Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi
Napisano

"Pretpotopna" je dokaj relativen pojem. Tam če je staro dva tedna, je predpotopno. Ker so imeli potop pred kratkim - se še ni voda odtekla, po vseh travnikih in njivah so še jezerca. 

Kar se pa mojega mobitela tiče, je pa "predžledni"...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Slikal 10 minut preden sem objavil, ponoči, brez fleša, ker sem slikal iz FucksWagna skozi šipo z 11 let starim mobitelom CAT...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
dne 9. 10. 2025 ob 18:30 je Tilen5 napisal:

Je šel na prikolici v Bosno, smo ga rešili Soče

A se je šestica vrnila nazaj?

IMG_20251126_182639023.jpg

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Ne vem no.

Kvaliteta je bla vedno dobra. ... ... ... ... ...

Vozila, izdelana leta 2005, so brez težav zdržala po 350.000 km in več.

Za vozila, izdelana leta 2025, slišim, da imajo težave že pri 25.000 km (kakšni amortizerji in senzorji). In glede na izkušnje z vozili, izdelanimi po letu 2020, dvomim, da bodo brez nekih hujših posegov zdržali 350.000 km in več.

Živi bili pa videli...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

A niso pred kakšnimi dvajsetimi, tridesetimi leti tako gledali na Korejce? Takrat so prišli Kia, Daewoo in Hyundai. Bili so poceni in kvalitetni. Ko so se zasidrali na evropskem tržišču, so postali dragi in kvalitetni. Kasneje so se prilagodili evropskim proizvajalcem in zdaj so dragi in nekvalitetni, kot ostala sodobna evropska vozila...

Mar kdo misli, da bo s Kitajci drugače?

pred 13 urami je samSimon napisal:

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...to. Pa po vsej verjetnosti bojo imeli že lastne salone s servisi.

... in odpade...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Saj vem, da nisem popoln in da tudi jaz kdaj naredim kakšno trapasto. Ampak tole je pa tudi zame preveč...

IMG_20251120_151048685.jpg

IMG_20251120_151027296.jpg

Mož je na streho montiral dve palici strešnih nosilcev, levo in desno pritrdil dve palici kot ograjo in direkt na streho naložil vreče. Brez kaj vezat, kot da bi naložil v prikolico s polnimi stranicami...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Jaka32 napisal:

Kaj bo pa leta 2030? A se pripravljas na... konec sveta?

Na konec smisla gledat za novimi vozili, ker takrat bodo samo še baterijski...

Čeprav...

Mogoče jih pa le pamet sreča, ker se vedno več sliši o tem, da ta prisilna elektrifikacija ni ravno uspešnica...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 45 minutami je Boss napisal:

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...leda, da Mazda izgublja bitko, Honda počasi tudi, edino Toyota je še dokaj na varni strani.

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Mislim, da je Toyota že zdavnaj onkraj "varne strani" - vsaj ko sem jaz gledal Toyoto, je bila narejena v Vauxhallovi tovarni v Angliji skupaj s Citroënom, Peugeotom, Fiatom in Opelom (vsi so prihajali iz istega tekočega traku, edino značko je imel vsak svojo)...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Glej, star avto (ali pa traktor) je kot stara ženska: saj lahko dobro izgleda, ampak material je pa že utrujen...

Ne rečem, da ni stroj, ampak ne za ta denar. Ker za 45 let star traktor imaš hitro lahko težave z dobavljivostjo rezervnih delov. In se ti kaj lahko zgodi, da pri prvi reči, ki bo crknila, ne dobiš več delov in je zrel za razmontirat...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Samo resni?

Možakar, meni se zdi, da ti nisi resen...

Zajeta slika.JPG

13.500€ za 45 let star traktor? In naj kličejo samo resni?

