Skoči na vsebino
pred 40 minutami je nHear napisal:

Danes opravil tretji servis na MX5 pri 37500km. Sem jim pustil čokoladico...

Kaj me čaka? Povsem opran avto pa še mašina je bila spucana, ki je bila zaprašena od malteškega peska in še kakšnega balkanskega 😁

V Celju to vsem naredijo, hvala jim.... 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 42 minutami je Slivka napisal:

Plačal avans za "velik servis".

Ne vem, kam je tole prišlo in kaj je temu vzrok, ampak na pooblaščenem Mazdinem servisu so hoteli avans - vnaprej plačat material po predračunu, delo se bo pa obračunalo, ko prevzamem BTjca...

Kakorkoli, v petek grem pozdravit žabe in žabarje...

Kam smo prišli... :wub:😲😳🫣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je NevLado napisal:

že 2 mesca naročam jermenčke za mazdo, zdej bom pa še za karjolo par stvari naroču in bo končno zastonj poštnina na autodocu!

a je kdo tukaj ki ima z G192/G194 več km kot jaz (183k trenutno) in je poleg mikrojermenov in napenjalčka menjal še vodno pumpo?

nevem a naj menjam al ne, ne curi in izgleda vse suho, ampak če sem že v poslu?...

Če boš imel avto še kakih 100kkm ali več jo menjaj zdaj kot pa čez 50kkm pa si brez skrbi..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-5 (2016-2019)
Napisano
Pred eno uro je borelij napisal:

Menjal sem gume na MX5, prej so bile gor originalne letnik 2017, profila sicer dovolj, enakomerna obraba.

Ali je priporočljivo delati optiko?

So kakšni priporočljivi mojstri  v LJ-okolica?

Ne rabiš, če je obraba enakomerna. 👍😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 urami je tommzy napisal:

Jaz sem povedal svoje izkušnje. Pa nima veze ali je bil prej opel ali pa audi... 

Povem tako kot je. In še vedno tako trdim. 

Eni pa pač ne vidite dlje od tega kar imate očitno. 

Kakšen odnos? Do drugih? Jaz sem prišel po nasvet dobil pa kontra. 

Nima več smisla. Ne vidim razloga da bi se še kdaj vračal na ta forum. 

Vidim, da se ne da normalno pogovarjat. 

Bom zbrisal račun oziroma če ne morem sam potem prosim moderatorje za izbris saj tukaj samo čas izgubljam. 

Ti ni treba, ker boš kmalu ugotovil, da smo vredu fantje tu in ti nočemo nič hudega le pohecamo se kdaj na malo drugačen način. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Ti je pa lahko v uteho, ker ti je rekel, da si verjetno mulc. To je dobro. 😉

Vse bolj me spominja na Dragota.

Ta je dobra ja 😂 penzijonist pa mulc.... 🫣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Skozi si jamral da ti pije 8 in več pa ga ne teraš preveč! Zdaj pa voziš malo pod omejitvami in praviš, da si zadovoljen, da ti pije pod 7...😳

In ti praviš, da znaš vozit in je ta poraba normalna... 🤔

Meni pije avto 5.5 s tako vožno. 😂

Meni je pa važno, da imam pri avtu vse bp, ti pa zaenkrat samo jamraš tukaj narediš pa NIČ od NIČ! Jaz osebno bi samo povprašal tukaj za mnenje in nato odšel na servis ne pa, da tukaj črniš Mazde bluziš in živciraš člane M. Foruma.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 17 urami je tommzy napisal:

Bini po tvojem odgovoru pa vidim da nimaš pojma o matričnih lučeh. 

Še slep bi videl da nekaj ne štima. Sploh pa tist ki pozna avto. 

A tebi je normalno, da izklaplja Auto način za brezveze po regionalki tudi tam kjer ni prometa in ni cestne razsvetljave? 

Sem veliko kilometrov in let naredil z matričnimi lučmi da vem kaj je ok in kaj ne. 

Servis kontaktiram drug teden in se zmenim za termin. 

Upam, da bom kmalu na vrsti. 

Poraba je padla po BC na 6.8. Kar je že boljše a ne idealno. 

Ampak tudi vozim malo pod omejitvijo. 

Čim vozim kakšen km/h nad omejitvijo poraba krepko poskoči. 

Ajde OK in normalno za bencinarji. Bom videl koliko bom prevozil s tem tankom. 

V povprečju pa naredim 500km z enim tankom. Glede na relacije 38km v eno smer je kar mali doseg. 

Ti si zadnji, ki bi mi lahko sodil! Meni izgleda kot bi ročno ugašal dolge luči zato ti nič ne verjamem, sploh pa ne, ker tole vse skupaj predolgo traja! 

Glede na tvojo porabo pa niti vozit ne znaš! 

Zdaj sva si kvit pa lp.... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 5. 2. 2026 ob 18:19 je tommzy napisal:

Se oglašam ponovno ker mi eni ne verjamete glede luči. 

Matrične oziroma auto način mi nonstop izklaplja na regionalni kljub temu, da ni nasproti vozečih. 

Velikokrat zmotijo prometni znaki. 

Na servis še nisem šel. Grem pa takoj ko bom boljše saj imam spet neko virozo in mi ni za po servisih letat. 

Je prioriteta zdravje pol pa pleh. 

A to ni slab ampak bi bila lahko tehnika boljša. 

Lahko pa da sem res naletel na slab primerek. Kaj pa vem. Dvomim, da imajo vsi take probleme. 

Tudi v vratih ropoče ko zmešano. 

Če bom drug teden boljše grem na servis. Tokrat zares. 

Pol bomo pa vidli. 

Aja pa včeraj sem tankal. Naredil 35km do doma. Danes zjutraj je bil range 580. Igla za tank pa je bila malo pod polnim. 

Ko sem šel domov (cca 60-70km na števcu ) pa je igla skočila nazaj na polno in range je skočil na 620. 

Range se prilagaja. To razumem. Igla pa ne sme nazaj na polno skočit ali nihat. 

Tako, da zdaj sem 100 da ni bil samo enkraten primer in se problem ponavlja. 

Kaj bi bilo narobe z lučmi? Prilagam posnetek da vidite da to ni normalno. 

Vem kako morajo matrične luči delat. Tako kot meni sigurno ne. 

Kar se mene tiči si zelo slabo posnel in kar se je dalo iz posnetka videti ti ni nihče blendal kar pomeni, da je vse ok.... :nevem:

Bom še jaz posnel, da boš lahko primerjal. 

Upam, da bo to hitreje kot je trajal tvoj odho na servis.... 😁😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

To, da motor v prvih 6.000 km popije liter olja, ni kriv voznik - ker prvih 10.000 km se motorja ne obremenjuje in ne priganja v visoke obrate, da se zadeva lepo uteče. In pri nežni vožnji prvih 6.000 km poraba enega litra olja - ne, to ni kriv voznik, tega ne priznam. Kasneje ja, smo ga obremenjevali in priganjali, ampak prvih 10.000 km je šlo bolj umirjeno, da se zadeva lepo uteče.

Vse ostalo pa ... ... Dizelaš sam po sebi ni delal težav. Air-bag ni vezan na vrsto goriva in bi delal težave tudi, če ne bi bil dizel. Peder-bremze ravno tako. Pa amortizer, ki je spustil olje in so ga menjali v garanciji (!! In na pooblaščenem Fordovem servisu nisem mogel dopovedat, da se take stvari menjajo v paru na osovini in ne samo enega!!) tudi ni odvisen od vrste goriva. Pa tudi glavni računalnik, ki so ga morali menjat, ker je ves čas nekaj prihajal v varnostni način brez da bi našli dejanske napake, tudi ni odvisen od vrste goriva Pa da olje kaplja iz menjalnika tudi ni odvisno od vrste goriva. In tako naprej, ne bom zdaj našteval vsega, ker ne vem, koliko strani ima forum, pa da ne popišem celega Mazdinega foruma s Fordovimi težavami...

Če je pa težava, ker je voznik prepričan, da je vozilo s štirikolesnim pogonom primerno za vožnjo po hribih, pa ga parkira v garažo na 965 metrih nadmorske višine, pa ... Jah, glej, v bistvu je spet kriv Ford. Ker v Navodilih za uporabo nikjer ni zapisano, da je namenjen samo za uporabo na avtocestah Padske nižine in Panonske ravnine...

Za naprej moraš nabavit takšno Toyoto! Stara je več kot 15 let in ima ohoho km.... 

Kolk tole zdrži ne moreš verjet.... 🤔🫣🙃

IMG_20260128_085505.jpg

IMG_20260126_141558.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 22 urami je janB napisal:

Mi je pa pred časom na Selmarju majster rekel, da se rabljene šestke 2.2 prodajajo za nizke cene, potem pa začel naštevati kakšne so realne menjave, od ketne, injektorjev, odmične, turbine, vse do glave... seštevek v € je naračunal nekih 7k. In pol dodal, zakaj so bencinarji istega letnika vsaj polovico dražji - ker jih njihov servis ne bo videl.

Na koncu je rekel, ti samo furaj, samo če bo rdeča lučka za olje, takoj ustav 😅

To že jaz razlagam par let.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 19 urami je Slivka napisal:

Če to leti na mojo vožnjo včeraj od Nove Gorice do Destrnika in nazaj: prikolica je imela 2.550 kg. Zakonsko je omejitev na 100 km/h. Ja, sem pa pameten in umiren, to je pa res. In pa skromen. Če pa tebi kaj ni bilo prav, bi pa lahko potrobil pa nakazal, da ti sledim na prvo počivališče in bi častil ... ...

Nisi bil ti brez skrbi.... 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 13 urami je samSimon napisal:

Ja pri G140 so pa par zadev zarad teže ven vzel. Dvigalko naprimer. To zato, da je na grafu lepš pospešek vidt.

Tudi mi je nimamo.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Večina lastnikov Mazd so tako umirjeni in pametni vozniki! Jaz jih veliko prehitim na AC, ko vozijo zavidljivih 110km/h.....:nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 18. 1. 2026 ob 11:11 je Bini napisal:

Očitno imaš drugačen vložek in razporeditev.... :wub:

17687308956382456507812348455458.jpg

Eto, to "premium" varjanto imamo baje samo lastniki X186..... :ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 25 minutami je Jest napisal:

Ni skrivnost ... :P saj se da sklepat iz tega, kaj paše not...  Garaza je v grobem dolga 5 metrov... samo so sekcijska vrata na notranji strani stene... Ce bi imel "roleto", bi bila lahko na zunanji strani stene in bi potem lahko izkoristil vseh 5 metrov...  nisem pa nikoli tocno meril notranjih mer... 

Glede smeškov... najlažje je uporabit te generične, ki jih forum sam naredi ko vpišeš kombinacijo ( : + ) = :) ... ; + ) = ;))

Ne vem no, nekako se mi zdi, da ne rabiš več tako dolg avto kot včasih 🤔 Tam od 460 do 485cm jih je kar nekaj.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 12 urami je zeki napisal:

Na netu sem našel, da imajo CX-30tke kar 5 različnih tipov postavitev prtljažnega dna.

Screenshot_2026-01-21-19-52-29-133_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2026-01-21-19-51-09-494_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2026-01-21-19-51-50-980_com.android.chrome-edit.jpg

Očitno je še več varjant, ker moje ni zraven..... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Predvsem je odvisno katero znamko in dimenzije iščeš! Ene so na Lider... najcenejše, druge pa npr. Gume na dom ali Živic... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Verjetno je razlika, če maš premium al pa navadno :hudicek:

Verjetno bo to, pa tudi fotka je bolj ostra... 🙃🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Lentus napisal:

V času lastništva CX-30, sem zamenjal tri telefona pa je bilo vedno isto. Zakaj mi je delalo normalno v prejšnjem avtomobilu in sedaj v ženinem VW T-Cross-u? 

Še vedno si mnenja, da je problem v telefonu?

Nimam zvočnika. 

20260117_183003.jpg

Očitno imaš drugačen vložek in razporeditev.... :wub:

17687308956382456507812348455458.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.