Skoči na vsebino

Kar sem jaz 6ko vozil, so bile komande NA volanu in ne OB volanu. In ko sem v ovinku zavrtel volan, kmalu nisem več vedel, kateri je + in kateri -. Po hribovski cesti moraš pa med vožnjo gledat kam drugam kot v volan in tipke...

pred 2 minutama je Alex napisal:

V bistvu je podobno, kot bi imel ročni... ... ...

Ne, ni. Slabše je...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Je nekdo pisal, da mu ročni menjalnik posrka vso voljo do življenja in da pri avtomatskem pa noge počivajo in da z desno roko boža sopotnico...

Hja, leva noga res počiva, desna roka pa dela še za vse ostale ude. In nimaš časa niti da bi se po nosu popraskal, kaj šele, da bi sopotnico pobožal po nogi. Pri vožnji gor še mogoče malo. Pri vožnji dol pa pred ovinkom omejit, da lahko izbira samo med 1. in 2., za ovinkom mu dovoliti še 3., pa pred ovinkom spet omejit... In ovinkov tu je precej. In spusta tudi. Sem prevozil po pet kilometrov, da sploh nisem spustil menjalnika. Volan pa motal z eno roko...

Razumem, da obstajajo moški, ki so jim všeč bencinarji, in jih toleriram.

Razumem, da obstajajo moški, ki so jim všeč avtomatski menjalniki, in jih toleriram.

Razumem, da obstajajo moški, ki jim je všeč, da 'nažigajo' druge moške v zadnjično odprtino, in jih toleriram.

Ampak to ni zame. Nič od zgoraj naštetega. Niti v kombinacijah...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 15 urami je Alex napisal:

Imel sem kake štiri dcl črne pol mat (satin black) barve viška, pa sem se danes  lotil barvanja zimskih platišč. Nekako mi bolj pašejo črna na rdečo strelo. 

PSX_20221001_124135.jpg

Sm kmet an... ...

Se pravi, sm lep kmet an s hribu doma, pa se na estetiko ne spoznam lih tanartabl, ma vseeno me zanima, kako bi pa izpadlo, če bi jih pobarval na tako rdečo, kot je avto? Ker zdaj so tiste široke črne obrobe, pa črna guma in še črni diški - saj je spodnji del kot od pogrebnega avta... Če bi diške pobarval v barvi avta, bi malo razbil vso to črnino. Pa še 19" bi prišle bolj do izraza...

Mogoče, če kdo zna našopat sliko da se vidi, kako bi to izpadlo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Z M A J napisal:

@Slivka, bistven je podatek koliko velik je bil 'vzorec', ki je podal ta podatek o porabi in kakšen pri tem režim vožnje; hitrost, relacija, morebitni zastoji, itd.

'Velikost' vzorca je bila 120 km.

Režim vožnje: spremljal e-golfa, vožnja je bila bolj umirjena, poleg tega je od Nove Gorice do Vipave in nazaj itak omejitev 100 km/h (ni avtocesta!), drugod pa je bila omejitev 90 in 70. V eno smer avto popolnoma prazen (no, ja, jaz sem bil notri), v drugo stran poleg mene še štiri osebe. Cesta suha, vročine ni bilo (brez klime).

Zastojev pred nama ni bilo...

Konec koncev, pri taki porabi tako starega in zgon... ... .. se pravi zvoženega dvolitrskega turbodizla - kaj si pa pričakoval?

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

To skladiščijo baje good year, conti in michelin. Da se pravilno po starajo, ker če so preveč nove, se lahko prilepijo na cesto. Upam, da nima kdo teh znamk? 🤔

A to je to! Ko mi je zadnjič počila Michelinka se je tako držala ceste, da avta sploh nisem mogel dvigniti. Sem potem tako rešil, da sem odvil ventilček pa kar pur-pen noter našibal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Ma Krištidijo, sm kmet an s hribu doma an kolkr se jest spoznam na makine, bencinar poje kvečjemu kvariton. Pa kakšen sopran tudi, ker če ni na puhnih obratih ni nič od njega...

Dizel pa lepo brunda v basu, lahko tudi v tenorju.

Je pa zelo lepa pesmica, kdor ima možnost slišat, ko zapoje dizel sekstet, ne kvartet. Čeprav ima tudi duo svoj čar. Trio pa sploh, ga lahko s harmoniko spremljaš in skupaj zaigrata Avsenikovo Na Golico. Tega z bencinarjem ne moreš...

P.S.: Ne najdem zdaj posnetka na YT. Bom poiskal in dodal sem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Kot sem že napisal, poglejte kaj pravijo kupci, kolegi, ljubice, žene. In se odločite za prave. 😉

Sem vprašal ljubico, katera guma je najboljša in zdaj imam problem: ti, za katere ljubica pravi, da delajo najboljšo gumo, ne delajo avtomobilskih pnevmatik...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je DonFelipe napisal:

Ta kamionček je odlično v kolikor iščete promocijsko orodje

WWW.AVTO.NET

Ford - COE, letnik:1947,77000 EUR :: www.Avto.net ::

Zdrekan ogaben in cena pretirana ,tej kamijončki so v Ameriki par tisoč dolarjev in niso ne priljubljeni in ne zaželjeni

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Najprej napišeš, da je sikalo, nato, da si jih menjal iz preventive. Bi se ti mogoče najprej zmenil sam s seboj, kaj je na stvari?

In če si jih menjal iz preventive, potem napiši, da je tvoja želja menjat te podložke na vsakih 70.000 km, ne pa da je to zapoved, da se mora. Ker jaz sem prevozil štirikrat toliko pa še ni bilo nujno, ampak iz preventive, ker so nekateri tu strašili s tem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma daj, @Alex, koliko imaš pa ti težav z avtom, je pa nekaj neverjetnega! Jaz sem jih na naši petki menjal pri 280.000 km pa še to samo zato, ker so me tu na forumu nekateri strašili s tem. Jure (mehanik v BTCju) pa mi je rekel, da ni bilo potrebe, ker so bile še čisto v redu.

Resnično mislim, da ga ni na svetu avta, s katerim bi ti bil zadovoljen...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

... ... ... ... os gledal, kje bom nekaj zapel.

Ti kar poj, ne se sekirat.

Kdor poje, slabo ne misli.

Kdor pa v teh časih poje, pa sploh ne misli...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Eno je 'družba za eno noč' nekaj čisto drugega je pa 'dolgoletni zakonski par'.

Pri avtu ni bistvene razlike...

Nekaj uric fijakanja te bo navdušilo pa četudi bi se vozil z Mahindro. Nekaj čisto drugega pa je pet, deset, petnajst letno lastništvo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano

10 litrov? Na koliko kilometrov?

Ker jaz z BTjko pod polno obremenitvijo z desetimi litri naredim okoli 80 kilometrov.

S prazno BTjko in umirjeno vožnjo pa okoli 120 kilometrov.

Ena taka sodobna vrhunska aeromatična naprava na lepi cesti z umirjenim voznikom pokuri 10 litrov na kakšnih 150 kilometrov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

A niso v Ameriki šli celo tako daleč, da si kupil en avto, dobil pa dva. Mogoče bom pa res kmalu kupil nov avto. Če bo kaj pametnega na izbiro...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.