Royal Dutch Shell Lubricants 1280005 Helix Ultra Professional AF 5W-30 5 Litres : Amazon.de: Automotive
točno to olje, helix pro......kupovanje preko neta je še vedno cenejše, ampak, glede na to da je urdni servis, se mi zdi tudi 12,50€ ok....kolega ima sedaj novega vw golf-a (dizel) in je poslal na 3 servise naj mu pripravijo predračun za prvi servis in če lahko svoje olje prinese :), en servis mu je rekel da ne ?!?, drugi so mu rekli, da v tem primeru mu bodo za menjavo zaračunali 2x delo ?!?, pri tretjem ne vem kakšen je bil odgovor....tko da zanimiva filozofija vw servisov....
Opravil redni servis pri 125k km, dodatno zamenjali še senzor izpušnih plinov in metlice brisalcev spredaj in zadaj.
Sem na koncu mojstra vprašal, kaj zanesljivega mi priporoča, če bi se odločil menjati, pa se je samo nasmejal in rekel, naj vozim 6-ko dalje.
podobno kot jaz danes na servisu pri Seliču....pravi popravi robove blatnikov in vozi dalje naslednjih 200k km.....ni alternative (oz. je, ampak zelooo draga :)). Zanimiva je bila izkušnja, da je bil na servisu tudi en stric ki dela na AC Mobil na uradnem honda servisu (v tehnični nabavni službi) in je servisiral avto pri Seliču in sem malo debatiral z njim....in je novega Civica (hybrid) zelo pohvalil in da je tudi sedaj po 4 letih ko je zunaj, da nimajo reklamacij, težav....je pa priznal da je ta motorni sklop idealen samo za civica, medtem ko honda tiši ta sklop se v zrv in crv, ki je sploh prevelik in je to pa potem poraz.....ocitno neka cudna japonska filozofija....accorda pa v EU ne bo več...
Dej vprašaj še pri Žibertu, komu on vozi popravljat take zadeve.
bom, čeprav Žibert že od nekdaj velja za "zlatarja" tako da....ampak ja stane me nič :), od kar vozim kosilnico tja zadnjih 5.let na servis so se mogoče malo normalizirali.....
Danes na servisu smo opazili, da se bom moral enkrat lotiti ličarskega popravila obeh zadnjih blatnikov (v bistvu samo notranji rob), ker mi je z notranje strani začelo rjaveti, znana težava večine japoncev, in mi je serviser rekel, da sodeluje s tem ličarjem -> Dejan Gorjak s.p.; ali ga na forumu kdo pozna. Mi je pa majster rekel, da je tako popravilo dokaj nehvaležo, ker je notranji "zakrivljen" rob in se večina ne želi tega lotevati (najlažje bi bilo dobiti rabljene "nove" posamezne dele in potem odrezati , zamenjati samo te robove....ampak to se mi ne dela, ker bom brez avta vsaj 14.dni)....oz. ima kdo koga v okolici KR za priporočati (sicer imam svojega mojstra v Komendi, ampak tam se bojim, da bo popravilo pol vrednosti avta....cccc)
Sicer je vmes že enih 10 novih strani, ampak očitno ima Mazda kar drago olje na uradnih servisih (kar sem gledal račun od Alex-a 21,90€), meni so danes na uradnem H servisu olje prodali po 12,50€/liter (shell 5w.30)....
Ne želim spet odpirati debate, ampak za 8let star avto za moje pojme preveč oz.jaz osebno ne bi dal toliko😉🤣.....potem raje dodaš še 10k in imaš cx30 baby dino 😂 nov avto....
1.3M avtov, skoraj en na prebivalca in to z rastjo glede na lani...zamislite se malo v kaki 'krizi' smo...
Manjka tudi podatek kaka je npr.povprečna cena novo kupljenih vs povprečna slo plača, potem bi se šele videlo kaj je za slovenceljne najbolj pomembna stvar, četudi si jo verjetno več kot 50% realno ne more privoščiti....ampak šteje pa za sosede🤣😉😂
Sanja Ajanovič Hovnik je po naših neuradnih informacijah med devetimi kandidati, ki izpolnjujejo pogoje za delovno mesto vodje sektorja za pravne zadeve in kadre. Sodeč po razpisnih pogojih ji je to mesto...
to je podobno kot v šolah, zdaj je že vsak mulc ki ima 3 treninge fuzbala na teden kao športnik :), in mamice pišejo, da ne smejo preveč telovadit.....se spomnim svojih srednješolskih let, kjer smo imeli v gimanziji kr športni oddelek (en razred) potem so bili pa poleg nas, ki smo imeli po 11 treningov na teden, z enakim statusom nekdo ki je treniral ples (2x na teden), vaterpolo (3x na teden) in podobni šahovski športi :).....
