Skoči na vsebino
Prvi nakup mazde
Napisano

Ok...ni samo tle dolivanje  ..treba kontrolirat koliko kapljic olja steče v 10sek.v sistem ..na vrhu je vijak za nastavljanje 😉saj tako sem jaz imel..novi sistemi imajo novejši sistem😉lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 2018 2.5 AWD
Napisano
pred 10 urami je Malek84 napisal:

Pozdravljeni,

za svojo Mazdo CX 5 2018 2.5 AWD, potrebujem oz. se zanimam za naslednje stvari in prosim za kak predlog, kam se lahko obrnem glede na vaše izkušnje 🙏:

- posodobitev software-a;

- vgradnjo vmesnika, ki omogoča brezžično uporabo Apple Carplay;

- strešne nosilce Thule za Thule Wingbar (avto nima strešnih letev);

- obstaja opcija vgradnje vmesnika, ki omogoča daljinsko odpiranje in zapiranje oken?

- se lahko izklopi zvok ob odpiranju prtljažnika?

Hvala za vsako informacijo 🙏

Imam nosilce za cx5 zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plastika na Mazdi CX 30
Napisano
pred 27 minutami je Bini napisal:

Hvala, končno ena pametna razlaga! Je bilo pa tako že rečeno, da se vidi samo pod določenih kotih in primerni svetlobi. Vse do lani imajo to"ziher"! Nimajo le, če so v zadnjem času v proizvodnji kaj izboljšali.... :whatever:

Meni se za tole fučka.... 😊😉

Ej...enakoooo..tudi meni😉😁če ne si daš sončna očala gor ..gassss🤣😉😁samo ne komplicirat preveč...zoom zoom 😁😉😝😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz tudi grem letos na nove letne  gume continental 😉😁😁tudi če so malo dražje 🤣

Verjetno jih bom kupil na 

Gumax..😉😉😉😉zoom zoom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Evo, tudi midva z Gelipterjem sva prejle  obula naše lepotice v zimske gume. 

Izgledalo je pa kot na dirki F1.😊

Jaz z "pištolo" (makito) odvrnem vijake, on dvigne avto z hidravlično dvigalko, 

Jaz do konca odvijem vijake, on kolo dol, že razmaščuje vse in z jekleno krtačo pošmirgla, takoj namaže vijake z mastjo, očisti naležno površino. 

Zimska guma je že gor, on jo drži, jaz z pištolo privijačim. Ta čas on spusti avto dol, jaz že z moment ključem privijačim do konca. Zadnja guma je bila gor in dol v 7 minutah. Lahko bi rešili to še v kakih dveh minutah manj, a se je že delal mrak. 😊

Vmes sva popila še brezalkoholno pijačo, podebatirala o naših Mazdah in hkrati  ugotovila, da so njegove letne bridgestonke totalno na koncu (le še 4 mm profila). Bo potrebno nabaviti nove Conti 7 spomladi. Prav tako so njegove čeljusti (od cx30 seveda) v precej klavrnem stanju in jih bova spomladi obnovila., oziroma prebarvala. 

Ko sem vozil domov, se je prižgalo opozorilo, da je prenizek tlak v vseh gumah (spredaj le 2,2 bar, zadaj še manj in sicer 2,1 bar) . Tudi to je urejeno. 😊

Izgledata pa naši cx30 z črnimi feltnami veliko bolj športno kot pa z originalnimi grafitnmi srebrnimi. 

Ja....res je 😉hitro sva premontirala zimske gume gor na obeh CX30 👍👍👍kot v box-u F1😉😁😉zdaj je vožnja TOP ...tako da drugo leto bo treba res nabavit nove letne gume conti.7.🙃🙂😉pa tudi pobarvat te zavorne čeljusti malo so oksidirale ...vreme sneg dež  in itd ...

Zoom zoom ...lp😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 16 minutami je Alex napisal:

Z Gelipterjem vedno bolj ugotavljava, da so te prvovgradne  bridgestonke na cx30 ob deževnem vremenu samomorilske gume. Še to sezono bodo gor in čeprav imajo moje prevoženih le 16000 km, bodo romale na predelavo. Spomladi pa gor Conti Premium contact 7. 

E..ja tako je bo treba menjat te prvougradne gume 😉😁😁lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 uro je Z M A J napisal:

Gelipter, mene totalno mika kupit BT50, pa ne Slivka edition,temveč od Tomosa. To bo verjetno že kar zverinska cena, če bo v kolikor toliko dobri kondiciji in z legalnimi papirji?

Glej...nekaj bi se dalo zrihtat...res jih je že malooo...tudi iz Srbije prihajajo..samo so za obnovoit...😉😁pokliči me ko boš rabil ...😉😁😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 urami je FuManchu napisal:

Gelipter, to delaš generalne obnove ali sam na hitro mal pobarvaš in spoliraš?

Ne to je generalna obnova celoten motor APN4 letnik 1978 ...barvanje komplet in nov krom in itd...drag sistem je tooo..moj hobi..😉😁tle je full dela  😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 19 urami je Alex napisal:

V naslednjih dnevih boste lastniki cx30 z x 186 motorjem dobili vpoklic za kontrolo hladilnega sistema. Mene so že kontaktiral iz btc v Ljubljani. Seveda sem gladko odklonil, da bi stopil še kdaj v ta njihov žgabucin. Se bom raje najavil v Avtoplus Kopru, čeprav je isti polom kot v Ljubljani. 

Ja...pa bomo peljali na preventivni pregled Mazdo CX30..saj je v GARANCIJI 😉😁😁😁za zdaj je vse ok👍👍👍👍😉zoom zoom😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 47 minutami je Alex napisal:

V ponedeljek sem imel redni servis na mazdi 6. Našel sem obalnega "pelkota", mehanika, ki je bil edini strokovnjak za mazde   na avto plus Koper.. Prišel je po avto, servis naredil v eni uri in mi ga pripeljal domov. Jaz sem prispeval Motul olje, on vse ostale filtre. Cena? 

100€ za delo +material. 

Vozi pa drugače tudi relly (mitsubishi Evo 😎 in avto tudi sam pripravlja za dirke. Pravi, da je moja 6-ka v top formi, kolektor sploh ni nič zabit, vse tip top. 

Zelo sem zadovoljen, da imava z Gelipterjem tako super mehanika po novem. 👍

Res...TOP mehanik in strokovno podkovan 👍👍👍...pa zoom zoom 😉😁😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2019 dizel
Napisano

Ja...kaj pa zgodovina da se preveri avta in km...digitalna serv.knjižica in itd ...na pooblaščenem servisu...😉😁😁moraš imet veze da ti povejo 😉😉🤣😁😆lp 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.