Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Saj se ne zatika. Je pa ročni menjalnik v cx30 naravnost odličen. Boljšega ročnega menjalnika nisem videl v nobenem avtu do sedaj. 

Res je TOP👍👍👍😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 19 minutami je Alex napisal:

Res je. V bistvu moram nafehtati Gelipterja, da se odpeljeva vsaj do Senožeč, pa da vidim, kako to gre v klanec proti Nanosu . Namreč, ko sem imel nekaj časa nepremičnino od P306, 1.4 benzinar, sem se zaklel, da nikoli več ne bom imal avta, pri katerem bom moral v  ta klanec šaltati v četrto. 😉

Ok...ti pokliči pa greva 👍😁😄 na vožnjo 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

Kamot se peljem v 6ti prstavi v ta sloviti Vrhniški klanec 160 km/h😉

@Alexsam si napisal kako leti v drugi 110km/h in potem v tretji,četrti itd..... Če hočeš da avto leti greš v višje obrate 5-6000 ,taka je tudi športna vožnja in ziher gre bolj kot 6tka samo občutki so drugi!!!

Poglej podatek od 0-100km/h in vidiš kateri je hitrejši le občutek ko turbo vleče je tak ampak jo moraš zato šaltati v 3tjo in izgubiš tiste 2 sekunde kolikor ima 6ka slabši podatek.....🥴

Za odločitev se moraš samo vprašati koliko časa se boš vozil takole kot sem napisal ali pa normalno približno po predpisih in boš ugotovil,da je za vsaki dan čisto ok avto,ko pa hočeš kaj več pa tako veš...:bravo:

Pojdi še s @Gelipterjevo malo naokoli......👍

Bini ...se strinjam 👍mi ko smo zdaj šli na dopust in smo štirje not ..CX30 lepo gre vleče ni ovir za klance 😉😄samo menjalnik pravilno uporabljati..in.gasss..tle se lepo pozna kompresor doda moč...pri določenih obratih X motor 😁😉

Kot sem že omenil prej to ni turbo Dizel je ...benz.motor plus kompresor 😄😁se bo treba navadit vozit 😄😉😏zoom zoom 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 minutami je Alex napisal:

Res imam mešane občutke. 🤔

To ni tisto, ko nekaj občutiš in rečeš, wau, to moram imeti. Trenutno se vozim v 18 let stari 6-ki dizel, in če bi imela 6  brzin in led luči, bi jo kar vozil,dokler ne bi razpadla. Enostavno je še vedno super avto. 

Res jeee...nikoli ne boš dobil idealnega avta 🤣😉moraš pa dat na tehnico kaj ponuja trg novih vozil cena zaloga  . ...čakanje in itd..😉😁😄 glavno pa je tvoj občutek vožnje poraba oblika avta notranjost barva  in itd...😁😄😉 pregovor pravi

VEČ KO IZBIRAŠ slabše je😏😏😁😄😉lp zoom zoom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Evola, pravkar sem se vrnil s probne vožnje. Vtisi? Hm, hm... 🤔

Notranjost je zelo na nivoju, prav premium. Materiali tudi, vse mehko na otip. Komande za klimo so ročne, super, sedi se zelo udobno in pogled iz avta je res super. Tega bo še hitro navadil.Bremze so bolj tako-tako, precej moraš pritisniti, da res primejo. 

Ročni menjalnik? Ta pa je poezija. Veliko bolj natančen in direkten kot v moji mazdi 6. Hodi so neverjetno kratki, kot pri kakem športnem avtu. Vožnja pri 130/uro je res tiha in brez najmanjšega piša okoli vozila. Koles se ne sliši. 👍

Na zadnjih sedežih sedim s svojimi 184 cm bolj kot ne v redu, precej manj je plača kot v 6-ki.😬

Sedaj pa motor. 😬 Verjetno je jasno, da sem od začetka tiščal gas do podna, da se je avto premaknil. 😊 Je fajn občutek, ko gre v drugi do nekje 105/110.😊 Ni pa šusa v hrbet, vse se dogaja bolj počasi. 🤔

Ko dosežeš 130/uro avto gre. A v šesti avto ne skoči, ko hočeš koga prehiteti

Tako, da sem šaltal v peto in gas. Kako bom živel brez navora?? 😬🙄

Moram malo prespat vse skupaj  in dobro razmisliti. Žena ga je tudi vozila in je navdušena nad vožnjo. In nad motorjem. A je vse ostalo nekako "v zraku". 🤔

E...ja verjamem da so občutki mešani 😏tako na hitro iz turbo Dizla na bencin X motor manjši avto od M6..😉😄moraš dobro premislit ..meni osebno je CX30..fantazija 👍😏😁..motor lega podvozje poraba in itd...😁pa zavore res moreš več pritisnite pedal ..to se udela ..pol je ok..tudi pri meni je blo tako ..zdaj je ok..😁 Lahko greva z mojo cx30 na vožnjo ...javi 👍😁

Zoom zoom 👍😁😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Da vidimo kaj bo danes @Alex  stestiral in dorekel glede CX30 :whatever:

Predvidevam, da bo... ?zmeden?:jupiii::ouje: na koncu pa :bravo:in seveda :cheers:

:zoom-zoom:

Tudi mene zanima ....🤣😉😉verjetno bo zadovoljen 

Baje 🤣🤣🤣🤣😁😄zoom zoom 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

Glede muzike v cx30.  Kako ste kaj zadovoljni tisti, ki imate bose in ostali, ki imate 8 zvočnikov (non bose ozvočenje). Namreč, oba sistema imata Pioneer zvočnike in ojačevalec in popolnoma enake zvočnike. Bose ima dodatno mid/treeter na sredini armaturne in ob straneh ter sub v prtljažniku na mestu rezervnega kolesa. Ima pa navadni sistem digitalni equalizer, kar pa bose nima. 

Pri gipterju sem slišal, kako igra bose. Navadnega pa še nisem. 

Meni igra super 👍😉😉😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 33 minutami je mito3000 napisal:

Najbrž vam mal ze sluh nagaja. 😀😀😀 Saj ce bo sreca gre kmalu od hiše pa jih ne bo več. 😀😀😀

Nite neee 😁😁😁😄😉lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 18 minutami je Bini napisal:

Ne vem no, jaz jih nimam a jih še kdo ima.... 🤔

Razen takrat, ko je žena v avtu 🤭

Ne..pri meni jih ni 😁😁😄😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jaz sem full zadovoljen z mojo CX30 bencin X motor 186.k.ročni menjalnik 👍😁 motor je odličen...navora dovolj lega in podvozje ok..😁

Zoom zoom 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja res je 👍😉😉dobro sva zglancala Mazdo CX30 zdaj se sveti v nulo 😁

Alex je pravi mojster za to ima vse pripomočke in znanje .moram priznat da tle ni malo dela ..za dva se kar nabere dela. sem kar zadovoljen 👍😉

Alex je dober učitelj ..😏😉😉tudi muzikala v avtu zdaj igra super 😏 Akex

še enkrat hvala za pomoč 😉

20220521_193528.jpg

20220521_193508.jpg

20220521_193447.jpg

20220521_193601.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Alex napisal:

Na žalost zadnje čase nimam skoraj nič prostega časa, saj smo se zopet dobili z  bandom in vadimo na polno. Zato me tudi na  forumu ni bilo veliko. 🤪

Že Gelipter me čaka dva meseca, da spoliramo in povoskamo njegovo lepotico. Upam, da vsaj za to najdem čas 

Ja ma res...upam da boš  najdu kaj časa da spoliramo cx30. ..tudi vreme je  blo slabo Glih za vikende 👍😉😉😁😁smo na vezi lp😄😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Lentus napisal:

Evo, v ponedeljek sem vplačal srebrno CX-30 G150AT/Plus/Style iz zaloge. Dobim jo že v petek.

Čeprav mi na testni vožnji ni bila všeč poraba in zelo počasno pospeševanje v nizkih do srednjih obratih, dopuščam možnost, da testni avto še ni bil dovolj utečen.

Če se spomnim za nazaj, ko je žena kupila nova Mazdo 2 G75 Takumi, je na začetku bil motor totalno mrtev in avto je bil nepremičnina. Dočim nekje po 2. servisu, pa se je motor dobesedno razživel in avto za svojih 75 konjev, leti ko sneta sekira. Poraba pa pade tudi na 4,5l na en tank goriva. Zato upam, da se bo tudi pri mojem zgodilo podobno. Ker avto mi je blazno všeč. Predvsem zadnji in sprednji del z temi lučmi, znotraj in tudi odličen položaj za volanom. Pa še dobil sem ga dokaj ugodno za trenutne razmere in tudi z zimskim alu kompletom koles. Tako, da nisem imel kaj razmišljati o čem drugem.

Čestitke za nakup jaz imam mojo cx30 bencin X motor zdaj en mesec ..super zadovoljen 👍😁😁😁

image.jpeg

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.