Na Accordu mi je doma odtrgala obe šobi za pranje stekla, zdaj ali ji je dišala plastika ali pa vitrex, kot rečeno, bizarna zadeva, ampak na pokrovčkih se še zdaj poznajo zobje, ker jo je očitno zanimal pokrovček, ki ga seveda ni mogla prijeti takoj, ampak počasi, enkrat ko sem prišel ven sem najprej opazil luknjo, sem mislil da se nekje to zgubil, potem pa cca.10m stran od avta pokrovček in sprednji podaljšek spojlerja, tako da imam zaznamovane zobe nemškega ovčarja na Accordu....kot rečeno bizarna zadeva, mogoče nima veze s plastiko in je našo psico ko je bila še mladič to zanimalo, čeprav ima na parceli x stvari za gristi, ampak.....
Plastika (predvsem) nova ima očitno nek zanimiv vonj za pse, tako da je dobro, da ti jih ni pogrizel/obgrizel :)....sem imel doma precej bizarno izkušnjo
Slovenceljni in glavni šport = urejen in spedenan avto :), priceless...... (p.s. da bi dal za popravilo feltne 100€ me pa res mine, boli ne k.....če je poškrabana, ker bi bila/bo čez kak mesec ponovno, ker avto vozi tudi žena :), cccc)
to je čiso normalna cena 👍, lahko bi pa vzel neke iz druge linije in privarčeval po gumi kakih 25€ in v celoti mogoče celih 100€ za naslednja 4.leta pa ne bi vedel kaj imaš.....
Člevek je najbolj prilagodljivo bitje, s časom se vsega navadiš :)..... in pri avtu lažje kot pa kje drugje :).....in govorim samo za avte.....meni osebno je najbolj noro da bi nekaj kupil, za kar bi dal kar nekaj denarja, pri čemer bi to kupil z nekim grenkim občutkom, da to ni to......za to imamo volitve v SLO :).....pri avtih je kljub vsemu nekaj dobre izbire, dejstvo pa je da avti niso več tako dostopni, kot so bili še pred časom in z EV se je krog in nabor dobrih avtov/znamk z dobrimi mašinami bistveno zoožil....
Spraševal sem za tole ''luknjo vmes'' glede situacij na cesti... 2700-3200 sem ocenil mal na oko, glede na položaj številk na dnu grafa, mogoče sem mal preveč levo/desno odmeril, ampak sem označil, da bo bolj jasno.
Sprašujem točno to, v šesti brzini, brez žaltanja dol in po možnosti ročni menjalnik ja.
laično bi rekel, da je tukaj razlike par Nm, kar mislim, da nihče ne opazi, kot bi rekel, da ima en pospešek do 100 7,7 ali 7,9, mislim da tega nikoli ne opaziš v real life.....razen če bi res meril na kaki stezi, valjih....
Očitno je imel @Alex prav ko pravi da so GY trenutno TOP, tudi pri nemcih so na prvem mestu, pri čemer občutno cenejše kot Michelin....zelo zanimiva je ocena Vredestein, ki je pri AMZS zelo visoko, pri nemcih zgolj na 13 mestu.....samo po teh testih bi rekel, da je GY res price&performance izbira.....
Mnenja ? (jaz bom moral zamenjati Michelinke in po vsej verjetnosti se ne bom odločil za PS5, ker so me PS4 malo razočarale.....)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
točno to olje, helix pro......kupovanje preko neta je še vedno cenejše, ampak, glede na to da je urdni servis, se mi zdi tudi 12,50€ ok....kolega ima sedaj novega vw golf-a (dizel) in je poslal na 3 servise naj mu pripravijo predračun za prvi servis in če lahko svoje olje prinese :), en servis mu je rekel da ne ?!?, drugi so mu rekli, da v tem primeru mu bodo za menjavo zaračunali 2x delo ?!?, pri tretjem ne vem kakšen je bil odgovor....tko da zanimiva filozofija vw servisov....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani