Najlažje ti je zabiti izvijač notri in odtegneš. Če nimaš primernega orodja seveda.
Strah me je bilo, da bi na tak način poškogoval navoj. Ker srednji je kar globok.
Na koncu sem nekaj okol zavil, pa uporabil univerzalnega na gedoro, takega, ki ima 3 zobnike, samo je Mazda filter malo preozki za njega in drugače drsi.
i20n ima, isto kot Giulietta, samo vložek. Forda pa še nisem probal. Če ne bom lahko Mazda ključ komu podaril. Ker prav sede na celi filter.
Pusti vulkanizerje,oni pumpajo vse na 2,5 ne glede katero znamko avta voziš🥴 Pri nas so vsi 3je,ki jih premoremo enaki. Lahko stavo vržemo na koliko se uradno polnijo gume,ali toliko kot piše pri vratih na avtu ali tako kot se ti pač zdi....Mislim,da še na letnem servisu pri Mazdi ti preverijo napolnjenost gum in ti jih dopolnijo,če je potrebno. Verjetno pa tebe pokličejo in vprašajo na koliko jih polniš in ne koliko je predpisano za tvoj avto.....😉 Po prevoženih treh miljonov kilometrov nisem niti ene gume predčasno uničil zaradi pumpanja......
Potem pa pelji k drugemu vulkanizerju.
Moj pogleda večini na to na tablico, kolko naj pumpa. Mene pa vpraša, ker me že topko pozna.
Servis na Mazdi preveri tako pritisk, kot profil.
Najboljše je, ko ti guma do naslednjega leta dobi globji profil. Vauuu, sam od sebe raste 😆
Če nisem kaj zamešal, je pred dobrim enim letom nov, že originalno pobarvan Mazda pokrovček prišel na Mazda servisu 80€, nakup pa je pokrila zavarovalnica (posebni kasko za stekla, ogledala, žaromete). Te zadeve namesto zavarovalnice lahko uredijo tudi na Mazda servisih (so pooblaščeni za določene zavarovalnice) ...
Samo tu nima cene plastike. Samo delo je razpisano po postavkah za kleparja in ličarja.
Uff, 4D je 12 let star dizajn , medtem, ko so Blizzak v bistvu nove, komaj 4 leta star model. To je ogromna razlika. WS 5D bi bile za primerjavo pa so tudi te več kot 7 let star model. Na Tyre Review uporabniki tudi dajejo prednost Dunlopu osebno bom pa težko rekel, ker Blizzaka nisem uspel probat.
4D sem kupil 2012 jeseni za na Alfo.
Pazim da kupujem nove modele, da ni stare zaloge.
Torej prvih 5 po testih in čim bolj svež model.
Na i20n pa ni bilo izbire, ker je bil komplet. Samo Michelin PA5 so vrhunske gume. Edino grdo drage, če ne bi blo kompleta.
Ni človeka, da me prepriča, da ima taka guma v obe smeri isti oprijem.
PA5 ni več asymetric.
pred 6 urami je Jaka32 napisal:
Imam Michelin Pilot Alpin 4. Na kratko Michelin PA4.
In ja, kot so drugi opazili/dejali, so v četrtem in letos v petem letu malo bolj trde na suhem oziroma mokrem. Vozim 10 km/h manj pa je problem rešen. Ampak v snegu in v plundri so pa kot traktorske, še nisem obstal. Ne v južnem snegu, ne v "ledenem prahu".
Pnevmatike Michelin Pilot Alpin PA4 215/45 R18 93V XL, FSL, MO, 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.
Večina daje zimske na mesnate, za to sem bil presenečen.
4 in 5 leto je bila tudi z Dunlop zimskim drsalnica. Tak da če malo slabše prime, je top guma.
Mam michelinke, potrjujem trdoto po dveh sezonah in odnašanje v mokrih krožiščih. Čeprav ne vem a kaka guma ne odleti na mokrih krožiščih v ljubljanskem BTC centru, ker je asfalt kot šajba.
Primacy 4. So nad 30°C in 180km/h kot da bi po ledu vozil. Od novega.
Nemci imajo iste izkušnje.
4 leta jih vozim. Letos se je začel pojavljat slabši oprijem v krožnih. Ni krizno še in daleč od tega, kak je drsel Toyo Proxxes.
pred 10 urami je Jaka32 napisal:
Zanimivo. Jaz imam zimske Michelin PA4, pa jih bom letos peto sezono peljal in je profila še 5-6 mm.
Delam približno enako km poleti in pozimi.
Bom verjetno za naslednjo sezono tudi kupil Michelin, vredne svojega denarja.
Letne imam sedaj Goodyear UP, bomo videli če se bodo bolje odrezale od Nexenk.
Naš stari 2006 C-Max to ima-doplačan "zimski paket-1" (ogr. vetrobransko in šobe za vitrex).
Edina stvar poleg odpiranja oken na daljinca,kar Mazda ne ponuja,in pr CX-5 pogrešam🥺
Jaz imam na Focusu 2019 in Mondeo "naš" 2008 je to imel.
In tudi kaz bi to takoj imel na i20n.
Sem pa pri Alfi doplačal neko čudo. V glavnem, noter je bil elektro grelec in če si dal max na šipo gumb, se je tisto vkloplo. In ko si čohal druge šipe, je prva že tekla.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Osnova.
Vedno s toplo mašino, ker se lepše scedi.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani