Skoči na vsebino
Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Moj nečak, ki je bil vedno na bmwjih(same hude zadeve) pa aiudiji TT, mi je en dan prišel z izjavo, da bo kupil škodo RS. 😳Seveda se je takoj popravil,da mu gre v firmi zelo slabo in bo vzel ta avto samo za prehodno obdobje, doer ne pride na zeleno vejo. Bo pa vzel verzijo z zelo zatemnjenimi šipami, da ga ne bo videti ven. 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 12 minutami je Bossek napisal:

Koncno znanih malo vec podatkov o 2021 modelu: 

20201217_02OGP.jpg
BLOG.MAZDA.COM

-エンジン特性と安全性を改良し、クルマとの一体感を向上。 2020ワールド・カー・オブ・ザ・イヤーTOP3選出記念モデルも設定- 昨年(2019年)10月に発売した新世代商品第2弾「MAZDA...

SkyActive-X bo imela zdaj znacko eSkyactive-X in bo imela 190 (+10) konjev ter 240Nm (+16) navora. Ter izbolsana odzivnost ter kontrola pospesevanja, pa CTS popravki pa radarski tempomat naj bi bil bol smooth.

A to si prevedel to zgoraj? 😎

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

aftermarket gretje sedežev
Napisano
pred 18 minutami je FuManchu napisal:

Tudi zame je gretje sedežev must have😎

Meni pa sem opazil, da gretje volana. Kako je to dobra pogruntavščina. Ne bi imel več avta brez tega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 51 minutami je scania napisal:

Dosti je dizlov ja. Odkrito povedano jaz bi ga vzel ce bi delal vec kilometrov, zdaj za 8km do sluzbe mi ne pride v postev. Drugace pa ziher, vzdrzeval bi tako kot smo napisali (podlozke, sito, ketna, olje na 10000km) pa nima kaj bit. Sem gledal mazde 6 vse serije na avtonet. Dobro te novejse 2015 imajo tam oklli 100000km. Ostale pa od 220000km do 370000km. Pol pa naj kdo rece da mazda ni trpezna. Ce vzdrzujes tako kot je treba gre. Ne pa renault 160konjski dizel al pa bmw ko pri 40000km ketno vtrga. 

Se strinjam. To so vse neke fame, da dizli so pokvarljivi, pa da ne zdržijo dosti, pa problematični... Res je, da včasih kak zafrkava in je problematičen a to je z vsemi stvarmi enako. Ko sem še delal v avto industriji sem se na lastne oči prepričal (pa tudi sam sem bil na cnc stroju, kjer smo izdelovali razno razne komplicirane dele), kako je odvisno od sreče, kakšne vgradne dele dobiš v avtu.

Recimo imaš orodje, stružno z karbidno trdnino,ki je zamenljivo. In izdeluješ kose. Vsake toliko časa imaš nalogo, da ga komplet premeriš. V začetku, ko nastavljaš orodje je vse v sredini tolerance. Neseš v finomerilnico, komad je v nulo. No, in ko narediš 1000 kosov s tem orodjem je še vedno v toleranci a na skrajnem robu. 🤫

In, ko dobiš takšen kos vgrajen v avto mislim, da je večja verjetnost, da bo šlo lahko kaj narobe. Da ne govorimo o poroznosti samih komadov, katera  nastane pri vlivanju aluminija ali magnezija. Sicer smo vsake toliko časa rentgensko pregledali kak kos naključno, a ne pregledaš vsakega. In seveda se zgodi, da tak kos lažje poči pod obremenitvijo kot pa  kompaktno stisnjen. In imaš (ima kupec avta) problem, ki je nastal zaradi različnih človeških in proizvodnih faktorjev. Moraš imeti tudi kanček sreče, da so tvoj avto delali delavci, ki so zadovoljni in niso tega dne vstali z levo nogo. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 1 minuto je J.J. napisal:

Hvala. Srebrna. Neki vleče na svetlo modro. Tko odvisno od kota, s katerega jo gledaš :) Upam, da drži vsaj 10 let, ker sem s tem namenom kupil bencinarja, delam vedno manj km zadnje čase.

Sej v bistvu je dobra izbira, če ne rabiš glih dirkalnika. Tudi barva bo lepa in mu paše. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano (urejeno)
pred 30 minutami je J.J. napisal:

No ewo, včeri so odprl salone. Enga Kodiaka mi en ni hotel prodat za 20 jurjev, ker je hotu dnar na roke, jst pa nočm, da je sploh moj, berli Leasing - manj je moje, bolje je. Tko da sem šel lepo na Mazdo in zaaral CX6 g160 challenge AWD :)

pred 6 minutami je J.J. napisal:

Kodiax 1,4 TSI 4x4, 2018, 30tkm, ga model prodaja v Želenikih za 19,990€. Sam noče slišat nič drugega kot keš na roke. Pomojm je v stečaju al kaj, neki je bluzil. Cena je bla 21,890.  Je G160, ker je AWD. FWD je G165. 8.2018, 39.000tkom. Drgač je pa notr ostala kartica za navigacijo, dal so mi gor še parking senozorje zadej pa zdilal sem se za ene zimske gume, dve sezoni stare, od testnih avtomobilov, za letošnjo sezono bojo še super. Notr je še gumijasto korito za prtljažnik, to je pa to. Aja, pa servis je bil narejen na 35.00tkm, 8.2020. Sem zelo zadovoljen. Sva se menila z Andrejem tam in na koncu hočem al nočem, letim nazaj na Mazdo :) Lahko sam rečem THUMBS UP za Mazda Center BTC, tako kot vedno!!!!

Čestitam za nakup. Imaš lep in kvaliteten avto Ni primerjave. Kakšne barve pa bo? 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 13 minutami je Scr3am napisal:

Pismo meni osebno k je limuzina 100x lepsa od karavana pa me niti tolk ne motijo te sanke. Vrjetno bi mi bilo cudno, da bi jo videl brez :)

Vidiš, Američani pa bi dali vse, da bi lahko kupili karavan. Pri njih ni te opcije. Pri nas se pa limuzina zelo slabo prodaja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 15 minutami je Boss napisal:

OMG, a ti bi kljuko na Mazdo 6 montiral... pa to je blasfemija.

Po mojem je mislil, da lahko na škodo še kljuko montiraš, priklopiš prikolico in imaš v njej potujočo delavnico. Celo šraufštok imaš lahko noter. Pa kake dolge deske tudi tovoriš lahko okoli. Tako, da tudi za mizarje pride v poštev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 3 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Pa a poznaš kakšno mazdo ki se ji sploh še da v prtljažnik kaj dat. Japonci so se odložili da prenehajo z izdelovanjem uporabnih avtov, kateri so to bili  najbolje ve Slivka.

Poslovna poteza povsem nekoristna ljudem ki avta nimajo samo za gledat.

Saj Porsche tudi nima skoraj nič prtljažnika pa ga kupuje zelo veliko ljudi. In je carski in lep avto.Podobno je z Mazdo. Če pa hočeš "uporaben" avto z velikim kvadratnim prtljažnik za tovoriti rabljene štedilnike in hladilnike na odpad, pa kupiš škodo Superb ali renaulta kangooja. Daleč so časi, ko so ljudje kupovali "prtljažnik". Sedaj hočejo lepe avte z prtljažnikom  v katerega vržeš športno opremo, kak nahrbtnik ali z lahkoto prineseš špežo iz trgovine. Če greš na smučanje itak rabiš thuleta na strehi. Za pripeljati nov pralni stroj pa ne rabiš avta. Dan danes ti ga pripeljejo domov, ga priključijo in starega ti brezplačno odpeljejo. Tako, da tej veliki prtljažniki so res samo za vozit apno in cement ter kako vaser vago. In pri tem te ne sme sekirati, da boš kaj hitro uničil amortizerji ali fedre. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 3 minutami je FuManchu napisal:

Sej ponavadi je res tako. Vodovodar, ki je bil pri meni je imel Mondea Vignale😀

Nisem pa še srečal obrtnika, da bi vozil material in orodje okoli v Mazdi. No, imajo jih res, a za se popeljat ob vikendih na izlet. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 2 minutama je Mraušk Mčk napisal:

Večji od golf/leona karavan in bistveno večji od 6ke. Pač avto za na kmete.

... in za polagalce keramike. Občasno pridejo v poštev tudi vodovodarji. Zadnjič je popravljal klimo  pri meni in kakšen avto je imel? Seveda škodo karavan. Je rekel, da drugih avtov je škoda za vozit orodje in material okoli. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 10 minutami je Bini napisal:

Sam izberi,da ti ne bo kdaj žal!:wacko:

Še strinjam. Vedno se moraš na koncu sam odločiti in se sprijazniti, kaj kupiš.Predvsem mora bit tebi všeč. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano (urejeno)
pred 37 minutami je J.J. napisal:

Tkole. 5ka gre stran. Iscem nekaj med 17 in 23k €, 4x4, karavan, SUV, enoprostorec. Rad bi dokaj velik prtljažnik, vsaj kot 5ka, pa da se po terenu da se prpelem po kakem spelabem snegu na Krvavc gor. Any ideas? 

