Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Z vsem se strinjam, samo zadnjemu stavku ne verjamem. 

Res da je uporaba določenih snovi danes prepovedana, vendar nisem prepričan, da do vsi hlapi, ki se sproščajo, nedolžni, niso škodljivi, niso strupeni.

Recimo v novem kinu, nekaj tednov od odprtja, v Supernovi sem sam komaj izdržal 2 uri, tako me je dražilo-žgalo v sinusih. Drug primer, nekoč se je sodelavka skoraj zadušila, ko so ji v pisarno položili nov tapison. Lahko da obloge, ki so "dišale" po novem, res niso oddajale strupenih snovi, so pa bile vsaj alergeni, kot je recimo cvetni prah, 100% BIO.

Da zaklučim, če je komu všeč vonj nove avtomobilske kabine, OK, meni ni. 

Drugače pa imam generator ozona, ki v starejših avtih nevtralizira vonj po starem. Gre za drug problem, ki je posledica razpadanja premijskih materialov (za razliko od stabilizacije novih materialov).

Torej smo prišli skupaj, meni ni po zažgani elektroniki ampak rahlo po novem. 🤗

Verjetno ni bila toliko frišna kot je tvoja, ker takrat je bil še KOVID in MAZDA je imela takrat dobro zalogo v primerjavi s kakimi ŠKODAMI, ko so motali čakati na avto po 1.leto.Te G140 dino so zdaj kot sveže žemljice, odličen avto za dobro ceno! Zato pa tako bolj smrdi-diši..... 😚

Če je tak vonj komu všeč lahko kupi celo "dišavo", ki diši po novem.... :nevem:

pred 17 minutami je MazdaBoy napisal:

Čestitke za nakup, srečno vožnjo, veliko varnih km :zoom-zoom:

Lepa 👍 Po mnenju mnogih članov foruma tukaj, je to najlepša barva 😊

Še Ferrari se je ne bi sramoval.... :bravo:

IMG_20240220_164957.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 12 urami je Tilen5 napisal:

Jaz če napišem katera znamka gum je bila edina, ki sem jo kadarkoli metal dol me bodo linčal tle gor :D

Drgač a lahk dam zimske dol?

Po zakonu kamot pa na obali tudi.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Vse so nad čepi nekoliko izbočene, odvisno je bolj od dioptrije lastnika in pada svetlobe.

image.png

Mogoče:
- so ga že pri Ferku predihali

- posledice Covida (izguba vonja)

- se je pri našem res kaj žgalo ...
😁

Moj je prav lepo dišal po NOVEM (ne smrdel po zažganem), ko je bil še nov. 🤗😉

Pač PREMIUM X186.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Ne. Že na yugotu sem imel Pirelli. Nato michelin. Aja, najslabše gume ever so bile Fulda. Po pol leta sem jih dal dol z avta. 

Te Fulda so pa res na kitajski ravni.... 🥴

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 8 urami je Alex napisal:

140€/kos

Uf, to je še za gorenjce pocen.... 😁🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Srečno vožnjo ti želim z Mazdo cx-30, Dino.... 😁🫣

Malo heca 😂🤣😉.   :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je Mraušk Mčk napisal:

ESP, TCS, ABS, ASR, ESC, XDS....

Edina tipka ki kaj izklaplja pri mojem avtu je tipka za izklop ASR - preprečevanje zdrsa pogonskih koles. Le ta omeji tudi delovanje ESC - elektronski nadzor stabilnosti.

Izklopa ABS-a nimam. Izklop ABS-a je smiseln samo v primeru globokega snega ali mehkega peska ko blokirana kolesa pred seboj rinejo kajlo materjala, ki poveča trenje - krajša zavorna pot. V vseh ostalih primerih podlag blokirana kolesa podaljšajo zavorno pot. Izklop tudi ne pomaga pa k izboljšanju vodljivosti ampak ravno obratno. 

To je to, že tisočkrat dokazano.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 11 urami je jures napisal:

Dokazano: ABS zmanjsa zavorno samo v enem primeru - na ravnem zaviranju na suhi cesti (mocno zmanjsa), ker je takrat trenje med gumo in cesto vecje od trenja med 'drsenjem' blokirane gume

V vseh ostalih primerih pa jo podaljsa. Na ledu, pesku, snegu, mokri cesti, kot tudi na suhi v primeru krmarjenja med zaviranjem, saj se trenje zmanjsa med gumo in cesto med krmarjenje.

Mas ogromno teh testov.

V snegu pravilom ne izklopis samo abs ampak tud tcs, ce hoces kam priti

Tako je samo pri ABS brez ASR in drugih elekronskih stabilnostnih sistemov. Ko gledaš vse skupaj v kompletu si pa nula v primerjavi s tehniko..... 🥴Tudi jaz ASR izklopim v snežnih razmerah ko gre avto po snegu in nima stika z podlago in to zat, da se dokoplje do podlage kjer je običajno pesek ali sol, drugače ti motor zmanjša navor na pogonska kolesa in tako posledično obstaneš.... :nevem:

Je pa res, da moraš biti za te manevre v snegu brez teh pomagal malo bolj izkušen in pogumen voznik😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 27 minutami je godlike napisal:

10cm svežega snega, sem tudi jaz moral ESP ugasnit, da sem lahko prišel na Roglo.

