Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Meni je pa nekaj okoli šip ropotalo. Pa sem ugotovil, da imam spuščeno šipo. Sem dvignil šipo in je nehalo. Vse je za preverit. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Pismo, tolikokrat, kot smo napisali dol s holobom, je verjetno že na tleh. Bolje holob na tleh, kot vrabec na strehi, pravijo. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Hmmmm, malo si se vsekal ;)

Laptopi imajo malo morje fizičnih gumbov, celo celo Querty tipkovnico.

Verjetno si mislil, da si proti tablicam? 🫣

Ja proti tablicam in proti vsem tablam.v avtih

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
pred 31 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Kakšna debela laž s strani Mazde: kupci so zahtevali avto brez gumbov.

SIOL.NET

Pri Mazdi so poskušali pojasniti, zakaj so se v novi generaciji športnega terenca CX-5 povsem odrekli fizičnim stikalom. Tako se poslavlja še...

Če bi naredili anketo na vseh mazda forumih, me zanima, koliko bi bilo razmerje med laptopom in fizičnimi gumbi. 

1.Jaz sem proti laptopu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 52 minutami je Boss napisal:

Maš v angleščini, kot track 2 za vse tiste, ki jim je angleščina bližje kot nemščina.

Kaj pa za nas tiste, ki ne maramo ne amerosov ne 4. rajha?🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 50 minutami je Agerg napisal:

Ne razumem. Kako lahko nižja energijska gostota rezultira v nižji porabi?

Sem se zmotil. 😇Tezultira višjo porabo. 

Na splošno E10 nima nobene prednosti pred E5 razen tega, da kao šparamo na predelavo nafte. Na nizozemskem celo priporočajo točenje super benzina, če nimajo na voljo E5 benzina.Ta  ima manj etanola. 

Tako,da jaz ostajam na Shellu, kjer je še vedno E5. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je Justus napisal:

Navadil sem se tankati na Molovih bencinskih servisih, saj edini ponujajo bencin E10, ki ga Schuster (eden izmed nemških zastopnikov za mazdo) priporoča za motorje X.

Na splošno višja vsebnost etanola v E10 pomeni:

–Rahlo zmanjšanje porabe goriva: Etanol ima nižjo energijsko gostoto, zato boste morda opazili manjšo porabo. 
–Potencialna nevarnost korozije, nekatera starejša tesnila na starejših motorjih (dino) , tesnila in kovinski deli ne prenašajo dobro etanola, kar povzroča obrabo.
– Okoljska spodbuda:

več obnovljivega etanola pomeni manjšo odvisnost od čistega fosilnega bencina. Eko.

Tako, da ja. Novejšim x motorjem, ki so tehnično bolj dodelani, prija gorivo E10=10% dodanega etanola. Dinotom pa bolj E5. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Še to..

Nisem seznanjem z kvaliteto goriva pri nas. Katero gorivo je najboljše? Kaj vi tankate?

LP

Če je le mogoče, pri nas Shell, v tujini pa Esso. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Pomoje je to podobno placebo efekt, kot ta, da je gorivo pri enem ponudniku boljše kot pri drugem in da lahko narediš full več kilometrov… ;) 

Niso vsa goriva enaka. Predvsem so pomembni dodatki, ki so v gorivu. Nekateri, recimo naftarji v državni lasti, dajejo noter take bolj poceni dodatke, drugi, resni ponudniki goriv pa boljše. Zato pa ugledne svetovne avtomobilske znamke prisegajo in svetujejo tankanje najboljših goriv in ne takih, ki so v državni lasti, katera vedno protestirajo, kako bodo obubožali, če jim bo država nagajala z reguliranimi cenami goriva. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 39 minutami je Bini napisal:

AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

Na četrtkovo jutro sem se znašel pred dilemo, tipično za prebivalca prvega sveta. S prijateljem iz Berlina sva se na...

Škoda, da je malo premala notri za mojo višino in pika na i bi bil še X186 motor pod havbo.... 🤗😉

Mislim, da obstaja tudi varianta z X motorjem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pravkar je Justus napisal:

Pozdravljeni, vozniki mazde CX-30,

a kaj uporabljate premijska goriva? Naletel sem na Molov EPP-video o njihovih premijskih gorivih, v katerem svetujejo, da se premijsko gorivo tanka pri vsakem tretjem do petem točenju. A je sploh v redu, da tankaš 100-oktanski bencin v avto, na katerega proizvajalec nalepi nalepko, da naj v avto točiš 95-oktanski bencin?

Jaz vsak peti rezervoar tankam z 100-oktanskim Shellovim benzinom. Škodi mu sigurno ne, koliko koristi, pa v resnici ne vem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Skor 300kkm pa drugo leto polnoletnost pa bi še kr meli 7 jurjev. Optimizem.

