Skoči na vsebino
Mazda 3
Napisano
dne 11. 4. 2025 ob 12:32 je robertk6 napisal:

Prevec prevoženih za gospo

Vprašal sem o konkretnem avtu za nasvete ne pa kaj bi kdo kupil in kak bi ženi svetoval e- skiro. Zanima me konkretno tak avto hibe in se kaj druga.

Hvala

Najprej sem ti resno svetoval in še marsikdo tukaj zakaj vzemi rdečo, ampak ti si očitno že izbral belo glede na čudne izgovore..... 🤔 Nato se je pa začel hec😂 Oprosti, ko sem omenil e-skiro, ampak tista 2km se pripeljem sugurno hitreje kot tvoja žena z Mazdo.... 😁🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
Pred eno uro je robertk6 napisal:

Avto se bo dnevno uporabljal na razdalji 2km v eno smer ( ne sprašuj zakaj rabi svojega). Avtoceste vido nebo nikoli tako da potrebe po opozrjanju na mrtvi kot ni , za parkiranje so pa dovolj senzorji jih je mela tudi do zdaj. Treba pa je upoštevat tudi porabo , ki bo na 2.0 100% večja kot na tej. 

Lažje jo boš prodal in več boš dobil čez par let za 2.0,ker 1.6 bo že malo zgurana pri istih km. 

Ampak že veš, se si dost star.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Alex napisal:

Ni rečeno. To je tako kot pri ljudeh. Eni kadijo kot turki celo življenje, pijejo 

škodljive tekočine, živijo divje in doživijo sto let. ( vsaka primerjava z dizli je zgolj slučajna). Drugi pa vozijo penzionistično, menjujejo pri vrtljajih, da avto skoraj izdihne, servise delajo na vsak kvartal(ni mišljen dino) pa hitro končajo kariero. 

To niso skrbni vozniki,to so šelebajzerji, ki pojma nimajo.... 🫣 Tvoj in moj avto bosta sigurno ob prodaji vzorna avta.... 🤗👌😉

Tehnika deluje pač drugače kot živ organizem..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 12 urami je robertk6 napisal:

Da si malo sposodim temo

Moja gospa bi rada kupila tole

Mazda Mazda3 Sport G100 Challenge, letnik:2018,11950 EUR - prodam :: Avtonet :: www.Avto.net

pa me zanima malo vaše mnenje, bo pa avto pri hiši kot drugi avto in bo letno naredil okrog 5000km.

Ne bom nakladal, ker veš da sem trojko že imel in vem kako lepo se pelje g120 z veliko več navora kot g100. Ni raketa kot CX-30 x186 ampak tista krasna RDEČA je TOP avto..... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Shrek napisal:

X motor ne bo dočakal take kilometre. 

Nikoli ne reci NE.... 😉

Lani na M. servisu so mi rekli, da so imeli eno pri cca 180kkm na servisu in dela bp, samo nadgradili so ji softwer.... 🤗

Je pa x180 motor... 😉

Mene ne skrbijo km, ker delam malo km pa še v penzijo grem🤗. No mogoče bo pa še dolgo pri hiši, ker standard penzonista je... 🥴😵‍💫😭😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jaz te ure običajno nimam, lahko imaš tudi analogno. Poglej malo v menu, tam vse piše..... 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Ameri majo mustange, pa je en konj tam bolj močen kot pri nas.

Ko danes pogledaš tja čez lužo vidiš bolj kot ne same "osle"..... :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 53 minutami je GoB napisal:

Verjetno je napaka ali kaki izvenserijski ali pa je bil mišljen ameriški model carbon turbo z 250 HS (horse power).

Pa upoštevati je treba razliko med ameriškimi in evropskimi enotami. Generalno v Evropi uporabljamo mednarodne metrične enote SI, pametni američani/britanci pa še vedno vlečejo par sto let stare anglosaške enote, idio..😡.

Če smo pri moči avtomobilov:

V Evropi je stara enota 1 PS (iz nemščine Pferde staerke, v slovenščini eni pišejo KM kot konjska moč, to je enako) in znaša 1 PS=735,499 W.

V Ameriki pa je enota 1 HS (horse power iz anglosaščine) in znaša 1 HS=745,7 W.

Če preračunamo je potem ameriških 250 HS enako 186,425 kW zaokrožimo na 186 kW oziroma v Evropi bi to bilo ca. 253 PS.

Se pravi naš baby dino ima 103 kW ali starih evropskih ca. 140 PS (G140) ali ameriških 138 HS (ameriški baby dino G138, američani imajo manjše 😁).

Ameriški z 250 HS, kar je ca. 186 kW, pa bi bil pri nas ca. 253 PS (G253). 

Če bi prišlo do bitke med baby dinotom G140 in monster dinotom G253, ni nujno da bi monster zmagal, mogoče je baby bolj pameten ...  :lol:

Bolj eko pa res..... 🤗😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 25 minutami je GregorV napisal:

Včeraj sem v enem YT video zasledil CX-30 z 2,5L in 277 PS. Je to morda napaka, ali to res obstaja v USA...?

Če je res na voljo takšen motor, kakšen vzdevek ima potem? 😁

Baby dino ni, dino prav tako ne (ta ima 191 PS), morda king dino... 🤣

Ja, lahko bi bil.... 🤗😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 58 minutami je Jest napisal:

Spet en nestrpnež... prehitevanje po desni, brez smernikov (itak... BMW :P ) ...

Tudi AUDI zna to..... 😁🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Bom dal električnega pastirja okoli avta. 🤣

-----

Armaturka, zgornji del, ki ima hrapavo površino. Ne vem ali je plastika, guma, mešanica...?

Ali lahko to namažem z mat premazom za plastiko? Oz. je potrebno za ta del uporabiti sredstvo za usnje?

imam to zadevo:

WWW.OPERI-AVTO.SI

loščilo za aramature

Hvala

LP

Kamot lahko to sredstvo uporabiš..... 👍😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 minutami je Shrek napisal:

Jaz osebno te pireli zimske nebi dal gor. Meni ni všeč profil. Manjka mi vzdolžni kanal... 

VŠEČ....  ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.