Skoči na vsebino
Avto kamera F900LHD
Napisano

Sem ?el ?e malo raziskovat, ker mi tele performance nekako niso sedle v glavo in na ?alost imamo neke pocen fake prave DOD F900LHD kamere, ki ima tudi precej bolj?i ?ip, ki omogo?a kompresijo, kvaliteto slike, cel kup drugih mo?nosti: flip screen, image stabilizator, precej ve? razli?nih resolucij videa, slowmotion pri 120FPS.

V glavnem ve? o fakih v primerjavi s pravo verzijo je na strani

http://dashcamtalk.com/dod-f900lhd/

kako izgleda prava in ktere funkcije ima je v tem videu

prave specifikacije so na tej strani, kjer se lepo vidi kolk ima prava izbolj?ano kompresijo, ki omogo?a za 2,5x dalj?i film?ek na isto velikost datoteke z videom.

http://www.dod-tech.com/dm.php?prod=f900l.jpg

Zdej mi je jasno od kod razlika v videjih, med pravo in temi fejki

prava

fake

razlika je opazna in tud razlika je opazna v ceni saj je prava preko 110-120 dolarjev. Tako, da se je treba tud unim na?im preprodajalcem na bolhi opravi?it, ker ?e je original je pa? tolk vredna in niso kej dost nategnili cene.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto kamera F900LHD
Napisano

Kr nekam je tale tema potihnila - v glavnem ?e moja opa?anja.

Tudi ?e da? na najmanj?o lo?ljivost je 10 minut film?ka 1,3GB kar je too much - to je davek poceni robe saj notri nima procesorja, ki bi zmogel kompresirat film v realtime-u v Dvix ali Xvid, da o Mkv-jih sploh ne govorim.

Re?itev bi verjetno bila v uporabi 32GB kartice (upam da dela tako velika - je ?e kdo slu?ajno sprobal?), kar bi za ve?ino zadostovalo saj je pol to za ene tri ure materjala.

Ravno tako ker je procesor?ek o?itno bistveno pre?voh in v video na?inu tudi ni image stabilizatorja in v kombinaciji z vigel vagel nosil?kom zadeva ruka sliko na playbacku kot nora - ok to se da v postprodukciji tud malo po?timat tako, da ni tak hud minus.

Kartice se ne da zamenjat brez uporabe kak?nega ?pi?astega predmeta (kuli recimo).

Zvok je pri moji izredno ?ibek in ?e ga ni? ne obdelam je treba kr precej zvo?nike poja?at, da se kej sli?i. Ne vem a je to napaka sam pri meni ali imate tud ostali tako ?ibek zvok?

Dodatni minus je barva vakumskega priseska, ki se ?e na dale? vidi, da je nekaj na ?ipi prisesano saj, ?e bi bila ?rna bi bilo precej manj vidno - ?koda tudi, da ohi?je kamere ni ?rno saj kr malo preve? bode v o?i tako, da verjetno jo bo kr potrebno snemat in zapirat v predal, da ne bi kdo do?ivel kak trenutek slabosti in hotel zadevo od bli?je pogledat.

Plus je pa ekstra nizka cena, ki nekako odtehta vse na?tete minuse bom pa vseeno rekel, da tole ni najbolj?a re?itev za stalno jo imet v avtu - bo treba kej druzga pogruntat... predvsem manj opaznega in z bolj?o avtonomijo (kompresija slike).

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 6
Napisano

Hvala za odgovore. Zanima me samo ?e nekaj, kako je z obrabo notranjosti (prestavna ro?ka, volan)...?

Tako, da si bom pribli?no znal predstavljati ali so kilometri realni, ker imam trenutno Seat Leon Nitro pa sta volan in prestavna ro?ka pri 90k ?e tako boga da bi rekel da jih ima proti 200k :blush:

To je pa tolk odvisno od drugih dejavnikov predvsem tudi kak?en ?vic ima posameznik. Nekateri imajo tako agresiven, da je volan uni?en prej kot pri 100kkm. Pri meni je OK - pa? se vidi, da ni nov sam po tem ocenjevat kilometre bo bolj te?ka.

Od kod pa si? ?e si kje v Lj ali bli?ini se lahko med tednom zmeniva pa lahko pride? pogledat kako zgleda ohranjenost na moji pri 120kkm.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 6
Napisano

Nimam kje napisat:

v ?tirih letih in ve? kot 120kkm je bilo le:

- vodila voznikovega sede?a so se rahlo razrahljala in je v ovinkih pod ritjo rahlo po?ilo. Zadeva urejena v garanciji

- crknila parkirna lu?ka spredaj levo

Osebno sem zelo zadovoljen in sem z serijo II veliko bolj kot pa s prej?njo, ki pa tudi ni bila slaba.

Ima pa tale ?estka eno zelo veliko napako... zaradi nje sem izgubil tisto neko ?eljo, da bi menjal avto in poskusil kaj drugega. Nekako ti priraste k srcu in ?e ne bo kakega nepredvidenega dogodka se bova z mojo ?estko dru?ila ?e kar vrsto let. :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoplin
Napisano

Ne vpisujem vec, da bi pa bc lagal za liter?? Verjemem mu ker tankamo nad 600km vedno, do rovinja in nazaj je pa kazal 5,2...

Tud pri Das Auto 1.6TDI ka?e BC 5,4, gre? pa prera?unat je pa 6,1

Sicer je pa tank 42 litrski pa ?e tanka? notr recimo 39 litrov je to cca 6,5, kar je v bistvu zelo dober rezultat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoplin
Napisano

V tehni?nih podatkih, je 6,4 za ta avto povpre?je. Kje ima? kak?en zapis na poraba.com? Za prej?njega si mel za tega pa skriva?. Prej?nji je mel 6,12 pri 86KM a ta ma pa na istih relacijah 5,5 pri 136KM. Kako nej verjamem tem?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoplin
Napisano

Trenutno pa mala posast z 136 konji zre 5,5 pa se v mestu vozi. Ta avto je pa zmaga

Sej se heca?, ne? Pa pri mestni vo?nji :hohoho:

A si se kej z BMW-ja?i dru?il zadnje ?ase? :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano

Zadnji? sem se ?el malo v makomo v celju pozanimat, im mi pravi prodajalec, da za cX-5 pobirajo naro?ila ?e za maj naslednje leto... pravi gu?va je velika, dobro se prodaja model..

Zima bo kot ka?e izredno huda z velik snega pa ljudje rabijo mal bolj terensko vozilo :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Group buy 2:
Napisano

Boss, ti ima? to na trahtorju z DelaPrahFini - si kaj opazil, iskal te parametre?

Nisem - jaz imam itak trenutno porabo priklopljeno in vem kolk bi morala kazat, ?e pa je za 2-3 litre vi?ja pa dela regeneracijo. ?e ima? pa zelo prefinjen sluh lahko pa celo sli?i?, da ima motor malce druga?en zvok.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Mislim, da ne bo ni? plesala samo dvomim, da bo? lahko tja spravil ta ?iroko 225. Verjetno bi pa ?la notri 205 ali pa ?e za kak?en centimeter o?ja.

Pol nimas tega?

nope :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Verjetno si menjal na zimske gume in je zaznal spremembo. Napumpaj gume kot je treba, potem pa ?e ima? gumb ga dr?i pet sekund da se resetira (takjo je v nemcih :) )

Pri mazdi nimam pojma, moja ima merjenje vrtljajev na kolesih in ni? ve? senzorjev v gumah...

Nobenega gumba ni... vse deluje samodejno samo senzorji morajo delovat oziroma morajo biti v gumah.

KAr se ti?e bluetootha, preko glasovnih ukazov se da nastavljati zadevo - v angle??ino, sicer pa samo 'paira?' telefon preko radia (bluetooth meni) in ne rabi? tiste tete, je samo za glasovno izbiranje, lahko se pa na dolgih vo?njah pogovarja? z njo....

Pri tvoji sicer ne vem, ker je mo?no da je druga?e ampak pri nefejstilftani se enostavno mora? poment s teto, ?e ho?e? uparit telefon.

glej moras imet kot prvo senzorje notri, se pravi tam ko je ventil ni huma ampak je kovinski del (aluminij) to moras imet na vse 4 feltne, potem pa vse 4 gume morajo biti napumpane pod enakim tlakom, ker fora je da se senzorji med sabo spoznajo in ko ma ena nizji tlak kot druge 3 sporoci napako.. to je to..

Malo te popravljam, tlak je lahko razli?en saj ponavadi tudi je za sprednje druga?en kot za zadnje, glavni predpogoj pa je, da ?e tlak v eni gumi pade pod 1,9 ali 1,8 bara. To sem stestiral in deluje BP.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.