vijak za izpust olja ter šipko za preverjanje nivoja olja? Prav tako se v teh menjalnikih zamenja filter olja. Je pa res, da sem jaz to na Mazdi 6 2.2 dizel prvič narediš šele pri 200.000 km in sem bil kar presenečen nad ohranjenostjo. Na tistem magnetku ni bilo skoraj nič opiljkov. Bi pa vsem, ki imajo namen svoje Mazde avtomatike imeti dolgo (kar utegne v teh časih biti kar smotrna odločitev), svetoval, da olje v avtomatskem menjalniku zamenjajo vsaj vsakih 100.000 km.
 13. Ugodno, verjetno je še klasika, brez start-stop sistema.
 14. A ste že kdaj kupili kak rabljen avto? Najbolje, da si greste pogledat več primerkov vozila, ki ga želite kupiti, morebiti celo novega (ali malo rabljenega) najprej in potem rabljene. Ter kupite tistega, ki je najbližje "idealu". Glede stila vožnje so že napisali: rečeš lastniku naj te zapelje en krog. Če je "levak", pač ne bo mogel niti enega kroga "fejkati". pri ročnem menjalniku: - sinhrone slišiš in čutiš, če so problem - prav tako lahko zaznaš, kdaj in kako prime sklopka - pa kako gre v prestavo pri avtomatiku: - pozorno spremljaš kako menja gor in dol (brez trzanj, tresljajev ...) Pa dobro kupite.
 15. Dodal bi nekaj, na kar redko kdo pomisli: jaz rabljen avto bistveno raje kupim avtomatika (z dokazljivo servisno zgodovino) kot pa z ročnim menjalnikom. Sploh Mazde, ki imajo klasične avtomatike s pretvornikom navora. Pač zelo malo ljudi zna lepo pretikati in z leti in kilometri so sklope in vztrajniki, marsikje pa tudi zobniki, v zelo slabem stanju, kar pomeni, da naslednjega lastnika zelo verjetno čaka ne prav poceni servis - smo v sosednji temi videli, da sta sklopka in vztrajnik že več kot jurja, k temu je pa treba prišteti še roke mehanika. In ker avtomatiki lepše in nežnejše speljujejo in menjujejo, so tudi bolje ohranjeni kot celota. Če ne verjamete, imate avto.net pa se zapeljite na ogled par vozil katerekoli znamke in primerjajte ohranjenost med tistimi z ročnimi in tistimi z avtomatskimi menjalniki. Pa še nekaj bom dodal, kar ljudje tudi ne slišijo radi: avtomobili z avtomatskimi menjalniki so dražji za nakup, neredko so avtomatiki pogojeni tudi z višjim nivojem opreme, torej si ta vozila lahko privoščijo ljudje z višjimi dohodki. Ti pa navadno ne varčujejo pri servisih in vzdrževanju, kar je še dodaten plus pri nakupu rabljenega vozila z avtomatskim menjalnikom. Edini minus, ki ga jaz vidim pri (rabljenem) vozilu z avtomatskim menjalnikom, je ta, če ga je imel v lasti kak analfabet, ki je uničil menjalnik. Popravila avtomatskega menjalnika so namreč draga. A ob ustreznem vzdrževanju Mazdini menjalniki preživijo življenjsko dobo vozila, kar za mnogo drugih znamk ne drži.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.