Traktorja zagotovo ne kupi nek dedek pa da se z njim na lepo nedeljo pelje k maši. Kdor je kupil traktor, ga je kupil za delat. In 45 let star traktor, ki je naredil že 6.800 delovnih ur (če gre verjeti, da je števec ves čas brezhibno tekel) je že precej "utrujen". In mimogrede lahko kaj odpove. Vsak rezervni del je pa mimogrede težak kakšnih 1.000€...

Dobro, ja, 5,5 litrski šestvaljnik s 110 konji (81 kW) in 360 Nm pri 1500 obratih, pa s težo 4,5 ton, ja, je BIL impresiven traktor...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 13 urami je godlike napisal:

Na nadomestnem imam hiFly 6mm od oka profila in DOT20. Juuj.

Dokler je blo suho, so držale, danes pa samo krampa.

Zajeta slika.JPG

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Bankina bi si bila sama kriva, kaj se pa ni umaknila...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sem naredil test gum.

Stare zimske gume za našega FuchsWagna za zimo niso več dobre - ma za suho cesto so pa še. In sem prešravbal: letne gume z oznako C (cargo) sem snel dol in dal gor zimske gume brez oznake C. In jih napumpal na tlak 3,7 bar, tako, kot so bile letne.

Vse to sem naredil, da žena ni vedela. Zato, da preverim, a je res kaj razlike al se meni samo zdi, da je razlika, ker vem, da sem zamenjal gume.

Rezultat? Danes je šla prvič po menjavi s FucksWagnom na pot in me je klicala, da se ji zdi, da so gume prazne, čeprav so videti v redu in da mora biti nekaj narobe, ker v ovinkih ne drži smeri, kot je navajena... 

Zdaj bom pustil nekaj časa tako, pa potem zamenjal zimske z novimi zimskimi, pa da vidim, če bo takrat opazila razliko...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano
pred 9 urami je NevLado napisal:

Kaj šele, če bi imel X motor :unsure:

Ni na pravo gorivo...

Kaj bi šele bilo, če bi bil sodoben 2-litrski turbo dizel v kakšni sodobni Mazdi 6, ki je precej bolj aeredonamična kot je sedemsedežni enoprostorec s štirikolesnim pogonom...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano
pred 18 urami je Bini napisal:

A to je brez potiskanja :whatever:

Ja, saj tudi jaz težko verjamem, da je naredil 327 km brez potiskanja. Neverjetno, kajne?

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Sicer "poznovečerna" vožnja brez nekih hudih zastojev, zato pa z nič kaj aerodinamičnim sedemsedežnim enoprostorcem s štirikolesnim pogonom, brez voženj v zavetrju, brez lovljenja vetra v hrbet, brez spuščenega podvozja, vožnja po omejitvah.

IMG_20251102_231952195.jpg

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 urami je Tilen5 napisal:

DOL S pigeon GIF

Odločno protestiram! 

Zahtevam, da objavo umakneš. Dobro, lahko jo tudi spremeniš.

Ker tole nikakor ni prav in to se ne sme pisati!

Pravilno je "dol z Golobom" in ne "dol s Golobom"...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Sm kmet an s hribu doma pei ne zastopm lih tanartabl usega tega...

Kej mi lohkor kdo razloži tko, po kmečko...

Namreč, berem neki članek o vetrnih turbinah in vmes najdem zapis o največji na svetu:

IMG_20251030_204520092.jpg

Zadeva ima 20 MW in oskrbuje 96.000 gospodinjstev. Če moja matematika kaj velja, pripada vsakemu gospodinjstvu 208 W. Če se kaj spoznam na elektriko, to "pelje" eno televizijo...

Kaj sem zgrešil?

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 6 urami je Mraušk Mčk napisal:

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Močno me je imelo, da bi to jesen za najdražjo kupil električarja. Ne vem če me bo še mela rada, ker sem ji na koncu izbral smrdljivega klasičnega dizla.

Glej, če bi se rad ločil od nje, ji to povej direkt v obraz, ne pa tako potuhnjeno z električnim avtom. Če si toliko dedec, da bi se rad žene zlosal, bodi pa še toliko dedec, da ji to direktno poveš!

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.