Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Po resnici je povedala.... :nevem:

Mah, kaj pa vem. Če mene vprašaš, je gotovo imela še kakšno drugo možnost. Lahko bi, na primer, ustavila za njim...

Dodatek: me je @Boss prehitel, očitno sva istočasno tipkala...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

:vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo:

Mislim, pa eni so pa res pacienti!

Pridem danes v službo in takoj vidim na dvorišču razbit službeni avto. Takoj ob 7:00 pride sodelavka z zapisnikom, kako se je to zgodilo (v petek, ko se je popoldan vračala v firmo). Kot razlago, kaj se je zgodilo, pa babnica napiše:

"Avto pred mano je ustavil, ko se je prižgala rumena luč, zato nisem imela druge možnosti kot da se zaletim vanj."

:vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo::vskalo:

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 14 urami je Boss napisal:

Torej po tvoji logiki si ti bil celo večji egoist, ker se nisi pravočasno umaknil tistim iz vključevalnega pasu. Pa saj si jih videl, da jim ga bo zmanjkalo in da tista črta na koncu pospeševalnega je pač zid v katerega se ne smejo zapeljat.

Kako ti sprašuješ druge: ti manjka funkcionalne pismenosti?

Jaz ne govorim o koncu pospeševalnega pasu ampak o začetku. Čim je bilo konec polne črte med pospeševalnim in voznim pasom, kar pomeni, da se je začela prekinjena, ki jim dovoljuje, da zavijejo na vozni pas, kar pa ne pomeni, da ne smejo pospeševati še naprej in se iz pospeševalnega na vozni prestaviti proti koncu pospeševalnega pasu.

Mah, pusti stat, ja, @Boss, ti si tanartabltapametnejši in tanartabltabolši strokovnjak na vseh področjih.

Mi je pa počasi jasno, zakaj tako zagovarjaš Ruse in zakaj je Janša vedno za vse kriv... In zakaj sem jaz Janšev vernik in egoist...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Boss napisal:

Ko se je meni zgodilo nekaj podobnega s precej večjo hitrostno razliko in sploh ni šel iz pospeševalnega pasu ampak direkt iz niše, je nekdo iz tega foruma me takole okregal in ribal, da sem egoist.

A se mogoče spomniš, kdo je to bil tam enkrat sredi avgusta? 😜

Jaz sem se že sam pripravljal, da grem na prehitevalni pas, tisti egoist, ki ga omenjaš, se pa, če se prav spomnim, ni domislil, da bi šel na prehitevalni pas. Poleg tega je tu bil pospeševalni pas, v tistem primeru pa, če se prav spomnim, ni bilo pospeševalnega pasu...

Jaz da sem koga ribal? Ta je pa bosa! Jaz al lepo povem al pa užgem z lopato...

pred 50 minutami je Bini napisal:

Kaj počneš na AC,

a nisi pešec postal🤔

No tako ti piše spodaj.... :nevem:

Ma, zadnje čase kar nekako dela. Od 45.000 do 60.000 je zdržal brez enega servisa vmes. Na 60.000 je bil dvanajstič na servisu (predvideno je, da bi bil četrtič!). No, zdaj ima 67.000 in "že opravljen" trinajsti servis. Bomo videli, če se bo unesel. Me je pa vsakič strah, ko se kam dlje odpravimo...

Popravljeno od Slivka

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Vse jasno. Saj veš, kmet an s hribu doma, pei učas ne zastopm lih tanartabl...

Je pa enkrat davno naš župnik začel razlagat, da Bog ni vsemogočni. Pa so vsi utihnili in ga gledali, a je pijan al kaj da take klati. Pa možakar čisto mirno nadaljuje:

- "Rabite dokaz? Tu je: to, kar en politik pred volitvam lahko obljubi, tega niti Bog ne more izpolnit..."

