da motor v prvih 6.000 km popije liter olja, ni kriv voznik - ker prvih 10.000 km se motorja ne obremenjuje in ne priganja v visoke obrate, da se zadeva lepo uteče.
10.000 km utekanja? 🤨
Noro. Da bi 1.5 leta utekal motor. 1.500 - 2000 km max, pol pa bombe.
pred 7 urami je Slivka napisal:
Pa da olje kaplja iz menjalnika tudi ni odvisno od vrste goriva.
To ni kriv Ford. To je kriv proizvajalec menjalnika in motorja.
Tudi mi smo imeli srečo z 1.2 TSi iz Škodine fabrike, tisti iz VW-ja so špricali olje kot da je to Aqualuna.
Lahko pa priznam, da je Fordova mašina mastila na pokrovu verige.
Pa tudi glavni računalnik, ki so ga morali menjat, ker je ves čas nekaj prihajal v varnostni način brez da bi našli dejanske napake, tudi ni odvisen od vrste goriva
Verjetno tudi tukaj ni kriv Ford. Ker je računalnik proizvedel proizvajalec motorja.
Pa amortizer, ki je spustil olje in so ga menjali v garanciji (!! In na pooblaščenem Fordovem servisu nisem mogel dopovedat, da se take stvari menjajo v paru na osovini in ne samo enega!!
Hmmm če je Ford kaj menjaval podvozje so oni krivi, če je prišlo od donatorja => VAG ne more bit Ford kriv.
Menjava se na minimum. Vedno.
Tudi nam so na 1.2 tsi menjali 1 brizgalno šobo, pa se menja 4. In to pri 11k km.
Air-bag ni vezan na vrsto goriva in bi delal težave tudi, če ne bi bil dizel. Peder-bremze ravno tako.
Isto kot pri amortizerjih.
‐--‐-------‐---
In ja, dobro si zgrabil na @Wankel kost, kot sem jaz na tvojo.
Kaj je to naknadno, kot dodatna oprema ali je to mišljeno kot osnovna tovarniška zaščita?
In če to res naknadno delajo v Evropi, kot osnovno zaščito (ne neko dodatno) in ne v tovarni , to me potem res čudi in ne morem verjeti, katere so te nekatere evropske države...?
Tudi naša M2 je imela Iridijeve svečke, za Hrvaško je pisalo, da so obične in redna menjava.
času lastništva CX-30, sem zamenjal tri telefona pa je bilo vedno isto. Zakaj mi je delalo normalno v prejšnjem avtomobilu in sedaj v ženinem VW T-Cross-u?
Imel sem Giulietto.
Če je kazalo cifro ali Ime je bilo odvisno od tega, kako je bila shranjena. S ali brez +386. Kot eni shranjujejo z 00 namesto +, tudi ni bilo ok.
Imela je možnost branja sporočil. Ampak Symbian SonyEricson G900 in HTC Desire S tega nista podpirala.
Ene zadeve se pač ne marajo.
Kaj ti naj rečem, isto star Polo Highline sploh ni podpiral normalnega Blue tooth-a. Ker ni imel je bil ekran med števci kot digitalna ura. No tovarniško je bilo podprto z ločeno napravo v kotu pri A stebričku. Smo vgradili Parrot-a. Torej tudi VW ima kdaj primankljaje. Tako je.
No na Parrotu je delalo vse normalno in ne kot v Giulietti 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Po treh mescih bockanja, sem servisu grozil z odvetnikom in vračilom kupnine, če ne uredijo v roku 14 dni.
Tak da tudi jaz ne razumem tega.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani