Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

In pol majo nekateri jajca pljuvat čez Mazde.

Če jih pa na Kitajskem delajo...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Se pravi, da imajo trgovci vsaj 10 jurjev provizije.

Ker v svojo škodo ne bodo šli. To "navidezno registracijo" je treba plačat. Pa salon in trgovca tudi. In nazadnje dajo "nov" avto 10 jurjev ceneje...

Če moja matematika kaj velja, je to vsaj 1/5 cene vozila...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Emm, sm kmet an s hribu doma, pei bi prosu za eno razlago.

Če jaz to prav razumem, za ceno novega avta dobiš nov avto, ki sta mu dve leti garancije že potekli?

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 20 minutami je Boss napisal:

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

3.) prodam navornika in si kupim G165,

... ... ... ... ...

A ti štumfi smrdijo al ti je cegu na glavo padu, ta take klatiš? Boš počasi začel na volitvah Janšo obkrožvat?

pred 20 minutami je Boss napisal:

... ... ... ... ...

ehhh, dilema oziroma trilema.

In ko rešiš tole zgoraj, ugotoviš, da je zgolj dilema in ne trilema...

Popravljeno od Slivka

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

V glavnem, nabavil gume Uniroyal Rain Expert 3 v dimenziji 245/70R16, inteks nosilnosti 111.

Cena?

569,30€ z dostavo (za vse štiri). Sledila je še premontaža, centriranje in šravbanje na BTjca (30€). Se pravi, 600€ za letne gume.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
dne 20. 3. 2025 ob 12:41 je Bini napisal:

Torej je ABS samo dodatni strošek pri avtu... 😵‍💫

Saj je dandanes na vozilih veliko stvari, ki so zgolj in samo strošek. Je tudi na tem forumu veliko debat, kje se jih da izklopit in kako imajo nekatera vozila poenostavljen postopek, druga kompliciran, kako pri nekaterih vozilih odklopiš in je mir, pri drugih pa moraš pred vsako vožnjo odklopit...

dne 20. 3. 2025 ob 13:50 je Mraušk Mčk napisal:

... ... ... ... ...

Zdaj pa jaz prav ničesar več ne razumem. Do sedaj sem bil prepričan, da je ABS asistenčni pripomoček ki pomaga pri zaustavljanju, ne za speljevanje. 

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Včasih se počutim, ko da sm kmet an s hribu doma an ga ta mestn prou nč ne zastopjo...

ABS je asistenčni pripomoček za zaviranje. Ampak, ker cesta ni poligon, se je že velikokrat izkazalo, da nas spravi v težave - ker podaljša zavorno pot. Zato pri nas, ko vžgemo avto, še preden sploh speljemo, ugasnemo ABS. Da med vožnjo ne iščemo stikala in da smo že takoj pripravljeni na zaviranje v sili.

Pri nas ima ABS s speljevanjem samo to povezavo, da ga izklopimo, preden speljemo. Zato, da ne dela težav, ko je treba ustavit in da ne iščemo stikalo za izklop ABSa, ko smo že v težavah, ker takrat običajno ni časa.

A se zdaj razumemo?

V glavnem, nabavil gume Uniroyal Rain Expert 3 v dimenziji 245/70R16, inteks nosilnosti 111.

Cena?

569,30€ z dostavo (za vse štiri).

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano
Pred eno uro je jstdoma napisal:

Smo demontirali kar smo lahko. Potem pa je en vaški avtoklepar podvozje speskal in pobarval ene parkrat. Malo na avtodvigalu, malo na viličarju :) 

Avto je star 20 let, pa še toliko mora zdržat. Dobro da je komplet zgornji del aluminij.

Daj, ostani s tem vaškim avtokleparjem v dobrih odnosih, da ko bo BTjc na vrsti... ... ...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Takih ne delajo več...

Me pa zanima, kdo ga "de-rjavira", ker bi tudi našemu BTjcu počasi prišla prav ena malo bolj obsežna akcija. 15 let zimskih razmer po naši planoti, kjer ceste solijo ko pršut (12 do 14 tednov na debelo) je pustilo na podvozju svoje sledove...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Predstavljaj si to:

kupiš vozilo za 50.000€, daš v kesom motorko in cepine, se odpelješ po gozdni vlaki gor, cel dan žagaš, nato se v blatnih gojzarjih in v delovni obleki, polni žaganja in s smolnatimi rokami usedeš vanj in se pelješ nazaj domov - potem te pa hočejo prepričat, da je avto v enem letu izgubil 10% vrednosti. Ma kaj v enem letu, v enem dnevu zgubi 10% vrednosti...

