Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano
pred 25 minutami je GregorV napisal:

Gre za to znamko: 

HONGQI-AUTO.SI

HONGQI – prihodnost vožnje je tukaj. Inovativna električna in hibridna vozila s pametno tehnologijo in brezčasnim dizajnom.

Očitno bolj v "premium" razredu. 

Tale pride recimo 105K EUR. 😆

HONGQI-AUTO.SI

HONGQI E-HS9 Cenik in specifikacije Testna vožnja Cenik in specifikacije Exclusive LR Kapaciteta baterije120 kWh Doseg...

Noro...

Cena al avto🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Kot so že predhodiki napisali in jaz včeraj, napumpaj na 2.5, 2.6 bara in to je to, če te ne moti bolj trda vožnja pa tudi to kar imaš zdaj ni prehudo. Bolje to kot premalo! 

Ponavadi se gume, ki imajo malo mehkejšo bočnico pumpajo za 0.2 bara več, da jim ne pobira robov gume. (npr, zimske Nexen) 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

ZR je stara oznaka za hitrostni razred.

Na sliki sta obe W. Tako je hitrost enaka. ZR = 240+ km/h

Liderpnevmatik je borza. Verjetno je wn prodajalec drugače vnesel model ali pa je eno starejši model/DOT, pa so zmes poimenovanje spremenili.

Res je ampak pred črko R ponavadi ni hitrostne ornake ker je na koncu W. Nočem bit pameten ampak nekje sem enkrat zasledil, da so take gume bolj primerne za bolj športna oziroma vozila, ki rabijo ojačano bočnico. Zdaj se to označuje z oznako XL. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Ha,ha...😎 Z mano pa nočeš tako  uglajeno govoriti.😉

Ker nisi gospodična.... :blink:

Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Od kdaj je Bini gospod? ?zmeden?:lol:

Eni so pa ltukaj le olikani.... 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Dražja spodnja ima oznako ZR pri dimenziji gume kar pomeni boljšo gumo. To je oznaka za bolj športne gume, ki pa se danes edko uporablja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Freedom988 napisal:

Lep pozdrav vsem skupaj,

evo mene s prvim vprašanjem. Danes sem malo šla skozi priročnik avta, in sicer sem se ustavila pri gumah in tlaku v njih. V njem piše, da je za mojo dimenzijo gum in št. potnikov do 3 (parkrat na leto vozim v avtu 3 max 4 ljudi) priporočen tlak 2.5 bara. Moja Mazda app mi kaže, da pa so moje gume napumpane na 2.9 bara. Po moji kmečki pameti bi torej bilo dobro spustit zrak ven za 0.4 bara. Kako nevarno je, da se vozim s tako napolnjenimi gumami in vprašanje je tudi, zakaj so gume tako mocno nampumpane v novem avtu ze, ko ga prejemes v roke s strani avtohiše? Kaj mi vi priporočate? Moje dimenzije gum so 215/55/r18. 

Iskrena hvala že vnaprej za odgovore. :-) 

Pretrde imaš, gume mislim😉. Spusti jih na 2.6 bara. Vozim tako napolnjene že 4 leta in nimam nobene nepravilne obrabe. Pumpaj pa hladne! 

Katero znamko dajejo zdaj na cx-30 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 16 minutami je Alex napisal:

No, danes so se čudežno znašle cisterne za gorivo na avtocesti. Na poti za Lj sem prehitel 5 cistern (štiri Petrol, ena kr neka znamka), na poti proti Kopru pa štiri Petrolove (s prikolico). Še nikoli v življenju  nisem videl toliko cistern naenkrat  na avtocesti. 😄 

Se pravi,res Petrol en mlčk guoluoba zajeb..va. 😉

Gredo po taaadraaago gorivo.... 😂🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

A ni edino prav, da človek ob novih dejstvih spremeni stališče? 

Jp, seveda je prav... 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 14 urami je Boss napisal:

Točno, tako je, kot si napisal. Petrol zdaj za goriva, ki jih je plačal že pred meseci in trenutno prodaja zaračunava 30 centov po litru več, kot jih je takrat kupil. Se pravi se bo poleg uradne marže odrezal, še teh 30 centov in zato čaka in ne dovoli distribucije pred torkom.

To pač počnejo prasci, ki jim ni nič sveto in če zraven škodujejo koaliciji na volilni dan, še toliko bolje. Petrolu je namreč v interesu, da bi deregulirali ceno goriv in to jim jo JJ potrdil, da bodo, če zmagajo. 

Petrol je s tem povozil vse pravilnike in predpise, saj je dobil koncesijo za prodajo goriv in bi moral zagotavljati nemoteno preskrbo. SI kdo predstavlja, da bi isto delali trgovci s hrano, da bi elektrodistributer mal elektriko za dva dni izklopil, ker se obeta podražitev... itd. Verjetno, da si nihče tega ne predstavlja, da je možno, Petrol pa to naredi.... svašta. Bo pa proti njim sprožen pravni postopek in ja lahko se celo zgodi, da zaradi tega dogodka Petrol celo podržavimo, ker distribucija goriv je ključna za delovanje države in tukaj nekih parcialnih interesov ne bi smelo biti.

Se spomnim, ko si bil zelo lojalen PETROLU, zdaj pa tole napišeš.... :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 urami je g.Wankel napisal:

Aja pa kakšen selfie objavi za @Bini-ja, za našega forum svedra 😂

Bolane fore imaš, verjetno volitve vplivajo na to.... 😁🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 11 urami je Freedom988 napisal:

Javljam, da sem srečno in varno prispela nazaj na Obalo. Vse je potekalo kot mora. AH Kržišnik mi je tudi natankala dovolj goriva (v luči trenutnega dogajanja sem jih prosila, če lahko to uredijo proti plačilu in so uredili ter na koncu so mi bencin podarili), da sem ga imela dovolj, da sem prišla komot do Molove pumpe ker Petrolova najbližja ni imela niti 100ke več za tankat. Tako da jih lahko res, res pohvalim. Avto pa je super, sem kombinirala staro cesto z avtocesto, da se avto lahko dobro uteka. Zaenkrat sem zelo zadovoljna. Iskrena hvala vsem za nasvete in odgovore. Zdaj bom še potrebovala par dni, da poštekam radio/bluetooth in vse ostalo, ampak bom sproti in bo šlo. Če pa česa ne bom vedela pa upam, da se lahko še obrnem na vas in vas kaj vprašam. 

Lep vikend še naprej in vse dobro. :-) 

20260321_181132.jpg

Odličen PREMIUM avto si dobila v roke, sedaj je pa vse na TEBI kako in kje ga boš vozila, da bo ostal še takšen dolgo let.... :jupiii:Srečno vožnjo. :zoom-zoom:

Aja pa tisto peno spredaj lahk obrišeš.... 😁😉

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)

Na pumpi se starčki za deset litrov dizla in 1€ prihranka skoraj tepejo, doma mu pa v štunfih in v banki vsak dan denar izginja pa se sploh ne zaveda... :vskalo:

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 urami je Freedom988 napisal:

Lep pozdrav vsem skupaj,

minilo je nekaj mesecev od moje zadnje objave na tem forumu, kjer ste mi ja moja vprašanja vedno prijazno in realno odgovorili. Javljam, da sem kupila Mazdo CX30 2.5 mhev 140KM v Homura izvedbi. Jutri je dan D, ko avto prevzamem v AH Kržišnik. Zaenkrat sem z izkužnjo nakupa in tudi komunikacije s prodajalcem zelo zadovoljna. Kakšne so vaše izkušnje s servisi pri njih, če jih kdo ima? Sama sem namreč iz Obale, ampak glede na to, da Avtoplus v Kopru na tem forumu nima dobrega slovesa, sem se odločila, da grem na drug konec Slovenije kupit avto in ga nameravam tam tudi redno servisirati. 

Imam pa še nekaj vprašanj:

1. Ali je bolje, da se jutri peljem z novim avtom nazaj na Obalo po stari cesti in ne po AC glede na to, da je motor nov in visoki obrati niso zaželjeni prvih 1000 ali 1500km? Kako dolgo moram dejansko paziti glede tega?

2. Prodajalec mi je ob nakupu rekel, da mi po enem mesecu oziroma 1000km pripada brezplačen pregled vozila, kjer menjajo tudi olje (to se plača) zaradi morebitnih kovinskih delcev, ki bi se lahko pojavili. Ni pa menjava nujna oziroma obvezna. Kaj pravite vi? Ali je smiselno se po enem mesecu spet vozit tja in menjati olje ali ne bo nič narobe, če menjam olje, takrat, ko bo čas za to, torej v roku enega leta oz. 15000km? Na leto povprečno prevozim nekje 13000km, najvec je izvenmestnih voženj po 20km v eno smer (služba). 

3. Malo se igram s Chat GPTjem in slednji pravi, da je pametno gledati nivo olja pri tem avtu 1x mesecno (to sem počela tudi sicer, ko sem imela Toyoto Yaris in je vedno bilo vse v mejah normale med servisi), ker baje ti avti pijejo olje in je to normalno, GPT pravi, da nekje od 0.3 do 0.5l na 1000 ali 1500km. Je to res? Do sedaj sem vozila Toyoto (1.5 bencinar 4 valjni motor) in mi nikoli ni bilo treba dolivati ničesar. Kakšne so vaše izkusnje? Je to res? 

Iskrena hvala za vaše odgovore že vnaprej in se oproščam za daljši zapis. 

Lep vikend želim vsem. Moj bo jutri Zoom Zoom :-) 

Naredi kot je @Alex napisal. AC 👍

Ne rabiš olja menjat na 1000 km to se ne dela več, ni pa nič narobe! Olje ti nebo pil brez skrbi, pusti UI.... 🥴

Pa srečno vožnjo primorka.... :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 17 urami je GregorV napisal:

Neverjetno a resnično, danes je točno eno leto od registracije moje makine. 👍

Kot bi rekli v reklami: Crafted in Japan = :zoom-zoom:😁

Zavarovanje + registracija cca. 1100 EUR. 

Naslednji teden pa uradni servis, verjetno 350 EUR...? Se motim?

LP

Čestitam ob enoletnici.... 🤗

Bo tolk kot praviš 300-350€€😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.