Kaj hočeš s tem povedat, da jim je treba omogočit, da lahko poljubno podražijo ceno? Ja trošarine so visoke to je res, ampak to je vsepovsod v EU. Če je komu preveč pol so opcije Belorusija, Rusija, Venezuela in seveda zvezda večera Iran. Tam so cene goriv smešno nizke. Le vero zamenjaš, lepa deklete lahko samo še na skrivaj na netu pogledaš pa navadit se je treba na gost raketni promet nad glavo - ampak ej se splača, gorivo je pa res pocen.
Ideja ni napačna. Ker... ... ...
Vero nam bodo kmalu zamenjali kar tukaj, saj je priseljencev več kot nas in zna biti, da bodo v roku 15 let cerkve spremenili v mošeje in z zvonikov dol prepevali, da je čas za klanjanje. In kdor ne bo klanjal, ga bodo skrajšali za glavo, da ne bo preveč štrlel nad okolico
Dekleta bodo vsa zavita od temena do pete - saj jih je že zdaj dosti takih - in jih boš lahko samo na skrivaj gledal.
Rakete sicer še ne letajo nad glavami, se pa iz Aviana vsake toliko pripelje nekaj podobnega. In če bodo mačete vihteli nad glavami in jopiče-bombe razstreljevali pa z avti v množice krivovercev vozili, raket nad glavo niti ne boš pogrešal.
Jaz za dve tipki pristisnit v celem dnevu pod klimo, rabim lepe nežne ženske rokice. Tko da servo in AT v avtu mora biti pod mus.
Ki čm, k sm kmet an s hribu doma - an si me zgubu...
Kolkr jst vem, so tipke na klimi an ne pod klimo. An so tri: ena tik nad priključkom za toplotno sondo in dve malo višje. Vem, ker jih redno pritiskam in vem, da kmalu po tistem, ko jih začnem pritiskat, je čas, da mojo toplotno sondo vtaknem in zmerim temperaturo. Čeprav tista klima, ki jo imam jaz, samo greje in ne hladi - ko začnem pritiskat tiste tri tipke, rata hudo vroče...
Deklice tu s foruma, razumem, da potrebujete avtomatike in servo volan in ... ... ...
Mi, ta pravi dedci, pa zjutraj pograbimo motorko in po pol dneva v gozdu smo dovolj nabildani, da nam ni problem stisnit sklopko in prestavit menjalnik... Če pa še vedno ni dovolj treninga, pa še lopato v roke za kakšne pol urce...
Ima pa sistem izklapljanja valjev - normalno dela kot 4-valjnik, če pa se zahteva moč, pa preklopi na 8-valjni režim.
Mene pri tem motorju najbolj moti to, da ni dizel: če ga ne žgeš na obrate, ni nič od njega. Najvišji navor doseže pri več kot 4.000 obratih. Sicer res, da je navor za cesto trgat (v spominu imam, da skoraj dvakrat toliko kot BTjc, ki ima 330 Nm pri 1.800 obratih)...
Kakorkoli, kar poznam lastnikov, so imeli pri Cherokeejih težave z vsem drugim (izživljanje na slabem terenu zna biti finančno zelo veliko breme...), samo z motorjem ne.
Da ne odpiram nove teme, pa glede na to, da je tu že nekaj prahu gor...
Torej, rabim dva nasveta.
Obnovili smo enega "mladodobnika" iz leta 1996. Ta reč ima celo štiri zvočnike: dva manjša spredaj v armaturi in dva večja zadaj na polici. Ker pa so zvočniki isti letnik kot avto, so tiste papirnate membrane šle falit. Torej bi mi zdaj zamenjali te zvočnike. Glede na avto - ni treba, da so ultra-super-perfektno profesionalni, ker tisti radio noter ne bo dal ne vem kaj od sebe. Pomembno pa je, da nam pašejo v izvrtine, ki so že narejene v avtu.
Torej:
1.) Kje se lahko dobi samo zvočnike (brez škatel oz. ohišja) po meri?
2.) Kako rešim piskanje v zvočnikih, ki je odvisno od obratov motorja (bi rekel, da gre za kakšne elektro-motnje, svečke, platine, vžigalna tuljava, mogoče celo dinamo...)?
Jaz pa nikoli ne bom dočakal ICE, ki ne trese in onesnažuje (pa še smrdi).
Pa dobro, koliko časa pa ti že imaš EV? Po tem zapisu sodeč si se zadnjič vozil z Golfom II. serije z razštelanimi injektorji - tisti so se tresli. Pri sodobnih pa, ko stoji na mestu, sploh ne slišiš motorja. Če gre pa za družinski avto in da družina ni skregana, se motorja ne sliši niti pri hitrosti, ker otroci zadaj prepevajo in vriskajo in sprašujejo in razlagajo in je toliko "šuma" v vozilu, da ne slišiš niti svojih misli, kaj šele motorja.
Jaz sem kupil dve Mazdi in obe sta imeli tovarniško kljuko gor in so homologacijo uredili še preden je avto dobil tablice.
Očitno je to pri Mazdi zdaj nekaj novega...
Pa tudi FucksWagna smo naročili z vlečno kljuko in ko smo ga dobili, je bila že gor (tako kot Mazda BT-50 in Mazda 5 pred tem) in ko smo šli prvič registrirat in po tablice, je bila kljuka že vpisana v homologaciji...
Vrhunec ekologije: 3000 avtomobilov na ladji potopiš sredi Pacifika - in 3000 vozil ne bo popolnoma nič onesnaževalo ozračja in kopnega z popolnoma nobenimi izpusti, ma niti s prahom od zavornih oblog in pnevmatik. In tudi reciklaža ni potrebna. Kaj češ lepšega?
Sredi Tihega oceana je ostala zapuščena ladja, na kateri je v torek izbruhnil obsežen požar, ki naj bi ga povzročil električni avtomobil. Ladja je skupno prevažala okoli tri tisoč vozil.
Opolnoči se bo ob nespremenjenih trošarinah liter 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj avtocest podražil za 0,3 centa na 1,437 evra, liter dizelskega goriva pa bo cenejši za 0,5 centa in bo stal...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tramvaj v Munchenu:
Toliko o nevnetljivosti baterij. In o prevozu e-karkoli na trajektih...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani