Skoči na vsebino
EGR ventil?
Napisano

Ne rabim ve? pomo?i. Sem s?istil MAF in TP sensor ter TP ponastavil, zdaj dela kot nov. Priporo?am tudi ostalim, da letno ?istite MAF senzorje na starej?ih mazdah, 3 minute dela za nekaj kar se celo pozna.

Lokacija EGR ventila pa ostaja neznanka :D

99´ 323F 1.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AC in hitrostne prekora?itve
Napisano

Najbolj je seveda bilo zanimivo ?tetje prekora?iteljev glede na znamko avtomobila. ?eprav sem bil skoraj prepri?an, da bodo "zmagali" bavarski avti se je na koncu izkazalo, da so vozniki Audijev tisti, ki s seboj nosijo ve?vrednostni sindrom.

In zakaj je ?e to ve?vrednostni sindrom, ?e vozi? po AC nad omejitvijo?

Je pa zanimiva tvoja statistika, najverjetneje si bolj malo vozil po primorski AC :D

99´ 323F 1.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EGR ventil?
Napisano

Da ne odpiram nove, bom raje obnovil staro temo.

Na avtu iz podpisa (16V, 54kw) se je pojavil slab prosti tek, v prostem teku kadi ?rno, ob?asno zamori motor pri pospe?evanju iz nizkih obratov in pa poraba je narasla za 3-4l, skratka me?anica je prebogata :(

Servis je bil pred okoli 1000 kilometri, so tudi skoraj nove sve?ke in filtri so vredu, ima tudi skoraj novo lambda sondo in injektorji so tudi ?e bili pre?i??eni.

Danes sem o?istil loputo za plin, jutri bom na ponastavil TP senzor, ?e ?e ?raufam bi pa rad ?e o?istil drugega morebitnega krivca, EGR ventil.

Problem, ki se pojavi je pa ta, da ga ne najdem. Prav tako na internetu nikjer ne najdem kak?ne dobre skice za ta 1.4 motor, Ameri?ani imajo v Protege-kah pove?ini samo 2.0 in ve?. Mi lahko kdo prosim pomaga, ?e ne drugega pove kje bi ta EGR senzor praviloma naj bil, na ve?ini avtov ga najdem brez problema, tukaj se mi pa ?isto ustavi.

Hvala in lp

99´ 323F 1.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sam nasvet
Napisano

Naj ne bi mel ve? kot 125.000 prevo?enih km.

Potem pa povej, da hoces taksnega s previtimi kilometri. Raje glej na ohranjenost in servisiranost kot na kilometre po stevcu, tiste lahko vsak previje.. Razne mazde zdrzijo po 300 tisoc kilometrov in vec brez kaksnih problemov. Po avto.net poglej tudi za mazdo 323 ce ti je vsec, jih je nekaj v tvojem cenovnem dosegu.

99´ 323F 1.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

Jaz bom poskusil naredit kaksen mali test s to recjo, da ne bom obsojen kot placebo pacient.

Kje je zdaj ReDevil, da pove kaj vec o izkusnjah.

99´ 323F 1.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

Bom pocakal do marca in kupil 007 gold.

Se nekaj me zanima. Pri 007 M pise, da je po dodatku potrebno znizati obrate v prostem teku. Je to mozno tudi z recimo 007 gold? Cloveka malce zmedejo vsa ta imena.

In ce ni skrivnost Sirius, kateri avto vozis ti sam in kako se je na njem v praksi poznal dodatek.

99´ 323F 1.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

Sem najprej razmisljal kaj pomeni 007, sele potem mi je potegnilo da je Bond :P

Bom kupil kar 250ml Metabond Gold. Je kaksna trgovina v Ljubljani in okolici ali se da narocit samo z dostavo?

Blokada ?e najbol poje v denarnici, drga? pa zdej itak zarad 007 mal po?asnej vozim, ker se mora ?e ulaufat, pa tut ?im ni?ja poraba je dobrodo?la, tko da blokada, kaj je ?e to??? :blink:

Lahko ze kaj vec poves o izkusnjah z Bondom?

