Ne vem, kam je tole prišlo in kaj je temu vzrok, ampak na pooblaščenem Mazdinem servisu so hoteli avans - vnaprej plačat material po predračunu, delo se bo pa obračunalo, ko prevzamem BTjca...
Kakorkoli, v petek grem pozdravit žabe in žabarje...
Skozi si jamral da ti pije 8 in več pa ga ne teraš preveč! Zdaj pa voziš malo pod omejitvami in praviš, da si zadovoljen, da ti pije pod 7...😳
In ti praviš, da znaš vozit in je ta poraba normalna... 🤔
Meni pije avto 5.5 s tako vožno. 😂
Meni je pa važno, da imam pri avtu vse bp, ti pa zaenkrat samo jamraš tukaj narediš pa NIČ od NIČ! Jaz osebno bi samo povprašal tukaj za mnenje in nato odšel na servis ne pa, da tukaj črniš Mazde bluziš in živciraš člane M. Foruma....
Bini po tvojem odgovoru pa vidim da nimaš pojma o matričnih lučeh.
Še slep bi videl da nekaj ne štima. Sploh pa tist ki pozna avto.
A tebi je normalno, da izklaplja Auto način za brezveze po regionalki tudi tam kjer ni prometa in ni cestne razsvetljave?
Sem veliko kilometrov in let naredil z matričnimi lučmi da vem kaj je ok in kaj ne.
Servis kontaktiram drug teden in se zmenim za termin.
Upam, da bom kmalu na vrsti.
Poraba je padla po BC na 6.8. Kar je že boljše a ne idealno.
Ampak tudi vozim malo pod omejitvijo.
Čim vozim kakšen km/h nad omejitvijo poraba krepko poskoči.
Ajde OK in normalno za bencinarji. Bom videl koliko bom prevozil s tem tankom.
V povprečju pa naredim 500km z enim tankom. Glede na relacije 38km v eno smer je kar mali doseg.
Ti si zadnji, ki bi mi lahko sodil! Meni izgleda kot bi ročno ugašal dolge luči zato ti nič ne verjamem, sploh pa ne, ker tole vse skupaj predolgo traja!
To, da motor v prvih 6.000 km popije liter olja, ni kriv voznik - ker prvih 10.000 km se motorja ne obremenjuje in ne priganja v visoke obrate, da se zadeva lepo uteče. In pri nežni vožnji prvih 6.000 km poraba enega litra olja - ne, to ni kriv voznik, tega ne priznam. Kasneje ja, smo ga obremenjevali in priganjali, ampak prvih 10.000 km je šlo bolj umirjeno, da se zadeva lepo uteče.
Vse ostalo pa ... ... Dizelaš sam po sebi ni delal težav. Air-bag ni vezan na vrsto goriva in bi delal težave tudi, če ne bi bil dizel. Peder-bremze ravno tako. Pa amortizer, ki je spustil olje in so ga menjali v garanciji (!! In na pooblaščenem Fordovem servisu nisem mogel dopovedat, da se take stvari menjajo v paru na osovini in ne samo enega!!) tudi ni odvisen od vrste goriva. Pa tudi glavni računalnik, ki so ga morali menjat, ker je ves čas nekaj prihajal v varnostni način brez da bi našli dejanske napake, tudi ni odvisen od vrste goriva Pa da olje kaplja iz menjalnika tudi ni odvisno od vrste goriva. In tako naprej, ne bom zdaj našteval vsega, ker ne vem, koliko strani ima forum, pa da ne popišem celega Mazdinega foruma s Fordovimi težavami...
Če je pa težava, ker je voznik prepričan, da je vozilo s štirikolesnim pogonom primerno za vožnjo po hribih, pa ga parkira v garažo na 965 metrih nadmorske višine, pa ... Jah, glej, v bistvu je spet kriv Ford. Ker v Navodilih za uporabo nikjer ni zapisano, da je namenjen samo za uporabo na avtocestah Padske nižine in Panonske ravnine...
Za naprej moraš nabavit takšno Toyoto! Stara je več kot 15 let in ima ohoho km....
Mi je pa pred časom na Selmarju majster rekel, da se rabljene šestke 2.2 prodajajo za nizke cene, potem pa začel naštevati kakšne so realne menjave, od ketne, injektorjev, odmične, turbine, vse do glave... seštevek v € je naračunal nekih 7k. In pol dodal, zakaj so bencinarji istega letnika vsaj polovico dražji - ker jih njihov servis ne bo videl.
Na koncu je rekel, ti samo furaj, samo če bo rdeča lučka za olje, takoj ustav 😅
Če to leti na mojo vožnjo včeraj od Nove Gorice do Destrnika in nazaj: prikolica je imela 2.550 kg. Zakonsko je omejitev na 100 km/h. Ja, sem pa pameten in umiren, to je pa res. In pa skromen. Če pa tebi kaj ni bilo prav, bi pa lahko potrobil pa nakazal, da ti sledim na prvo počivališče in bi častil ... ...
Ni skrivnost ... saj se da sklepat iz tega, kaj paše not... Garaza je v grobem dolga 5 metrov... samo so sekcijska vrata na notranji strani stene... Ce bi imel "roleto", bi bila lahko na zunanji strani stene in bi potem lahko izkoristil vseh 5 metrov... nisem pa nikoli tocno meril notranjih mer...
Glede smeškov... najlažje je uporabit te generične, ki jih forum sam naredi ko vpišeš kombinacijo ( : + ) = ... ; + ) = )
Ne vem no, nekako se mi zdi, da ne rabiš več tako dolg avto kot včasih 🤔 Tam od 460 do 485cm jih je kar nekaj....
V času lastništva CX-30, sem zamenjal tri telefona pa je bilo vedno isto. Zakaj mi je delalo normalno v prejšnjem avtomobilu in sedaj v ženinem VW T-Cross-u?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V Celju to vsem naredijo, hvala jim.... 🤗
Povezava za deljenje
Deli na druge strani