Ne vem kako bi izpadle 16" na CX-30, precej majhne... ?
Ne kupuj 16"! Avto bo grd 6 mesecev.... 🥴
pred 4 urami je robertk6 napisal:
Pa si prepričan da se ti nakup novih izplača? Če pogledaš račun , ki ti ga je prilepil so ga platišča prišla slabega 1000. Če boš avto imel 7 let in dal letno 140 EUR za premontažo si na tej ceni. Da ne računama še zraven tvojega dela in prostora za hrambo enega seta koles.
V meniju Varnostne nastavitve pod Parking senzorji, lahko nastaviš samo vklop prikaza linij na zaslonu in jakost zvočnega opozorila. Glede same občutljivosti senzorjev ni opcije za nastavitev v meniju, vsaj jaz nisem našel (verjetno je možna samo tovarniška nastavitev).
Bolj ko prebiram tole temo vedno bolj ugotavljam da ste tu gor sami F1 vozniki. Glede kakšne zahteve vse imate za gume imate vsi najverjetneje dirkaško licenco. Eni tukaj letno delajo po 10.000km in potem na veliko razpredajo kako dobro lahko oni ocenijo gume, a pozimi ko sneg zapade niti ven ne grejo🤣🤣
Če na mene leti s km ne bom komentiral, ker ne veš vsega.... 😉
Evo javljam se še jaz. Prevoženih 3.500km. Avto je meni zakon oh in sploh.
"Jimba ittai" ni samo marketing.
Avto se vozi bistveno bolje kot karkoli v tem cenovnem razredu, pa tudi višje. Kraljuje na regionalkah, je povsem dovolj poskočen pri hitrostih do 130 in ima odlično lego na cesti. Na avrocesti nad 130 pa je malček len, oz. je treba prešaltat v nižjo prestavo in stopit orng po gasu, pa še tako se ne zmakne kaj preveč. Skratka za dirkanje po avtocesti je bolje pogledat kaj drugega, ampak tisto drugo, za podoben denar, skoraj zagotovo ne bo tako dobro na regionalki po ovinkih 🙂
Seveda bi tudi jaz raje mel kakega turbota, katere delajo za ameriški trg, ampak če ni pač ni. Je pa tudi res, da bi potem raje vzel Mazda3.
Povprečje porabe kaže računalnik da je 6,9l/100. Ko greš na izi nekam po regionalki pije zadeva zelo solidnih 5,5l, brez da bi kaj pazil in vozil varčno. Po mestu in AC bistveno več seveda.
Čričkov ni nobenih, nasprotno, konstrukcija notranjosti je svetlobna leta nad kako toyoto ali vw. Ni ravno premium premium, ampak skoraj. Kvaliteta.
Povezljivost in uporaba z iphone carplay je čudovita. Ko šariš po menijih se ne zatika nič, kot se zatika pri recimo novih Toyotah pa še katerih drugih. Včasih se res zgodi da pozabi telefon in ga moraš še enkrat pairat. To se mi je zgodilo do zdaj enkrat.
Seveda pa ni popoln. Kar gre meni na živce so:
1. avtomatska vrata prtljažnika: Tolko da ne rabiš delat pilotove chek liste pred vzletom, kaj mora bit vse izpolnjeno da gospodična mazda odpre en bogi prtljažnik. Da ne govorimo o tem da je to še ena dodatna stvar, ki se lahko pokvari. Bi raje mel navadna vrata, ampak kaj ko ni bilo opcije za paket opreme Nagisa, katerega sem na vsak način hotel imet.
2. PARK SENZORJI. so ena katastrofa od katastrofe. Ne razumem kako lahko tako banalna zadeva leta 2025 kvari izkušnjo pri sicer zelo dobrem avtomobilu. Kle so ga posral, strašansko zanemarjeno. Sicer ne vem ali je to samo pri meni al jebe še koga, ampak 10 let star polo, 20 let star passat in 15 let star eos so svetlobna leta nad tem.
@Freedom988 Avtomatsko zaklepanje in odklepanje dela 99%, pa še tisti 1% sem verjetno jaz kriv. Skratka avto se odklene ko primeš za kljuko in imaš ključ v žepu. Avtomatsko pa se zaklene ko se s ključem oddaljiš. Da je zaklenjen vidiš po tem da pipne in pospravi ogledalca. Nobenega problema s tem, da se tudi naštimat na zaklepnje na ključ. Sem vozil glanc novo yaris po Franciji letos 14 dni na dopustu in je super avto, ampak ni pa nobene primerjave napram cx-30. Nobene. Edino to, da je imela vse kamere in je praktično vozila sama, ampak to ti bo tudi cx-30 če vzameš avtomatik in pripadajočo opremo.