ABS je za laika super. Ko sem na R4 skočil na bremzo, me je neslo direkt v predhodnika, da sem lahko se izognil, sem moral bremzo spustit, volan obrnit in jo spet pohodit. Ustavil sem se vzporedno z njim. Takšne reakcije večina ni zmožna v paniki in tam reši ABS. 🙂

Točno tako je kot si opisal! 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

To glede ABS-a je bilo že tisočkrat znanstveno dokazano kako in kaj, zato se nima smisla tukaj prepričevat kako bi bilo... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 urami je GregorV napisal:

Kako vi vozite nove avte?

Prvih 3K km do 2500 obratov, potem pa pohodite stopalko do konca, ali kako drugače?

Oz. se ne ozirate na to in "full gas" od začetka. 😀

Kot pravi @NevLado gas do daske, ker tako ne bo šel čez 4500 obratov. 😊Vsaj moja x186 je bila tovarniško omejena prvih 2 ali 3kkm. Vseeno jo jaz prvih 1kkm nisem gnal veliko čez 3000 obratov. 😉

Jaz vedno gledam na svoj avto saj ga ponavadi kupim za več let.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano

In koliko tega maximalnega navora v celi dobi tega avta izkoristiš v vsakdanjem prometu🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 2 urama je Boki-koki napisal:

imel sem ze testno voznjo z x 186 AT z vso opremo. Mislim iskreno na nebo velike razlike z mojo voznjo.

Če je tako potem pa tako ni težka odločitev za Dinota.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
AVTOARENA.SI

Avtomobilski proizvajalec MG, ki je sedaj v lasti kitajskega giganta SAIC, se pripravlja na prelom na trgu električnih...

Mogoče se pa bližamo temu času🤔

Dva moja pogoja sta že izpolnjena od treh. 

1.konkurenčna cena glede na fosilne avtomobile👍

2.večji doseg in hitro polnjenje👍

3.razvejano in dostopno omrežje polnilnic😡

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 6 urami je Boki-koki napisal:

Janez hvala ti, vedno vozim mazdo seveda samo bencinarja,sedaj imam mazdo 6 2016 limuzino prevozenih 160.000 in mislim da je cas malo za spremembo, mulca sta ze velika, tako da ne potrbujem velikega avta vec.

zelo dobro si mi opisal oba motorja, tako da mislim da se bom odlocil za 2.5 140

Pojdi na probno vožnjo z obema, da te ne bo kasneje žrlo.... :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 14 urami je Slivka napisal:

Aha, ja, seveda...

Kolikor imam jaz izkušnje, se edino na suhem asfaltu ne pozna nobene razlike, na vseh drugih podlagah se pa brez ABSa ustaviš prej kot z ABSom. 

Sicer pa, če imaš med nogami toliko kot imaš jezika, lahko sprobava. Vozi za menoj na zelo kratki varnostni razdalji. Ko zahodim zavoro, jo zahodiš tudi ti. Če se ti z ABSon ustaviš prej kot jaz brez ABSa, se itak nimaš česa bati. Če se pa jaz brez ABSa ustavim prej kot ti z ABSom, bo pa to precej odmevno...

Lahko tale tvoj predlog obrneva, da bom jaz vozil pred tabo z odličnimi letnimi gumami in z ABS, Ti pa z nekimi kitajskimi brez ABS-a..... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 36 minutami je Slivka napisal:

To pa res ni problem. Odklopim ABS pa kolikor se podaljša zavorna pot zaradi slabih gum toliko se skrajša zaradi odklopljenega ABSa - pa se pogliha...

Mogoče v snegu ali blatu na mokri cesti pa nikoli.... 🫣🤣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Kaj naj, vsak se sam odloča kaj bo vzel je pa nekaj res vsak ima drugačne reference kaj gleda na gumah in kako vozi. Se pa vseeno delno strinjam z @jures nova guma je nova guma in načeloma boljša od neke obrabljene pa čeprav je ta obrabljena premijskega izvora.

Zato je pa meni vedno žal, da se testi ne delajo, ko so gume stare nekaj let in recimo na polovici življenskega cikla. To bi bila prava primerjava.

Malo si pozabil napisat kolikšna je razlika pri zaviranju najboljše in najslabše nove gume v metrih.:whatever: Kaka je šele razlika pri obeh, ko so stare kake 4 leta..... 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 9 minutami je Boss napisal:

Sam res... sej so vse okrogle pa črne.

Malo več napiši o teh črnih gumah, mogoče komu pride prav v zadnjem trenutku.... 🤔😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je robertk6 napisal:

Hmmmm kaj pa je za tebe povprečna vožnja?  A ti si tudi eden izmed tistih "dinamičnih "voznikov , ki letijo skozi krožišča.

S povprečnimi gumami lahko voziš samo povprečno s slabimi slabo z odličnimi pa čez krožna naravnost.... 😁😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 24 minutami je Boki-koki napisal:

Zdravo,

Namen imam kupiti mazdo 3 sem pa v dvomih, rabim par informacij.

Kako se obnese motor 2.0 x186 2023 ali 2.5 140

Poraba?

Kaj je boljsa izbira?

Avtomatik ali rocni?

Kaksne posebne tezave, problemi?

Ko boš vse strani prelistal, pojdi na testne vožnje z enim in drugim in se na podlagi tega odločiš kaj boš kupil! Tukaj na forumu smo različni vozniki, ki nam je različno všeč! Je pa tudi pri ceni razpon nekaj tisočakov med najcenejšim in najdražjim avtom.....:nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.