CX 5? mazda 6? 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava brisalcev
Napisano
pred 5 minutami je NevLado napisal:

Žal je na svetu premalo ljudi, ki to zastopi in misli, da je vitrex čudežen. Slišal že mnogo štorij o tem, kako je šipa kar naenkrat zakristalizirala. Pa tudi sam sem se eno mrzlo jutro lani spozabil in veselo pošprical. Zato je boljše, da se kupi narejen vitrex, pa samo tisto vliješ.

Meni je všeč tist v šparu do -35, mislim da je cca 7 eur 5 litrov. 

Bom pa tudi jaz moral letos zamenjat brisalce, ker mi rišejo črte. Bom kar vprašal na servisu za foro, koliko pridejo, pa če mi lahko samo gumice menja.

Še splača dati original ali gumi če ali pa cele brisalce. So veliko kvalitetnejši kot aftermarket. Jaz bom definitivno kupil originalne, ko gredo tej Bosch. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
pred 19 minutami je Z M A J napisal:

Ahoi!

Bliža se nakup vinjete za 21. Ali so trenutno kakšne akcije, da se mi jo splača tam vzet?

(škoda da AMZS nima več tiste znižane cene za nas, člane). 

Nekaj imajo samo zame ne pride v poštev. 

Screenshot_20201213_094512.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 26 minutami je Aless napisal:

In pol po forumu bereš kak so dizli slabi da baje vse crkuje 🙄

Res je. V bistvu so to res bolj gostilniške debate in  pa na  drugih avto-forumih o tem debatirajo v stilu:"od moje žene, bratove sestre, možu, je šla dizel mašina." Jap. Mogoče res komu zariba mašina (zaradi nepravilnega vzdrževanja) a je tega res zelo, zelo. malo. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Meni ta mazda na sliki izgleda super ohranjena in vzdrževana. Ziher je povoskana.Še vedno je lep avto. Leta mazdam  nikakor ne pridejo do živega za razliko od kakega golfa, kjer vsako drugo leto naredijo novo verzijo. Le-ta ponavadi zajema novo masko spredaj in še kakšno malenkost. Drugo je več ali manj enako. Da vidiš, ali je to golf 6, 7 ali 8, moraš pogledati v njegovo prometno. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 2 urama je Gap napisal:

Nič kaj dosti pojma nimam (nimam izkušenj z modernimi dizli, pravzaprav sem do zdaj vozil japonsko 4.2 naravno dihajočo mašino iz osemdesetih, ki ima čisto drugo tehnologijo). Vem edino, da za dizle proti 100.000 km priporočajo čiščenje mrežice, kar mi je priporočil tudi Pelko. Gre pa za odprtje karterja, odstranitev in čiščenje mrežice, potem pa če prav vem, treba nazaj pritrdit z novim silikonom, pustit, da se posuši, in zapret karter. Strošek dela ca. 50 EUR.

Sem se pravzaprav bolj ukvarjal s potencialnimi problemi DPFja, Pelko sicer pravi, da so nove 2.2 Skyactiv mašine (po 2016-2017, od takrat, ko ni več težav z odmično gredjo) bolj zanesljive in ne bi smele imet preteklih težav z DPF. Nisem pa še uspel obvladat vseh senzorjev/PIDov za DPF, da bi razumel stanje znotraj.

Res je.Tej novi od FL naprej naj bi bili ne problematični. Saj vidiš, da je zelo malo govora tu gor o problemih z mazdami. Če pa greš na primer na VAG forum, pa je to glavna tema. Mi se več ali manj pogovarjamo o vremenu, puncah in kje je kdo bil na dopustu. Namreč, nekje moraš porabiti denar, ki ti ostane od vzdrževanja. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano
pred 1 minuto je Aless napisal:

Jaz sem vzel vse od Gorenja, najbolj pa mi je všeč pečica 😎

P. S. Nekater hladilnike baje dela Gorenje za Bosch. 

IMG_20201207_192327.jpg

Za Bosch dela v glavnem Beko,baje.Tudi kompresorji za hladilnike gorenje so vsi v glavnem turški. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.