99´ 323F 1.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

?e ?eli? se lahko tudi ti javi? za test 007 na PC ventilatorjih. Ima? mo?nost dobiti nekaj testnih mililitrov.

Jaz bi se javil za ta test, WD40 ne pomaga in tudi kolesarsko olje ne deluje kot bi pricakoval.

Pravkar sem preletel skoraj celo tole temo in stran www.metabond.si, za korektno branje in razmislek bi najverjetneje porabil nekaj ur, kar se mi trenutno ne da.

Sirius, mene pa zanima kako je v praksi z zmanjsevanjem porabe bencina na avtomobilskih motorjih in to, ce se Metabond doda cistemu sinteticnemu olju, vsi vemo da imajo sinteticna olja boljse mazivne lastnosti od mineralnih in nudijo boljso zascito in manjso porabo, zanima me ce ima Metabond tudi na taksnih olji efekt in ce, kaksen je.

Vprasal bi tudi v cem se po kemijski sestavi Metabond razlikuje od QMI Engine Treatmenta, Motor Upa ali Slick 50, ki so bolj znani na nasem trgu in ce so bile kaksne vzporedne raziskave s temi dodatki.

Sprasujem pa zato, ker je pri hisi razen mazde se ena honda z blizu 300 tisoc prevozenih in popije prevec olja, pred predrago menjavo obrockov bi poskusil se s kaksnim dodatkom, seveda ce je garantirano da res ne zapaca motorja in oljnega filtra kot se to vcasih zgodi z recimo Slick 50.

Imam pripravljeno eno flasko QMI-ja, a sem ga v preteklosti poskusil ze na drugem avtu in ni zmanjsal porabe olja, tako da bi mogoce poskusil z Metabond Old Spezial.

99´ 323F 1.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

smola z MAZDO
Napisano

Se izkusnje z naso mazdo 323F 1.4 99", 80 tisoc prevozenih.

Mazdica je doslej se vedno vzgala v prvo, delala ne glede na obremenitve brez pritozb, ce se jo malo spolira se lak sveti kot pri novi, skratka ne pritozuje se.

Razen potrosnega materiala je do doslej:

1. kolikor je bila starejsa od treh let in prisla iz garancije je zacela svetit airbag lucka, tester kaze okvaro zaradi desnega stranskega airbaga. Na servisu bi radi zamenjali kar vse skupaj in hocejo veliko vec kot 100 tisoc, ce kdo pozna cenejso resitev bi se priporocal.

2. lansko leto je sel LMM po gobe, nekam smesno ker ni diesel, popravilo je castila mazda slovenija.

3. sel je modul za daljinsko centralno zaklepanje, avto je bil se v garanciji.

4. enkrat se je prizgala ABS lucka zaradi bog ve cesa in ABS je nehal delat. Meni je bilo celo vsec, ker se je dalo boljse zavirat, a cez kaksno uro je lucka ugasnila in od takrat dela vse spet normalno.

5. Menjani so bili neki stabilizatorji, spredaj in zadaj, najverjetneje zaradi malo zahtevnejse voznje.

6. akumulator je bil za zamenjat predcasno, tovarniski ni bil prevec kvaliteten.

Ne glede na slabse motorne in vozne lastnosti jo rad vozim, je res zanesljiv avto in z njo se je peljat na daljse ture cisto brezskrbna stvar :bravo:

99´ 323F 1.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f 99" zadnji zvo?niki
Napisano

Pozdrav!

V mazdo 323f, tak?ne oblike kot je ta na sliki tule

zelim montirat zadnje zvocnike. A slucajno kdo ve katere velikosti zvocniki pasejo in ali so kabli ze serijsko napeljani? Upam, da bom znal sam zmontirat :)

99´ 323F 1.4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.