lp moje ime je Miha in sem nov na forumu. po prodaji honde civic razmi?ljam o nakupu mazde6 1.8 2002 letnik bencinarja. najbolj mi je sicer padel ta v o?i:
zanima me predvsem kake so kaj hibe (za rjo sem na?eloma ?e sli?al sicer pa sem vozil hondo tak da mi to ni tuje ) na kaj je potrebno bit pozoren?
hvala zaenkrat
Tile 1.8 motorji zdr?ijo ?e in ?e. Npr. moja biv?a ima tak?no, istega letnika, isti motor, le grafitno sive barve in 5 vrat ter na LPG se premika. Avto ima cca. 300.000km in laufa zelo tiho ter brez kakr?nihkoli te?av. Preverit se le izpla?a, da ne pije olja, kar smo imeli nekaj primerov na forumu, ostalo pa DELUJE KO ?US. Je pa res, da avto ni kaj prida posko?en (pa? atmosferc in 1.8 prostornine pri 1300kg netto te?e), zlasti nekdo, ki se presede neposredno iz nekega mo?nega turbodizla v tega, bo rekel, da se ta avto sploh no?e premaknit z mesta.
Za zadnjih 500km in nekoliko pametnejse voznje sem izracunal potrosnjo 9.6 na 100 prevozenih. Ampak pustmo decimalke in recmo le, da se da pridet pod 10, je pa res da je niti 1x nisem pognal preko 5000 obratov v minuti cez celo navedeno obdobje. Vsakodnevna voznja iz Sutjeske do Lj-Center in nazaj, skratka veliko mestne voznje.
Jures, raje vzemi naslednjo generacijo SLK-ja, ker razlika v voznji je kar konkretna in le par 1000 cekinov vec (v primeru, da imas viska v denarnici, se razume).
vpra?anje - koliko si nalil?, ker povsod pi?e 4L dejansko gre pa notri 4,5-5
Kolkor imam v spominu, je ?lo v mojo 6-ko 2.3 motor 4,4 litra (skupaj z ol. filtrom), v 2.0 ?e nekoliko manj, v 1.8 pa ?e manj in sem pozabu cifro ali 3,8 ali 4,0 litra skupaj s filtrom. ?e bo kdo 5L nalil noter bo imel tolko preko maksimuma, da bo potrebno ponovno ven spustit, ker tolk preko maksimuma pa ni ve? hec.
Za vse ki vozite na plin: Plinarna na Verov?kovi spet obratuje normalno!
V pondelk me je kar ?okiral napis "vzdr?evalna dela" in kar nisem vedu kam jet tankat, pa sem potem na Petrolu v Dom?alah pristal, ker v Kamniku ga nimamo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tile 1.8 motorji zdr?ijo ?e in ?e. Npr. moja biv?a ima tak?no, istega letnika, isti motor, le grafitno sive barve in 5 vrat ter na LPG se premika. Avto ima cca. 300.000km in laufa zelo tiho ter brez kakr?nihkoli te?av. Preverit se le izpla?a, da ne pije olja, kar smo imeli nekaj primerov na forumu, ostalo pa DELUJE KO ?US. Je pa res, da avto ni kaj prida posko?en (pa? atmosferc in 1.8 prostornine pri 1300kg netto te?e), zlasti nekdo, ki se presede neposredno iz nekega mo?nega turbodizla v tega, bo rekel, da se ta avto sploh no?e premaknit z mesta.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani