A tole popravljanje felg je za kaj biznis ali je že nasičeno vse skupaj? Malo me zanima, ker tega mora biti kar dosti po mojem.
Je kar dosti tega,sam je problem najti takega,k ti res v nulo zrihta. Še pred leeeti,ko je žena fajn "ruknila" feltne pri Fordu...Mak Fever-5R (satenasta mat črna)
,ko je kar "odrezalo" cca. 1x3 cm komad z roba,sem iskal po celi Ljubljani,in pri vsakem gledal,kako naredijo...da ne pišem,kaj vse sem videl...tudi,npr. svetlo srebrna "popravljena",kot da bi z lakom za nohte "peške poštrihal" z tistim majhnim čopičem...res za bruhati...samo na grobo pokitano,kot da niso nič brusili,pogladili itd...sam napockali barvo gor in "fertig"...
Pol pa dobim od kolega nasvet,da (takrat) en mulc sodeluje z Španom,in dela samo to...sem dal tja rihtati,in dejansko ni šanse,da pogruntaš kje je bilo rihtano....in satenasta mat črna-zafukana u 3 krasne...
Pa je takrat bilo kakih 25€ se mi zdi...a tud manjša feltna (16")...
Seveda je šla z leti cena gor...kot vse...a kot sem že pisal je res "v nulo", in niti na kraj pameti mi ne pride,da nebi več dal k Španu popravljati.
Moram pa pripomniti,da je takrat prišlo do take poškodbe predvsem tudi zaradi tega,ker sem "zajebal" in za par € ceneje kupil gume,ki niso imele zaščitnega roba za feltno...vem "butelj"🥺....eklatantna napaka,ki me je drago stala,in jo ne nameravam narediti nikoli več!
Isto je bilo sedaj z temi ATSkami...serijske CX-5 gume Toyo nimajo zaščitnega roba,in se je zgodilo,kar se pač je....gume brez zaščitnega roba=👎🤮
Ti vseeno dam "palec gor" samo za to,ker sedaj vem,da od tebe ne smem kupiti platišč😂😉...hec,hec...
Je že bilo govora o tem,in sem pisal,da ne kupujem rabljenih platišč...to je en od razlogov.
Pač vsak ima pravico "po svoje"...moj avto je pač "zrihtan"...tudi feltne,ki so v mojih očeh "češnja na rorti"...tudi znotraj je večinoma urejen,pospravljen,nič se ne "valja" po njem itd.in tudi v kufru ni nič-vse v dvojnem dnu pospravljeno (lahko @kacnje potrdi)...pač tak sem..."tehtnica"....
Je pa tudi res,da je keramika gor...in satenasto poliran rob,in satenasto črna...je tip imel kar nekaj postopkov,da je naredil...in včasih je celo lažje celo špricniti,kot pa tako malenkost res "v nulo" zrihtati.
pred 18 minutami je Alex napisal:
Hm, po moje ne. Prebusili in pokitali so le rob feltne,ga prebarvali v barvi svetlečega aluminija in na koncu še na vse skupaj brezbarven lak-tudi preko roba,da se zbriše popravilo. Vsaj tako bi in bom tudi sam naredil na mojih 19" na 6-ki.
Nič kitanja in barvanja...mogoče jutri posnamem video,da se boljše vidi,za kaj gre.
Dal k Španu popraviti feltno (ATS Crosslight 19")...je bil res mimimalno poškodovan le clearcoat...ampak,ker so zmeraj naredili,da ni šanse,da ugotoviš,kje je bila poškodba,sem pred sezono in menjavo dal zrihtati.
Kot zmeraj-absolutno perfektno popravilo...samo,na ceno ne smeš gledati...93€...ma,tukaj sem alergičen-ne prenesem popraskane feltne🤨...pa naj bo🙄.
Malce zabavneje razloženo za kaj gre...po kakšnih standardih itd. so to v bistvu "izračunali"...skratka spet "pesek v oči" oz "bullshit",kot praktično vse okoli EVjev.
Bo @skritikrt mal tole pokomentiral. Bravo strojevodji, da ne beremo črno kroniko namesto tega članka.
Ne morem kompetentno komentirati,ker ne poznam te proge oz. tam ne vozim.
Vsekakor pa 👍 za strojevodjo...ne glede kaj je bilo...
