Skoči na vsebino
Moj prvi avto
Napisano
pred 21 minutami je g.Wankel napisal:

S kakšno konjažo pa ste začeli pri prvem avtu? :D (če lahko nadaljujem off-topic)

34KM, Renault 4 - prvi lastniški

130KM Hyundai Lantra in 80KM Hyundai Pony - prva avta, ki sem ju redno vozil

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Tovornjak se je zaletel, to nima veze z močjo avtov in hitrostjo.

Tovornjakar je presneto kriv. Še rekel bi, se zgodi, če ne bi blo oranžne luči. Ta pa pomeni pozor.

Torej je spregledal 2 stvari: rumeno luč, ki bi mu mogla povečat pozornost in stoječe vozilo.

Pa tudi sam se že koga skoraj nabasal, ker zijala prodajam. Pre-colission asist je tukaj super. Tudi če pogledam kravice skozi okno za 2s, bo zapiskal, če bo sprednji nenadoma zaviral.

Pa če smo pri hitrosti, ko vozim hitro, ne gledam kravic. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Keramična zaščita
Napisano (urejeno)

Glede na izmikanja, bom rekel da je cena divja.

Nov avto je pred vrati, še mogoče bi dal za to. Samo že v časih Focusa je to blo tam od oka 500€.

Mene bolj zanima kako je s pranjem in obnavljanjem zaščite.

Ne bi ravno zaradi keramike imel prerjavelo podvozje. Ker vsako pomlad po snegu avto potrebuje podvozja in če s avtomatsko avtopralnico keramiko dolpotegnem sem dreku focn stisnil.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Tudi Zastava 750 je uradno limuzina...

Sem moral googlat. A ne bi bil fičko bolj razumljiv. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ni to VAG koncern.

Alfa res ni Toyota, ampak tak slaba ni. To je pač klasična favšija.

Avto je zanemarjen. Tak stari avti so pri vseh znamkah lahko v takem stanju.

Je pa pohvalno, da je mojster fer, ker večina jih ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Mene tudi pri 130 v Italiji...a je bila na vlečem vozilu. Sicer je pa dokazano, da se Tesle od vseh avtomobilov skoraj največ kvarijo. Ravno danes sem prebral zapisek enega od voznikov, ki si je lastil Teslo S, da je prva in zadnja. Trikrat je imel okvaro in vsakokrat je čakal skoraj mesec dni, da je prišel na vrsto za popravilo. Omenil je, da priporoča  kot bivši lastnik Tesle, da imate pri hiši še en "normalen" avtomobil na klasičen pogon. Ta bo velikokrat prišel prav. 😉

To lahko potrdim, da garancijski servis vedno traja zeeeeeloooooo dolgo pri Tesli.

Mogoče za to, ker jo je kupil teslo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ne poznam tak dobro VAG, lahko pa povem, da ima Focus in tudi Giulietta ga je mela.

Giulietta: trši volan, odzivnejši gas, če si sunkovito spustil gas je priložil pakne spredaj za sekundo, da je prej grablo in še limited slip na osnovi ESP-ja.

Focus: trši volan, odzivnejši gas, vgasne S&S.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 23 minutami je Shrek napisal:

...ampak 3,9.

Največji šparavček, ki sem ga vozil je Golf 1.6 dizl. Občutek kot da ima avto astmo, dobesedno nepremičnina.

Ampak do Minhna in nazaj po omejitvah sem mel porabo 3.6 al celo 3.4 ( sem že pozabil).

Imam še zdaj nočne more,....

pred 30 minutami je Boss napisal:

Bini, gas ima daljši hod in včasih je pač treba prtisnt tud do konca, da dopoveš motorju in predvsem menjalniku "zdaj gre pa zares". Drugače pa je tudi opcija sport in takrat menjalnik dopušča višje obrate in gre vse skupaj precej bolj urno, le poraba takrat ne bo samo 5 litrov.

Če ima ročnega.😉

No, tak sklepam, če mu samo svetuje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Moj prvi avto je imel "zaug", za senčno stran Trojan čok.

Torej moral si pošteno znat vozit hladen avto. Če ne, je trokiral, tresel, ga zalivalo in še marsikaj. Pa zakaj imate potem to elektronsko porihtano, če pa samo pravi dedi smo znali take avte vozit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Slivka napisal:

(čeprav mislim, da leta 2010 noben avto ni imel DAB-radia)

Naš Mondeo 2008 je imel DAB. Žal takrat ni blo DAB+ in v SLO je samo DAB+.

Je pa to bila noro redka stvar in na koncu seznama doplačil.

Se strinjam z vsem, kar si napisal. Moji kompromisi so bli SUV in 1.0 mašina. Pa so mi Pumo prodal. Akcijska cena. Nova bi bla 8-10k€ več.

In več kot i20n. Na koncu sem vzel igračko sebi. Da ne bo mild hibrid in 1.0 (navadni i20), ker tega spet ne prenesem.

In smešno Puma 1.0 155KM, je dražja kot i20n 204KM.

Žal je trenutno trg grozn.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
dne 26. 5. 2023 ob 17:54 je godlike napisal:

Jaz ga imam na Focosu 99% vklopljenega in to na high popravljanje in high vibriranje.

Vgasnem ga po ovinkasti cesti izven naselja. Torej recimo dravski dolini navzgor. Samo pri meni je to gumbek na žmigavcu, tak da je hiter on off.

Težava je samo prehitevanje kolesarjev brez žmigavca. Ali si suveren, ali pa daš žmigavec, če si nežen, te lahko zaflosa v njega.

Aja, vklopi se nad 65km/h in vgasne pod 60 km/h.

Tak da je večino časa v mestu vgasnejn.

Kot sem rekel, po regionalki ga vgasnem. Tak da na avtocesti pa je fajn.

Sem bil prav pozorn te dni 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano (urejeno)

Jaz ga imam na Focosu 99% vklopljenega in to na high popravljanje in high vibriranje.

Vgasnem ga po ovinkasti cesti izven naselja. Torej recimo dravski dolini navzgor. Samo pri meni je to gumbek na žmigavcu, tak da je hiter on off.

Težava je samo prehitevanje kolesarjev brez žmigavca. Ali si suveren, ali pa daš žmigavec, če si nežen, te lahko zaflosa v njega.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Se strinjam.

Pa moja M2 ima verjetno pravo usnje, pri sodobnih pa je neka varjanta skaja, ne samo da je prijeten na otip, tudi ceneje je.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.