Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano
pred 2 minutama je etcho napisal:

Za navadne avte nižjo ceno, za premium pa višjo. Tako bo pošteno. 🤪😄

Kam spadamo mi? Nekaterim pravijo, da je cx30 premium, drugi, ki je nimajo, pa ne. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Ovčke smo zadovoljne ... a se da goriva prodajat po različnih cenah? Za nas zadovoljne ovčke po nižji, za nezadovoljne desne volkove pa po precej višji? Mislim zato, da se majo vsaj za kaj upravičeno pizdit.:hudicek:

Velja. Ampak edino, če vas bodo lahko ošišali. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 29 minutami je Tilen5 napisal:

V sloveniji posebi mi na primorskem ful po ledu furamo 😅

Mi ja. Ker večinoma pade pozimi dež, ponoči zaledeni in imaš štalo s temi all season. Sicer je pa podobno razmerje tudi na snegu in plundri. Nimajo zastonj dve najboljši all season gumi samo oznako "dobro". Nobena nima "zelo dobro". To je bolj tako-tako, za silo. 

Za kake resne izlete po pravem snegu se jaz s temi all season ne bi igral. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 4 minutami je Mraušk Mčk napisal:

To da šla nafta na svetovnih trgih dol, je samo predvolilen bonbonček. Ne nasedat!

To je dejstvo. Saj sem napisal, da bodo znižali za par centov. Tako, da bodo ovčke zadovoljne. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Drugače pa, ko bo kmalu čas, mimo resni vozniki zamenjali letne z kvalitetnimi zimskimi. In ne z nekimi ekvivalenti, ki niso ne ptič ne miš. So šiš- miš. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 19 minutami je Boss napisal:

neeeee... a spet. A to bo šlo tko do volitev al kaj? Mislim, ta Golob pa njegovi pocen predvolilni triki. 😜

Saj je tudi nafta šla konkretno dol. Če ne bi bilo teh par centov pocenitev, bi bilo koga za zapreti. Tako da ja, poceni predvolilni bonbončki, ki jih je že kar nekaj. A vsi brez nekega učinka. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 55 minutami je Boss napisal:

Ja, če zadaneš, pol ne bo sam sosed mel škodo ampak ti tud.

Cx 30 je polna plastike... Ne bi smelo bit neke škode. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 minutami je Valh napisal:

Da nalijemo spet mal bencina na ogenj:

Verjento sem čuden, ampak če bi bil dino 2.000 dražji od x-a, bi vseeno raje vzel dinota, ker ma v nižjih obratih več navora. Senzorji gor ali dol 🤩

Res je. Za Desus vožnji zmaga. Nad 3500 pa ostane zadaj. Odvisno kako voziš. Če si Desus voznik, potem ja. Je za tak način vožnje. Če pa raje voziš "muški", potem pa x 186 zmaga. Pa tudi pri porabi zmaga. V bistvu zmaga povsod (hitreje prideš na cilj z manjšo porabo, vmes ne poslušaš čričkov ampak muziko, ko parkiraš, se ne bojiš, da boš sosedovo škodo zadel).😉

Pred eno uro je godlike napisal:

Mater to morš pa res živet v paralelnem vesolju, če misliš, da gre druga barva gor, če je drug motor.

Ni druga, je pa na teh novih dinotih  še bolj natanko gor nanešena. Samo pogledaš jo malo bolj postrani, pa je že kažin.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 29 minutami je Tilen5 napisal:

Da ne bo iz tega ratalo isto kot za plastiko blatnikov😅🙈

Najbrž bo z vsako novo generacijo cx30 kako sranje več. Najbrž res šparajo povsod. Kot na plastikah. Sedaj pri novih  so verjetno reciklirane vreče za smeti in flaše od Coca Cole. 

pred 3 urami je Janez007 napisal:

Naša CX-30 kupljena februarja 2025, ima enake težave s senzorji - prepozno piskajo, niso dovolj občutljivi, ... itd.

In @Alex, se mi zdi, da delovanje parkirnih senzorjev nima kaj dosti zveze z G140 motorji ... bolj z generacijo vseh CX-30.

Izpade tako, da imajo največ težav te nove, dino variante. Od čričkov, čebel, do barve, senzorjev... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Najbrž ste opazili, da mi, ki imamo x186 motorje, nimamo nikakršnih težav. 😉 V glavnem se ne pritožujemo kot lastniki dinotov.

Z Gelipterjem sva ugotovila, da ta  motor pri 60000 kilometrih še bolje deluje, kot, da bi se še bolj "odprl" in gre res vedno bolje.Moja cx 30 ima trenutno 66000 km. Pri naslednjem servisu bodo na vrsti svečke. Čeprav mi ni jasno, zakaj jih je potrebno tako zgodaj menjati, saj vse deluje BP. 

pred 4 minutami je Valh napisal:

vse v bistvu.

Bi bilo skoraj bolje brez.

Od tega da so lahko zelo zelo zakasnjeni in tulijo na najvišji stopnji ko si praktično skoraj že kam zadel, prejšnjih stopenj kot da ni.

Do tega da ne kažejo realno, da se včasih  sploh ne vklopijo ko si tik pred tem da kam zadaneš.

Ko hočeš pomaknit avto čim bližje oviri zadaj, lahko lepo vidiš kako zanič so. Včasih se sploh ne prižgejo ko se počasi približuješ, ali pa kar preskočijo iz prve na zadnjo stopnjo in podobno

Skratka ne moreš se zanašat na njih.

Tudi 2 na vsaki strani, spredaj in zadaj je pomojem premalo. Vw in škode jih majo 6 na vsaki strani, tudi ob straneh in lahko mirne duše parkiraš ponoči brez luči. Isto večina avtov ki sem jih vozil. Podobno je bilo le pri rentiču opel mokka, s katerim sem zadel drevo pa je tulili šele poltem, ko sem avto odmikal 😄

a je sam pri meni tako? Naj peljem na servis?

Nekaj ni v redu s tvojimi senzorji. Mojo cx 30  lahko parkiraš do cm natančno tudi ponoči. Pojdi na servis in ne se pustiti prepričati, da je to normalno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

Pa sej se ni nič spremenilo, vedno imam dva kompleta najboljših pnevmatik in to bo tudi v prihodnje vsaj dokler moram iti z avtom ven v vsakem vremenu.

Če mi nekoč ne bo treba in se bo letno delalo zelo malo kilometrov in bom ratal bolj Desus voznik, pa vseeno računam, da bo takrat bilo že kar nekaj zelo solidnih celoletnih.

È ja, Boss spreminja počasi svoja prepričanja. Še malo in tudi kak SUV ne bo več tako slaba rešitev, kot je trenutno. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 51 minutami je Boss napisal:

Ne vem, zraven maš video, katerega predvidevam, da nisi pogledal, ker pol ne bi tole spraševal. 

Sicer pa ne vem s katerim delom mojega posta v točkah se ne strinjaš?

Problem je le v tem, da včasih se pretirava pri navedbah. Glede gum je pa tako, da gume pri vožnji zaradi upogibanja ustvarjajo notranjo energijo, ki se odrazi v toploti. Gume imajo vedno kar nekaj stopinj višjo temperaturo kot okolica. 

Sicer ne priporočam uporabo letnih pozimi, ampak en nasvet vseeno, če kdo bozi letne pozimi. Nekoliko je treba tlak spustit, da bo gumo bolje mečkalo in se bo ustvarjalo več toplote, ter ohranjalo gumo bolj prožno in mehkejšo pri nizkih temperaturah. Seveda pa to nekoliko poveča porabo in povečuje obrabo.

Do sedaj sem te imel za bolj resnega glede gum. Zdaj pa tole? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DARSOVCI MARSOVCI
Napisano
pred 14 minutami je FuManchu napisal:

To je več ali manj zadnje dejanje teh Kučanovih odposlancev. 

Ne, še jih bo. Ni še konec. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 59 minutami je Boss napisal:

Haha, ampak kaj te bk za reklamo... avto ti mora biti všeč in to je edino kar šteje. 

Pol resno vprašanje za vse... a je kdo dejansko šel kupit avto, ker je bla dobra reklama zanj. Govorim tudi o tem, da ga je zaradi dobre reklame vleklo v salon z avti. Oziroma obratno, a je kdo zaradi slabe reklame v medijih se odrekel nakupa določenega modela? Osebno, reklame z avte preskočim in izbiro gradim na čisto drugih temeljih. Je pa res, da danes je to lažje, včasih smo pa po avtosalonih hodili, kupovali avto revije in tako zbirali podatke. 

Se spomnim, da sem pri izboru, kjer sem izbral prvo Mazdo 6 imel narejeno celo Excel tabelco, kjer je bilo notri nekaj modelov avtov in primerjava od tehničnih podatkih, do opreme, rangirane po pomembnosti. Pa seveda cene, stroški vzdrževanja in druge zadeve. Pa so bli notri Škoda Octavija II, KIA Cerato, Hyundai Elantra, Peugeot 407 in Mazda 6. Kljub temu, da je bila Mazda 6 najdražja oziroma v rangu P407 je mela tolk drugih prednosti, da cena ni bila več dilema in na dolgi rok res dobra odločitev.

Ko bi tudi država gledala na razpise s tako logiko bi na koncu prišli ceneje skozi na dolgi rok, ampak to je pa že druga tema.

Uf, to pa je bila huda konkurenca mazdi. 😄

Pri meni je vrstni red :

1. Barva

2.Znamka

2.Videz

3.Zabesljivost

3.Moč motorja 

4.Oprema 

5 Da ga ne vozi vsak popoldanski obrtnik

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 26 minutami je samSimon napisal:

Kje si ga pa najdu? Za tak denar kvečjem Octavio RS, Superba bolj težko. Je pa moja zdej dobila tanovga Kodiaka za službenga in bi pri avtu za 50k pričakoval vseen mal več kvalitete tut od Škode... Vibracije v tapeti, klikanje predala med vožnjo... tema. Kar še je fizičnih knofov,so po občutku slabši kot pri novem Fordu, sedeži pa isti ''K'' od neudobja. Tko, da tut Čeh ima svoje minuse. 

Nečak se je prek kratkim rešil škode RS. Imel je od začetka en kup težav z njo (težave z spustom stekla na voznikovi strani, težave z volanom (dvakrat so ga zamenjali v garanciji), pokanje v podvozju. Spet je prešaltal na bmw-ja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano
pred 8 urami je sportman333 napisal:

Pa samo baby dino motor in 40k € ?!?....

Če izbereš opremo Homura, ps dodaš še malo opreme, ki mora skoraj obvezno bit v takem avtu, pride takoj par jurjev več. Meni je "naštancalo"ceno  za 48k€. 😳 Pa nič kaj posebne opreme nisem vključil. 

In še vedno se premika le z baby dinotom. Kdo bo to kupoval me zanima? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Filmček tako kaže.... 😁

Vozi pa varno in uvidevno, take rabimo v prometu.... 🤗😉

Samo, da ne povzroča zastojev, pa bo v redu. In, da ne prehiteva s 100 km/ uro. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 17 minutami je Bini napisal:

Joj kako si mečkal ni čudno, da gre vse mimo, če bi jaz tako vozil bi imel 3.0 l/100 porabo. To je čisto normalen promet v teh časih, vsak po svoje nekaj počne. Tudi ti pri STOP nisi ustavil, ker si imel pač fraj a prekršek si kljub temu naredil..... :nevem:

Se pravi, da Boss vozi čisto Desus varianto, kot bi rekel zmaj. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Jaz pa že kake 4 leta nisem videl lučke. Tankam, ko pade kazalec pod zadnjo četrtino. Še zmeri naredim okol 800km ampak, zdaj sam odrejam, kdaj moram it tankat prej mi je pa nehote avto. Od kar pa je app za plačevanje sem pa tolk hitro skos postopek tankanja, da mi nikoli ni odveč tiste 3-4 minute za cel postopek.

Jaz zadnje cajte ne naredim več niti blizu 800 km. Ko je le mogoče, nadoknadim zamujeno, ko stojim v kolonah. Takrat ni poraba 6 ali 7 litrov.😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.