Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 2 urama je Carot napisal:

Na 6-tki, enaki kot tvoji, sem letos zaradi drastičnega padca oprijemljivosti na mokri cesti, pa tudi na suhi se je poznalo, zamenjal letne pnevmatike, čeprav so imele še okoli 4-4.5 mm profila. Imam pa cca 2x toliko prevoženih kot ti.

Se pravi si z njimi naredil kolk km? 80kkm? Trenutno še nimam občutka, da bi blo kej fejst narobe pri mokri cesti niti pri hudih nalivih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sej ne vem a koga to zanima, ampak vseeno se moram kr pohvalit kako dobro ohranjam gume. Trenutno imam za sabo 65.000km in letne še originalne ter zimske kupljene skupaj z avtom. cca 40kkm z letnimi in 25kkm z zimaki.

Sem izmeril v soboto med menjavo:

Letne imajo profila še med 6mm in 6,5mm.

Zimske pa še neverjetnih 7mm do 7,5mm.

Pri tem tempu naredim z letnimi vsaj 80kkm ali celo 90kkm pa bodo verjetno imele še vsaj 3mm profila, kar je 2x več kot zakonski minimum, ko bodo šle dol. Zimaki pa bi zdržali verjetno vsaj 75kkm, ampak jih bo treba zamenjat prej zaradi starosti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

O tem smo tukaj na forumu že pred časom kar dosti pisali. Očitno z zamikom si zdaj upajo to neprijetno resnico zdaj povzemati tudi profesionalni mediji.

EV v trenutni obliki izdelave pač ni ekološki oziroma nič bolj kot ICE pogoni in to je dejstvo. Vse ostalo blebetanje o ekologiji in kako bo EV rešil svet je le plod propagande, ki zasleduje neke druge cilje, ki sigurno niso prvenstveno ecofriendly.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 minutami je Bini napisal:

A to je 1.april...🤔 Kar na silos jih daj do jeseni.... 😁

A si preveril, kako zgleda njihovo shranjevanje? To so skladovnice gum ena na drugi. Tam imajo nekaj 100 kompletov in tud prbližno ne prostora, da bi spravljali kot je treba. Pa še 1x gume niso tko atlih, kot tukaj razlagajo, da jih je treba mesečno obračat ipd neumnosti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

In so v varnih rokah... 👍😉

To bo ja... a je kdo kdaj preveril kako imajo tam shranjene? To kar v teh člankih govorijo, vulkanizerji ne izvajajo. Pa ne zato, ker ne bi vedeli za te nasvete, ampak bolj zato, ker dejasnko ni treba.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 30. 3. 2024 ob 20:26 je Alex napisal:

Cx 30 je veliko tišja pri avtocestnih hitrostih, sedeži  bolj udobni. Sedenje je manj utrujajoče

Pri močnem vetru 6-ka bolje drži smer, 6-ka ima tudi višjo najvišjo hitrost brisalcev. Luči do boljše pri CX-30. 

A ne @Alex ko rataš star se ti prioritete full spremenijo.

Ko smo bli mladi je moralo rohneti, sedeži so morali biti trdi, čimbolj dirkaški. Utrujenosti nismo poznali. Brisalcev tud če ni blo al pa so bli pokvarjeni, oko sokolovo je pa v temi videlo tud brez luči. Sam da je ena zbledela skoraj rumena luč gorela je blo čist dovolj sred najtemnejše noči.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je godlike napisal:

Ahjoj, predvidevam da si nikoli nisi lastil Alfe in da to iz tebe bruha sama favšija.

Haha, to bo ja - si čist zadel :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 7 urami je godlike napisal:

Pa še to. Čeprav nimam več Alfe, mi še vedno srce zaigra, ko jo vidim.

To narobe razumeš - srce ti ne zaigra ampak začne močno razbijat, ker se ustraši kaj bo šlo spet narobe. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 5 urami je MarkoSolnir napisal:

Menjal gume in pozabil zimske malo izprazniti, preden sem jih pospravil... Kakšna je "škoda", če jih do naslednje zime pustim polne? Sem že malo pozabil, zakaj jih je fajn izprazniti...

Nikoli v življenju nisem gum praznil in ne razumem zakaj bi jih. Ker če je to problem je potem problem skos, ko so montirane na avtu in napolnjene. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
dne 28. 3. 2024 ob 20:27 je mazdaman napisal:

Verjetno bi moral se nek pobarvat

ne... ne... ne... hell no ... odmontirat dol pa na prvomajskem kresu zakurit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 10 minutami je etcho napisal:

Da ne bo pomote, ni moje, to čudo sem slikal na parkirišču v Luciji, je pa MB tablica ...

Ufff, sem se kr oddahnil. 🤣

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano

Overkill.... tole bolj spada na kakega SUV-a ne pa na tako elegantno lepotičko.

Mislim, če ti je všeč ni panike, kaj si drugi mislimo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Lentus napisal:

Pri niti ne dve leti stari CX-30, pa sem imel izredni obisk pred kratkim. Odpovedala je namreč ključavnica prtljažnih vrat.

A sam to? ?zmeden?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Sprijzni se... tukaj smo okoli tega pizdili na veliko. Ker tiste pred 15 leti so pa imele in to je en najboljših featurjev sploh. Dam cel kup drugih zadev v zameno za tole.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Poskrbi za bolj varno geslo 🤪

Sej sem dal varno geslo: "TiSiTeslo" pa ga je en takoj pogrunatal. Le kako?🤪

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano
pred 18 minutami je Alex napisal:

Seveda išče striktno dizla, saj je objavil oglas, kjer je Mazda dizel. Pa ja mu ne boš zopet dinozavra vsiljeval z porabo 9-10 litrov/100??🤔

Haha, kako hitro bencin aktivisti skočijo v akcijo. Po moje zato, ker je treba narest pomanjkanje rabljenih bencinarjev in dvigniti ceno le teh, da bodo prodajali svoje za večji denar. 😜

edit: Ej ej, to nisem napisal jaz... to mi je en shekal profil ... 🤡

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Pr hladnih? Ne vem poskusi še za 0,2 dvignit. Za test pa boš videl. Jaz bi recimo probal do 3.0... pa sej kaj razlagam, sej boš sam videl.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 18 urami je Alex napisal:

Nekaj me trenutno  bega pri teh novih assimetric 6. Ne vem, ali imam samo občutek, ali so bočnice malo mehkejše kot pri assimetric 5.🤔

Gume so isto napumpane. Mogoče so pa  res na račun večjega udobja??... Jih moram še malo po ovinkih prav sprobat, da dobim realno sliko. So pa velikooo bolj tihe, kar je super. 👍

Ko grem prvič v Ljubljano ali na daljšo pot jih bom podrobneje "preučil". 😊

Kolk pumpaš? Mal eksperimentiri s tlakom pa boš prec videl kako se spreminjajo vozne lastnosti. Če so bočnice res tako mehke kot praviš bo treba tlak zvišat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.