fake news... elektri?ni so pa res najbolj nenevarni in ne?kodljivi.
Me zanima a bodo kmalu imeli prepoved vo?nje v podzemske gara?e tako kot zaplinjeni. Nevarnost katastrofe je namre? tukaj bolj mogo?a kot pa pri vozilih na plin.
haha, en je v komentarjih napisal "cestne kombajne" oziroma SUV-e.
Druga?e pa ni? novega, koliko ?asa ?e to trobimo tudi tukaj po forumih, ampak ne folk so pa? ovce, ki jih enkrat ?enejo v ?redi neki kvazi okoljevarstveniki v slu?bi nove razdelitve kapitala, na drugi pa trendi oziroma bolje re?eno falusna razmi?ljanja tipa "bigger is better". Kdaj bodo za?eli razmi?ljati s svojo glavo? Verjetno nikoli, tako je pa samo ?e vpra?anje ?asa, ko tudi elektri?ni avti ne bodo ve? sprejemljivi in se bo elektrika drasti?no podra?ila in sanje o poceni transportu se bodo sesule kot hi?ica iz kart.
Druga?e je pa ravno leto 2020 najbolj nefer saj se bo gledalo na celotno floto minus 5% najbolj umazanih. To pomeni od najbolj ?istega, do najbolj umazanega se bodo podra?ili enako. NAslednje leto bo pa odvisno od modela. Se pravi bolj bo avto var?en manj bo kazni ali je pa celo ne bo in seveda kontra... potem pa pa? samo po na?elu "ko voli nek izvoli".
Najbolj sme?no in ob enem najbolj tragi?no pri tej zgodbi je pa to, da je merilo CO2, ki je od vseh plinov ?e najmanj problemati?en in dejasnko ne vpliva na ni?, ?e najmanj pa na tako imenovano globalno segrevanje.
Ja ?ez to lu?ko passenger airbag sem tudi sam bentil ampak jaz imam ?e eno zraven, ki skos ka?e, da je tudi airbag off. Ugasne pa ?e se kdo usede zraven. Strange.
Avto hold je tud ena pogruntav??ina... ne samo da ne ostane ON, tudi v tistem trenutku ko ga stisne? in avto ?e stoji ne deluje. Mora? ga vklopiti predno ustavi?...WTF :ne vem:
Hja in zakaj govorim o ekoterorizmu? Tole je samo kon?ni rezultat, ker kopja se bodo lomila na na?ih hrbtih, ?e bomo samo kimali in sprejemali idiotske odlo?itve.
Ne vem... jaz sem tudi to ?e parkrat bral v komentarjih. Kaj takega je danes, ko vse krmili cpu, naredit sila enostavno. Je pa lahko ve? razlag in verjetno ta, da se je motor udelal je ?e najmanj verjetna.
Moje mnenje je naslednje zakaj bi se Mazda lotila ?esa takega in bi programsko dr?ala zmogljivosti motorja nazaj.
1.) do 10.000 km se navadno testni avtomobili uporabljajo tako za raznorazna merjenja izpustov, porabe in predvsem ecofriendly vzgibov in pa seveda, da prelisi?ijo teste. VW se je tega pa? lotil ?alabajzersko, ostali pa so bolj zviti. V tem rangu pa tudi niso toliko pomembne performance zato kaka sekunda ali dve ve? do 100 ni glih pomembno.
2.) po tem ?asu je pomembno, da lastniki dodatno vzljubijo svoj avto in da slu?ajno ne bodo prezgodaj pri?li na trg rabljenih avtov zaradi vzrokov, kot je recimo premalo odlo?en motor ipd. Se pravi za proizvajalca je smrt, ?e se v oglasih za?nejo pojavljat "mladi" avti, ker interesenti to razumejo ali kot slabost znamke, oziroma taki mladi avti kradejo kupce, ki kolebajo med novim in malo rabljenim. Se pravi mora tovarna narediti vse, da obstoje?i lastnik avta ne proda. Ker ?e je bil samo malo nezadovoljen se k isti znamki itak ne bo vrnil in da seveda morebitni kupec ne bo na?el na trgu malo rabljenega in bo nekako poiskal novega, kar je seveda cilj tovarne.
3.) Zato lahko tudi ve? let rabljeni avti vseeno dr?ijo ceno in dvigujejo ugled tovarne, ker se pa? nekaj let (recimo do dve ali do tri leta) stari avti ?e ne prodajajo.
Jaz nekako sumim, da je res tako, ker se recimo 180KM Skyactiv X sploh ni izkazal in skoraj ne verjamem, da na nobenem testu ?e niso pri?li v pospe?kih pod 9 sekund. Nekje so vsi okoli 9,5 realno pa je pri te?i 1400kg za pri?akovat pri taki mo?i, da bi bil pospe?ek okoli 8 sekund do 100km/h. Bomo videli, ko bodo Skyactiv X motorji imeli za sabo 10kkm ali ve? kako se bo to odrazilo na performancah.
Sej ne bi rekel... se zgodi. Ampak, da je to ?e moja druga nova Mazda z enako ?lamparijo... ne vem no, mal ve? pa res lahko dajo na kvaliteto tudi tam, kjer avte pripravijo za kon?nega kupca. Al jim je vseeno? :ne vem:
Hmmm, na?eloma bi morala brez te?ev 2-3 leta zdr?at. Lahko, da je bilo slabo narejeno, ker mora? res kar precej plasti gor dat. 2-3 so premalo, jaz sem spredaj za masko in feltne dal 6 ali celo 7 plasti. dve prozorni ostalo pa dip.
Poravnal okvir tablice na novi M6, ker frajerji niti osnovnega nosilca ne namontirajo ravno. Nosilca se pa ne da ?telat, ker so ni pr?raufan ampak zanetan na odbija? ... grrr
Zanimivo, moj je bil pri?raufan... tako, da sem ga skoraj zravnal, ostalo sem uredil z okvir?kom in dobil ?isto vodoravno name??eno tablico. Ampak res, a pri Mazdi razmi?ljajo v smeri, da mora lastnik ?e malo dodelat avto po nakupu ... ena taka kit varianta nakupa. Se pravi tablce smo zrihtal, zdaj pa webasto pa subwoofer pa daljinsko odpiranje ?ip pa odmontirat stre?ne sanke pa na ?rno po?trihat ves krom. Dela res ne zmanjka, ?e ma? Mazdo.
Tole objavljam bolj kot zanimivost, saj sem ju naklju?no sre?al na parkiri??u Supernove in smo potem udarili eno 20minutno debato o avtih. Mal skritiziral to malce SUV-e, tudi kej pohvalili. V glavnem ?ist cool modela.
p.s.: aja pa Boss se pelje mimo po cesti nekje od 45 sekunde
Ne vem, samo pri Mazdi dejasnko prej kot v sekundi preklopi na kratke. Tudi sam nimam takih refleksov in nih?e mi ?e ni blendal. Tudi, ko vozi avto spredaj avtomatika preklopi na kratke prej kot v 200m razdalje do spredaj voze?ega.
?e mi pa kej v glavo nabija so pa meglenkarji z zadnjo meglenko pono?i. Tisto pa je, da bi kar ven stopil in s kladvom re?il zadevo. Pa tako lepo je napisano, da se to uporablja le ?i si zadnji v koloni in ?e je vidljivost manj kot 50m.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
fake news... elektri?ni so pa res najbolj nenevarni in ne?kodljivi.
Me zanima a bodo kmalu imeli prepoved vo?nje v podzemske gara?e tako kot zaplinjeni. Nevarnost katastrofe je namre? tukaj bolj mogo?a kot pa pri vozilih na plin.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani