Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 24 minutami je NevLado napisal:

Aaah penzionisti....

.... z iskušnjami. 🤗😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gumijasti tepihi
Napisano
pred 26 minutami je NevLado napisal:

Jaz sem že zjebal 1 set original mazdinih "LUXURY" oziroma kot pravi bini "PREMIUMMMM"

k**** premium

nosim pa skos teniske al pa crocs PREMIUMMMMM

Odvisno je koliko km delaš, jaz jih v 5 letih 43km ti pa verjetno več.... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gumijasti tepihi
Napisano
pred 2 urama je Baho napisal:

Jap, jap ekološko in varčno.

Kdo si pa gleda pod noge,... 🤣

Važno da je funkcija. 🛠️

Pri vsakem vstopu v avto.... 🥴😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gumijasti tepihi
Napisano
pred 1 uro je Baho napisal:

Z whitacrovimi sem pridelal luknjo v dobrih dveh letih, vedno teniske oz. pol leta bos. Res slaba kvaliteta tepihov*, no na srečo nisem stran vrgel odrezka, ki pritiče m6 karavanu, ker v osnovi dobiš komplet za limuzino. Odrezal stanjšan del in vstavil del odrezka tepihov zadnje klopi. #nedam30€zaengumitepihje'ote

*Verjetno zanalašč; "čuvaj posao"
**Pišem zato v to temo, ker iščem original gumijaste tepihe in me je search sem pripeljal.  

m6tepih.png

Čist ekološko..... :nevem:

Ps, za gledat pa ni....🫣 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Prvo kot prvo, kar predpiše znamka avta je idealno povprečje za normalnega-običajnega voznika. Vse drugo je kompromis! Jaz npr. sem imel Bridgestonke na 2.5 in je bila obraba tipi topi, na izgled skoraj ravne bočnice. Zdaj imam GY enako napolnjene in je guma skoraj da ni na tleh! Kar je vizualno torej vse odpade v tej  debati, ker vsaka guma ima drugačno konstrukcijo. Lahko povem, da na Passatu 2.0 je bil tlak gum znatno prenizek za tako težo avtomobila in če nisem polnil na 2.8 jim je robove pobralo po enem mesecu 10kkm! Torej, najprej se držimo priporočenega, nadalje kako imamo gumo in nato načinu vožnje in obtežitvi avta. Vse to je pomembno in ne ga srat s tistimi 6000 obrat, ki jih sploh ne vidiš na števcu, ko tako voziš.... :nevem:

Ps,ventilček ni samo za pumpanje ampak tudi za izpust, ko ne rabiš 3.0 tlaka za čez ovinke.... 😁😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 16 urami je Boss napisal:

O moj bog, a ti res ločiš kaj je varstvo osebnih podatkov in kaj GDPR in zakaj se izvaja in čemu je namenjen. Merjene količine kilometrov DEFINITIVNO ni osebni podatek in tudi ne more biti, ker nedvoumno ne definira ničesar osebnega.

Resno, kaj pa si lahko pomagaš s podatkom koliko je nek avto prevozil kilometrov. Mater ampak paranoja je pa res huda stvar, da v vsaki stvari nekateri vidite težave. Pismo pa @Jest je tole že lepo opisal, ampak ne, dejmo še malo guzit napol mrtvega konja, samo da se na nek način kontrira.

Torej je vse ok. Mene ni niko nič zmotilo ti pa ponavadi vidiš vedno neko ozadje ko država-vlada uveljavi kak zakon, ki tebi ne odgovarja, sploh Janševa in potem kompliciraš in kompliciraš in razpredaš....🥴 Je pa v resnici vseeno, ker mene vse skupaj nič ne moti. Vsak ve za sebe kako in kaj in to je to.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Kakšne probleme pa mam jaz? Razloži prosim.

Saj sam veš, da je že večkrat tukaj bila debata o varstvu osebnih podatkih pa si vedno imel nekaj proti. Ne ljubi se mi pa tega iskat. Čudno mi je bilo le to, da si prav ti predlagal tisto rešitev s kilometri.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 22 minutami je Boss napisal:

Kot zanimivost in ker smo se večkrat malo prerekali, kolk je potrebno polnit pnevmatike. Nekateri so se zgražali, ker smo nekateri recimo 19-ke na Mazdi 6 polnili z recimo 2,7 spredaj in 2,6 zadaj ali celo več, kar je kar nekaj desetink bara nad oznako na nalepki.

19-ke na Superbu se polnijo celo takole visoko:

2,9 spredaj in zadaj pri neobremenjenem avtu

3,1 spredaj in 3,4 pa zadaj pri polno naloženem. 

image.png

Tole je men veliko bolj normalno in logično glede na 2,3 bara pri Mazdi 6

Čehi že vedo. 😁 Ja veš, da se vsak avto drugače polni. Po tvoje moraš dodatii najmanj 0.3 bara.... :nevem:

Moj pecikl se polni na 7.0 bara.... 🫣 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Tega avta, ki ima VIN je pa nekdo lastnik in točno se ve kdo je lastnik in koliko se vozi ta avto.... To je enako kot tisto čitanje tablic policije, ki je bilo predlagano v času kovida, tudi tam so primerjali tablico z VIN in ne voznikom.... :nevem:

Jaz s tem nimam problemov ti pa jih glede tega velikrat imaš.... 😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Ja tole bi moralo biti res strogo sankcionirano tako kot v Nemčiji, kjer je 1€ kazni na vsak kilometer manipulacije s števci. Tukaj bi bilo dobro, da bi avti javljali število kilometrov, tako kot recimo števci za elektriko, v neko skupno bazo pa bi se tele mahinacije zelo hitro nehale. Pa sej si, upam, da vsi želimo popolne transparentnosti, ko se kupujejo rabljeni avti. Tisti, ki si tega ne želijo so pa več ali manj kriminalci in so v veliki manjšini.

Ne morem verjet, da si tole ti napisal, kaj pa varstvo osebnih podatkov..... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 minutami je Boss napisal:

A si preveril a desno stikalo za šipe na voznikovih vratih odpira desno šipo in ne levo ter obratno. Ne ni šala, pri Mazdi znajo tud tako ušpičit, kot je ugotovil @Bini na nadomestni.

Ja to pa res🥴 . Samo da jaz vse to  dokumentiram in nikogar ne vlečem za nos... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Pač ni in nimaš prav. Oziroma ja imaš prav s stališča penzionista in takega načina vožnje. Sej ni problem avto je tvoj in voziš kot želiš, samo potem ne vsakič omenjat 186KM, ker jih pač ne uporabljaš. Avto je super, sam ker ni turbo bi se ga moralo vozit drugače, če bi želel izkoriščat ves potencial, ampak tam bi pa pupcalo in rohnelo kar ti verjetno ni všeč. Tudi meni ni bilo, ko sem leta 2019 se odločal, ali bi celo vzel Mazdo 3 z X motorjem. 

Realno povedano, te konje v današnjem prometu in omejitvami le redko iskoristimo in zato je teh 186KM več kot dovolj..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 24 minutami je MazdaBoy napisal:

Bini, jaz ti predlagam, da kar zamenjaš tole za svojo, k jo boš peljal nazaj, pa kr prepis zrihtaš 😉 Tvoja je 5 let stara praviš, pa boš imel spet novo.  😊 :zoom-zoom:

To pa neeeee, moja je še tista stara PREMIUM..... 🤗😉 

Nove so pa..... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 22 urami je Bini napisal:

Tule je slika od porabe po več kot 4kkm,filmček kako se z desnim stikalom odpira levo steklo in temperatura motornega olja pri normalni vožnji pri 35 st.zunaj. Očitno je to normalna temperatura pri teh motorjih.....:nevem:

IMG_20260811_085846.jpg

IMG_20260811_085028.jpg

IMG_20260811_135201.jpg

Da ne bodo same kritike na to 140 konjsko cx30 moram povedat,da sem z mojim načinom vožnje imel po 45km vožnje porabo 6.3 kar je nekje 0.3 več kot na moji. Glede na to,da je avtomatik je to super. :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 53 minutami je godlike napisal:

Saj ne da bi bil žleht.

Ampak Mazda 3 ima 5 vrat. 2 z leve, 2 z desne in prtljažnik, ki šteje kot vrata, ker se dvigne s steklom.

Eh ta hb mi ni všeč in vem,da nisi žleht! Limuzina je za mene res lepa makina samo ta 5 vrata mi folijo....:hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Sonda menjana, redni 5 servis narejen,na  klimi narejena dezinfekcija in oprana je da se sija🤗 

Račun je tudi kar prijazen, 280€.🤗

Za 100€ manj in ukinjeno asistenco se ne grem drugam zajebavat.... :nevem:

IMG_20260812_162917.jpg

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je godlike napisal:

Če ne greš preko 5.000 obratov nimaš niko več kot 160konjev 😉

To je res ampak, ko imaš takrat 230 navora je to čisto dovolj.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 33 minutami je Boss napisal:

Sej ločiš navor, moč in obrate?

Tako je kot sem napisal, ne rabiš odkrivat tople vode saj vidiš primer na cx-30,2.5, 140 KM...:nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.