Nekaj ne bo v redu s tem avtom. Dizel, pa skoraj 300Kkm. Po moje so števec navili naprej in ima v resnici dvakrat manj kilometrov. Nateg. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je Magoče CX-30 napisal:

Kok resno pa "osvetljujejo" dnevne luči 😂😂

Na naših premium, ki imajo original led, kar precej v stran svetijo  (pločnik). Zelo pomagajo. Te aliexpress pa so najbrž bolj za odganjat komarje kot za kaj resnega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je jures napisal:

Koliko centov si pa poeabil do tja. Ves da rizkiras avtovleko vsakic...

A so tebe tepli samo z leve?

A tebe pa z desne? 

Napisal sem samo, kako je bilo in je še vedno  pod levaki. Če te ne zanima, ne rabiš brati in komentiraj, kje si bil s svojim mopedom. Itak to nobenega ne zanima preveč. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

Kdo jo je pridelal?

Golobnjakova druščina sinjega galeba.

Vsaka levo-liberistična kaviar vlada pridela vedno največjo luknjo v državni blagajni. 

Je bilo potrebno dati javnim uslužbence, pa politkolesarjem (kao nevladnikom🤣) pa plače so si dvignili v parlamentu... In še in še. Potem pa zmanjka dinarčkov. 😉

Sedaj jih je pa doletel še 5% prispevek za Nato. 😄😄 Tako, da delajo to, kar najbolje znajo. Dvigujejo trošarine, davke, prispevke. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 9 urami je NevLado napisal:

Evo, penzionisti takoj udrihajo po Korejcih :( 

Ni mi jasno, zakaj sploh kupujete športne gume, ko pa se potem le "peljete" po ravni avtocesti. Bolj poceni bi bilo, da v OBI-ju kupite gumo na meter in jo protrdite z elastiko okoli obstoječe gume. Bo enako dobro. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 44 minutami je NevLado napisal:

Evo, včeraj dal gor GY Asymmetric 6

AC NM - LJ center - Postojna - stara cesta do Ilirske in potem dol na Rijeko, tko da dobrih 280 km že za sabo vsega možnega (ac, mestna, regionalka,..)

Glasne so isto kot Nexen na AC, v zavojih delajo mogoče malo manj (WUUUUU), vozijo se isto kot Nexen, tople so isto kot Nexen, v vrhniški klanc je šlo isto 160 v četrti kokr z Nexen... EDINO NA NJIH PIŠE DA SO MADE IN GERMANY, kar za Nexen ni veljalo... nevem no, jaz mislim da ko bo folku dokur**** plačeval ta ekstra keš za neke premium firme bodo ugotovili da nas Korejci šišajo po celi črti :lol:

Če so to tvoje ugotovitve, bi bilo bolje, da bi kupil kake kitajske. Z njimi bi tudi šel v Vrhniški klanec v četrti. Sedaj končno vemo, da moraš šaltat v četrto na svojem dinotu, da prideš do vrha. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

@Alex pa sej, a sem kej zgrešil... vse sem napisal kako se bo zgodilo, čez 14 dni pa nazaj. To vse skupi je zapozneli reflex napada na Iran.

To je le reflex "državna blagajna ima veliko luknjo" zato  je potrebno ožeti ljudi na vseh področjih. - davki press. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je ignacij napisal:

Če imaš X motor bolj svetijo.

V bistvu so te aliexpress.com ledice, ki jih tako vneto montirate v luči bolj za kake omare osvetljevati, kot za kaj resnega, tako, da je primerjava kar na mestu. To je podobna primerjava kot bi primerjali resen x motor z baby dinotom ali pa z dinotom. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je GregorV napisal:

Se mi je kar zdelo, da je v ZDA drugače kot v EU. 

Torej ne bo hlajenja avta preden se vsedem v njega . 😀

Nekatere verzije cx30 (ne v EU) imajo tudi opcijo daljinskega odpiranja šip na daljavo. Naše ne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 3 minutami je Matick napisal:

Tele JD Power razuslave niso glih verodostojne. Za njih je vsak obusk servisa okvara tudi, ce si su samo baterijo v kljucu menjat. 

Tale jd power je kt da bi se zanasov na novice iz fb

Res je. Ker je v vprašalnikih le kaka tretjina vprašanj o okvarah. Aja, bilo je tudi vprašanje o zadovoljstvu na uradnih servisih . Mi je jasno, zakaj je Mazda tako nizko. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 6 urami je Bini napisal:

AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

Raziskava je obsegala avtomobile modelnega leta 2025, kupljene med junijem 2024 in majem 2025.

Žaw se je tudi mazda poslabšala.... 🥴😭

V bistvu so se vse Japonske znamke zelo poslabšale  razen Nissana. Takšno anketo sem pred kratkim izpolnjeval tudi sam za obe mazdi. Obema sem dal oceno odlično, brez nekih resnih okvar (razen ogledal nič konkretnega). Je bilo pa v vpra#alniku en kup neumnih vprašanj, ki nimajo veze z kvaliteto. 

Recimo : "Ali ste zadovoljni z velikostjo ogledala v senčnikih  in osvetlitvijo le tega?" 

Sicer pa, če bi Tilen5 dobil ta vprašalnik v roke, ne bi bila mazda sploh na seznamu. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.