In bolj ko je nališpan, več izgubi. In ta ima že sprednjo tablico postavljeno tako, da ti jo že gostejša visoka trava sname dol, kaj šele kakšne mlade maline ali celo leske...

In lahko si predstavljaš, kakšna je vožnja po visoki travi, ko ti začnejo vsi tisti parkirni senzorji piskat...

Všečen je, dokler ga gledaš na sosedovem parkirišču. Verjamem, da je kar predmet poželenja. Po pol leta lastništva te pa mine vse...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 13 urami je Shrek napisal:

....invalid?...

Ne, "parkirno mesto" je v bistvu prostor za "dostavo" učencev, da starši ustavijo, ko pripeljejo otroke v šolo in potem peljejo naprej. To ni prostor za invalide.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 urami je Janez007 napisal:

Po poteku garancije se res verjetno ne bo splačalo odpirati X motorja - se strinjam s @Shrek . Če se danes že pri G motorjih nekateri sprašujejo o stroškovni upravičenosti menjave navadnih batnih obročkov ...

Za @Alex vemo, da se bo znašel. Pri morebitnih težavah GPF filtra ima že danes v rokavu poceni rešitev. 😁 

image.png

Fantje, če so kakšne težave, snemite kos dol (po možnosti brez žage) in mi ga pošljite. Čiščenje katalizatorja je 80€, nov katalizator za BTjca je 200€. Pri filtrih trdih delcev so podobne cene. Tako da brez spraševanja o stroškovni upravičenosti in brez zganjanja nepotrebne panike. Bolj je problem, da je avto en teden nevozen kot pa strošek...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 7 urami je skritikrt napisal:

Bomo pa videli...al pač ne...samo počakati moramo.

Jaz mojo Mazdo mislim sfurati do konca,torej zna biti,da me boste še dolgo morali tukaj prenašati😄

Torej -še bo zanimivo😉

Glede na to, da je naša dizelca naredila 360.000 in se še vedno vrti in glede na to, da poznam modela, ki je z enakim motorjem v šestici naredil 500.000 km in glede na to, da so Mazdini dizelaši bolj problematični od ne-dizlov (vsaj po mnenju lastnikov ne-dizel Mazd na tem forumu) se zna zgoditi, da boš prej ti "prifural svoj konec" kot pa Mazda...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Berem zgornji članek in pridem do stavka: "najstarejši vozni park pa ostaja v goriški statistični regiji".

Ja, se sploh ne čudim. In če bi prej vedel, kakšni problemi bodo s FucksWagnom, bi bil vozni park še starejši...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

A pol CX-30 z nedinotom tud? 🤣

Ampak samo, če je premium rdeče barve in premium tablic...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 13 minutami je dvorjan napisal:

Preden zaidete spet.

EV v praksi najhitrejši na cesti ...

WWW.MOTORTREND.COM

Cena za osnovnega se začne pri 211.000€.

Mislim, da to ni zame...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Uf... 

Roman bi lahko napisal, kar se SŽ tiče, ampak ni za v to temo... 

Zakaj pa ne, saj SŽ večinoma vozijo na elektriko. In ta tema je "elektromobilnost"...

😛

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

V Jugi ni bilo VSE slabo, to je res. Je bilo pa veliko slabega. Ker če ne bi bilo veliko slabega, se ne bi glasovanja udeležilo 93% volilnih upravičencev, od katerih jih je bilo 95% za odcepitev od Jugoslavije.

Katero glasovanje je še imelo tako udeležbo?

Na katerem glasovanju so bili ljudje tako enotni?

Mislim, da mi ni treba odgovarjat...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 41 minutami je Janez007 napisal:

Logično, to sem že tolikokrat pisal, da si grem že na živce ... da se cene oblikujejo na osnovi 14 dnevnega preteklega povprečja.

@Slivka, @Alex. 2 možnosti sta:

- da ne moreta razumet - dvomim

- da se delata neumnega - to bo to. :) 

Čez 2 tedna pa bi morala biti občutna pocenitev. Razen če se zgodi spet nekaj novega, nepredvidljivega, kar pa je ob sedanjem predsedniku ZDA čisto možno ...

image.png

Jaz razumem, zato sem pa napisal, da priporočam rumenkasto frizuro in rdečo čepico. 

Mogoče še napis na čepici: America first al kako je že to...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.