Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

Čudno, men Petrolova aplikacija za točenje goriva vsakič deluje brez težav. 5 minut vse skupi za naslednjih 900km.

Pozabla plačilno sredstvo, izgubila prijavo -> prijavi ponovno, pa še kaj bi se našlo.

Sedaj je ne uporabljam. Samo na poti na morje poleti, ker sem tankal   Šempetru, pa je seveda login ven padel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-6e
Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Tesla je bla nek trend in so se nekateri poskušali poistovetit kako ekološki so. Pri tem so pozabili na vse kar mora avto ponudit, da je prijeten za uporabo in predvsem za samo bivanje v njem tekom vožnje. Razen odličnega drag pospeška za naravnost, kaj dosti ne ponuja. Vozil sem model 3 in ostal čisto hladen. 

Kolega kupil Giulio QV.

Imel na testu M3, C63, Teslo S.

Komentar pri Tesli je bil, da res gre ampak ga je bilo vsakokrat strah, če se bo uspel pravočasno ustaviti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Vedno je računica v igri, tudi ti kupiš najboljše za ugodno ceno.... :nevem:

Tudi sam sem konec garancije menjal Castrol za Ravenol.

Tudi na Hyundaiu imata MB servis in Grobelno Valvoline. Celje pa Shell. Pa šelj bolj paše po specifikaciji. Majo pa verjetno manjšo maržo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Vse manj avtov jo ima... kot bi hoteli preprečit, da bi ljudje preverjali kvaliteto olja. :nevem::hudicek:

Ravno danes sem obe palčki ven vlačil.

Tudi na 3 leta starem 😇

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Janez007 napisal:

Imam možnost kupiti 11 let staro (letnik 2015) Opel Corso od zelo starega človeka 1.4 turbo 74 kW, 3 vrat, srednja oprema (parkirni senzorji, ni zaznavanja mrtvih kotov), s 25.000 km prevoženih, oba kompleta gum sta zanič (stara 11 let) in sklopka trda, kot je še nisem doživel (menda s starostjo te Oplove sklopke (košara, ležaj) otrdijo). Cena 5.000, glihati zaradi poznanstva ne morem, če dodam nove gume in menjavo sklopke pride 6.000. Poleg tega me moti oz. imam pomisleke zaradi nepraktičnih dolgih dvojih vrat. Pa nekaj prask, nič posebnega. Zamenjal bi za zelo praktičnega, poceni, enostavnega, preglednega, na treh koncih pobuškanega 5 vratnega Cliota 1.2 43 kW, letnik 2011 z 38.000 km??? Ne morem se odločiti.

image.png

Opel Corsa 1.4 LPG ecoFlex Innovation (Benz.) (3-drzwi.) (2014 – 2019 ...

Nič ni kaj prida od zanesljivosti. Oz. dobre znamke v mojih očeh.

Poračunaj za kolko bi Klijek šel naprej....

Pa če hočeš met poskočen avto menjaj. Ali pa če hočeš imeti novejši avto.

Racionalno je pa Klijeka za vozit naprej. Oboje ima premalo km, za svoja leta.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 32 minutami je Alex napisal:

balanca je široka 800 mm.

Tako rajco sem si dal rezat.

Vem da je to sodobno. Večja stabilnost, odpre pljuča....

Mah. Bližje starim hardtailom in smo rezali 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Saj pravi. To so makedamske ceste. Pogosto so to dostopi do planin.

In tu žal poltoga prema ne zmore.

Če hodiš v hribe/gore jih poznaš, če ne, težko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 48 minutami je Alex napisal:

Odvisno od trajekta. Recimo, na isti relaciji Livorno - Olbia vozita dve različni kompaniji -Moby lines in Sardinia Ferries. Vedno, ko je Moby lines je nevarno, da podrsaš sprednji odbijač. Ko sem imel še Peugeot 306 GTI sem enkrat tako zakačil odbijač, da se je delno odtrgal notranji plastični blatnik. Ni mi preostalo drugega, kot da sem ga na silo s pajserjem snel dol in kar nekaj časa sem vozil brez njega. 🤗

Jaz sem z Guilietto ok prišel z Moby Wonder in še enim. Ruta Olbia - Piombino.

Eni Jadrolinija so bli ok in so dali spredaj štrik. Je blo malo boljše.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

To sem redno šobal le na hrvaškem. Jadrolinija in stara Hyundai Lantra 1997.

Vsako lero iz rampe dol.

V tujini so rampe lepše, ali pa pomolj boljše betoniran.

Sem pa letos puzal v Liguriji. Pod Coop-om je bila garažna hiša in grdo strma rampa. Noro počohano. Da sem lezel čisto počasi, sem s Focusom preživel. Je pa verjetno šlo na milimetre.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Krivca pa vemo kdo sta, rumenko in vodkar.

Ene si še pozabil.

Te ki imajo po novem pri nas veleposlaništvo.

Menda so oni Iran napadli, brez Trumpove odobritve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je tommaazz napisal:

Fantje, vi samo gas, meni se nikamor ne mudi 😎,...na fosilca nazaj več ne grem, ker hipni navor je druga pesem, ko pa teranje avta v uberture 😁...tk da vi samo gas do 6k+rpm 🤪

1750 rpm imam maksimalni navor.

Ne verjamem, da je kdaj na avtocesti pod temi obrati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Damijani napisal:

Se navežem samo na aku varta.

Včasih so (morda) res bili kvaliteten izdelek, zdaj pa so katastrofa. Vsaj navadni, svinčeni. Cena pa draguljarska. Sem verjel v kvaliteto in jih uporabljal. Zdržal pa komaj 3 leta. Zdaj imam aku GS (Yuassa za EU avte) in je zaenkrat, še vedno vse bp.

Tako da za Japonca, če in ko ga bom imel, vedno Yuassa. Cena je visoka, kvaliteta pa neprimerljiva. Zadevo sem spoznal pri brezprekinitvenih napajanjih.

Na Focusu je tovarniška Varta zdržala 6 let. Noter je šla Yuassa.

Na M2 je tovarniški Panasonic zdržal 8 let, noter šla Topla YIS.

Se strinjam, za mene sta Yuassa in Topla/TAB top

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 - lita platišča
Napisano
dne 28. 8. 2026 ob 15:51 je Boss napisal:

Na Mazdah ne preveč. Sem imel 2x na fotrovi Mazdi neoriginalne litke pa je obakrat treslo brez centrirnih. Verjetno tudi zato, ker so ravni robovi pri luknjah od vijakov in ne konusni. S centrirnimi je bilo pa super in vožnja res prijetna. Tko, da ja niso vedno diski in uteži krive, da kolesa tresejo.

Hmm. 

Se ne spomnim ali je M2 imela vijake ali matice. V vsakem primeru ni bilo ležišče ravno. In če si lepo v zategnil po vzorcu in potem dozategnil, ne vidim razloga, da ne bi sedlo.

Verjamem, pa da je brez težje gor dat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je goB napisal:

Kdaj se npr. izenači BEV in ICE, ker največji problem BEV je začetno proizvodno onesnaženje zaradi baterije, ki je bistveno višje od proizvodnje ICE...

In razgradnja. To se še bolj pozablja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.