Nič vam ne verjamem, dokler ne navedete kaj konkretno ga je servis polomil, da jih grajate (kateri servis, kdaj, kaj). Če vam ga niso oprali in pranja niste naročili, niste dobili zastonj napitka, potem to še ni razlog za nezadovoljstvo. Je pa v mnogih primerih lahko problem tudi problematična stranka. 😁
Mazda 5 je tja prišla z avtovleko. V treh dneh niso našli napake, zato sem si sposodil prikolico in jo odvlekel na drug Mazdin servis, kjer so ugotovili, da so bile smeti v nafti, da pa je filter nafte "odprlo" in so smeti pristale v nekem elektromagnetnem ventilu, ki zato ni ne odpiral do konca ne zapiral do konca. V treh urah je bil avto zrihtan.
Pranje?
Zastonj napitek?
A se ti hecaš? Avto peljem na servis, da ga poservisirajo. Če bi rad, da ga operejo, ga peljem v pralnico. Tisti napitek za 1,20€ si pa, zaenkrat še, lahko sam plačam.
Problematična stranka? Zanimivo, stranka, ki je problematična na enem servisu je povsem neproblematična na drugem...
Glej, za to napisat sem porabil skoraj 10 minut - kar je kakšnih 20 krat več kot so vredni. Zato se lahko repenčiš in napenjaš in 5eliniš do onemoglosti, ostalih primerov ne bom več opisoval...
Če ti ga ne operejo, se greš lahko bunit na uvoznika (mazda motor slovenija).
Nekoč je Mazda imela nekaj servisov v Sloveniji. Zdaj jih v krobu kakšnih 130 km od Nove Gorice ni več niti enega. Sicer je nekaj šalabajzerjev, ki imajo Mazdin logotip nad vrati, servisov pa ni več.
Da bi oprali! A se hecaš? jaz sem že nekajkrat po servisu šel krog okoli, da sem pobral orodje, zatisnil jermenice, podmazal križe kardana,... Skratka, da sem servis opravil do konca. A ti bi pa, da ti še avto operejo?
Čeprav... Hja, saj drugega kot zamenjat olje, oljni filter, oprat od zunaj in zaračunat itak niti ne znajo več...
Mimo kamnoloma pri Solkanu je omejitev 40. Ampak, ja, nisem ravno zgled, pa ker sm kmet an s hribu doma - gojzarji so težki, pa pritisnejo pedal malo bolj kot kakšne sandale - in sem šel tam mimo 50. Dohitim enega kolesarja in, čeprav je polna črta, se ga odločim prehitet. Takrat pa trobla na polno in me prehiti nekdo... Čez polno črto in krepko čez omejitev, ker sem že jaz prekoračil...
Točno to sem razlagal, @Matick. Na tem posnetku ima izletne cone na vse strani. In če bi se na stezi našla kakšna ovira, bi imel kam zavit in se oviri izognit. Na cesti praviloma nimaš toliko prostora na vse strani, kot ga je na tem posnetku...
Mah, brez veze. Glej, ja, peder-bremze so super zadeva. Vseeno tudi tebe prosim, da držiš večjo varnostno razdaljo, če boš kdaj vozil za menoj. Sicer pa, BTjka ima eno spodobno traverzo za zadnji odbijač, tako da niti ni potrebno, da voziš na večji varnostni razdalji...
Pa še to. Ko guma zdrsne, ne moreš ovinkat. In v ovinku letiš pri blokiranju ven.
... ... ... ... ... ...
In kam boš ovinkal? Cesta ni poligon in nimaš na vse strani izletne cone. In največkrat lahko izbiraš: desno med leske ali v grapo, mogoče na kakšen pločnik, ali pa levo v nasproti vozeče vozilo. Ali pa naravnost in napičiš v rit tistega, do katerega bi se mogoče ustavil, če ne bi imel peder-bremz, ki ti omogočajo ovinkat tam, kjer nimaš prostora za ovinkat...
Mah, brez veze, glej, ja, peder-bremze so vrhunska tehnika. Vseeno te prosim, da držiš večjo varnostno razdaljo, če boš kdaj vozil za menoj. Ker jaz kar pogosto obrnem stikalo, ki ga ni. V bistvu ga samo pred tehničnim priklopim...
... ... ... ... ... ... ...etu. Malo pomaga ABS, ke... ... ... ... ...
... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Glej, lahko začnem, pa se mi ne da več. Se bova enkrat dobila v živo pa z metrom v roki preverila, kako je s tem. Ker jaz imam montirano stikalo, ki ga ni, pa ti lahko dokažem, da peder-bremze kvečjemu podaljšajo zavorno pot in skrbijo, da tistega pred seboj napičiš v rit - zato pa jih tudi imenujemo peder-bremze.
In eno stvar si zapomni: cesta NI poligon. Ideje, ki jih lahko dokažeš na poligonu, ne delujejo vedno v realnem prometu. In peder-bremze so ena od takih stvari...
Katero olje pa bi bilo najbolj primerno za notranji hišni oljni jašek? Pred leti sem nalil novo avtomobilsko in ko sem po nekaj letih odprl so bile noti umazane zgoščine. Mogoče parafinsko - kot za v vinski sod?
Včasih so v vsaki kmetijski zadrugi prodajali strojno olje za gospodinjstvo (za šivalne stroje itd) v litrih, sedaj samo še v nekaj deset ml ...
Mogoče poskusiš s tem? se dobi v litrski ali 20-litrski pakungi... Obstane do dve leti, ker pa ne vsebuje kislin, ne razžira... Ne vem pa, kakšna je cen...
Lahko eno osebno vprašanje: in koliko krat si ti tako naglo pospešil?
Meni kar para na ušesa udari, ko se vsi pogovarjajo o nekih blaznih pospeških, potem pa v prometu vidiš veliko veliko večino, ki iz križišča spelje in menca in cinca in ne ve al bi al ne bi... Sploh se najdejo primerki, ki izsilijo prednost, potem pa namesto da bi potegnili moraš bremzat za njimi, da jih ne nabiješ. In dostikrat se naredi, da z BTjko, da malo razmigam bate, speljem iz križišča hitreje kot tisti za menoj. Pa je BTjka vse drugo prej kot makina di sportiva...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Snežne verige sem nasprejal in pospravil. Do novembra jih najbrž ne bom več rabil.
Čez kakšen mesec pa še zimske gume zamenjam z letnimi...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani