Skoči na vsebino
Gume
Napisano (urejeno)
pred 13 minutami je godlike napisal:

Pol si napačne kupil.

SC7 bi moral in ne PC7. Saj vem, da je tvoja CX-30 premium in si samo za to kupil Premium Contact. 😉

SC 7 ni na voljo v dimenziji 215 /55 r18. 😉

Pa tudi sicer do SC 7 preveč športne gume za cx30. Premium so bolj "človeške" in tišje. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jaz pa sploh ne gledam več na porabo zadbje čase, ker grem večkrat na teden v Ljubljano in lovimn"minute". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Ne razumeš... stotinke se lovijo.

Danes grem zamenjati gume na cx30 k mojemu mehaniku z svežimi Conti 7. 

In takoj moram it en krog po Kopru, da izboljšam čas. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne se sekirat bomo pa tanke delal pa orožje za pobijat ljudi. V to nas poskušajo zdaj prepričat, da je nujno, ker smo nasedli zeleni agendi in se dobesedno deindustrializirali v civilni sferi.

Bo pa s tem proizvodnja stekla. To je dobro za Evropo. V avtomobilih ni prihodnjosti. Bodi pa tanki baje morali imeti dpf filter in EGR. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ampak a ta ma pa po tvoje motor od paramecijam k je tolk star.:nevem:

Motor bi bilo potrebno vgraditi kak V8

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 9 urami je Tilen5 napisal:

jaz jih nisem dal dol k sm se vozu v LJ, bom ta teden zrital letne :D

Enako. Včeraj je bilo bolj toplo povsod kot na obali. V Ljubljani so hodili že v kratkih rokavih. Je škoda zimskih gum. 

Edino na 6-ki i bom še malo počakal, da jih spilim do konca. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 9 urami je skritikrt napisal:

Jep🤨 

Tud Momo je že leeeta "čajniz"...in še veliko drugih...se moraš kar potruditi,da majdeš,da ni "poševnooki komunajzar"😟

Nop.Najvišji modeli Momo so made in italy. Preverjeno, ker jih imam na 6-ki.

Nižji pa ja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je skritikrt napisal:

Veliko je tudi v tem,v kakem stanju je ostali del feltne...mislim površina,če je veliko zapečenega prahu od bremz itd...tako feltno je za lokalno popravilo potrebno noooro dobro ocistiti,kar pa je glede na stanje lahko praktično nemogoče brez abrazije.

Po tem popravilo z prehodom z meglico in poliranjem prehoda...so mojstri za to.

Kar pa se barve tiče-ce je tako zajebana...mogoče se pa izplača celo špricnit...ker,kako pa so jo v tovarni polakirali?!...vse se da,samo je druga pesem okoli stroškov....poceni in v nulo ne obstaja.

Jaz bi v takem primeru takoj kupil nov set...pa ne "original Mazda",ampak kaj drugega bolj "poštenega" kot npr. MAK (italianska firma v privat lasti),ATS,Ronal... ipd...

K serijske na moji CX-5 2022 so sicer lepe,a na njih piše nekaj,kar mi ni tako všeč...3x lahko ugibate...img_7241.jpg

Made in swiss. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Janez007 napisal:

A vi kar rinete, četudi ne gre? A to samo v primeru, ko imate raje podrsano desno platišče kot razbit levi del avta? Ali pa morda ne obvladate dimenzij svojega avta? 😁

Je pa res, da sem tudi sam zadnja leta na ozkih cestah večkrat naletel na nasproti vozeč avto, ki se je zelo komot peljal z nezmanjšano hitrostjo po svoji sredini, brez da bi se kaj oziral na nasprotni avto (name). Še nekaj sem opazil. V avtu (večinoma dražjem) je bila največkrat mlada voznica, ki je gledala naravnost, brez da bi se želela z mano sporazumeti, kdo in kako bi se umaknil, da bi bilo za oba najbolje, da ne bi prišlo do težav. Ni mi drugega preostalo, da sem se preventivno sam ustavil, čimbolj desno in upal, da me ne oplazi. 

Če bi bil mlad in lep, bi se že sporazumevala. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Na pa si me ujel v mojih skritih željah sramezljiv

Pismo, ampak da mi rata v enem šusu 1200km bi moral met porabo okrog 4 litre. Torej predlagam, da spustimo hitrost na 80km/h al pa še raj na 75km/h. Zakaj bi se peljal 11 ur, če pa se lahko 16 in zraven še opazujem naravo, ptičke, ki se ženijo, metuljčki, ki frfotajo, zajčki, ki se fu**jo... mislim parijo. Mi sploh ne vemo kolk lepega zamujamo, ko drvimo, kot obsedeni s 120-130km/h z očmi na pecljih, adrenalinom v žilah, pulzom na številkah enakih hitrosti.

Vmes, ko voziš 80/ uro zapustiš lahko avto in greš še na malo potrebo. In se vrneš v avto. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Boss napisal:

Tole si preveč posplošil in dal skoraj mejno situacijo.

Največ feltn popraskamo ljudje v ozkih križiščih, ko zadnje notranje kolo podrsa ob robnik pločnika. Tako sem jo jaz, ker je naša ulica ozka pa en ven iz ozke ulice, jaz pa na sred ovinka za notri v ulico. Enostavno zrrrssss je naredilo pa je bla feltna nagrižena.

Pa pri parkiranjih ob robnik, pa na neumno narejenih pločnikih s premalo poševnimi robniki, da bi se ga dotaknila samo guma in ne tudi feltna. Pa seveda previsokih robnikih pa ni da ni takih situacij in to pri hitrostih manj kot 10km/h.

To je res. Največkrat se popraska prav zadnjo feltno, ko je kak ozek izvoz na cesto, visok robnik in ti kak model pride nasproti po sredini. Ti se mu izogneš, z zadnjo feltno pa podraksaš po robniku. V tem primeru ti ne pomaga noben rob na gumi. Še posebaj je to možno, ko imaš ful nizek profil gume. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 urami je godlike napisal:

Zimske Bridgestonke.

Mišelinke Pilot Alpin 5 ali pa Primacy 4 mi nimajo nekaj extra roba.

So pa Pilot Alpin v 215/40R18 dimenziji grdo preozke, ker jih tak razpotegne, da od roba ni haska. V 235/40R18 pa je rob ok.

Govorim za letne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 urami je samSimon napisal:

Kakega 2.5 turbo dinota iz Amerike 😁

Ne bi bilo slabo.👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Mislim, da ti ne da miru ... če te račun osnovnega pooblaščenega servisa vrže iz tira, kaj šele dejstvo, da si krepko preplačal X186  ... 😁

Enkrat drago ni OK (servis), drugič ni OK poceni (G140), sploh, ker je bolj kultiviran motor....

Ma kaki, nikoli mi ni žal. Mi je pa žal, da mazda nima turbine.Takega bi takoj zamenjal za mojega. 

Tako, da dino sploh ne pride nikoli v poštev, x186 pa je tak kot pač je. Mazda se je odločila, da fura te motorje.brez turbine in nomamo kaj. Če hočeš mazdo oač vzameš to, kar ponujajo. 

Janez007,  dejstvo je, pa lahko pišeš kar koli želiš, dino je vstopni model pri CX30, cenejši, zastarel, ki je nadomestil 2.0 motorje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Dan danes je dino nadomestil vstopne 2.0 motorje (122 in 150 konjske). Še tokrat je dino znatno cenejši kot še vedno top motor x186. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je ilijab napisal:

Imamo omejitev delno 120 delno 130 km/h.

Želel sem samo omeniti, da je avto po prvi vožnji tudi smrdel po zažgani elektroniki. Po 2 dneh je ni več.

Si se pa hitro naučil pravilne slovenščine. Bravo. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 8 minutami je Janez007 napisal:

Pa še en nov današnji oglas ... sem že zmatran od komentarjev tega avta ... kmalu bo 3 leta, odkar se že prodaja. 😆

image.png

Pa kaj jim še ni potegnilo, da ga ne bodo prodali?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravkar je Janez007 napisal:

Misliš, da je niso? Bi ugibal da ja???

Hm, po moje ne. Prebusili in pokitali so le rob feltne,ga prebarvali v barvi svetlečega aluminija in na koncu še na vse skupaj  brezbarven lak-tudi  preko roba,da se zbriše popravilo. Vsaj tako bi in bom tudi sam naredil na mojih 19" na 6-ki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 24 minutami je Janez007 napisal:

Odlična storitev za ceno slabe - ne gre. Razen pri @Alex, ki bi verjetno profesionalno spoliral naše 4 avte skupaj za 40€ ... sklepam po njegovih komentarjih zlatarsko dragih storitev Mazdinih servisov. 😁

Mene pa zanima @skritikrt, ali se popravljena ujame z ostalimi tremi platišči? Verjetno se od blizu opazi razlika, ko so narazen pa ne?

Saj tole si pa verjetno tudi opazil?

https://www.mazda-si.net/topic/3380-spontana-naključna-srečanja/page/307/#findComment-571842

Nisem rekel, da ni dobro narejeno, le 90€ ni vredno. Za ta denar ti morajo prebarvati celo feltno. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Jaz sem na rezervi v cx30, avto kaže, da je še 40 km dometa. Ampak bom riskiral in se vozil te dni  v rikverc, da kaj prišparam do torka. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.