Toyota je pred nekaj časa objavila rezultate ene njene raziskave, ki pravi da je razmerje med klasičnim, hibridnim in električnim avtom 99/6/1. Upoštevali so vse stroške od dobave, izdelave, vdrževanja, razgradnje avta in še kaj....
Torej za strošek 1 el. avta lahko naredimo 6 hibridov ali pa 99 bencin/disel avtov.... 😵💫
Če nebi Toyota to objavila, ki je nek pojem v avto industriji nebi verjel tem podatkom....
V nedeljo sem imel priliko narediti en krog s Cupro Formentor 1.5 TSI DSG 150 KM (ni bila se prenovljeni model)... Se ravno heci in njen partner odlocata za menjavo Mazde 3... pa sta jo imela cez vikend na testu...
Se mi je pa zdelo dokaj nizko sedenje... pa tudi nad motorizacijo nisem bil prevec navdusen (sem izgleda prevec razvajen z mocnejsim motorjem v moji Mazdi )... Pa prevec zadev se da nastavljat samo preko touchscreena ... ker ni fizičnih gumbov ... ...
Če koga zanima, je avto sicer dobro porihtan pa motor ima to kilometrino ki je na števcu cca 65kkm pa servisiran je redno pri uradnem serviserju in nove letne gume je imel....Da je bila karambolirana pa nikjer ne piše... 10k€ bi tudi jaz takoj dal za njo ampak bo verjetno šla kot je po evrotaxu 12k€ saj je še vedno kar veliko povpraševanje za te 3ke.....
Hrvati že kličejo, če ima res tako malo km... 🤔😉
pred 2 minutama je etcho napisal:
Meni se tudi zdi, da ni Challenge, ker ta oprema ne vsebuje head-up display, recimo.
Seveda ni, saj sem povedal, da je bila moja in, da je Revolution....
Ja dinota ... AT ... take so bile želje na osnovi grafa in testne vožnje ... X186 bi bil tudi OK, je pa 2.000 dražji, nekoliko dražji servisi, pa cca 20% nižja poraba ... v 10-tih letih je računica obeh približno enaka (pri naših prevoženih km in trenutnih cenah goriva).
Ugibam, da je to stvar medosne razdalje. Večja je, bolje se pelje ...
Mislim, da ni to, ker se cx 60 je tudi zadaj ziba, niha gor in dol pa ima večjo medosno! Bolj je problem v mehkobi vzmetenja zato so pri cx 60 že nekaj spreminjali na zadnji osi... 😉
Proučujem za nekoga ... so se pa cene z novim letom spet zvišale 😏, ... sam bi si prej kupil Mazdo 3, meni osebno najboljša Mazda, in doma nisem edini.
Prejšnji teden sem vozil CX-30 G140 AT. Občutek vožnje me je spominjal na CX-3. Ves čas je tudi nekaj piskalo, sicer dokaj nežno (na avtocesti z omejitvijo 100 je Mazdina navigacija kazala omejitev 40, posledično piskanje 😥).
Smernik je imel tudi zelo "zanimiv" zvok - morda veš @Bini, se da ta zvok spremenit?
Med vožnjo sem imel občutek, kot da sedim v globoki banji ... še malo pa na Mazdah ne bo več stranskih stekel ... 😃
@Bini, zakaj pa si ti vzel CX-30 in ne Mazde 3? Kaj je odločilo? Sam sem po objavah v tej rubriki od tega avta pričakoval več ... motor G140 AT mi je bil od vsega še najbolj všeč.
Tak zvok ima tudi nova 3ka, ima pa tri stopnje glasnosti in nastavljena je na medium.
Hja, to je bila težka odločitev med 3ko limuzino in cx-30, HB mi pa tako ni všeč.... Všeč sta mi obe enako, cena je bila zelo ugodna in na zalogi je bila ravno taka, ki mi je bila všeč, 3ka pa ne in nova cena je bila ob dobavi 3k€ več od CX-30.(takrat se je v kovidu na nekatere avte čakalo tudi 1leto) Stabilnost čez ovinke mi ni več toliko pomembna kot včasih je pa zato bolj udobna in prtljažnik ima bolj praktičen čeprav je krajši.Mogoče je še kaj bilo pa se ne spomnil🤔
Verjetno misli pri bolj dolgih muldam na AC, takrat se zadnji del malo zaziba dol in gor, tega pri limuzini in karavanu ni! Imajo to slabodt vsi suv-i. Da vidite kaj dela pri takih dolgih muldah pri MG-ju, dobiš morsko bolezen.... 🫣😵💫😂
Še zanima me, katera platišča imate pri CX-30 za zimske gume? 16", 17" ali 18"? Je bistvena razlika v ceni gum (za Mazdo 6 vem da je med 17 in 19" kar precejšnja).
(sicer vidim, da je med Mazdaši globoko zimsko spanje ... 😃)
Jaz imam 18"🤗
Gume so okoli 120-130€ Kleber, Kumho... ali pa nekaj cenejše kot so Nexen. Premium so pa od 150-200 €, odvisno je od kake trenutne akcije....
Nisem zasledil, da bi se kaj pohvalil, da si novi lastnik cx-30 🤔
Je kakšen tukaj s CX-30 in jo uporablja za prevoz majhnega otroka, vozička? Je avto za te potrebe dovolj velik ali premajhen?
Za otroka v sedežu zadaj je ok, glede vozička pa je treba premirit oboje in videt kako in kaj. Je pa na zadnjih sedežih za 5cm manj prostora kot pri 3ki.😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Toyota je pred nekaj časa objavila rezultate ene njene raziskave, ki pravi da je razmerje med klasičnim, hibridnim in električnim avtom 99/6/1.
Upoštevali so vse stroške od dobave, izdelave, vdrževanja, razgradnje avta in še kaj....
Torej za strošek 1 el. avta lahko naredimo 6 hibridov ali pa 99 bencin/disel avtov.... 😵💫
Če nebi Toyota to objavila, ki je nek pojem v avto industriji nebi verjel tem podatkom....
Kar se mene tiče se mi pa nič ne isplača... 🥴
Povezava za deljenje
Deli na druge strani