Najprej smo se vsi smejali. Ko smo pa dojeli, da je to čista resnica, nas je pa smeh minil. V glavnem, ja, seveda se bo našel tudi kdo, ki ti (nam) bo obljubil česar niti Bog ne more izpolnit - vključno z nafto po en evro za liter...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

1.) Velikokrat se tu hvalijo, da se po avtocesti vozijo 140 km/h in več. Ne vem, kje, ker jaz danes nisem nikjer imel možnost peljat več kot 125 km/h. Večino poti smo vozili krepko manj. Kolona in zastoji so naredili svoje...

2.) DARSu je uspelo narediti zastoj iz nič. Samo ne pri Ljubljani ampak med Razdrtim in Postojno...

3.) Veliko voznikov bi moralo nazaj v avtošolo. Ker vključevanje na avtocesto mnogi ne razumejo najbolje... Se peljem mimo Loma in prideta dva s črpalke. Čim je bilo konec polne črte med pospeševalnim in voznim pasom, sta zavila na vozni pas. Sicer ne vem, s kakšno hitrostjo, vsekakor krepko počasneje od mene. Še dobro, da sem se itak pripravljal, da zavijem na prehitevalni, ker s sedmimi ljudmi v FucksWagnu pri hitrosti proti 130 km/h mi ni do nekih ostrih manevrov...

4.) Zaradi sedmih oseb in zastojev je dizelaš žlampal tisto nafto, da je kar vrtince delalo v rezervoarju in je na 256 km dolgi poti požlampal 16,04 litra nafte... Če ne bi imel dizla, pa da bi bil slučajno še avtomatik, bi bila v takih pogojih poraba najbrž krat 2... Ampak to je že za kakšno drugo temo...

V glavnem, srečno prišli tja in nazaj.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Pazi se, @Boss, ker lahko na neznanem kraju ob neznanem času od neznane osebe dobiš obljubo in boš pristal na sodišču...

Takih, ki ti bodo obljubili, je med politiki dovolj. Bolj je vprašanje, kdo je dejansko zmožen kaj ukrenit v tej smeri...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Iz Nove Gorice čez Italijo in Avstrijo pa na prehod Jezersko in do Škofje Loke... Vrhunski nasvet, sicer ne z Obale, ma Vipavska ni daleč...

Saj drugače ne bi spraševal le...

Veste...

Malo imam težavo...

Skrbi me, da bi moral redko sranje spravit skozi gosti promet - na pot gremo s FuksWagnom, pa me driska grabi. In če se pri Ljubljani zagužva...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Jutri moram peljati košarkarsko ekipo v Škofjo Loko, pa me zanima, laj lahko pričakujem po avtocesti v okolici Ljubljane?

Sicer vem, da se na dogajanje okoli Ljubljane najbolj spoznajo Koprčani, ampak vseeno bi raje, če se oglasi kak Ljubljančan...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 12 urami je godlike napisal:

Ni bregov. Hehe.

Pozabil sem dodal, da je seveda karavan.

Torej imam info:

Mesto 7.5

Relacija 6.2

Morje letos 6.3

Razen da malo več pije na avtocesti, to 1.5 turbo mlinček zlahka enači.

Glej, dizel je dizel in ga je treba vozit kot dizla. Ne vem, kaj vi počnete s tem vozilom, a naša Mazda 5 z dvo litrskim turbo dizlom je imela povprečje 6,3 litra na 100 km - merjeno v vsem času, kar je bila pri nas, se pravi 360.000 km. Sem spadajo tako mestne vožnje, umirjene vožnje, kot tudi vožnje po teh naših hribih, pozimi z verigami na pogonskih kolesih, pa tudi "počitnice", ko se je cela družina (ki je imela več kot pet članov!) odpravila na potep z avtom in počitniško prikolico. In na počitnice smo šli kar pogosto, vsaj štirikrat na leto, vsakič po kakšnih 1.000 km, raje več...

FuksWagen, ki je nasledil Mazdo 5, je ravno tako sedemsedežni dvolitrski turbo dizel, le da ima za razliko od Mazde 5 štirikolesni pogon. Sicer počitniške prikolice še ni vlekel, ampak v teh 63.000 km, kar je prevozil do sedaj, je povprečna poraba 6,2 litra na 100 km.

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)

Danes je 20-letni mulc izpred srednje šole speljal z motorjem in po ulici užgal po zadnji gumi. Z njegove desne pa je pripeljala neka starejša ženska, ki ni opazila, da se ta mulc približuje s krepko prekoračeno hitrostjo po zadnji gumi in je zapeljala na cesto. Ko sta drug drugega zagledala, je bilo že prepozno...

Ja, dogodek je bil v Novi Gorici pri Mlinotestu...

Popravljeno od Slivka

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 16 urami je g.Wankel napisal:

Ma lahko se pelje tja kamor ri nikoli sonce ne posije, pa ne bo vreden 3K. Stopi malo na realna tla.

1. Meni na vrhu hriba skoraj vedno sije sonce. Kadar je nizka oblačnost, je pri meni sonce, v dolini pa ne...

2. Taka stara Micka zna narediti več kilometrov kot kak popolnoma nov ... ... one.

3. Bomo videli, koliko časa se bo prodajal in koliko bo spustil ceno. Je pa to zelo nišno vozilo, pa je krog potencialnih kupcev majhen.

4. Nikogar ne prepričujem, da mora kupiti za tak denar. Vse je odvisno od pogajalskih sposobnosti. Jaz sem samo omenil, da je to krasna osnova za predelavo v terensko zelo zmogljiv manjši avtodom za dve do tri osebe, da bi si nato ogledali npr. Tunizijo, Maroko, Turčijo, Savdovo Arabijo, Romunijo, Balkan, ... ... ... Se pravi - krasna osnova za avanturiste...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 4 urami je g.Wankel napisal:

Tri kose za tale dixie, dej nehi :D 

Ta dixi se pelje tja, kamor ti iz balkanskega motornega vozila niti videl ne boš...

In koliko si ti dal za tisti šotor?

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 22 urami je NevLado napisal:

Ti si pa tut ko boben in lajna, skyactiv dizli niso to, kar si vozil/voziš ti ;) in se nedaš in nedaš prepričat :lol:

Ko bo FuksWagen vzel konec najbrž ne bom več rabil sedemsedežnika - pa si nabavim enega tega zlo-glasnega skyactiva, pa da se sam prepričam, a je problem v avtu al v vozniku...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 9 urami je Tilen5 napisal:

Kaki pacijenti ste. Pač ne greš na AC. Jaz v LJ štartam samo še iz Ajdovskega letališča. 🚁

Zamešal si.

Tako izučeni piloti so pristajali v WTC in ne v BTC...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 20 urami je FuManchu napisal:

Umrl možakar?

Odpeljali so še živega, ne vem pa, kako je z njim zdaj, je v UKCju...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Na, pa je med motoristi še en Slovenec iz Kranja, zaletel se je pa pri Sežani.

Je prehiteval, potem so ga z lučkami in sireno odpeljali v Sežano in s helikopterjem v UKC...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 21 urami je NevLado napisal:

Moj nasvet? Ne kupuj mazde dizla z več kot 200kkm, razen če ni 1 lastnik. Za CX-3 je 2.0 G120 vrh glave, vrhunski motor brez težav in lepo poskočen.

Ja, raje jih prepusti meni...

Ena je imela 360.000, preden je šla od hiše - kar je bila velika napaka.

Druga ima skoraj 240.000 in se pripravljam na menjavo zobatega jermena...

Moj nasvet: kakšne vožne pa imate? Če ni vsak dan v enem kosu vsaj 50 km, potem res ni dizelaš za vas. Če je pa ogromno mestne vožnje z pogostim stanjem na semaforjih, kjer start-stop matra motor na veliko, je pa dizel še toliko manj...

serviser.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.