Ker ni stvar strojevodje,da on samo gleda potne prehode,če delajo,kot bi morali...on ima še polno drugega dela...ker če bi še to,pol bi se pred vsakim prehodom morali ustaviti,in tako nebi nikamor prišli.
Je pa res,da je na starejših tipih varovanj potnih prehodov...predvsem na progah z starejšo signalizacijo...vgrajena signalizacija na zavorni razdalji pred potnim prehodom,ki obvešča strojevodjo o tem,ali naprava na potnem prehodu deluje ali ne.
Postopki so na takih progah določeni z pravilnikom,in v teh primerih ni nič izrednega,če naprava ne deluje...to so standardni postopki...
V tem primeru iz članka pa dvomim,da je šlo za to,če ne nebi pisali o tem-torej še enkrat 👍 za pozornost strojevodje.
Je pa to tudi en od razlogov,za kaj strojevodje vozijo le tam,kjer vozijo oz. imajo "podpisano progo"...gre za poznavanje proge oz lokalnih posebnosti...ni tukaj tako kot z izpitom za avto,avtobus,tovornjak itd.,kjer lahko takoj voziš vse vrste teh vozil in po vseh cestah po celem svetu...
Ukvarjal sem se s plezanjem zaledenelih slapov, takrat sem bil tudi 13let lastnik mazde 6 . In mazda 6 je vedno splezala do tam, do koder so prilezli SUV in kvazi terenci. Res je imela mal pobutan podn in pragove, ampak, videla je več terena kot 99,5% SUVotov danes.
Kjer je volja je tudi moč.
Točno tako...
Torej,če si upaš,in ti je vseeno,koliko boš 6ko "razbil",se lahko zraven spraviš tudi kaj takega...
Je pa res,da tukaj vozi "baba z krivimi nogami"...in ima CX-30 2,5L-Turbo.
Tudi če ima netmetering se plačuje omrežnimo po blokih.
In ker če ni sončno ni štroma, je še kako poomembno kdaj všteka 😉
Eh...ti nimaš pojma😉...poslušaj VO Australije...vštekaš ponoči,in ti sončna elektrarna zastonj fila😃👍
Ja seveda...ko je tam noč,pri nas sije sonce,in obratno...tako,da imamo v bistvu nonstop štroma k dreka...samo politike je treba poslušati,in bo vse super😂
...update map je November 2024,kaj več pa itak ne moreš vedeti🙄
Pred eno uro je godlike napisal:
Jaz pa sem mislil, da to dela in se tudi skozi na tempomat 100km/h vozil 😥
Jaz že kaki dve leti tam tako vozim...skoz ena testiranja itd,pol bodo pa od danes na jutri "zares",jaz butelj bom pa lih "not padel"...pol pa samo "zahlen sie bitte"🤨
Nič ne rečem...sem že pisal,ko smo konc Aprila šli v Lignano...vsi makaronarčki lepo vozili "pridni k bubike"😲...mi je bilo prav čudno...pol pa vklopim onboard navigacijo,na Mazdi,in porajtam,da so "nafukali" sekcijskih merjenj k dreka...pa je v redu,da je ..
Sam to pr nas...pa je,pa ni,pa je...ma jebejo se naj...sam na denar so,za varnost jih pa boli pimpek.
Sem vseeno prebral vse,k bom tudi enkrat rabil...hvala vsem za informacije.
Zaenkrat dve leti in pol brisalci na CX-5 še zmeraj fajn brišejo...drugače pa na C-Maxa zmeraj original al pa Aerotwin (itak Bosch dela za FoMoCo).
Imam pa drugačen problemček...danes Mazdo opral...in se je odlomil oz. zlomil na dva kosa končni del plastike na brisalcu...mal epoxi lepila💪,pa da vidim...upam,da bo držalo😬...bom pustil čez noč,da se suši,jutri pa nataknem nazaj🙄...da vidimo🧐
Če bi se bolj normalno obnašali bi marsikdo še tam kaj kupoval. Sem veliko tam kupil včasih. Od olja do gum itd,...
Sva že dva....pa so pred časom delali "čistko",k se jim je zdel prevelik strošek dostave,in so me vrgli ven z VIP kluba...sem šel računati,in po moje so me po starih določilih krivem...samo,so si itak izmislili nove,in "jebi se"...
Pol so pa ukinili še prevzemno mesto v Lj. na Brnčičevi...tam si vsaj normalno dobil parking...v BTCju je pa itak "štala" z parkingi...ne dobiš prostega mesta pa če se na glavo postaviš.
In so pogruntali,da folk noče več pri njih kupovati...in ponujajo razne "zastonj dostave"...ma zaradi mene si jih lahko tudi v rit zatlačijo...jih enostavno ignoriram,in to je to.
Pri C-Maxu nafilal klima sistem...je manjkalo polovico...v letu in pol,za tak star avto (2006) kar spodobno,in glede na to,da je še prvi kompressor,kar spodobno🙄...ma je tudi pozimi fajn,če dela kot je treba,da pobira vlago,ki jo nanesemo not z snegom ipd...
Imam x186 dobro leto in pol pa ja zaenkrat brez tezav. Motor je zelo odziven itd. Ne pogresam nobene turbine. Pa + mazdi da se delajo motorje 2.0 ne pa tisti ko delajo mlincke 1.0😂bivsa ma capturja 1.3 tce poraba 7,2 litra😂
Brez zamere...moram te popraviti,da ne bo kdo mislil,da x nima turbo-ja. Ima vgrajen turbo,ampak ne klasičnega,ampak kompresor...zelo podoben kot Rootsovo puhalo.
To puhalo pa ni primarno vgrajeno za povečanje moči (čene bi vgradili drugačnega),ampak z ciljem,da ima motor v valjih zmeraj na voljo količinsko več zraka,kot pa ga potrebuje za popolno izgorevanje v kompresijskem modusu vžiga...skratka,da gorivu nikoli ne zmanjka zraka pri ekstremno redki mešanici goriva...gre za to,ker nikoli ne moreš doseči perfektno-homogeno mešanje goriva in zraka,in posledično se lahko zgodi,da se pojavijo "žepi" z ostanki goriva,kiateri zaradi premalo zraka neučinkovito-nepopolno izgorijo,in tako višajo stopnjo drobnih delcev itd...
Komplicirano,a na kratko razloženo-kompresijski vžig za čisto izgorevanje potrebuje zelo veliko zraka,in za to je vgrajen ta kompresor....ker pa je "kompresor", pa nima "turbo luknje" itd...
Malo italianskega tuninga za mojo "črnuhico"...Zalog-Strunjan-Zalog 08:15-10:55 z 15min. pavzo...sem peljal taščo in njenega "fanta" na terapije...tjagrede bolj umirjeno,nazajgrede pa večino časa na "Sport"...po moje je pasalo motorju🧐...je le treba vsake toliko časa oljčka in auspuha rešiti kondenza,da se vse lepo namaže itd...fino,k sem bil sam,če ne bi me žena "za jajca obesila",če bi bila zraven 😅
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Je kar dosti tega,sam je problem najti takega,k ti res v nulo zrihta. Še pred leeeti,ko je žena fajn "ruknila" feltne pri Fordu...Mak Fever-5R (satenasta mat črna)
,ko je kar "odrezalo" cca. 1x3 cm komad z roba,sem iskal po celi Ljubljani,in pri vsakem gledal,kako naredijo...da ne pišem,kaj vse sem videl...tudi,npr. svetlo srebrna "popravljena",kot da bi z lakom za nohte "peške poštrihal" z tistim majhnim čopičem...res za bruhati...samo na grobo pokitano,kot da niso nič brusili,pogladili itd...sam napockali barvo gor in "fertig"...
Pol pa dobim od kolega nasvet,da (takrat) en mulc sodeluje z Španom,in dela samo to...sem dal tja rihtati,in dejansko ni šanse,da pogruntaš kje je bilo rihtano....in satenasta mat črna-zafukana u 3 krasne...
Pa je takrat bilo kakih 25€ se mi zdi...a tud manjša feltna (16")...
Seveda je šla z leti cena gor...kot vse...a kot sem že pisal je res "v nulo", in niti na kraj pameti mi ne pride,da nebi več dal k Španu popravljati.
Moram pa pripomniti,da je takrat prišlo do take poškodbe predvsem tudi zaradi tega,ker sem "zajebal" in za par € ceneje kupil gume,ki niso imele zaščitnega roba za feltno...vem "butelj"🥺....eklatantna napaka,ki me je drago stala,in jo ne nameravam narediti nikoli več!
Isto je bilo sedaj z temi ATSkami...serijske CX-5 gume Toyo nimajo zaščitnega roba,in se je zgodilo,kar se pač je....gume brez zaščitnega roba=👎🤮
Evo še video...mogoče se kaj lepše vidi...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani