Skoči na vsebino

Evo en update za nove feltne in gume. Zadevo sem ?el v?eraj zjutraj homologitrat, homologacija je potekala brez problemov, majstr je vn uletu s fotoaparatom in poslikal cel avto, izpolnu sem zahtevek za predelavo, ?el pla?at 49 ojri?ev ( homologacija in karton?ek za homologacijo, samo homologacija pride 34 ojrof ). med tem je pa mojster pogledu, ?e vse ?tima ( da so papirji pravi in gume prave dimenzije ) potem mi je pa samo ?e izdal karton?ek in rekel sre?no vo?njo :)

Orientacija stro?kov :

- Plati??a 200 e

- Gume Kumho Ecsta ku31 348 e minus popust se pravi 300 e z monta?o

- Nove matice 16 e

- Homologacija 49 e

- Kebab 3.5 e ... la?en sem bil pa?

Vse skupaj me je pri?lo 568.5 e

Pol se pa vpra?a? ?e se spla?a?... :D doda? ?e 200 e pa ma? novo F-ko :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sam ce bi dou recimo 205 gor je vrjetn treba dt se distancnike ane?

Ta teden bom dal gor gume 205/45 R16, pol grem ?e optiko na?telat, ko bo pa to narejen bomo pa vidl ?e bo vredu zgledal pa, ?e bo pasal lepo v kolotek in, ?e so dost vn potisnene. Za te feltne, ki jih mam jaz je tko, da je ?e na TUV certifikatu predpisana guma 205/45 R16 tko, da na?eloma nebi smel bit problemov. Bi mogl pasat brez distan?nikov. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj pa ?e bi 17ke 205 dou gor kok je pol najbol da so 50 al 45?

?ivjo :)

?e ma? na avtu original dimenzijo gum 185/65 R14 in ?e ?eli? 17 colske litke gor dat potem bi blo najbol da da? 205/40 R17 ali 225/30 R17.

Sicer je pa link do kalkulatorja ?e v dveh komentarjih napisan :) uporabi ga, koristna stvar je ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija litih plati?? stane 34?, izdaja novega homologacijskega karton?ka 15? na Letali?ki v BTC-ju. Moj avto je sicer tudi letnik 97 kar nej nebi smel bit problem s homologacijskem karton?kom... Vsaj tko sem mslil :)... ampak so mi lepo razlo?ili, da vsaka predelava na avtomobilu mora biti v skladu s predpisi in s tem tudi vpisana na karton?ek :)

50? stro?ka na za?etku ter mirni ?ivci mislim, da je kar optimalna re?itev :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdrav?ek !

Sicer ne vem ?e je ta problem ?e bil kje opisan, verjetno je bil ampak jaz ga ne najdem :)

Pri F-ki mi daljinsko zaklepanje ne deluje ve? centralno pa deluje normalno. Baterija v daljincu je bila menjana kar pomeni, da z daljincem naj nebi bilo problemov... ali pa? !?

Mojstre bi prosil za pomo? :)

1. Kaj bi bil lahko vzrok?

2. kje je centrala za daljinsko zaklepanje?

3. Izku?nje s temi problemi ter menjanjem sistema in vgrajevanja nove centrale ali pa alarm sistema.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kje dobite podatke za dimenzije gum in felten?

lahko tut v pdf-ju (?e najraj?) :bravo:

oziroma spletna stran

?e i??e? razmerje med obstoje?o dimenzijo gum in plati?? ter novo ( se pravi tisto, ki bi naknadno dal gor) potem ti bo ta stran pomagala http://www.miata.net/garage/tirecalc.html . S tem kalkulatorjem ugotovi? katero dimenzijo gum more? dat na litke da pride? na isti premer kot si mel original. V tem primeru bo tudi ?tevec kazal pravilno :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

205/50r16 je stock za V6 motor.

pa ?e lepo napolni kolotek pri nespu??enem. 205/45 bi tud ?e ?lo.

cena je tam nekje, homologira? lahk pomoje obe dimenziji.

zdj sam nism 100% a so mele 1.5ke serijsko manjse gume, al so vsi metal gor 195/50 ker so cenejse kot 195/55.. :D

ampak mislim da z 205/50 ne mors falit. :)

Kul hvala :) sej zato se mi tut gre da kolotek napolni. Trenutno zgleda porazno tko da sem jih kr dol dal pa nazaj zimske gume namontiru.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lep pozdrav vsem skupaj :)

Nedolgo nazaj sem postal lastnik 323f-ke letnik 97. Pred kratkim sem si omislil 16 colska plati??a. Na teh plati??ih so sicer ?e pnevmatike ampak so dimenzije 195/45 R16. Zanima me ?e ima kdo kak?ne slikice ali pa predlog katero dimenzijo naj dam gor na plati??a da ne bom imel problemov s homologacijo ter da avto ne bo zgledu kot terenc :)

V mislih sem imel 205/55 R16

Za vsak feedback se zahvaljujem :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.