Na 6-tki, enaki kot tvoji, sem letos zaradi drastičnega padca oprijemljivosti na mokri cesti, pa tudi na suhi se je poznalo, zamenjal letne pnevmatike, čeprav so imele še okoli 4-4.5 mm profila. Imam pa cca 2x toliko prevoženih kot ti.
Se pravi si z njimi naredil kolk km? 80kkm? Trenutno še nimam občutka, da bi blo kej fejst narobe pri mokri cesti niti pri hudih nalivih.
Sej ne vem a koga to zanima, ampak vseeno se moram kr pohvalit kako dobro ohranjam gume. Trenutno imam za sabo 65.000km in letne še originalne ter zimske kupljene skupaj z avtom. cca 40kkm z letnimi in 25kkm z zimaki.
Sem izmeril v soboto med menjavo:
Letne imajo profila še med 6mm in 6,5mm.
Zimske pa še neverjetnih 7mm do 7,5mm.
Pri tem tempu naredim z letnimi vsaj 80kkm ali celo 90kkm pa bodo verjetno imele še vsaj 3mm profila, kar je 2x več kot zakonski minimum, ko bodo šle dol. Zimaki pa bi zdržali verjetno vsaj 75kkm, ampak jih bo treba zamenjat prej zaradi starosti.
O tem smo tukaj na forumu že pred časom kar dosti pisali. Očitno z zamikom si zdaj upajo to neprijetno resnico zdaj povzemati tudi profesionalni mediji.
EV v trenutni obliki izdelave pač ni ekološki oziroma nič bolj kot ICE pogoni in to je dejstvo. Vse ostalo blebetanje o ekologiji in kako bo EV rešil svet je le plod propagande, ki zasleduje neke druge cilje, ki sigurno niso prvenstveno ecofriendly.
A to je 1.april...🤔 Kar na silos jih daj do jeseni.... 😁
A si preveril, kako zgleda njihovo shranjevanje? To so skladovnice gum ena na drugi. Tam imajo nekaj 100 kompletov in tud prbližno ne prostora, da bi spravljali kot je treba. Pa še 1x gume niso tko atlih, kot tukaj razlagajo, da jih je treba mesečno obračat ipd neumnosti.
To bo ja... a je kdo kdaj preveril kako imajo tam shranjene? To kar v teh člankih govorijo, vulkanizerji ne izvajajo. Pa ne zato, ker ne bi vedeli za te nasvete, ampak bolj zato, ker dejasnko ni treba.
Cx 30 je veliko tišja pri avtocestnih hitrostih, sedeži bolj udobni. Sedenje je manj utrujajoče.
Pri močnem vetru 6-ka bolje drži smer, 6-ka ima tudi višjo najvišjo hitrost brisalcev. Luči do boljše pri CX-30.
A ne @Alex ko rataš star se ti prioritete full spremenijo.
Ko smo bli mladi je moralo rohneti, sedeži so morali biti trdi, čimbolj dirkaški. Utrujenosti nismo poznali. Brisalcev tud če ni blo al pa so bli pokvarjeni, oko sokolovo je pa v temi videlo tud brez luči. Sam da je ena zbledela skoraj rumena luč gorela je blo čist dovolj sred najtemnejše noči.
Menjal gume in pozabil zimske malo izprazniti, preden sem jih pospravil... Kakšna je "škoda", če jih do naslednje zime pustim polne? Sem že malo pozabil, zakaj jih je fajn izprazniti...
Nikoli v življenju nisem gum praznil in ne razumem zakaj bi jih. Ker če je to problem je potem problem skos, ko so montirane na avtu in napolnjene.
Temu delo teme bi lahk dali naslov: Bini natakne gumo, pol ga pa še mal opere do čistga in zdrgne v svoje zadovoljstvo. Pol ga pa opazuje, k mu tko lepo stoji na dvorišču.
Sprijzni se... tukaj smo okoli tega pizdili na veliko. Ker tiste pred 15 leti so pa imele in to je en najboljših featurjev sploh. Dam cel kup drugih zadev v zameno za tole.
@Bini ampak tale barva je pa dejansko najboljša, ker ni takega kontrasta med samim lakom in tistimi neravnimi obrobami.😉 Za moj pogled zgleda avto vsaj za stopnjo bolj resno kot pa druge svetlejše barve.
Seveda išče striktno dizla, saj je objavil oglas, kjer je Mazda dizel. Pa ja mu ne boš zopet dinozavra vsiljeval z porabo 9-10 litrov/100??🤔
Haha, kako hitro bencin aktivisti skočijo v akcijo. Po moje zato, ker je treba narest pomanjkanje rabljenih bencinarjev in dvigniti ceno le teh, da bodo prodajali svoje za večji denar. 😜
edit: Ej ej, to nisem napisal jaz... to mi je en shekal profil ... 🤡
Nekaj me trenutno bega pri teh novih assimetric 6. Ne vem, ali imam samo občutek, ali so bočnice malo mehkejše kot pri assimetric 5.🤔
Gume so isto napumpane. Mogoče so pa res na račun večjega udobja??... Jih moram še malo po ovinkih prav sprobat, da dobim realno sliko. So pa velikooo bolj tihe, kar je super. 👍
Ko grem prvič v Ljubljano ali na daljšo pot jih bom podrobneje "preučil". 😊
Kolk pumpaš? Mal eksperimentiri s tlakom pa boš prec videl kako se spreminjajo vozne lastnosti. Če so bočnice res tako mehke kot praviš bo treba tlak zvišat.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se pravi si z njimi naredil kolk km? 80kkm? Trenutno še nimam občutka, da bi blo kej fejst narobe pri mokri cesti niti pri hudih nalivih.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani