Skoči na vsebino
Predelava na LPG/Avtoplin Mazda 6 1.8 l2006
Napisano

Jah re?mo men zadnih 500km skorajda ni porabu bencina. Kazal?ek se je komaj zaznavno premaknil. Sicer imam plin premalo ?asa da bi lahko z zagotovostjo o cifrah govoru ampak...

Torej predno preklopi na plin v teh arkti?nih razmerah potrebuje nekih 2-4km odvisno a je mestna ali relacijska vo?nja, potem pa bencin uporablja izklju?no samo ?e za v?ig v kolikor se ne shladi preve? avto.

Predvidevam da ni porabil veliko goriva v tem ?asu, plina pa tudi ni porabil za 40l. Ja tud prej je bla poraba preko 8.5 v ve?ini primerov, razen ?e sem bil zlo ne?en z nogo na avtocesti :hudicek: Mestna vo?nja je ?la preko 9 hitro.

Realna ra?unica je nekje med 60-70% stro?kov vo?nje na bencin. V upo?tevanju tudi stro?kov plinskega sistema.

Pa? se najve? se pozna razlika v na?inu vo?nje. So ?e pri top gearu dokazali da prius porabi ve? kot BMW M3 :hudicek:. Ja mislit sej na plin bom mal bol pohodu se hitro pozna :hudicek:

Zmaga je ko gre? tankat pa nikol ne natanka? ?ez 50e !!!. Poln tank benza pa redbull je bil od oka 100e :harhar:

Aja ja na?eloma se lahko tudi dogovoriva pa pride? pogledat sistem v LJ.

Zgolj na ra?un mraza, ker se avto (uparjalnik) dalj segreva, potem je 100% plin na tvojem. Poleti bo? imel en tank od marca - novembra....

Ni pa neumno da enkrat na leto zgoni? samo na benz da malo sistem spuca? pa benz zamenja? :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Avtodomarji prisegajo zgolj na FIAT....

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

ce mas v leru in ugasnes avto bc ti sploh ne dela :)

(jaz sem tko prevozil cel vrhniski klanc ko mi je zmankal bencina, ni blo serva ampak sem pa prisel do prvega izhoda vrhnika, kjer je bla pumpa ene 200m od cestninske postaje)

Jep v leru so ?rtice....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

prisparal bi neverjetnih 1.5 eur, kar pa lahk povrnes da das v ler k bo kaksen klanc dol :)

On je gorenjska peezda no....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano

Sem poslal vpra?al preko ebay pa mi je napisal naj mu po?lem mail.Verjetno misli prodat mimo ebay-a.Bomo vidli kak?na je cena.

?e pla?amo preko paypal-a smo verjetno za??iteni.?e zmeraj pa lahko re?emo,da ho?emo preko ebay.

Ta staro bi prodal za 100?,?e ne jo bom obdr?al.

ni panike izven ebaya dokler je paypal ker ebay vzame provizijo in se ne more prosto pogajati

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nemci ne bi bili nemci, ?e ne bi imeli vse dokumentirano

izberi svoj avto

http://web2.carparts-cat.com/default.aspx?...1001&12=140

in spodaj klikni na tuv

http://www.dvsegmbh.info/PDF/einbau/12012/...5-004-03-22.PDF

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mislim, da ima prav da zrihta? - 40? pa mir.

Ena varianta je zastopnik, ker ni samo TUV. Potreboval bo?:

- TUV

- izpis optike in poro?ilo o vgradnji - tu se je treba zmeniti z nekom, mu pla?a? optiko, pa da ti ?templja ?e tisto poro?ilo. To poro?ilo dobi? na tehni?nih

Eno leto nazaj sem jih menjal na MX5

veliko se najde preko googla - i??i eibacx XXX TUV PDF (xxx je model)

ali pa pokli?i http://www.amortizer.si/eibach-sportne-vzm...-in-amortizerji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

jaz se moram ?e poigrati, pa bom posnel tudi no?nega. Sedaj sem samo montiral in odpeljal brez nastavitev, in na koncu SD kartico s sabo vzel.

Dost dobro se vidi - hud video, kar je za ceno/kvaliteto pri?akovati

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Za plin ni? ne re?em, ker ga nimam... za diesel v slu?benega ne dajem nobenga aditiva pa gre presenetljivo dobro, ?eprav je TDI 2.0 (tist motor, k naj bi mel najve? te?av pri VAG-u).

V svojega pa vsak drugi al pa tretji tank ruknem 10ml (en zama?ek) tko, da ne vem :ne vem: Sicer je pa res, da sem enkrat (en tank) mel rahlo pocukavanje na Petrolu ampak sem ga me en tankl tud na OMV-ju in na Agipu. Edin pri MOL-u ni blo nikol ni? nepredvidenega. Zdej pa nej bo ?lovek pameten, ?e je lohka. :closedeyes:

moji TDIji tudi niso bili ob?utljivi....no sem vedel da ga tvoja pije na skrivaj :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Predsodki... :ne vem:

Tankam ve?ino na Petrolu.. slu?beni avti pa skoz na Petrolu in nikoli nisem opazil, da bi bilo kaj narobe.

Boss pozablja? da dodaja? skoraj vsak tank siruiusa

jaz ko sem dal antigrippante od Spektra je predel ko puter na petrol, vedno ko pa je ?isit petrol cuka, na ?isti OMV ne....to ni predsodek...

P.S. Naj plina?i povedo koliko problemoj je s plinom petrola pozimi, zaradi njihove mrazu prilagojene me?anice :vskalo::vskalo::vskalo: , boj?, ajvar, jaz vsi smo imeli - imajo probleme

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Ok, moji sedajle pozimi definitivno bolj pa?e OMV, zadnji 3je tanki brez pardona, novi Petrolov pa cukanje pri 1500....

o?itno ?obam ne pa?e - aditivi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sam men se zdi tale kvaliteta precej porazna :ne vem: a ?e? en video narest na najbolj?i?

?lovek, kaj bi rad, to je avto kamera :)

si videl od mare- sliko?

no res pa da mojvideo.com ni ravno referenca in ?e na srednji kvaliteti imam, na pcju in VLcju je mnogo bolje...

avto bo 4 dni v Benetkah zamrznjen, drugi?...

PS - za 40? je tole blueray.....

http://www.ebay.de/itm/260801723730?ssPage...984.m1439.l2649

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolk pa ?e ma DPF? Oziroma kaj je druga? pri jermenu al je z DPF al brez :ne vem:

napenjalc je isto - ampak ne verjamem v zgornjo cifro ravno, ker samo napenjalec MIKRO jermena z jermenom je skoraj 300e, kje je ?e glavni jermen, ?ponar zanj, olje......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Obljubljeni videji - za 40? preklemansko dobra zadeva, le zvok moram ubit...pa mogo?e lahko dam ?e na manj?o kvaliteto, trenutno na srednji.

http://www.mojvideo.com/uporabnik/mazda5gta/video - zadnji video je z Webastom :)

pa ?e to - snema tudi serviserje - njihov uvoz v delavnico, izvoz, na parkiri??u, vidijo se radarske kontrole, semaforji itd - cela zmaga, kvaliteta je res dobra.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Bila je sprva cena 9.999?, zdej pa ne vem kako je pri?el na tole cifro! :ne vem:

mogo?e je enko pozabu, ali pa 10.000 polog plus prevzem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 323f
Napisano

ammm, si ?e drugi ki spra?uje za ta avto, tukaj, torej gas!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jures, ne bi se strinjal s teboj, ta majstr je imel ?e od nekdaj OGROMNO dela (poznam ga cca. 3 leta), tako da ni fora samo v mazdah, pa? pa se ga je enostavno (upravi?eno) prijelo dobro ime in folk ko ima enkrat njega za serviserja, dejansko nima razloga za menjavo! :jupiii::danzoman:

Vem...predvsem renoje... :P

P.S., to je bil sarkazem, zdej in prej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lahka ti ?e mojga serviserja priporo?am... Olje, filter, sve?ke, mikrojermena, zobati jermen, vodna pumpa, ?panerji, diski spredaj,... Je bilo 320? material...

govori? ti o bencinarju slu?ajno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.