Aja, pa v avtomatskem menjalniku mi je shodila Lock-up sklopka, tako, da so mi tik pred potekom garancije morali zamenjati cel nov menjalnik. Heh, malenkost...
Premium?
Da ti to crkne izven garancije si lahko žile režeš.
Alfa je imela po knjigi 2000km utekanja. Edini avto, kjer sem celo po 2000km olje menjal.
Focus 1500km. i20n 1500km.
Pri i20n je pisalo, da ga naj ne bi vozil pod 2000 obratov in nad 4500. Če je avtocesta, potem naj menjavaš med 6 in 5 predstavo, da se tudi menjalnik uteče.
Zavore. Kakih 100km se izogibat brutalnim zaviranjem. Da se uležejo.
Drugih pozornosti nimam.
Ford delam intervale med 13 in 18k km. Ko pade indikator olja na okoli 5%. Tovarniški interval je 20k km. Po 90k km, je bil moker jermen oljne črplake, kot nov.
i20n ima skrajšan interval na 10k km, delam ga na 7.5k km.
Alfa je imela interval na 30k km, delal sem na 15k km, pa je bilo preveč. Prežgano olje, zamašeno sito v glavi....
Vrnimo se k Mazdi. Kupil sem 3.5 leta staro z zvitimi diski spredaj.
Čeprav sem jo mantretiral, novih diskov nisem uspel zvit. Tako da res uleži zavore.
Pametnih ventilčkov mora bit pri 2 kompletih gum 8 komadov. Prjatu od sosedovega bratranca je znancu od moje snahe povedal, da je slišal, da pri menjavi zimske/letne utegnejo neki avti imeti probleme. Že kar nekaj let nazaj sem videl cenik enega od vulkanizerjev, ki je imel konkretno ceno uparjanja ventilčkov z avtom.
Ford Mondeo 2008 in Focus 2019 po 44km spoznata nove ventilčke.
i20n tudi. Kot si rekel ima i20n izredno nizke gume in za to verjetno tudi ventilčke.
Nekje pa imam, da je včasih bilo potrebno Renaulta uparjat in nekak potem nisi smel felne iz leve na desno menjat itd...
Ker zdaj če so balonarce je seveda možno, da jih kljub cargo bočnicam vseeno na ovinkih toliko zvija, ampak ni pia jasno zakaj na notranji strani. To bi prej pričakoval, da bo zunanja bolj obrabljena.
Levi in desni ovinek.
V ovinku potegne zunanjo bolj, notranjo pa vseeno nekaj.
Focus je star 7 let. Prvi ventilčki v obeh kompletih. Prve baterije.
Potem tudi pametnega ključa ne rabimo. Saj se lahko na ključavnico odklene in tudi prižge.
pred 18 urami je Mraušk Mčk napisal:
Mislim, da vem zakaj so šle nekatere firme na "pametne" fentilčke.
2008 smo imeli pametne ventilčke 2010 pa ABS.
Tudi i20 imajo vse ABS, samo i20n ima pametne ventilčke.
Ventilček ti poveč točno vrednost. ABS pa je polovičarska rešitev. Tolko glih če je guma krepko prazna. To prej že dober šofer ugotovi.
Za mene je ravno ventilčke uporaben, ABS podatek pa kr nekaj. Na VW-ju je gorela lučka za prazno pnevmatiko, samo ko je vbrizgalna šoba šla. Ni mi jasno kaj ima to veze.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Poznam takega, ki si je ameriškega Ford Raptorja uvozil. Dejansko mi ga je firma iz češke.
Bil je nov.
Če ga bo ta prodajal, bo verjetno dal na avto.net. saj drugam ne vem kam ga dat, mogoče v avtohišo....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani