Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je FuManchu napisal:

Najlažje ti je zabiti izvijač notri in odtegneš. Če nimaš primernega orodja seveda.

Strah me je bilo, da bi na tak način poškogoval navoj. Ker srednji je kar globok.

Na koncu sem nekaj okol zavil, pa uporabil univerzalnega na gedoro, takega, ki ima 3 zobnike, samo je Mazda filter malo preozki za njega in drugače drsi.

i20n ima, isto kot Giulietta, samo vložek. Forda pa še nisem probal. Če ne bom lahko Mazda ključ komu podaril. Ker prav sede na celi filter.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Jaz pa sem rojeval s filtrom, ki ga je dal gor uradni Mazda servis v MB.

Al ni namazal dihtunge al pa je zategnil ko budala.

Takrat še nisem imel tipskega ključa, prav za širino Mazda filtra, sem tega na kovinski trak vtrgal.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 14 urami je Bini napisal:

Pusti vulkanizerje,oni pumpajo vse na 2,5 ne glede katero znamko avta voziš🥴 Pri nas so vsi 3je,ki jih premoremo enaki. Lahko stavo vržemo na koliko se uradno polnijo gume,ali toliko kot piše pri vratih na avtu ali tako kot se ti pač zdi....Mislim,da še na letnem servisu pri Mazdi ti preverijo napolnjenost gum in ti jih dopolnijo,če je potrebno. Verjetno pa tebe pokličejo in vprašajo na koliko jih polniš in ne koliko je predpisano za tvoj avto.....😉 Po prevoženih treh miljonov kilometrov nisem niti ene gume predčasno uničil zaradi pumpanja......

Potem pa pelji k drugemu vulkanizerju.

Moj pogleda večini na to na tablico, kolko naj pumpa. Mene pa vpraša, ker me že topko pozna.

Servis na Mazdi preveri tako pritisk, kot profil.

Najboljše je, ko ti guma do naslednjega leta dobi globji profil. Vauuu, sam od sebe raste 😆

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Če nisem kaj zamešal, je pred dobrim enim letom nov, že originalno pobarvan Mazda pokrovček prišel na Mazda servisu 80€, nakup pa je pokrila zavarovalnica (posebni kasko za stekla, ogledala, žaromete). Te zadeve namesto zavarovalnice lahko uredijo tudi na Mazda servisih (so pooblaščeni za določene zavarovalnice) ...

Samo tu nima cene plastike. Samo delo je razpisano po postavkah za kleparja in ličarja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 56 minutami je Slivka napisal:

Ne govorim o zvijanju gume ampak o optiki podvozja. Pri zavijanju se guma obrne in nagne...

Mah, pusti stat...

Tudi ja.

Ampak to vpliva majn.

Se pa je z večjim obsegom skozi leta stična površina povečala.

To pa nisi upošteval. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Uff, 4D je 12 let star dizajn , medtem, ko so Blizzak v bistvu nove, komaj 4 leta star model. To je ogromna razlika. WS 5D bi bile za primerjavo pa so tudi te več kot 7 let star model. Na Tyre Review uporabniki tudi dajejo prednost Dunlopu osebno bom pa težko rekel, ker Blizzaka nisem uspel probat.

4D sem kupil 2012 jeseni za na Alfo.

Pazim da kupujem nove modele, da ni stare zaloge.

Torej prvih 5 po testih in čim bolj svež model.

Na i20n pa ni bilo izbire, ker je bil komplet. Samo Michelin PA5 so vrhunske gume. Edino grdo drage, če ne bi blo kompleta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz pa 1x in nikoli več Dunlop na zimo.

Pa sva spet pri menjih uporabnikov, ki so različna.

Recimo Bridgestone LM005 je krepko boljša 4 in 5 leto kot pa Dunlop 4D.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 7 urami je skritikrt napisal:

@godlike ne gre brižita le 70...ima dve mehanske prestave-tovorno in potniško...v tovorni max.75km/h, v potniški pa 125km/h.

je že nekaj let kaj sem se bil "opazovalec" v kabini.

75km/h ja, ker je bil tovorni vlak. V vsakem primeru se s sodobnejšo mašino ji limaš za rit in te sektorsko ustavljajo. 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)

Jaz pa bi se z veseljem z brižito peljal.

Saj vem. Ti si vsak dan not. Pa več kot 70 ne gre.

Se spomnim kak sva se jezla, ko je celi čas do Kopra štopala.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Na AMZS varni vožnji je reko, da če smrekico profil kontra obrneš isto prime, samo dosti bolj priši za avtom. 🤷‍♂️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Ziher imaš letne asimetrične?

Zdaj pa trdiš, da je še v rezervi ne bi imel.

Drži pa, da so zimske večinoma usmerjene.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Shrek napisal:

Dotični link je od asimetrične. 

Na splošno, asimetrična v obe smeri ne more imeti isti oprijem. 

Dotični link je do PA4.

Jaz pa sem ti omenil za PA5.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Shrek napisal:

Ni človeka, da me prepriča, da ima taka guma v obe smeri isti oprijem. 

PA5 ni več asymetric.

pred 6 urami je Jaka32 napisal:

Imam Michelin Pilot Alpin 4. Na kratko Michelin PA4.

In ja, kot so drugi opazili/dejali, so v četrtem in letos v petem letu malo bolj trde na suhem oziroma mokrem. Vozim 10 km/h manj pa je problem rešen. Ampak v snegu in v plundri so pa kot traktorske, še nisem obstal. Ne v južnem snegu, ne v "ledenem prahu".

Link: 

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Michelin Pilot Alpin PA4 215/45 R18 93V XL, FSL, MO, 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.

Večina daje zimske na mesnate, za to sem bil presenečen.

4 in 5 leto je bila tudi z Dunlop zimskim drsalnica. Tak da če malo slabše prime, je top guma.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je samSimon napisal:

Mam michelinke, potrjujem trdoto po dveh sezonah in odnašanje v mokrih krožiščih. Čeprav ne vem a kaka guma ne odleti na mokrih krožiščih v ljubljanskem BTC centru, ker je asfalt kot šajba. 

Primacy 4. So nad 30°C in 180km/h kot da bi po ledu vozil. Od novega.

Nemci imajo iste izkušnje.

4 leta jih vozim. Letos se je začel pojavljat slabši oprijem v krožnih. Ni krizno še in daleč od tega, kak je drsel Toyo Proxxes.

pred 10 urami je Jaka32 napisal:

Zanimivo. Jaz imam zimske Michelin PA4, pa jih bom letos peto sezono peljal in je profila še 5-6 mm.

Delam približno enako km poleti in pozimi.

Bom verjetno za naslednjo sezono tudi kupil Michelin, vredne svojega denarja.

Letne imam sedaj Goodyear UP, bomo videli če se bodo bolje odrezale od Nexenk.

PA4 ali A4?

Ker Pilot Alpin so nizkopresečnih dimenzij.

Jaz imam PA5.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 12 urami je skritikrt napisal:

...sem doma iz Radgone...in ti o Muri...resno te vprašam-kaj si pokadil?

Če ne veš-to je hitra reka ki je že v socializmu pogosto poplavljala...vsepovsod protipoplavni nasipi,in še ni dost...

WWW.POMUREC.COM

Deževje pojenja, posledice nalivov pa so po dosedanjih podatkih najhujše na vzhodu države. Po dosedanjih podatkih ...

@dvorjan bo pa delal elektrarne😂...res si dober😃👍-takih vicov se še Slivka ne more izmisliti.

Saj pa imajo v AT tudi elektrarne na Muri.

Elektrarne so tudi en izmed protipoplavnih ukrepov.

Pri nas pa se ne načrtujejo zaradi Natura2000 in ne zaradi hitrega pretoka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 minutama je skritikrt napisal:

Naš stari 2006 C-Max to ima-doplačan "zimski paket-1" (ogr. vetrobransko in šobe za vitrex).

Edina stvar poleg odpiranja oken na daljinca,kar Mazda ne ponuja,in pr CX-5 pogrešam🥺

Jaz imam na Focusu 2019 in Mondeo "naš" 2008 je to imel.

In tudi kaz bi to takoj imel na i20n.

Sem pa pri Alfi doplačal neko čudo. V glavnem, noter je bil elektro grelec in če si dal max na šipo gumb, se je tisto vkloplo. In ko si čohal druge šipe, je prva že tekla.

Je pa Fordovo 100x boljše.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 5 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Ma še to ni treba če imaš električno gretje vetrobranskega stekla. Top zadeva. Priporočam.

Imamo na Fordih od 2008. Ni boljšega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.