Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Potem kolotekov Alex na premijski CX-30 že dolgo nimaš več? 

Se mi zdi zanimivo tudi to, da je lakiranje cca 20 mikronov tanjše od nekaj let stare 6-ke, le okrog 70 mikrometrov.

Tudi na 6-ki so mere od 70-120 Mikrometrov. Nikoli ni debelina povsod enaka. Vse Mazde imajo švoh debelimi laka in s tem si podvržen pikicam na havbi in drugod. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 19 minutami je Janez007 napisal:

Gledam tole premijsko CX-30 ... a prav vidim, da je kolotek iz umetnega filca??? Ga ne bo štrajfiks raztrgal?

20250301_182248.jpg

Dinozaver je pa dobro zakamufliran s poceni plastiko ... 🙃 Niti srebrnega emblema pokrovu niso privoščili.

20250301_183945.jpg

Šofer pa je sicer nad avtom navdušen, njegovo kompaktnostjo, nad hitrostjo info sistema, itd.

Ne bo sigurno. Edino, če bo voznik vozil prehitro je možno, da. se mu zavije okoli kolesa in bo padel. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A pozna kdo ta avto CX5, sumljivo poceni
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Alex, bolj ko se trudiš izvleči, bolj toneš ... sicer pa, tudi mene že malo leta je...o? Ampak če zaj...a, priznam ali se opravičim. V glavnem samo ta razlika. :) 

Primer je premijska CX-30, sama hvala s tvoje strani, včeraj pa si posredno priznal, da ni vredna svojega denarja. Saj bi lahko povedal že prej in preprečil, da bom to spoznal na svoji koži. 😆

Sinking Salute Gif

Vredna je denarja , ni pa vredna toliko, kot je postavljena cena za njih sedaj. V bistvu noben avto ni vreden toliko, za kolikor se trenutno  prodaja. Vse cene so prenapihnjene. Če bi sedaj kupoval avto, bi ga zopet uvozil, rabljenega iz Nemčije (kakega dizla /hybrid). 

Dobijo še skoraj kivi za zelo ugodno ceno. 

Nisi mi pa odgovoril kako ti razlagaš folku, koliko imaš napumpane gume. 😊

Ali v barih ali v psi. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Janez007 napisal:

Alex, doma imam merilec in sem ter tja pomerim. Če Mazda naredi lak debeline od 80-120 mikrometrov (vključuje vse sloje nad kovino), kako bi lahko avtoličar naredil skupaj s starim 120 mikrometrov? Ko sem nazadnje kupoval avto je prodajalec "pozabil", da so bila ena vrata dodatno barvana. Merilec na teh pokaže okoli 200 mikrometrov, na ostalih ravnih površinah med cca 90 in cca 110.

image.png

image.png

A ti sporočaš tukaj na forumu, koliko si napumpal gume v Psi ali v barih? 😉

Če v Psi bo vsakdo želel prevod v normalno enoto. 

pred 30 minutami je Boss napisal:

Alex je dinozaver :hudicek:

Tudi Boss ni daleč. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 urami je dvorjan napisal:

Ja, bo treba na štrom. Potem bo šele hudič karkoli drugega peljati. 😁

Kar se tiče same vožnje, verjamem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je Janez007 napisal:

Premerite debelino laka - če je vse pomembno okoli 100 mikrometrov, je en velik del skrbi odveč. In avto naj bi imel še garancijo, tako da riziko je majhen. 

To pa pri Mazdi ni merilo. Kakih 100 mikrometrov Janez 😊? Mikronov. 

Meril sem debelino laka na veliko Mazdah. Debelina laka se pri vseh  giblje od 50 - 120 mikronov ( na vratih je najdebelejši sloj). Vsaj tako imam v spominu. S temi podatki si pri Mazdi bolj težko pomagaš. Spreten avtoličar z lahkoto prebarva del na debelino 120 mikronov. Edino šalabajzerji (amaterji) gredo preko 150 mikronov, ker preveč "zalivajo" prozorni lak, da dobijo pravi sijaj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Fak, vsakič, ko  se vsedem iz 6-ke v cx30 bolj pogrešam turbino ali dve in navor. 🙄

Nekako se ne morem navadit, da atmosferec ne vleče tako, kot dizelca. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 urami je Janez007 napisal:

Potem pa nisem bil dovolj jasen - da nominalne cene v velikem časovnem koraku niso primerljive. To je bila poanta.

Konkretno, če Alex danes pravi, da ne da za CX-30 več kot 30.000, zakaj je dal 3 leta nazaj, ko je bilo takratnih 30.000 vrednih enako, kot danes 32.000? 😄

Še vedno ne bi dal. Bi kupil kaj drugega, če bi bila cena takšna, kot je danes. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 13 urami je godlike napisal:

Torej si s tem potrdil, da CX-30 Premium ni pravi avto.

Jaz sem dal za cx30- 30000€.Toliko je po mojem mnenju največ vreden. Nikakor pa ne 40000€.Pri tej ceni bi gledal za ksk drugi avto. 

pred 13 urami je etcho napisal:

Huda cena! Kot da bi bil T-Rex. 🤣

A je tudi  ta Dino? 😎

IMG_20250226_093549.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 minutami je MazdaBoy napisal:

Uff T-Roc po konfiguratorju 42k 🙃 ?zmeden?

Za ta denar dobiš pa že pravi avto. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 29 minutami je etcho napisal:

Pooblaščeni servis vzame svečke, če jih sam prineseš (dokler je veljavna garancija)? Ker med 66 € in 17 € je le razlika. Čeprav, če je tale razlaga pravilna, ta svečka ni prava. Mora imeti debelejšo podložko.

Kot piše ta Hrvat, se iz nekega razloga v naštetih državah kontrolira svećke vsakih 10.000 km (mogoče Mazda predvideva, da je tam manj kakovostno gorivo?). Slovenija je na srečo izvzeta. Ni pa izvzeta, če dam primer, iz Youtube premium družinske naročnine, ki jo ne moreš skleniti.

image.png

Res je. Tale cheap svečka, ki je za Dinote ni dobra za cx30. Zato tudi večji račun on menjavi. Ne more bit enaka, če je pa zasnova x186 precej drugačna kot od Dinota. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Točno tako je, pooblaščenec jo zmontira

In zopet so potem problemi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ma kakšne iste neki. Te ponujajo na raznih spletnih prodajalnah kjer kupujete poceni in vprašljivo robo. (avtodoc in podobne). Za dinota bodo v redu, za premium avte pa ne. Seveda bodo stlačili v ponudbo vse. Še dobro, da niso zraven  v kompatibilnosti vtaknili še 2.2 dizla. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

Svečke na X186 so identične kot na G192. :) 

In potem zopet svizec zavije Milko, Lindt in gorenjko. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 38 minutami je Agerg napisal:

Po moje je za starejše avte več popusta, da je iniciativa, da bi se avti na uradne servise vozili še kasneje. Ponavadi se po garanciji ali kmalu čez konča ljubezen...

A ni to normalno, da potem voziš avto k svojemu mehaniku, ki ti računa normalno in pošteno? 

Moj mehanik, ki je prej delal na Avto plusu vedno pravi, da avtohiše največ služijo na rednih servisih, nato pri  prodaji avtov  staro za novo  in šele na tretjem mestu s  prodaoj novih avtov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 urami je Janez007 napisal:

Nisem vedel, da v AVTOPLUSU za menjavo filtrov, za delo nič ne računajo. Odštejte še kakšnih 15 minut dela in smo pri dobrih 250€. Pa če bi bil Alex zvesta stranka, bi dobil še vsaj dodatnih 5% popusta in smo na dobrih 230 €.

In potem bi svizec zavil čokolado. 😉

Koliko je po tvojem, "strokovnem" mnenju, vredne tiste pol ure dela, ki ga za menjavo olja  opravi vajenec? 

Realno.

pred 2 urama je Bini napisal:

To je pa že Celjska cena.... :prstgor:

Manj, a še vedno vsaj 100€ preveč. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je Jest napisal:

Na tvojemu računu … OK ni ravno 50€… je pa nekaj € manj… Ceni 35,75€ moraš prišteti še DDV in si na skoraj 45€ ;)

Sem popravil na 80€.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Alex, pozabil si omeniti menjavo zračnega filtra ... brez bi bila cena cca 250 €, ne pa 330. Boš kandidiral na naslednjih volitvah? 😁

Ne bodi smešen, Janez. Koliko stane filter? 80€? Kje? V zlatarni Celje?😄

Katastrofa. Ta njihova packarija  bi morala vse skupaj stari kvečjemu 150€. Pa še to bi bilo predrago. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je dvorjan napisal:

Koliko bo šele jamranja, ko bo na X186 na vrsti redni servis z menjavo svečk ...

Premium avto, zato tudi premium svečke. Niso pa to navadne svečke, kot jih ima Dino, ampak posebne, ki delajo pod posebnim režimom. Zato tudi takšna cena. Tukaj razumem, da so drage, zakaj je pa menjava olja tako draga, to vedo samo na uradnem servisu. Ko bo garancija mimo, bo vse skopaj pol ceneje ali še manj.... Verjetno tudi svečke. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 minutami je Janez007 napisal:

Ne verjamem, dokler ne vidim tvojega računa. Tole je račun Mazdinega pooblaščenega servisa, rednega servisa dinozavra, mesec nazaj, menjava 4,5 litra olja, filtra olja in zavorne tekočine. Po moje zelo fer cena. Je pa res, da se trudim tudi sam biti fer, stalna, prijazna stranka.

20250223_084525.jpg

20250223_084546.jpg

Ga slikam pa pošljem. Tudi sam ne morem verjeti, kako kradejo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.