Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je dvorjan napisal:

@Boss: Ni čisto tako. EU pravila so jasna - proizvajalec mora zagotavljati rezervne dele za vozila (in druge izdelke) še vrsto let po koncu proizvodnje. In to velja za firmo v Spodnjem Kašlju kot firmo v Shenzenu.

Kot sem ti dal že primer MG4 vs MX-30 - na koncu bo vse odvisno od priljubljenosti posameznega modela vozila. Bolj priljubljeno/prodajano kot bo, manj bo težav z originalnimi in aftermarket rezervnimi deli.

Tudi deli za tvojo novo električno Kono se bodo lažje dobili kot za MX-30 ...

Mora zagotoviti rezervne dele? Papir prenese vse. In kaj bo, če rezervnega dela ne bo? 

Tesnilo glave za W12 motor od VW in audi ne dobiš več, pa tudi filtra za olje ne... 

Sicer ne vem iz prve roke. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je Freak napisal:

Zakaj ne?

To so tud za civica VTI-ja govoril, ker ima 1.6 160KM, da je preveč navita mašina in da ne bo dolg zdržala, pa sem jo jaz prodal pri 370 000km. Olja mi je pa isto pila, kot sedanja mazda6 GH 2.0 -147KM dober liter na 10 000km.

Tako, da jaz mislim, da bo to delal 👍

Mogoče imaš prav, ampak ekološka tehnologija je čist nekaj drugega. Tisto je bil črn avto, kar se izpuhov tiče. Novi avti so narejeni tako, kot bi ti tekel oziroma laufal in čez slamico dihal... Prej so nečistoče šle skozi izpuh ven, zdaj pa vse not ostane. Novi avti rabijo temperaturo, da to vse izgori. Se pravi da dolge vožnje v kosu. Taki avti bojo naredili veliko km. Mestna vožnja je pa pogreb. Upam, da me razumeš, kaj hočem povedat. Če bi na primer tovornjaku, ki ima sedaj 500 konjev odstranil ekološke dodatke, bi imel cca 750 do 800 konjev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zato, ker bo prej marsikaj crknlo. Delal bo, sam bo milijon stvari do takrat zamenjanih. Stroškovno ne bo rentabilen. Tko kot da v  2000€ vreden avto vložiš 5 jurjev in ga za 4 prodaš. To je MOJE mnenje. Lahko se motim. Verjetno se. Pokazal bo pa čas. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

A pol CX-30 z nedinotom tud? 🤣

To si ti napisal... 

pred 2 urama je Slivka napisal:

Ampak samo, če je premium rdeče barve in premium tablic...

Lopata... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ne vem, no. Če je delo na cesti, še ne pomeni, da je slabša. No, prejšni teden se mi ni zdela slabša. 

Pustimo zdaj to... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Proti kakšni AT ali DE so naše AC kar zelo zelo dobre....(sem imel možnost primerjave ravno 14.dni nazaj na poti v Munchen....)

Kaj ti smatraš kot zelo zelo dobre? Še v Bosni je od Banja luke proti Doboju boljša od vseh naših. Da o Bolgariji, Romuniji, Češki in Poljski ne govorim. Povsod so širše in lepše speljane. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.