@tommzy Hmmm.... Črički, razlika v barvi... jaz bi zadevo reklamiral. Ne vem sicer kaj lahko dosežeš, Baje pa da pridejo včasih kar fejst poškodovani iz ladje in da majo servisi včasih dela tud za kak teden da jih spravijo k sebi. 😞
Lep opis tvoje iskušnje do sedaj, nisi pa napisal kateri motor voziš pa sečno vožnjo....
Boss, žal je izgledalo kot da jih hvališ in zagovarjaš njihovo izbiro 🥴 Vesel sem, da boš ostal na premium letnih in zimskih gumah, zaradi varnosti predvsem 🤗
Celoletne gume so za zmerno podnebje in za tja so bile prvotno tudi narejene in pika,klicaj pravzaprav !😉
Podobno se je nam zgodilo na firmi in sicer, imeli smo magnetne označbe na avtih, ki so nam isto stvar povzročile zaradi laka na vodni osnovi, pred temi EKO laki teh problemov nismo imeli.
Ne vem, zraven maš video, katerega predvidevam, da nisi pogledal, ker pol ne bi tole spraševal.
Sicer pa ne vem s katerim delom mojega posta v točkah se ne strinjaš?
Problem je le v tem, da včasih se pretirava pri navedbah. Glede gum je pa tako, da gume pri vožnji zaradi upogibanja ustvarjajo notranjo energijo, ki se odrazi v toploti. Gume imajo vedno kar nekaj stopinj višjo temperaturo kot okolica.
Sicer ne priporočam uporabo letnih pozimi, ampak en nasvet vseeno, če kdo bozi letne pozimi. Nekoliko je treba tlak spustit, da bo gumo bolje mečkalo in se bo ustvarjalo več toplote, ter ohranjalo gumo bolj prožno in mehkejšo pri nizkih temperaturah. Seveda pa to nekoliko poveča porabo in povečuje obrabo.
Mene pa malo moti in čudi tvoje prepričanje in mišljenje o teh celoletnih gumah, ko si pa vsa leta nazaj zagovarjal le najboljše letne in zimske premium gume, tiste 5,6,7,8 so bile pa že preslabe zate, ker varnost je pa zate na prvem mestu...
V resnici so pa te celoletne slabše od vse teh.....
1 liter? To ni nič, jaz če grem do LJ vsak dan 4 dni zaporedoma skurim tank ker gre nad 7,5l/100kmh, če se pa vozim do NM pa mi zdrži krepko več, ker ni avtoceste in imam tam okrog 7... verjamem da je lahko razlika še večja, če bi malo čuval
brezveze to gledat tako
škoda da si odrezal koliko imaš prevoženih km s tem 5.3
Pardon, sem pozabil odgovorit na tole zgoraj 🥴
Vedno resetiram ko tankam, razen, če grem na daljši dopust, ko ga resetiram na koncu!
Na prvi sliki se levo spodaj vidi kako imam dolgoročno porabo cca 6l/100km.
Pri drugi sliki se vidi p. poraba, na levi pa prevoženi km. na desni stanje koliko je še do pumpe,In koliko bi se prevozilo🤔lepa cifra.... 🤗
Na tretji sliki je pa moj rekord na polni tank goriva! Po tankanju sem prevozil že 200km in mi je še vedno prikazovalo 800km.... 😳
Nimam kaj skrivat, tale X motor je" biser"tehnike, če ga še znaš pravilno vozit pa sploh...
Aja pa še to... Tale Taubi je men čist zjebal tradicijo in zdaj bom moral razmišljat kaj naj fotru kupim za RD. Ker ga ma konec januarja je vsakič dobil vinjeto za darilo in je bil problem rešen.
Pol pa pride en Taubi pa pa prav o ne ne ne , vinjeto podaljšujem za 4 mesece. A ne bi bila bolj logična razlaga, da bi vsem, ki podaljšajo vinjeto v roku enega leta zaračunali namesto 117€ le 77€. Tako bi vsi dobili popust brez izjem pa četudi bi moral kupiti vinjeto 10 dni pred začetkom, boš pač popust uveljavil takoj po koncu. Velja pa le v primeru, da imaš aktivno staro vinjeto v 2025.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Ne kupuj 16"! Avto bo grd 6 mesecev.... 🥴
Ko jih pa prodaš dobiš nazaj 50%cene....
.
Popravljeno od BiniPovezava za deljenje
Deli na druge strani