Je moče, da je kaka serija teh gum takšna, ker jaz nimam teh občutkov pri vožnji po mokrem 🤔
Drugače pa je to lahko tudi dokaz, da premium gume niso vedno najboljše.... 🥴Mogoče se še tisti malo za temi premijci bolj trudijo in to za skoraj pol manj denarja....
Včeraj, ko sem se vračal iz Udin nas je celo pot zelo pralo ( močni nalivi).
Še enkrat več sem lahko ugotovil, da so te prvovgradne gume bridgestone zelo slabe (in nevarne) gume v dežju.
Po ravnem še nekako gre, sem pa na, avtocesti doživel aguaplaning in sem par deset metrov vozil popolnoma brez kontrole. 😬
Druga katastrofalna lastnost teh gum je vožnja v mokrem v ovinek, kjer totalno nič bočno ne držijo. Tudi pri speljevanju v mokrem takoj zavrtijo v prazno, prav tako pri zaviranju takoj reagira ABS.
Skratka, zame zelo slabe gume.
E...ja to sem ti govoril tudi jaz ..ko grem po mojem klancu dol treba full pazit ..posebno ko je mokro 😬🤔bo treba zamenjat te gume 😉😉zoom zoom
Prvi nanos. Res je enostavno delo z njim in hitro opravljeno. Za cel avto (vključno z lučmi, plastiko , feltnami, sem porabil pribl. 20 min. Jutri drugi sloj. Je pa na dotik res zelo, zelo gladko. Krpa kar sama zdrsne s prednje havbe. 😊
Ta keramična zaščita res deluje. Z njo se lahko namaže praktično vse (od laka, luči, plastik (to pride v poštev za naše cx30 😄) do platišč in gum.
Če premažemo avtomobilski lak z njo naj bi zaščita delovala vse do enega leta. Seveda moramo nanesti dva sloja sredstva v razmaku 24 ur (na opran avto, lahko tudi brez priprave - odstranitve rje, poliranja...). Če avto prej pripravimo bo rezultat seveda še boljši.
Nanos sredstva je otroško lahek - pošpricaš in takoj obrišeš ter z čisto krpo spoliraš do visokega sijaja. 😊
To mi je predlagal en profesionalni detailer. To sicer naj ne bi bil profesionalni izdelek a za nas ostale je odličen.
Da ne bo kdo pomislil, da dobim kaj od promocije. 😊 Nisem prodajalec. 😊
Drugače je pa tako menjalnik za to, da se šalta in slaba uteha je dizlašem samo to, da daš v 6to in se pelješ od starta do cilja, kaj pa zvok bencinarja v visokih obratih, to je balzam za ušesa..... 😊😂🤣
Ej...se strinjam 👍👍👍😁😆jaz sem zadovoljen z mojo cx30 x186 k motor v vseh pogledih..TOP avto.. za mene ...zoom zoom 😄
Jaz sem že preko 20 let izredno zadovoljen z Mazdami ... 👍 Sicer se ne vem, kaj jo bo nasledilo naslednje leto... Vse bolj se poigravam z mislijo, da bi šel na EV ... ki ga pa Mazda žal nima... vsaj ne takega, ki bi ustrezal mojim željam ... 🤔... Ampak to je bolj tematika za drugo temo ...
Ja ...je težko najt avto kot bi si želel imeti..verjetno boš kaj že najdu za svoj okus ..😁😄
Ej, tista tesnila so na 3ki ne na CX30 ampak na moji nekdanji je po 4ih letih vse bp.. 😊
Naj povem na ves glas CX30 je
PREMIUM in tisti, ki jo nimate brezveze serjete po tovarni MAZDA, ker s tem delate škodo tudi sebi! Jaz sem po prvem letu neskončno zadovoljen in tudi 3ka je po 4ih letih in 40kkm v top formi, vse je bp!
Pismo, bolj kot vozim to cx 30, bolj mi je všeč in manj pogrešam rdečo puščico. 😊
Sem že pogruntal, kje oziroma kdaj ji pomaga kompresor. Tudi vožnja je super tiha in udobna.
Poraba je sedaj, ko se več vozim po mestu med 6,7 in 6,8. Kar je super.👍 Verjetno bo s časom še kaj padla.
Tudi prtljažnik je več kot dovolj za vsakodnevno rabo. Ravno danes smo nabavljali robo za žur. Vse od piva do hrane do raznih tort je stalo lepo noter.
Je pa ta "dvonastropni" prtljažnik super. 👍 Bravo za benzinarko in suv.
E....ja to sem ti govoril tudi jaz 😁😄😁včasih imam občutek bolj ko jo tiščim po gasu ...manj pije 😁
Ampak... Sveta pomagavka. Cx 30 pije manj kot mazda 6 dizel. Wtf? 🤔
Žena je vozila pred mano 6-ko,hitrosti so bile nekje od 130-150. Vozila sva identično od BTC do Kopra.
Edino na vrhniškem klancu me je malo pustila zadaj, ker smo nekaj bremzali in je ona lepo pobegnila naprej ampak sem jo na vrhu klanca dohitel. 😊
Prvi vtisi in razlika med vožnjo ene in druge?
Mazdo cx 30 moraš voziti bolj "filigransko natančno", gas moraš dodajati postopoma. Če ga stisneš naenkrat do konca kot dizel, se ne zgodi najprej nič. Nato postopoma pridobi hitrost. Je pa vožnja z cx 30 veliko bolj sproščujoča kot s 6-ko.
Že vidim, da, se bom hitro sprijaznil z njo. 😊
Pa še porabe obeh pri enaki hitrosti.
Mazda CX 30
Mazda 6 dizel
Čestitke ...za CX30 👍srečno... zoom zoom
Ja to pa je X motor ...postopoma dodajanje plina 😆
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Nič ne bo..ker bojo rekli da to so ITAK prvo gradnja gum na novi avto 🙃😉😉
Tako da jaz sigurno dam gor conti.drugo leto 😁
Povezava za deljenje
Deli na druge strani