Jump to content

Bossek

Members
 • Content Count

  609
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bossek last won the day on April 3 2019

Bossek had the most liked content!

Community Reputation

137 odlično

About Bossek

Other informations

 • Car modell
  Mazda 6 CD140 SC

Profile Information

 • Gender
  Moški

Contact Methods

Recent Profile Visitors

202 profile views
 1. Sam imam 2.0 140 konjev. Problemi, ki so najbol pogosti: * prednji diski - zelo hitro tresejo * DPF - o tem so ze cele diplomske napisane in kar veliki vecini enkrat crkne * EGR - sam sem ga menjal in kar sem takrat zasledil ni tako redko Vse ostalo (imam tako opremo kot pises) pa ni bilo problemov. Pri meni je crknil se ABS senzor, pa ventilci s senzorjem tlaka imajo krhek zelez in rad poci. Nekateri tukaj na forumu so imeli tezave z BOSE ojacevalcem ampak ga nek forumas lahko popravi. Bencinske verzije karavana pa ... tezka bo.
 2. No s tem se strinjam ... ko pridem v salon ponavadi vem vec o avtu kot trgovec vso opremo, dodatno opremo, izvedbe, .... izgovor je ponavadi, imamo prevec modelov in ne vemo. Drugace pa Alex smo na mazda forumu. In tukaj prasat za nasvet za avto je tko malo nerealno. Najbolje da grem se v Kia klub in VW klub prasat. Lahko predvidevas odgovore. In pa ne, slika na spletu ni isto kot ko vidis in dozivis v zivo. Recimo ko sem kupoval zdajsno M6, sem gledal tudi mondeota. Vse ok, toda ko sem se vsedel vanj sem se pocutil kot upokojenec in vse mi je delovalo nekako kot da je namenjeno upokojencem (pac tak obcutek) zato je takoj odpadel.
 3. Sam nisem nekaj opredeljen do dolocenih znamk. Tudi ne mislem kritizirat katerokoli saj imaje vse faile in vse so v necem dobre. Omenja se cricke pri Kii in imamo temo kjer se omenja cricke pri mazdi 3. Potem berem kako je v kii enim nekje voda puscala v kabino, pri cx30 se jim tresejo ogledala, .... En review XCeeda dobro pove, da problem je pac znamka. Kia ima pri naketerih se skozi status cheap avta. Kot sem rekel. Gre se po salonih, na testno voznjo, dobis koncne (toliko kolikor bos na koncu placal) cene in potem se odlocis. Review:
 4. Jaz naprimer Iz Hyundai Accent na Mazdo 6. Samo to ne mores primerjat med sabo nekaj No sedaj sem samo izbiranje preko spleta, cez kake 5 mesecov pa se bom odpravil po salonih in potem videl kako in kaj. Se enkrat testne voznje, koncni izracuni, .... potem pa bo padla odlocitev.
 5. No lih tako hudo ni .... se pravi 23290 + 420 (barva) + 150 (priprava) = 23860 10.000 pologa ... 48 mesecev leasing po 8% obrestni meri pride vse skupaj 26241,28 (se pravi cca 2400 preplacas) - se kar delec do 34.000 kot pride polno opremljen G150. Bi se pa tezko odlocil ali polno opremljen G150 ali polno opremljen X180 za 32.800. V tem primeru bi vsekakor raje X.
 6. Pomeni, da moras vzet njihov lizing (verjetno za minimalno 2 leti), obrestna mera verjetno nekje 8% (kot drugje). Je pa res da ima mazda trenutno akcijo lizing brez obresti. Ja notranjost mazde je pa svoja klasa. Tko clean in lepa, da je cez to kar tezko pridet ko gledas drug avto.
 7. Bini vem (na zalost), samo sem vozil oba CX30 (rocni in avtomatski) in je bil avtomatil cisto ok sem malo len in mi je prestavljanje precej odvec v avtu Ce bi bilo po moje bi avto imel 1 stikalo .. naprej / nazaj Problem pa je ker potem tole res precej drago in imas recimo ze za slaba 2 tisocaka manj recimo MB GLA ( Mercedes-Benz GLA-Razred :: Avtonet :: WWW.AVTO.NET Mercedes-Benz GLA-Razred GLA 200 Urban Avt., letnik:2020,41126 EUR :: www.Avto.net :: Ali pa za dobrih 10.000 eur manj, polno oprema xceed: Kia XCeed :: Avtonet :: WWW.AVTO.NET Kia XCeed 1.4 T-GDI DCT Stream SUPER AKCIJA, letnik:2020,31890 EUR :: www.Avto.net :: Zdaj zunanjost mi stima ... notranjost se pa vse skrije proti CX30.
 8. No avtomatik je obvezen tako da G122 odpade. Sedaj vidim, da so dodali celo vec opreme pri G150 (do sedaj top oprema ni bila mozna). Samo potem pa tole pride ze na 34.000 EUR kar je pa ... no kar malo prevec.
 9. CX30 je BIL tudi moja prva izbira. Moti me pa zelo neposrecena kombinacija motorjev / opreme, ki so na voljo. G122 je na voljo samo se z rocnim menjalnikom. G150 je samo AWD. OK X180 so pa vse mozne kombinacije. Nekako bi sam vzel G150 avtomatik polno opremo (brez AWD). Pac saj lahko bi se sprijaznil z AWD ampak mi je popolnoma odvec dat 2k eur vec pa potem imet se malo vecjo porabo. Sem v salonu prasal in to kao ni odlocitev uvoznika ampak odlocitev Mazda Evrope katere modele kje ponudi. Tako da nekako ni opcij da bi vzel tako komabinacijo 😕
 10. Ja in ne. Preveril sem vse varovalke in so vse ok. Potem sem vzgal avto in je check engine lucka izginila in tudi OBD2 jo ni vec kazal. Po krajsi voznji so tudi ostale 3 izginile in trenutno je brez napak. Vec se pa se nisem vozil, tako da ne vem kaj bo po kaki dalsi voznji
 11. @Jest avto je 2009 letnik tako da nima tega eloop. Akumulator je isti kot je bil prej Varta 95Ah, menjal sem pomoje ok, prvo minus dol pol plus dol in obratno nazaj. Nato sem sprogramiral sipe in toj blo to. Bom preveril varovalke pa mogoce resetiral senzorje potem pa videl kaj bo. P.S. Je pa zanimivo da tudi ko je avto pri miru in v prostem teku se stevec za hitrost premika 🥺
 12. Mas mogoce idejo katero? Nekaj sem danes ze gledal (samo tko povrsinsko). Bom se vsako posebaj ven vzel in preveril.
 13. Zdravo No sedaj ko sem zamenjal akumulator pa dozivljam malo light show: DSC Off, ABS in spodrsavanje ponavadi pomeni ABS senzor. Check engine ... to pa nimam pojma kva je. Vklopil sem OBD in Torque je pokazal napako P0704: Kaka ideja kaj bi to bilo in ali lahko kaj sam pogledal?
 14. Danes probal vzgat na kable pa ni uspelo. Bilo je vec zivljenja toda vzgal ni. Tako da sem se poslovil od akumulatorja in je nov ze narocen. Sedaj pa vprasanje. Ko dam novega not ... kaj vse rabim naredit? Vem da je potrebno nastavit stekla, da gredo sama do konca dol (tud to ne vem se kako), ali je se kaj? Nek obracanje volana levo desno?

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.